Monday 23. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Kdo se boji krize?

2. oktober 2008 ob 20:22 | Denis Sarkić |

Pogovor z Mitjo Gasparijem o finančni krizi v ZDA, njenem reševanju, možnih posledicah za Slovenijo, zadnjem članku Stanislava Kovača v časniku Finance, dokapitalizaciji banke NKBM, koalicijskih pogajanjih in pripravljanju pogodbe, vladi Janeza Janše v odhajanju, državnem proračunu (s presežkom ali primanjkljajem?) in osebnih pričakovanjih kot minister brez listnice za koordiancijo treh resorjev v morebitni novi vladi Boruta Pahorja ter viziji za NLB.

Uvod v pogovor s komentarjem na članek v Financah:

O finančni krizi in njenih posledicah:

O proračunu, pripravi koalicijske pogodbe in sami pogodbi:

Mitja Gaspari o sodelovanju s SD v morebitni novi vladi in viziji za NLB:

Denis Sarkić

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 16 x komentirano
  1. medek pravi:

    http://www.flickr.com/photos/7159551@N03/2894408452/sizes/o/

  2. O GREGI GREGI pravi:

    Kaj ga bo Kovač rasturil :) Povratak jamračev. Joj joj!

  3. ED pravi:

    Ha! Ha! Kovač koga razturil? Kovač ne zna spisati niti konsistentnega članka, kaj šele, da bi on koga razturil. Razturajo pa omejenci njegovega kova v ZDA, na sesutem Wall Streetu. Zdaj poskuša US-vlada za njimi počistiti drek. Tj. ‘eksterne učinke’. Drži pa to, da je Bajukec-Janševa zapuščina takšna, da je razlogov za jambranje več kot dovolj.

  4. francka pravi:

    Nobeno jamranje ni na mestu.Saj prihajajo na oblast ljudje,ki so vladali 12 let pred to vlado in so sami briljantni strokovnjaki.V hipu bodo vse postavili na pravo mesto in vse bo tako čudovito in polno blagostanja,kot je bilo v teh 12-tih letih.Gaspari je eden glavnih strokovnjakov,ki bo vse rešil,saj so bili sedanji sami butlji.Čudno,da zdaj tako omenjajo in valijo krivdo na zunanje faktorje/finančna kriza,dvig cen nafte itd/,kot krivce,če ne bodo mogli popraviti situacije.Ali ne bo kriva samo vlada,tako,kot je bila sedanja kriva za vse.Očitno drugačna merila.Naši vrli novinarji bodo vse napake bodoče vlade pripisovali zunanjim vzrokom in seveda bo za vse kriva opozicija.

  5. O GREGI GREGI pravi:

    Dej ED pomiri hormone.Mel ga bo na piki cel cajt.Zdaj pa sploh ,ko je pokazal svojo samozadostno komunistično nrav.Kao on se ne bo spuščal na nivo enga plebejca.Ne ga srat a res? Ampak bere ga pa??Ipak :)

  6. Marko pravi:

    Živa podoba naših bodočih financ. Tip nima za žiletke.

  7. medek pravi:

    http://www.youtube.com/watch?v=5dP9ghAwGQA

  8. BORAC pravi:

    Drage moje in dragi moji.
    Obetajo se nam lepši časi. V Sloveniji prihajajo na oblast “strokovnjaki”, ki so varno shranjeni na USB ključu Pahorjevega svetovalca.
    Do sedaj smo mislili, da se morajo s politiko ukvarjati politiki in s stroko strokovnjaki, a smo se ušteli.
    Nestrankarski strokovnjaki bodo v dobro Slovenije stopili v kup pod vodstvom prvega “antikadrovika” in problemi bodo rešeni.
    To je vendar jasno!
    To je vendar kristalno jasno!

  9. medek pravi:

    ???????

