Konjak kot užitek

11. oktober 2008 ob 11:53 | Vesna Lovrec |

Restavracija Rožmarin iz Maribora je v imenu proizvajalca francoskega konjaka Guy Lheraud ta teden povabila na brezplačno degustacijo te žgane pijače, katere tradicija sega v 17. stoletje. Gostje v Rožmarinu smo poskusili pet vrst konjaka, ki še vedno nastaja na klasičen način, z destilacijo v dveh bakrenih kotlih, brez vsakrnšnih elektronskih pripomočkov ter brez dodatkov karamele in sladkorja.

Kot svetuje direktor izvoza pri podjetju Lheraud, Francois Rebel, pijte konjak takrat, ko ga potrebujete. Rebel je še povedal, da je konjak, ki ga pijemo doma, vedno boljši od tistega, ki ga užijemo v restavraciji. Dober pa je seveda predvsem takrat, ko ga pijemo v prijetnem ambientu in v družbi oseb, ki so nam drage.

Goste je uvodoma pozdravil ekskluzivni distributer francoskega konjaka Guy Lheraud za Slovenijo, Andrej Čuden:

Boris Kac: …”pred konjake bi dal viskije, posebej irske…”

Vesna Lovrec

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 3 x komentirano
  1. lacko pravi:

    komaj čakam, da bo Slovenijo preplavil domači - HALOŠKI konjak, ki ga menda izredno nadebudno kreira prav Mariborčan … po prvih degustacijah mu mnogi že zavidajo…

  2. Q_ pravi:

    ….bivša zadruga Vipava ima približno 30 let star konjak. Cena mu je sicer zrastla na 100+ evrov. Je pa vreden svojega denarja.

  3. marjeto pravi:

    kako to, da je konjak doma boljši, kot v restavraciji ?
    73 letnik je res mal premočan za slovence !

Komentiraj