Sunday 22. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Stop za dražbo!

17. oktober 2008 ob 17:27 | Črt Butul |

0.jpg
Stavba Armerije v Kopru Foto: Črt Butul

Po sestanku rektorja Univerze na Primorskem, Rada Bohinca in direktorja družbe Makro 5, Rajka Žiganteta so se dogovorili o odlogu javne dražbe stavb Armerije in Foresterije. V obdobju odloga naj bi UPR “v sodelovanju z državo vendarle našla rešitev glede plačila dolga za naložbo v obnovo kulturnih spomenikov v historičnem jedru Kopra,” je sporočil Leon Horvatič, vodja kabineta rektorja Univerze na Primorskem.

01.jpg
Odpovedana dražba stavb Univerze Foto: Črt Butul

Na univerzi še poudarjajo, “da je objektivno in večkrat dokazano upravičena podražitev prenove znašala le 20 in ne 71 odstotkov, kot trdi vlada. Zaradi želje po odpravi vseh dvomov je Univerza na Primorskem v preteklih dneh posredovala računskemu sodišču vso dokumentacijo o izvajanju naložbe,” k temu pa dodajajo, da so na UPR zaskrbljeni, da je “Janševa vlada tik pred iztekom mandata javnosti posredovala sporočilo, v katerem si je očitno prilastila tudi funkcijo sodne veje oblasti. V svoji izjavi je namreč navajala nepravilnosti, ki doslej niso bile dokazane oziroma še huje, ki so bile že kot sum s strani tožilstva zavržene.”

Črt Butul

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 4 x komentirano
  1. Delfina pravi:

    Vesela sem, da se zadeve rešujejo, Univerza na primorskem je zadetek v polno! Žalostna pa je politizacija zadeve, a pohvala tudi študentom, da so se organizirali. Te stavbe imajo dušo in biti študent v takem historičnem okolju je dodatna vzpodbuda. Pred tem je vse žalostno propadalo. Seveda pa je izvajalce potrebno plačati, obresti pa tečejo… Srečno!

  2. sproscena.slovenija pravi:

    Vlada Janeza Janše je želela uničiti zdravstvo, šolstvo in kulturo kar se tiče javnega sektorja, da bi potem lahko tajkunizirali in izpeljali tranzicijo še tu. Kulturo sta spravila na kolena vazala Simoniti in Prodnik, zdravstvo kar po vrsti vsi nesposobni vodstveni kadri, ki jih je nastavila ta vlada širom po Sloveniji, šolstvo pa Jambrek. Tako bi lepo rasle privat šole in univerze, klinike, kultura pa je itak vedno sirota. Še sreča, da so volilci to opazili pravi čas.

  3. sproscena.slovenija pravi:

    Pa da ne bo pomote, te ustanove bi bile privat samo kar se dobička tiče, kar se stroškov tiče bi bile pa še lepo naprej financirane iz proračuna. Dobra računica, ni kaj. Odličen biznis…

  4. tomazh pravi:

    Čokova je kot rektorica Univerze na Primorskem zapravila za obnovo obeh objektov več denarja kot ga je imela na razpolago. Vsako podjetje bi ob takem gospodarjenju šlo v stečaj in poplačalo upnike. Tako bi bilo v pravni državi in to je to. Vse ostalo je megla.
    Morali bi se upreti nezakonitemu zapravljanju davkoplačevalskega denarja s strani proračunskih porabnikov in Čokovo dati na sodišče ne pa v LDS pogajalsko skupino.Ubogi Pahor in Slovenija ob takih pogajalcih.

Komentiraj