Monday 23. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Nabavni guruji

30. september 2008 ob 14:48 | Urh Maček |

Založba Planet GV je izdala knjigo Strateška nabava. Avtor knjige je Branko Žibret, ki je partner svetovalne družbe A.T. Kearney in član njenega vodstva za jugovzhodno Evropo. A.T. Kearney je mednarodna svetovalna družba, specializirana za svetovanje najvišjim vodstvom pri oblikovanju strategij, organizacij, poprevzemnih programov, otimiziranju poslovanja in drugih temah s katerimi se soočajo najvišja vodstva organizacij.

Knjiga ima dva poglavitna cilja. Najprej želi promovirati nabavo kot strateško funkcijo v očeh zainteresiranih javnosti, predvsem predsednikov in članov uprav slovenskih podjetij. Drugi cilj pa knjiga izpolnjuje v vlogi prvega teoretskega in praktičnega priročnika v Sloveniji in je namenjen vsem, ki se operativno ukvrjajo z nabavo ali jih nabava zanima po poslovni, študijski ali ljubiteljski plati.

Pogovor z avtorjem:

Žibert, ki ima dolgoletne svetovalne in vodstvene izkušnje je na predstavitvi svoje druge knjige gostil Boška Šrota in Tatjano Fink.


(www.vest.si) Strateška nabava 2 from Urh on Vimeo.

Urh Maček

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 8 x komentirano
  1. solata pravi:

    Zguba časa za poslušanje tega klobasanja, Šrot je pa cel klovn,oziroma te njegove šale meni niso nič kaj smešne

  2. konec (demokracije) pravi:

    volitve so mimo, njegovi so zmagali in sedaj bo v v miru užival to kar je pokradel, celo “svetnika” ga bodo naredili, kot zgled slovenskega podjetništva

  3. luka pravi:

    zdej so že guruji…..

    to je navadna banda, ki je brez lastnega vložka prišla do ogromnega premoženja…
    vse to jim je omogočila politika, ki je sprejela predpise in zakone, ki so omogočali take svinarije….

    OD KJE BOŠKOTU IN OSTALIM PRAVICA, DA Z HIPOTEKARNIMI KREDITI, KI SO JIM JIH ODOBRILE DRŽAVNE BANKE, KUPI MILJARDNO PODJETJE???!!!

    ČAKAM SAMO ENEGA JUNAKA, KI MU BO NLB ODOBRILA HIPOTEKARNI KREDIT, S KATERIM BO KUPIL NLB…. TA BO ŠELE GURU….

  4. miro pravi:

    Že videno na zahodu. Kapitalska elita hvali sama sebe. Med seboj si eden drugemu pripenjajo odlikovanja in delijo plakete. Skratka sami sebi so si všeč. Poleg so pa vedno priskledniki in vazali, kot je ta “novinarka”. Ne vem ali je smešno, ali pa žalostno.

  5. miro pravi:

    Aja. To kapitalsko elito je omogočila janševa vlada z nameščanjem svojih ljudi na ključne položaje v bankah (krediti) in na KAD-u ter SOD-u (prodajanje najboljših državnih podjetij za te kredite).

  6. B.G. pravi:

    luka pravi
    OD KJE BOŠKOTU IN OSTALIM PRAVICA, DA Z HIPOTEKARNIMI KREDITI, KI SO JIM JIH ODOBRILE DRŽAVNE BANKE, KUPI MILJARDNO PODJETJE???!!!

    Luka, mislim, da bi bilo to potrebno vprašati Janeza Janša.

  7. luka pravi:

    ja razlika med zahodom in nami je, da imajo na zahodu že nekaj stoletij zasebno lastnino in podjetja niso nikoli bila državna oz. ljudska. Ustavaril jih nek inovativni-gospodarni posameznik. Če je bil ta posameznik tako neumen oz. naveličan, da je prodal svoje podjetje vodstvu, ki so za nabavo najeli hipotekarni hredit je to povsem njegova stran…..

    Pri nas pa je situacija nekoliko drugačna…..kaj ne….

    Pa še ne problem je, selekcija pri odobitvi hipotekarnih kreditov….kaj ne…

  8. konec (demokracije) pravi:

    konec (demokracije) pravi:

    30. september, 2008 ob 17:29
    volitve so mimo, njegovi so zmagali in sedaj bo v v miru užival to kar je pokradel, celo “svetnika” ga bodo naredili, kot zgled slovenskega podjetništva

    Stil opravičevanja rdečuhov pa bo spet enak (popolnoma v sozvočju z ideološkimi ovcami, ker pač deluje in ima že več desetletno tradicijo). kriv je Janša, kriv je Janša, vprašajte janšo , itd. lagajte in lagajte nekateri bodo itak verjeli.

Komentiraj