Monday 23. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Preganjani Potočnik

8. oktober 2008 ob 23:16 | Nejc Jemec |

Janez Janša je preko odvetniške pisarne Zidar & Klemenčič vložil predlog za kazenski pregon Bojana Potočnika, nekdanjega generalnega direktorja Slovenske policije, ki je bil eden izmed sogovornikov v oddaji Resnica o Patriji finske televizije YLE. Pregon zoper Potočnika naj bi, zaradi žaljive obdolžitve premierja, začelo Okrožno državno tožilstvo v Ljubljani. Janša je že včeraj vložil predlog za kazenski pregon avtorja oddaje, finskega novinarja Magnusa Berglunda.

Bojan Potočnik: “Jaz kot državljan imam vedno možost in pravico, postaviti svoje mnenje …”

Nejc Jemec

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 24 x komentirano
  1. Igor Đukanović pravi:

    Janša nam dela sramoto doma in v tujini.

  2. medek pravi:

    Razpreda lovke po celotnem narodnem tkivu.

    Mogoče bi pa Kučan lahko tožil Janšo zaradi konstrukta Kučanov klan.

    Ampak tako nečimrn kot je Kalimero?

    Peterle bi nedemokratične sile lahko iskal Pri Janši.

  3. francka pravi:

    Človeka brez dokazov obtožijo in le_ta naj ne bi imel pravice se braniti.Če nekateri tako mislite je res žalostno.V demokraciji ima človek,ki ga obtožijo pravico,da se brani.V Sloveniji izgleda,da Te pravice Janša nima.Medtem,ko imajo vsi drugi pravico,da obsojajo ,lažejo in to brez dokazov.Je to prav?Kdo dela sramoto v tujini?Tisti,ki brez dokazov obtožujejo in ne tisti,ki se branijo.

  4. Carlos Contreras pravi:

    Ubogi Janša. Nič čudnega, da izgleda vsak dan bolj starikav.
    Francka, ti pa raje malce vzemi pravopis v roke.

  5. whiteyeyo pravi:

    Igor Đukanović: ic ic, lol

  6. Igor Đukanović pravi:

    Francka, politik nima pravice takoj biti užaljen. To si lahko privošči le nepolitičen državljan. Moj primer. Dokler sem se zanimal za aktiven angažma v politiki, nisem tožil novinarja, ki me je osumil pedofilije. Če to stori zdaj, ko ne kandidiram za nobeno omembe vredno politično funkcijo, pa ga bom tožil.

    In še Janševi protiprimeri. Janša je pred leti Kučana obtožil, da z orožjem (za bosanske Muslimane) na mariborskem letališču pripravlja državni udar. Kučan ga ni tožil, čeprav je očitno, da ga je Janša lažno blatil.

    Janša je manj kot dve leti nazaj obtožil Gasparija, da blati Slovenijo v tujini, ker dvem svojim podrejenim analitikom ni prepovedal raziskave, v kateri sta napovedala MOŽNOST črnega scenarija glede inflacije v Sloveniji. Gaspari je z analizo seznanil državno vodstvo ne pa tudi evropskih evro inštitucij. Čeprav je Janša usekal mimo, ga Gaspari ne toži.

    Ker jih je v Sloveniji vlada obravnavala kot politični drobiž, sta dva novinarja razposlala peticijo 571 kolegov po evropskih institucijah. Čeprav v peticiji ni bilo laži, jih je Janša obtožil, da BLATIJO Slovenijo.

    No, Janša (po merilih, ki jih uveljavlja sam) sedaj očitno blati Slovenijo v tujini, saj je politik, ki svojo afero s patriami še dodatno razpihuje. In, čeprav je POLITIK, toži NOVINARJA, kar je NEOKUSNO.

    No, sramoto pa nam ne dela le po njegovih kriterijih, ki so nizki, pač pa tudi po mojih dosti višjih kriterijih. Opazil sem namreč, da nam že štiri leta vlada človek, ki NIMA RAZČIŠČENIH osnovnih pravnih pojmov. Finskega državljana namreč gospodič Janez Ivan Janša toži v Sloveniji. Ne bi bil presenečen, če za to svojo idiotsko raboto zlorablja še slovenski državni aparat.

    Če je že cmera, naj toži finskega novinarja. A glede na to, da nam je vladal štiri leta, naj nam NEHA DELATI SRAMOTO in ga toži zasebno in to pred finskim sodiščem in s pomočjo finskega tožilstva.

  7. konec (demokracije) pravi:

    Igor Đukanović pravi:

    8. oktober, 2008 ob 23:42
    Janša nam dela sramoto doma in v tujini

    Komunisti delate sramoto doma in v tujini, o tem ni dvoma.

  8. Igor Đukanović pravi:

    Zakaj se slovenskim desničarjem ne zdi potrebno svojih stališč argumentirati? Skratka, zakaj imamo nesposobno desnico? Jaz bi rad živel v državi, kjer bi tudi desnica bila sposobna voditi državo, ne pa v državi, ki na desno nogo močno šepa.

