Monday 23. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Asistentka Katarina

30. september 2008 ob 12:19 | Katja Lenart |

Gorazd Jakše, uporabnik programa Neodvisno življenje hendikepiranih je predsednici LDS, Katarini Kresal poslal povabilo, da naj se preizkusi kot osebna asistentka. To je del pobude društva YHD, s katero želijo predstaviti pomen storitve osebne asistence za hendikepirane posameznike in posameznice, ki želijo živeti aktivno in enakopravno življenje.

Gorazda je k sodelovanju povabil prav Katarino Kresal zaradi stavka iz njene predstavitve in zato je v vabilo med drugim zapisal: »Na svoji predstavitveni spletni strani trdite, da verjamete v vrednote francoske revolucije. Besede liberté, égalité, fraternité (svoboda, enakost, bratstvo) je potrebno udejanjiti za vse državljane Republike Slovenije. Povsem jasno je, da bi s sprejetjem Zakona o osebni asistenci velik segment slovenske družbe, to so hendikepirani, približali tem idealom.«

Katarina Kresal se je vabilu odzvala 26. 9. popoldan in v tem času je Gorazda spremljala v knjižnico in trgovino. Asistirala mu je pri vstopanju in izstopanju iz avtomobila, vozila, pomagala pri izbiranju DVD-jev in nakupovanju (priložnost smo izkoristili tudi za sproščen pogovor, izmenjavo mnenj o filmih in spoznavanje filmskega okusa).

Kot poslanko v državnem zboru Republike Slovenije (in morebitno ministrico v novi vladi) jo bo v naslednjih štirih letih najbrž zanimala tudi dobrobit hendikepiranih. Ena od najpomembnejših nalog bodoče vlade na tem področju bo vsekakor sprejetje Zakona o osebni asistenci, ki bo sistemsko zagotovil pravico do osebne asistence za vse hendikepirane, ki bi izpolnjevali zakonske določbe in jim na ta način omogočil njihovo polnovrednejše življenje in enakopravnejše vključevanje v družbo, nekaterim pa bo osebna asistenca predstavljala edini način, da bodo živeli dostojnejše življenje. Katarina Kresal se je strinjala, da predstavlja osebna asistenca nujen način opolnomočenja hendikepiranih, zato upamo, da si bo v prihodnje prizadevala za sprejetje Zakona o osebni asistenci. Tukaj so strnjeni vtisi Katarine in Gorazda:

Katarina Gorenc, Elena Pečarič, Katja Lenart

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 30 x komentirano
  1. lucko pravi:

    Lepo, tudi po volitvah je pripravljena narediti kaj takega…

  2. Andrej O pravi:

    Lepo in prijazno! res, da je to pač politična promocija, ampak enkrat za spremebo taka, da se človeku ob tem sprožijo pozitivna čustva, ne pa kot nekdo, ki pove v stilu: “Že pra ljudje niso vedeli za vprašanje, jaz pa vem, da je edini pravi odgovor seks” (prosto po Woody-ju A. aka JJ-u)

  3. Saša pravi:

    Všeč mi je, da se je Katarina res želela vključiti in pomagati kot osebna asistentka. Mogoče bo pa ta zakon le dosegel Slovenijo.

  4. Tina pravi:

    Ta nova vlada me zna celo pozitivno presenetit.

  5. partizani pravi:

    živela komunistična partija to mi delajte rdeči

  6. Špela pravi:

    Carica! Glede na to, da je aktivnost LDS na spletu po volitvah malo zamrla (čeprav sem šla zdaj gledat in spet delajo), sem že mislila, da je to to. Pa ni. Super, da delajo in da se je Katarina Kresal odzvala na kaj takega. Če je to politika prihodnosti, potem sem navdušena. Ostati z ljudmi!

  7. To je pravi:

    Lepo, da je Kresalova odreagirala po volitvah.

    Pred volitvami je vse šlo v kvoto kampanje. Tako pa je zdaj bolj iskreno.

    Še kdaj!

  8. / pravi:

    Pa ni Katarina tok glupa ane, tut če je blond. Če nič druzga ji lahko damo vsej točke za PR sposobnosti :)
    Pohvalno!

  9. Kazo pravi:

    točke tudi za izgled! Mijavvvvvvvvvvv:)

  10. vrana pravi:

    Že to je pozitivno, da je to naredila po volitvah.

  11. trip pravi:

    lol. zlo ste mi smesni s tem “oj kok je ta nasa katarinca prijazna pa nehinavska pa tko dobrodusna, da je tud po volitvah kej tazga storila.” LOL… lepo vas prosm no… sej menda ni zaostala, da ne bi vedla, da boste v tem primeru ce to nardi RAVNO TAKO RAZMISLAL…. zlo hitr se pustite zmanipulirat heh….

    me zanima kok je ze kej konkretnega, glede na njeno denarnico, storila za taksne ljudi…. taksna urca pred kamero ni nic…

  12. šifra pravi:

    …ja kakšna malica npr…za muzikante….!?

