Monday 23. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Romškova upokojitev

1. oktober 2008 ob 18:37 | Nejc Jemec |

Vlada je razrešila generalnega direktorja policije Jožeta Romška in državnega sekretarja na ministrstvu za notranje zadeve Zvonka Zinrajha. Romškova razrešitev bo stopila v veljavo 8. januarja prihodnje leto.

Generalni direktor policije je poudaril, da je notranjega ministra Dragutina Mateja že pred pol leta obvestil, da izpolnjuje pogoje za redno upokojitev in da se želi v začetku prihodnjega leta v vsakem primeru upokojiti, ne glede na novo vlado. Zanikal je, da bi bil njegov odstop povezan z založenimi Interpolovimi depešami v zvezi z afero Patria.

“Kdo pa pravi, da bom ležal doma, jedel kranjsko klobaso, pil pivo in gledal televizijo,” je Romšek odgovoril na vprašanje, kako da človek v dobri formi odhaja v pokoj. Glede nadaljne kariere ni podal jasnega odgovora, pojasnil je, da je diplomirani pravnik, ki zna dva tuja jezika in ima širok spekter znancev po Evropi.

Jože Romšek: “Na mojem stolčku bi si želel videti strokovnega, korektnega profesionalca.”

Nejc Jemec

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 11 x komentirano
  1. Darth Vader pravi:

    Jože Romšek: “Na mojem stolčku bi si želel videti strokovnega, korektnega profesionalca.”

    Jaz tudi. Že sedaj… :(

  2. Štrigon pravi:

    ““Na mojem stolčku ” ??!!!
    Njegovem stolčku ?
    Kakšnem njegovem stolčku ?

    A bo tudi Ivan rekel “Na mojem stolčku…” ?

  3. sveti gral pravi:

    Ma kje si bil do sedaj s takim pravniškim in jezikoslovnim znanjem. Na policiji se dokazano nisi izkazal. V zgodovine slovenske policije boš odšel kot epigon , ki ni bil sposoben urediti niti plač policajev , kaj šele da bi vodil vrhunske zadeve. Si pa dokazal , da se da dobro preživeti tri leta v policiji brez dela in z velikim šopirjenjem in puhloglavostjo, kar si v tem govoru tudi pokazal. Kakšna nečimernost nekega gospoda , ki do oblasti Janše ni prišel niti do spoštovanja vrednega komandirja postaje policije. Zato si v očeh policajev , ki vsak dan opravljajo svoje delo nemaren in ničvreden stremuh in lakaj, ki j organiziral spektakularne aretacije ljudi , ki jim niste ničesar dokazali.
    Verjamem , da si imel veliko časa , da si se učil tujih jezikov, ker v življenju nisi počel nič koristnega za družbo , ki ti je veliko dajala. Če tako dobro govoriš , dva tuja jezika bi lahko priskočil na pomoč tvojemu velikemu dobrotniku pri simultanem prevajanju, ki mu jeziki ne grejo ravno od jezika.O tem kaj si storil za slovensko policijo ne boš ocenjeval ti ampak tisti , ki so pod teboj delali in ta ocena je cvek.
    Zaradi mene lahko piješ pivo ali ješ klobase Slovenija od tebe ni imela nič in tudi v prihodnje bo imela samo izgubo. Imel si možnost , da bi molčal , a tega nisi izkoristil. Čaka te smetišče slovenske policije.

  4. JBTPTKŠNKZDRVJ pravi:

    stolčki ??… SAJ ! _ _ _ :-(

  5. južnoštajerski pero v mariboru pravi:

    sveti gral@

    “Imel si možnost da bi molčal….”

    tvoj sestvek zgoraj zveni kot parodija na nekakšno “vašo stvar”
    A je Romšek morda dregnil kamor nebi smel? Ah pomiri se, saj bo novi prvi policist sigurno bolj upogljiv in bo poskrbel da se bo golobič-kučanov apartheid zopet nemoteno razbohotil.

  6. fritzL pravi:

    še zadnja žrtev svinčenega vojačka romška za reševanje J…
    patetično

  7. ED pravi:

    Zdi se, kot da bi skorumpiranec Ivan Janša Romška umikal iz bojišča, po tem ko mu je ta (skupaj z Metejem) kril hrbet v zadevi s patriami, ko je sabotiral preiskavo. Gre za to, da so janševiki dali Romšku odpoved s tri mesečnim odlogom. Tj. za 3 mesece so mu podaljšali delovno dobo, vse do trenuttka, ko se bo lahko upokojil. Vojščak Romšek, ki je stal ob strani trgovcu z orožjem Ivanu Janši vse od Depalev vasi.

  8. Štrigon pravi:

    No pa da vidimo kam bo šla Brezigarca.
    Najbrž bo kar odletela na metli… :-)

  9. miško pravi:

    Brezigarca?? Vabijo jo v Patrio za svetovalko za balkanska posla.

  10. Carlos Contreras pravi:

    Čestitamo in pozdravljamo.

  11. 007 pravi:

    @SVETI GRAL

    podpišem. točno tako.

Komentiraj