Monday 23. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Na prvi študijski dan

1. oktober 2008 ob 18:27 | Maja Andlovic |

Rektorica Univerze v Ljubljani Andreja Kocijančič je na prvi oktobrski dan in obenem začetku novega študijskega leta predstavila, kaj je Univerza v Ljubljani že dosegla in kaj bo v prihodnje. Bolonjska prenova študijskih programov je na prvi stopnji po besedah Kocijančičeve končana, do konca tega leta pa bo zaključena tudi na drugi in tretji stopnji, med drugim so v univerzo vpeljali tutorski sistem in karierni center ter med drugim tudi spodbujanje izobraževanja študentov na drugih univerzah, predvsem v tujini.

Kocijančičeva pa ni želela komentirati pozitivnega mnenja k ustanovitvi Nove univerze, ki ga je v ponedeljek s petimi glasovi za in tremi proti sprejel senat za akreditacije sveta za visoko šolstvo, ob čemer sta odstopila predsednik in član senata Dejan Škorjanc ter Janko Prunk. “To je tako žalostna zgodba, da jo jaz danes ne bi rada komentirala” je dejala in dodala, da verjame, da še ni zaključena.

Maja Andlovic

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 8 x komentirano
  1. JB pravi:

    v tekstu je napaka navedbe imena rektorice: prof. dr. Andreja Kocijančič

    http://www.uni-lj.si/medijsko_sredisce/vodstvo_univerze/rektorica.aspx

  2. Maja Andlovic pravi:

    Res je. Se iskreno opravičujem za mojo površnost. Napaka odpravljena in hvala za opozorilo.

  3. južnoštajerski pero v mariboru pravi:

    ustanovi se nova univerza in to je zanjo….tako žalostna novica da je ne more komentirati.
    je pa taprava tale kocijančičeva

  4. JB pravi:

    @južnoštajerski pero v mariboru
    Tudi zame je to žalostna novica, saj ne podpiram nadaljnjega drobljenja našega visokošolskega sistema. dejstvo je, da imamo v Sloveniji javno infrastrukturo s katero v večji meri zadovoljujemo ustrezno raznovrstnost študijskih programov. Poleg tega je zagotovljeno tudi dovolj prostih mest. Potem pa odpiramo novo univerzo z nekaj članicami, ki je po vrhu vsega še v privatni lasti. Denar namenjen visokemu šolstvu, se tako nepravično in neracionalno prerazporeja. Osebno ne bi imel nič proti privatnemu visokošolskemu zavodu, če država ne bi mogla zagotoviti ustreznega programa, tako pa se odpirajo privatne fakultete za uporabne družbene študije, za državne in eu študije, za pravo,….skratka podvajamo ustanove, sredstva pa dodatno delimo,….na drugi strani pa nimamo dostojne medicinske fakultete ali pa dostojnega laboratorija na kemijski fakulteti,….

  5. južnoštajerski pero v mariboru pravi:

    A nismo s tem razbili nekaj monopolov? Naj imajo študentje izbiro!

  6. JB pravi:

    @južnoštajerski pero v mariboru
    ja v teoriji to sicer drži ampak v praksi je pa zadeva bistveno drugačna. slovenija je mala ima posledično omejeno število ljudi in resursov in kaj nam pomaga če smo davkoplačevalci zgradili dve ekonomski fakulteti in eno pravno ter ugotovili, da je to dovolj. Potem pa pride jambrek & co. in ustanovijo svoje iste fakutete in univerzo. Kaj je dobrega, fakultete bodo denar namesto za svoje programe porabljale za promocijske video spote, brošure, reklamo, skratka nima smisla. Konkurenčnost je vgrajena v uredbi o financiranju (število vpisanih študentov + prehodnost v višji letnik + diplominaranci * faktor (EF 1, medicina 6). Zakaj dovolimo, da se gradi nekaj kar je, je dobro,…Naj jambrek odpre fakulteto za jedersko fiziko - nikoli je ne bo, ker potem ne bi zaslužil toliko keša!!!!! Obstaja tudi vprašanje glede vprašljive akreditacije, saj je oz. je bil jambrek predsednik sveta za RS za visoko šolstvo in si je sam podelil akreditacijo. Nekaj članov je protestno odstopilo,….

  7. južnoštajerski pero v mariboru pravi:

    Nebi rekel da je dobro…

  8. JBTPTKŠNKZDRVJ pravi:

    f maribori maste pa celi kup skorumpiranih zdrafnikof - a sploh veš ti to, Perica ?…

Komentiraj