  13. / pravi:

    trip: ja se strinjam z zgornjim, sej pravm PR sposobnosti ma orenk razvite.

    Sam me pa moti ker vsi omenjajo njeno globoko denarnico. Ja in če ma dost keša? Pa kaj? Pač ma dost keša, oziroma ma njen tip dost keša. So fu*king what? Glih v ponedeljek po volitvah sm sedel v enem lokalu v Idriji (smo se ustavli na poti v Tolmin) in se ene stare mame menijo o volitvah in je prav vsaka povedala:” ja lej, una iz LDSa kok ma dnarja; kr z zasebnim avijonom hod cunje kupovat v Italijo…..” (kar je blo na prvi strani S. Tednika-ki je očitno dosegel svoj namen). Sm hotu zabit nazaj, da kaj jih pa briga kok ma denarja, pa kako ga ona zapravlja. Sej ga ma Janša tut ogromno pa ne slišim nobenga govort kok ma denarja in na kak način ga je dubu. Pa isto velja za use politike…

  14. Blaž Weber pravi:

    Prvič,najprej pojasnilo za “predstavnika”,ki je pisal pred menoj.Volitve so že mimo.Katarini Kresal ne bi bilo potrebno niti sprejeti vabila niti oditi k Gorazdu na dom.Zanima me,zakaj npr.g.Pahor ali kakšen tak ni odšel k Gorazdu,da bi mu ta lahko razložil svoje težave.Javila se je očitno samo ona.Kje so Gregor,Borut in Karel?Pa še kdo bi se lahko znašel na spisku.Jest samo upam,da ima Katarina prav,ter da tokrat zakona o “osebni asistenci” ne bodo spet pospravili v kak zaprašen predal(kot ponavadi….ehhhhh….ni da bi se človek sekiral…..:):):)

    lp

  15. Neža pravi:

    Kaj ni naloga politikov, da zagotovijo sistemske pogoje za neodvisno življenje hendikepiranih, ne pa da osebno asistirajo hendikepiranim? Ta vaša hipoteza, da neko situacijo razumeš šele, ko jo izkusiš na lastni koži, je naivna. In če kdo povabilo, da bi vam asistiral zavrne? Upam, da ne mislite, da to pomeni, da Zakona o osebni asistenci ne bi podprl.

  16. Elena Pečarič pravi:

    Gorazd je preveč skromen in je pozabil povedati, da je mag.ekonomije. Mislim, da je to pomembno dejstvo, saj je še vedno veliko predsodkov o tem do kam in kje hendikepirani posamezniki lahko pridejo.

    Super dogodek za oba.

  17. englishman pravi:

    mater ste hinavci! a si predstavlate, da bi neki podobnga naredu janša in kakšni odzivi bi sledili?

  18. Robert pravi:

    @englishman: Ha, pa ne naredi in verjetno tudi ne bo, razen če ga ne bo priležna doktirica opomnila!
    Spet namiguješ na indoktrinacijo. Odzivi bi bili taki kakršne bi si zaslužil! Če bi se odprl, pokazal kot topel človek, mislim da bi si naredil večjo uslugo kot kdajkoli. Pa ne bo, ker v bistvu ne zmore in ker bi se osramotil pred svojimi podporniki, to ti povem!

  19. Mika pravi:

    Vsa čast, partizani ti si sploh ne zaslužš tacga imena, Katarina Kresal se je vključila po volitvah s čimer si zasluži posebno pohvalo, Borut Pahor še pred tem, pa kaj serjete, bi se Bajuk odzval, moj klinac, pelal ga bi k maš pa bi mu reku Boh mu pomagaj, pokvarjenci z JJ so nas nategval z 37 milijoni evrov suficita, realno pa so naredl v blagajni minus, dons pa prezaposlil na uradniška mesta 56 uradnikov, uf kake odpravnine če jih Pahor odpusti in ti bodo nagajali naslednji mandat, naj se objavi javni seznam teh kredibilcev, Američani pa imajo nacionalni dolg 10.000 milijard dolarjev, pa se gredo svetovne policaje, kva ne razglasijo bankrot, Bajuk pa dons spet v odmevih za popenit, spoka naj se od kje je pršu …

  20. rasta pravi:

    Kake mate!

    Kdo bi kj naredu, pa kaj je ta naredila, …. vsi so isti smorn !!

    Edin kr upam je da volitve cez 4 leta BODO! V zadnjo ko so bili na oblasti ˝trenutni zmagovalci˝ nismo mel volitev 45 let!!!!

