Monday 23. December 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 

Kraške dobrote

6. oktober 2008 ob 15:59 | Denis Sarkić |

Minuli konec tedna se je pričel mesec kraške kuhinje pri desetih kulinaričnih ponudnikih na slovenskem Krasu. Če vas mikajo kraške dobrote in vino si poglejte ponudbo in odvihrajte tja, kamor vas vaše brbončice najbolj potegnejo. V užitek in dober tek!

Mi smo za vaš (in seveda naš želodec) pokukali v kuhinjo turistične kmetije Ostruška Pelicon v Coljavi, kjer smo se pogovarjali s šefinjo kulinarike, gospo Sandro Pelicon.

Denis Sarkić

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 6 x komentirano
  1. dahvor pravi:

    333x Bravo … ideja, nastop Gospe in umetniški utis, vse odlično in celo resnično - v dobrih Kuhinjah so vedno ženske, kraških gostiln, bile, ne v betulah, tm je drgače vedno blo … ker se ravno že dva tedna omejeno postim, si je zelo lahko predstavljat, kako se ta trenutek počutim, ob pogledu na bleke, rukole takrat Kras še ni poznal, je med novsti, tako kot brokoli, tako mislim, kdaj sem pri špacapanu, ko je prvič bil, da ni krize pa zraven si vse mamine mineštre iz vrzut vrtim, takrat sem bil navadno tudi lačen, še danes tega, kale-ohrovta ne maram … na zdej pa ne vzdržim več, grem na obilen zajtrk - BLT se mu reče, pomeni pa na jajcih čvrstajočo pod zobmi slanino pokajočo, veliko pero zelene solate in kolobar paradajza in kolešček čebule … samo, če bi še svinjsko prato, na tastr način, pismo bi bla draga in mulce omenili, bim kr lačn verjetno letalsko karto letu kupit…gostilno bi pa sigurno našel, čeprov je toliko novih cest narjenih, po katerih še nisem vozil, niti si ne znam predstavljat, kje so, ni čudno, da je potem gmajne vedno manj, bi za vsak slučaj, samo po tastarih prov počasi vozil, bi raje kakšno gospodični mail poslal, da me pelje-vozi…pa na njoke z divjačino … to bi me tudi mučilo in ker bo kmalu sezona, te me še vsake toliko zapeljujejo, domače klobase s kislim zeljem, pri Zorotu v Štanjelu, popoldne, ko si lahko mizo zberem, zaradi razgleda …

  2. dahvor pravi:

    …razgleda, ki da Sanje…

  3. medek pravi:

    Brand “Kraška kuhinja” je neverjeten potencial, ki je lahko popoln v vseh smereh. Njammmmy

    Sanje vsakega gurmana.

    Take pametne gostilničarke, pa tako butasti politiki.

    Mater sem lačen ;D

  4. dahvor pravi:

    aja … še mi se dopade, da ste se malo združili in, da vas se je kar nekaj nabralo, jaz do več kakor tri nisem mogel ,v spominu priti, kamor bi šel…kamor sem hodil, zadnje leto po-na Krasu …
    …topovi vedno v bateriji pokajo - en sam nima dosti učinka…to razumeti je pa že star slovenski problem…tudi, če baterija bterijo samo tolče, je brez učinka-vedno ena drugo stolče…ampak kaj, ko sanjam pašto in fižol zdaj, to bi jedel, lonec polizal…kva sladoled aja lahko si fižolof sladoled korejski kupim-dober…za desert.
    G Sarkić…zanima me, če boš- boste na tiskovki hotela Palace, komaj čakam brat…kaj bodo povedali.

  5. dahvor pravi:

    …s tako Gospo -Kuharco bi bil pred leti pripravljen zastonj Goste streči, ne bi od nje plače zahteval, bi mi Gosti toliko dali, da bi imel dovolj…
    Ko sebodo pa nKraševci zavedeli kako drugačen-specialen je Kras … v svetovnem merilu … za Kras ne bo več nobenga problema … samo držati se morajo, če kraševca srečaš in modrasa, isti hip, se kraševca ustraši…hehehe…in Made in Kras-Slovenija-Europe se nihče ne bi sramoval ampak samo prste oblizoval.

  6. svit pravi:

    V Coljavi se razvajam že od njihovih prvih začetkov in nikdar nisem bil razočaran.

Komentiraj