  9. Seba pravi:

    Đukanovič preveč palamudiš.
    V Sloveniji imamo zaenkrat še pravno državo, vem da to nekaterim ni prav, ampak tako je.
    Kako ste sposobni bomo še videli… Patria pa upam da se bo razčistila.
    Raje vprašaj šefa od kje mu takšen kapital, ti pa raje peči palačinke na Trgu svobode…, ker drugih sposobnosti očitno nimaš. Bogi študentje….

  10. KDO BO TROCKI pravi:

    V paniki in strahu pred JJ ata meša hruške in jakuke.

  11. konec (demokracije) pravi:

    Igor Đukanović pravi:

    9. oktober, 2008 ob 10:32
    Zakaj se slovenskim desničarjem ne zdi potrebno svojih stališč argumentirati? Skratka, zakaj imamo nesposobno desnico? Jaz bi rad živel v državi, kjer bi tudi desnica bila sposobna voditi državo, ne pa v državi, ki na desno nogo močno šepa.

    ker nimam toliko časa , da se ubadam z vsakim pesudolevičarskim bedakom. če je potrebno , sem že večkrat ponudil ničkoliko podatkov in dejstev. to je to.

  12. Džugašvili pravi:

    Konec (oteklih jeter), ti si torej predstavnik sposobne desnice?
    Ki svoja stališča argumentira?

    :)

  13. uničevalec rdečuhov pravi:

    Dukanoviču, kako kaj dečki v mariborskem parku???Jim še vedno kupuješ priboljške? Menda te
    policija v civilu že dalj časa varuje pred hudobnimi staarši ? Ali je to res , dukanoviććću???

  14. medek pravi:

    Alojz Sok je zagovornik pedofilov, uničevalec rdečuhov če imaš problem se obrni na njega, in nehaj tako srepo bruhati iz pekla.

  15. Carlos Contreras pravi:

    Uničevalec, kaj ko bi poprosil Kršinarja, naj ti odstopi tiste tabletke, v kolikor jih ni ponucal?

  16. Igor Đukanović pravi:

    Uničevalec Rdečuhov, jaz sem popolnoma imun na tovrstno izkazovanje pozornosti. Bil sem ga že dovolj deležen v svojem življenju, tako da nanj več ne trzam.

    Me pa nekaj zelo zanima. Po zmagi na volitvah sem se politično zelo dezaktiviral. Že pred tem nisem imel omembe vrednih funkcij, zdaj pa definitivno več nisem politična figura. Zanima me, s čim sem si zaslužil toliko tvoje pozornosti. S tem, ko sem obrcal Janšo? Pa saj je on tudi politični mrlič, komaj kaj bolj živ od mene. Resda njegova stranka lahko zaustavi pokrajinizacijo Slovenije, ker brez njih ne gre spreminjati Ustave, a sicer je on osebno politično mrtev. Še bolj pa bo, ko bo nova vlada odprla omare in bodo ven začeli padati okostnjaki. In še bolj, ko se razplete zgodba okoli patrij na Finskem. Takrat si bo končno morala desnica omisliti kakšnega primernejšega vodjo. In se konsolidirati. Do takrat pa ne razumem, s čim sem si zaslužil tvoje afektivno občudovanje. Mi zaupaš? (In naj te spomnim. Civili nismo dolžni prenašati toliko žalitev kot politiki. Prijava kriminalistom, odškodninska tožba…)

  17. Seba pravi:

    Si kot Kresalka, govoriš vse drugo, samo na vprašanja ne odgovarjaš. Argumentov pa tudi ni kaj dosti.

  18. zumbA pravi:

    Pustimo tožilstvu in sodstvu, da opravi svoje delo. Če se bo v postopku izkazalo, da je g.Potočnik storil kaj kaznivega, bo pač moral odgovarjati in nositi kazen. Saj ni sveta krava, da bi bil nad zakonom.

  19. Igor Đukanović pravi:

    Zumba, problem ni v klicanju na odgovornost. Problem je, ker si to premier privošči na moje (beri davkoplačevalčeve) stroške. Naj toži zasebno. Pa tudi kot zasebnik bi aktivni politik moral imeti malo debelejšo kožo kot midva.

  20. medek pravi:

    http://farm4.static.flickr.com/3207/2927345199_78785d42e9_o.jpg

  21. miki pravi:

    Tale Janša resnično ni normalen - in takega človeka imeti za predsednika vlade je v resnici nevarno !!!

  22. Grof Monte Kristo pravi:

    Janša je legenda, je politik, ki je tej dejavnosti priboril zelo visoko mesto na vrednostni lestvici……seveda se morajo mediji v Sloveniji osvoboditi valpetov in priganjačev, predvsem pa opranih možganov, preden bo to dejstvo prodrlo med ljudi.

    mimogrede, Carlos Contreras zelo te pogrešam na Družini :)

  23. Carlos Contreras pravi:

    Ja, na Družini je pa cenzura pri komentarjih, čeprav ne vem točno, kakšni so kriteriji. Verjetno kakšna nuna udriha po tipkovnici ali kaj.

  24. Grof Monte Kristo pravi:

    Carlos, tvoje opombe so bile sveže in spoštljive (kolikor si mogel :)))) )
    Glede nune in tipkovnice imaš morda prav :))))
    Danes sem pogledal, pa sploh ni več mogoče komentirati :(

Komentiraj