Sunday 22. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

ŠOU pred Kosom

17. oktober 2008 ob 18:30 | Maja Andlovic |

Neodvisna študentska mreža (NŠM) je danes volilno komisijo Študentske organizacije (ŠOU) v Ljubljani prijavila Kosovi Komisiji za preprečevanje korupcije, na Okrajnem sodišču v Ljubljani pa vložila zahtevek za začasno odredbo za zadržanje izvedbe volilnih opravil. Pritožbo zoper odločbo so vložili tudi na Senat in Tožilstvo ŠOU v Ljubljani z zahtevkom, naj se te prekliče in se kandidatom omogoči kandidature.

Volilna komisija ŠOU v Ljubljani je namreč zavrnila nekatere kandidature NŠM za poslance in člane upravnih odborov študentskih organizacij visokošolskih zavodov, kot vzrok pa navedla, da so bile zavrnjene, ker so bile poslane po priporočeni pošti in ne po navadni.

Sporočilo za javnost Neodvisne študentske mreže:

Včerajšnji protest pred ŠOU v Ljubljani:

Maja Andlovic, video: Neodvisna študentska mreža

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 6 x komentirano
  1. JB pravi:

    Sramota kaj si dovolijo te SASovci. Sploh ne morem dojeti razsežnosti tega dejanja. Sicer pa ni dovolj aroganca trenutne SASovske oblasti, ki brez sramu sredi belega dne iz ŠOU nosi material v svoj volilni štab le nekaj metrov stran. Brez sramu! Prav tako je brez sramu predsednik študentov ŠOU Černe, kot je v demonstracije posegel s svojo argumentacijo . Zares neverjetno, da ne premore niti toliko samokritike, da bi s svojim molkom neformaln priznal napako, če že igra tako umazano igro. Ampak v nedeljo je maša in bog mu bo odpustil grehe.

  2. SS pravi:

    Res neverjetni so tile študentski funckonarji že po defoltu, ampak da gredo razveljavit kandidature zaradi po priporočeni pošti poslanih prijav, je pa too much. Pizda ne vem kdo v Sloveniji piše taka pravna mnenja, ker če jaz kaj razumem, zakoni, razpisi,…zahtevajo vedno minimalne kriterije in če daš na ceno še dodatni poust ni nič narobe,…skratka…to je preveč

  3. B. M. pravi:

    Naj uganem: isti odvetnik, ki je pisal pravna mnenja dr. Jelovcu, bivšemu dolgoletnemu v.d. direktororja Radia Študent, ki je na ta način in s spretnim manevriranjem med sodelavci radia in vsakokratno garnituro na ŠOU uspel ostat na položaju skoraj 10 let? Samo v Sloveniji…

  4. mojca pravi:

    sam če so res napačno oddali kandidature, ne vem zakaj se prej niso pozanimali, pa jih pravilno oddali? A se niso mogli prej pozanimat, pa ne bi sploh do tega prišlo. Mal neodgovorno z njihove strani, zej pa neki krivijo šou za napako, ki so jo sami naredili…

  5. sunset pravi:

    Mojca, jaz razumem tvoje razmišljanje, ampak… Ob takšni banalnosti in vprašljivosti razloga za zavrnitev kandidatur si človek ne more kaj, da ne bi pomislil, da je bilo vse skupaj s strani SASa podrobno načrtovano. In če je to lahko res, potem bi lahko volilna komisija dejala, da kandidatur poslanih z navadno pošto sploh ni prejela. Ali pa, da so prispele prepozno itd.

    Sploh pa se mi zdi čudno, da morajo biti kandidature za mesta članov volilnih odborov za te volitve poslane priporočeno, KANDIDATURE ZA KANDIDATE pa po navadni pošti. Speaks for itself!!

  6. skrat pravi:

    Draga mojca: če bi se pozanimala, bi ugotovila, da je na prvotnem razpisu (ki najbrž še vedno visi na fakultetah) pisalo, da je potrebno kandidature oddati po *priporočeni* pošti. No, potem so teden dni kasneje (12.5.) razpis brez potrditve predsednika Senata samovoljno spremenili v “Kandidatura ali lista kandidatov se do vključno 3. oktobra 2008 odda po pošti na naslov …” (priporočena pošta seveda ni podpomenka pošte). Popravek razpisa si lahko pogledaš na www.sou-lj.si -> razpisi. Govori se, da so razpis potem še enkrat popravili, le da ne vem, kje skrivajo ta tretji popravek. Na spletu ga ni.

    Aja, pa predsednik komisije je osebno popisal oddajo kandidatur in ob tem jasno zatrdil, da je priporočena pošta v redu. Ne bi o tem, da se pri navadni pošti ne da preveriti, kdaj je bila poslana, in ne da dokazati, da je bila poslana, če se “po pomoti” izgubi.

Komentiraj