Monday 23. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Starman vs. terminali

2. oktober 2008 ob 13:25 | Črt Butul |

Na novinarski konferenci so včeraj predstavili delo ministrstva za okolje in medresorske komisije glede plinskih terminalov, ki naj bi jih italijani postavili v Tržaški zaliv. Marko Starman, državni sekretar in predsednik medresorske komisije za uplinjevalnike, je podal krajšo izjavo za medije.

Črt Butul

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 7 x komentirano
  1. Fonzi pravi:

    sem mislil, da že pakira. kmalu bo čas za inventuro in primopredajo.

  2. Mirjana pravi:

    šest minut praznega govoričenja…to je pa že umetnost:)

  3. medek pravi:

    Magla svuda, magla oko nas …

    ta pa je en donat

  4. Carlos Contreras pravi:

    A to je sine onega drugega Starmana? Bog se usmili.

  5. Marko4 pravi:

    Adijo g.Starman !

  6. Mirjana pravi:

    Je pa zanimivo kako so naši okoljski veljaki nenadoma postali osveščeni. Podobnik nam sedaj odkriva toplo vodo glede energetsko varčnih stavb,…genialna zamisel, ..le da se je tega spomnil, ko je vlak odpeljal mimo. Se spomnemo debate o drugi sramoti naše vlade (popis nepremičnin), kjer so neki veljaki celo izjavili, da energetsko varčne hiše, bolj kvalitetna zasteklitev,..predstavljajo luksuzno gradnjo ter jo bo treba dodatno obdavčiti?,..in to v času ko EU že kot pokvarjena plošča govori in (naj bi) dela na tem, da se te vrste gradnja tudi finančno stimulira, kakor tudi uporaba alternativnih energentov?.
    Kar se pa terminalov tiče pa je vladi in njenim ministrom MOP, energetika, promet ..lahko le nerodno. A o tem kdaj drugič.

  7. Rom pravi:

    ZADNJI ČAS JE, DA SE VLADE RS, HRV IN ITL. dogovorijo o skupnem energetskem projektu, to je lokacije na odprtem morju, daleč stran od naselij…itd..
    Terminal ali terminali v Tržašlem zalivu pa pomenijo tudi totalno uničenje morske faune, zraka in okolice…itd.. to pa še ni nič , proti možnemu scenariju, da obstaja zelo velika možnost, da se bomo vsi scvrli….itd….

    Vlada odlučila: LNG terminal na Krku

    Izborom lokacije u Omišlju mogu početi istražne radnje i priprema za gradnju, a od investitora se očekuje idejni projekt i studija o zaštiti okoliša, istaknuo je potpredsjednik Vlade Damir Polančec • Gradnja LNG terminala stajat će od 700 milijuna do milijardu eura, a prve količine plina mogu se očekivati 2014.
    Ministri dali ‘zeleno svjetlo’ LNG-u na Krku - Božidar Kalmeta, Ivan Šuker i Marina Matulović Dropulić

    ZAGREB -
    Terminal za tekući prirodni plin (metan) gradit će se na lokaciji Dine na otoku Krku, potvrdila je jučer i službeno Vlada koja je Omišalj izabrala kao najpovoljniju lokaciju za gradnju LNG terminala. Tako je Vlada prihvatila preporuku povjerenstva Ministarstva gospodarstva koje je isti zaključak donijelo u petak.

Komentiraj