  21. Petrovc pravi:

    Cenena PATETIKA tipa moje tete! Delat bo treba, po 20 ur na dan!

  22. branko pravi:

    upam da bom mel večjo plačo,da me ne bo odiral spet kak janša,in pol še njegova ljubca,se šetata po tujini z našim denarom jaz mam staro petko on ima bmw en mesec starega,pa da nas ni kradel???vsak politik krade ko sraka,in seveda še prej pred volitvami lažejo ko pes-zato ne hodim na volitve,primeren bi bil sam jelinčič zmago njega pa res rad poslušam in ima prav glede vsega kr se dogaja,ne pa un erjavec-gre posle delat,pol pa joka in stoka in še vedno nč ne pove,k je dosadan,njemu vojsko zaupajo prosim vas-ko bi res poknilo vojna bi hitro zbežal v švico in rep med noge….ko bi le tito bil spet živ!!!!itak bi hitro umrl nazaj ko bi videl to bando kaj delajo z nami…..

  23. Petrovc pravi:

    Branko-posranko:
    bos, bos mel mal vecjo placo, ko bos naredil izpit iz slovenscine in se kultiviral, kot se zagre za EU.
    Do takrat bos pa vozil sajtrgo in pluval v roke, da ti rocaj lopate ne bo drsel.
    Ko bos mal bol kulturen ti bomo pa zaupal upravljat avtomat “gor-dol” Saj ves, to je takoimenovan kramp.
    Do takrat pa se potuhni, da te ne najdemo in deretiziramo!

  24. Robert pravi:

    @Petrovc je garač in ne mara tet,
    brez spodnjih hlač, vad na roko met!
    Pravi kultivator za Evropo,
    njegovo znanje tujk je skopo!
    Potomec ruralnega si klana,
    tvoja drža pa odraz Balkana!

    ps. 20 ur (iz) garači, uboge, zasužnjene žvali.

  25. Petrovc pravi:

    Robert-u &:
    robert, robert, nagajac,
    mu smrdljiv visi iz hlac.
    Njemu nikdar ne stoji,
    ker mu v jajcah megla spi.

    Si zeli bit porivac,
    pa je s takim pometac.
    Trda glava na rameh,
    mehka cura v dlaneh.

    Crna muca se poti,
    robertu spet ne stoji.
    Lize, drka in jeci,
    tej mrhovini ni pomoci.

    Ena blond nadeja se,
    da crkovina le dvigne se.
    Prazni upi vera v nic,
    tale tic je sarkofaski mrlic.

    Vsak kdor vidi zjoce se,
    ko v obupu nemoci, se na Petrovca zjezi
    Tam cez Donavska polja on je kriv njega gorja.

    Jajca prazna, glava prazna,
    caka internet orgazma.

  26. Robert pravi:

    Lepa predstavitev …

    Tole bom korigiral:

    Vsak kdor vidi se zjoce,
    ko v obupu nemoci, jezo na Petrovca valiti hoce.

  27. Petrovc pravi:

    Robert,
    sprejemam.
    pa lep dan!

  28. angie pravi:

    englishman pravi:

    1. oktober, 2008 ob 14:49
    mater ste hinavci! a si predstavlate, da bi neki podobnga naredu janša in kakšni odzivi bi sledili?

    Dragi Anglež:
    1. Janša tega ne bi nikoli storil, ker še na kavo ne utegne, saj ga tišči in zanima le moč in njegovo strankarsko poslanstvo. trenutno pa sploh ne, ker si nekje v nekem naročju liže rane…
    2. to bi storil edinoo v primeru, če bi ga njegovi jurišniki prepričali, da je skrajno nujno in pomembno za popravek salda ugleda SDS. Pa še tedaj bi mu najbrž asistirala ljubka Urška, saj brez nje ne gre na Kitajsko niti na Japonsko, in četa vrlih PR-ovcev s pahljačami.
    Skratka, ubogi Gorazd, če bi mu asistiral Janša.

  29. Petrovc pravi:

    Angie:
    nic ne pomaga, lahko zlivas se toliko gnojnice, SDS je te volitve ZMAGAL!
    Kdor izgubi dobi!
    Politika je kot zenska, ce moz ne ve kaj bi z njo, zivi z moskim, ki ve.
    Predlagam,da pocakava leto dni.

  30. Berlak pravi:

    Za pogledat je Kresalova čist v redu, kaj pa zna, bomo še videli.
    Dobr bi blo, če bi Gorazda povabili k sodelovanju pri delu vlade. Gospod je socialno zrela osebnost in čas bi že bil za spremembe in nove obraze tudi tukaj.
    Nenehno pojavljanje Elene in njene vreščave skupine v javnosti je že precej duhamorno, prav tako tudi “lobiranje” samozvanih polkovnikov v ozadju.

Komentiraj