Monday 23. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Kam pluje SLS?

30. september 2008 ob 7:43 | Denis Sarkić |

Predsednik SLS Bojan Šrot je po seji izvršilnega odbora SLS povedal, da je odbor sprejel sklep, po katerem svetu in glavnemu odboru stranke predlaga, da skliče predčasni volilni kongres, na katerem bi stranka izvolila novo vodstvo. Kongres naj bi bil predvidoma okoli 20. novembra. Šrot je pojasnil, da bodo na predčasnem volilnem kongresu izvolili predsednika stranke, podpredsednika in podpredsednico, 10 članov izvršilnega odbora, predsednika sveta in glavnega odbora ter nadzorni odbor in častno razsodišče. Na vprašanje, ali bo na kongresu kandidiral za predsednika, je Šrot odgovoril, da še ni razmišljal o tem. Ob tem je dodal, da bo delo predsednika stranke “opravljal korektno do zadnjega dne svojega mandata.”

Bojan Šrot v pogovoru z novinarji o volilnih rezultatih in možnosti vstopa SLS v koalicijo:

Predsednik SLS je dejal, da so na seji IO razpravljali o analizi volitev in usmeritvi stranke po volitvah. Po njegovih besedah so glede analize sklenili, da bodo počakali do končnih uradnih rezultatov, šele nato pa bodo poizkušali poiskati vzroke za rezultate. “Na seji nismo razpravljali o morebitnem vstopu v koalicijo,” je povedal. V primeru, da bi od predsednika SD Boruta Pahorja dobil povabilo na pogovor, bi se pogovora udeležil, je dejal Šrot. Ob tem je poudaril, da je za SLS pomembno predvsem zavzemanje za ohranitev deležev v strateških podjetjih, enakomerni razvoj in poseljenost Slovenije ter ureditev meje s Hrvaško.

Pojasnil je tudi, da je bila koalicija SLS+SMS predvolilna koalicija, saj jih je vezala le do dneva volitev. Prepričan pa je, da se bo sodelovanje med obema strankama nadaljevalo. Šrot je še povedal, da je IO sprejel ugotovitveni sklep, da glavni odbor po odstopu Aleša Primca vodi Janez Ribič.

Denis Sarkić

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 8 x komentirano
  1. Saša pravi:

    SLS bi bla bolj primerna v vladi kot Desus.

  2. Filip Z. Podlipnik pravi:

    SLS ni več tajkunska stranka ali kaj? So postali zopet taborniki? ;-)

  3. francka pravi:

    SLS je znana po tem,da gre v vsako vlado in,da je prelomila že nekaj obljub!volilni sistem…/Nobeno presenečenje bi ne bilo,da bi vstopila v to vlado.Mislim pa,da bi stem izgubila še tiste volilce,ki so zanjo glasovali in na prihodnjih volitvah sploh ne bi prišla več v parlament.Zato je bolje,da gre v opozicijo .

  4. konec (demokracije) pravi:

    SLS ima še dolgo prihodnost, trenutek pa je vseeno pomemben. včasih je bolje ustaviti se, premisliti in pogledati naprej. Oblast je oblast, vendar v demokraciji , ni vse (razen če nisi rdečuh ali črnuh).

  5. Marko pravi:

    “Pojasnil je tudi, da je bila koalicija SLS+SMS predvolilna koalicija, saj jih je vezala le do dneva volitev.”

    To mi je pa čudna izjava.Kako je kar skenslal stranko mladih?

  6. O GREGI GREGI pravi:

    Ajde odstop že!! Dosta više!! :=) Enostavno ne pašeš u SLS. LDS bi ti bolj sedla. :)

  7. trip pravi:

    @ Marko: je bil ze cas, da se znebi Kranjca… lepo te prosim no… kdo pa bo tega jugovica s slovenskim priimkom gledal, ko komaj spravi kak stavek skupaj…

  8. miro pravi:

    Hitro se učijo. Janša je izkoristil njih, oni so pa SMS. Neetično bi rekel…

Komentiraj