Monday 23. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Romšek v pokoj

1. oktober 2008 ob 15:33 | Domen Ožbot |

Tiskovni predstavnik vlade Valentin Hajdinjak je na tiskovni konferenci po 181. redni seji vlade, pojasnil razloge za razrešitev generalnega direktorja policije Jožeta Romška in državnega sekretarja na ministrstvu za notranje zadeve Zvonka Zinrajha. Kot je povedal Hajdinjak sta za razrešitev zaprosila sama, ker bosta z dnem, ko bo razrešitev stopila v veljavo, izpolnila pogoje za upokojitev.

Hajdinjak je na novinarski konferenci še povedal, da se je vlada na današnji seji seznanila z oceno škode zaradi neurja z deževjem, močnim vetrom in točo, ki je bilo 15. in 16. avgusta. Ocenjena neposredna škoda presega 0,3 promila načrtovanih prihodkov državnega proračuna v letošnjem letu, tako je dosežen limit za pomoč v skladu z zakonom o odpravi posledic naravnih nesreč.

Domen Ožbot

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 4 x komentirano
  1. B.G. pravi:

    Me prav zanima, kako bi ravnala, če bi zmagala SDS.

  2. Štrigon pravi:

    A so sedaj tudi oprani vseh domvenih kaznivih dejanj ?
    Če ja, potem bom jaz en dan pred penzijo oropal našo banko :-)

  3. Aleš Zalar pravi:

    V LDS smo začudeni nad zadnjimi kadrovskimi odločitvami vlade, iz katerih bi se dalo sklepati, da Sloveniji kadrovski cunami ne grozi s strani nove vlade, ampak s strani sedanje.

    Nespodobno je, da je vlada, ki je tik pred iztekom mandata, na nekatere vodilne položaje v ministrstvih imenovala nove funkcionarje in uradnike, oziroma da je prerazporedila iz kabinetov posameznih ministrov vrsto zaposlenih na posamezna uradniška mesta ter jim s tem omogočila zaposlitev za nedoločen čas.

    Vlada je v nasprotju s svojimi javnimi zavezami glede zaposlovanja v državni upravi kar za 56 zaposlitev povečala skupni kadrovski načrt, ki ga bo očitno poskušala realizirati še pred nastopom nove Vlade. Vse te odločitve vzbujajo vtis, da ta vlada pospešeno postavlja politično lojalne ljudi na vsa razpoložljiva delovna mesta in da ji ni mar za učinkovito delo državne uprave.

    Nenavadno je, da je Vlada sprejela sklep o razrešitvi generalnega direktorja policije, ki naj bi stopil v veljavo šele 8. januarja 2009. Varovanje izteka mandata uradnika s položajem generalnega direktorja zaradi predvidene upokojitve ne more preprečiti izvajanja pristojnosti ministra, da na podlagi 5. odstavka 83. člena Zakona o javnih uslužbencih lahko razreši tako osebo v enem letu od nastopa funkcije.

    Zaradi tega menimo, da je omenjeni sklep vlade brez pomembnih učinkov, če z njim ne bo soglašala nova Vlada. Ta sklep vlade odraža visoko stopnjo nezaupanja v kadrovske odločitve prihodnje vlade, poleg tega pa vzpostavlja tudi nenavadno logiko, da bi si vsak položajni uradnik lahko zagotovil opravljanje del na tem položaju vse do upokojitve, ne glede na datum te upokojitve.

    Aleš Zalar
    Predsednik Odbora za pravosodje pri LDS

  4. simpatikus komunalis pravi:

    Hajdinjakov poba se pa kislo drži.Se še spomnim njegove vehementnosti in Arogance nedolgo nazaj.
    A gre tud u mobitel Ali v telekom.

Komentiraj