    By Naomi Klein - June 13th, 2008
    Barack Obama waited just three days after Hillary Clinton pulled out of the race to declare, on CNBC, “Look. I am a pro-growth, free-market guy. I love the market.”

  10. grozovlada pravi:

    UUU, stokrat uporabljene iste mantre janševih vernikov. Stalin in njegovi komunisti bojo uničili Slovenijo. Če bi kdaj spremljali še kak medij razen propagandnih kanalov SDS, bi mogoče imeli kaj pametnega povedati, tako pa lahko samo ponavljate parole.

    Hehe, proti Bajuku je še moja stara mama strokovnjak. S penzijo vsak mesec privarčuje njamanj sto evrov, pa je celo življenje delala v tovarni. Vi pa očitno ne razumete, o čem Gaspari govori. Zveni pesimistično, ampak stokrat bolj verodostojno kot Bajukovo plavanje v oblakih. Zategniti bo treba pas. To bi moral storiti že Bajuk, pa ni. V zadnjih štirih letih bi morali ustvarjati rezerve in zadržano investirati. Zdaj bo treba to isto v slabših gospodarskih okoliščinah . Bajuk pa se je obnašal, kot da bo šlo še sto let vse samo gor. In obnašal se je, kot da je svetovna konjunktura zasluga vlade. Za inflacijo je bil pa kriv cel svet, samo vlada ne.

    Gaspari se je že dokazal v BS. Brez njega tudi Bajuk ne bi mogel sprejemati čestitk za uvedbo evra. Slovenija je bila pred štirimi leti kljub majhnosti vzor uspešnosti bivših komunističnih držav. Zdaj pa se komaj še drži pred Madžarsko, ki jo je skorumpirana desnica razprodala ob prvi priložnosti.

    Upam , da pahorjev ni uničil tistega ključka, ker mora pripisati še 56 janševih vernikov, ki jih bojo zaposlili v zadnjem hipu. In tudi vse premestitve znotraj državne uprave na mesta brez mandatov bo s podatki na ključku lažje slediti.

    Po gospodarstvu pa ne bojo orali z bagri, kot je janševa vlada. Si preprosto ne morejo privoščiti.

  11. uničevalec rdečuhov pravi:

    ljubitelj rdečuhov in jugo-komunjarev- vse kaže , da po volitvah dobivaš sporadične ejakulacijske izlive
    s katerimi si kompenziraš svoje spolno- komunjarske izlive.Ja, pišem mizeriji in zmenetu, ki piše pod psevdonimom grozovlada.Ja, žečez nekaj mesecev boš lahko v svoji rdeči komuni gostil potomce kim il sunga , castra, chaveza in ostale rdeče svojati. Na zdravje.

  12. grozovlada pravi:

    uničevalec
    komunizem je uničen že 20 let, samo eni tega nikakor ne morate razumeti, ker potrebujete jasno definiranega sovražnika in zunanjega krivca za vse, kar vam ni po godu

    poišči si kak hobi, ne samo ždet po gostilnah in poslušat SDS-ovih agitatorjev

  13. Pička pravi:

    Ob teh kvazi strokovnakih se nam bosta res cedila med in mleko. Če se ne bosta, bodo pač malo pojamrali :)

  14. Rom pravi:

    Res je, da bo nova vlada v naslednjih 4 letih imela izredno težko nalogo, zakaj in kako , pa kdaj drugič. Pravzaprav , če se ne bomo kmalu “zbudili” in nehali samo kritizirati, nam bo še slabše, pa ne zaradi nove vlade , ampak zaradi naše lastne “slaboumnosti”.

  15. Diesel pravi:

    Gaspari je kar OK, prosti Bajuku ali palčku iz dolenjske, mu stroke res ne smemo očitati…Celo zelo dobro bi se znal dopolnjevati z Borutom Pahorjem

    lp, Petra T.D.

  16. medek pravi:

    The way to resolve the credit crisis:
    Recapitalize the banks with gold

Komentiraj