Monday 23. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

8×8 zgolj na ogled

30. september 2008 ob 23:08 | Vesna Lovrec |

V vojšanici generala Maistra v Mariboru so danes na ogled postavili patriin oklepnik 8×8, ki ga je Ministrstvo za obrambo v validacijo sprejelo že včeraj.

Kot je na tiskovni konferenci povedal brigadir Dragan Bavčar, vodja projekta nakupa oklepnikov 8×8, bo oklepnik Slovenski vojski predan šele po opravljeni validaciji. Ta bi naj trajala približno pet tednov. Delovno skupino za validacijo vodi major Miroslav Galun, sestavlja pa jo 72 posameznikov iz ministrstva za obrambo in iz slovenske vojske.

Dragan Bavčar o statusu oklepnika in tudi o tem, kaj se bo z vozili, prevzetimi v slovensko vojsko zgodilo, če sodišče na Finskem razsodi, da je v aferi Patria prišlo do korupcije:

Vesna Lovrec

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 2 x komentirano
  1. medek pravi:

    Proračun lani ni izkazal presežka temveč primanjkljaj

    Šoltes je opozoril predvsem na skromno črpanje evropskih sredstev. Prihodki iz sredstev EU so bili lani kar za 40 odstotkov nižji od načrtovanih ter celo nižji kot v letu 2006. Trend črpanja gre torej navzdol, je bil kritičen Šoltes ter spomnil, da pa je Slovenija lani v proračun EU vplačala 24 odstotkov več denarja kot v letu prej in celo 12 odstotkov več od načrtovanega. Slovenija je tako lani do proračuna EU izkazala neto primanjkljaj v znesku 8,6 milijona evrov. Medtem ko Slovenija počrpa praktično vsa razpoložljiva sredstva skupne kmetijske politike, pa je iz strukturnih in kohezijskih skladov lani ostalo 243 milijonov evrov nerealiziranih prihodkov, podobna številka se nakazuje tudi letos. V letih 2007 in 2008 bo tako ostalo skupaj približno 500 milijonov evrov nepočrpanih evropskih sredstev, je ugotovil Šoltes ter izrazil bojazen, da bo Slovenija zaradi počasnega črpanja do leta 2010 začela izgubljati razpoložljiva sredstva v proračunu EU.
    http://www.mladina.si/dnevnik/01-10-2008-proracun_lani_ni_izkazal_presezka_temvec_primanjkljaj/

  2. marjeto pravi:

    Lepo, sedaj se počutim veliko bolje, ko vidim, da tale osemkolesnik res obstaja. Še sreča, da varnostno piska, ko vozi vzvratno, sicer bi sigurno kakega soborca do smrti povozil.

Komentiraj