Monday 23. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

LDS ≠ DeSUS

29. september 2008 ob 22:56 | Urh Maček |

Izvršni odbor (IO) LDS je danes razpravljal o prvih analizah volitev. Rezultat volitev za LDS ni tak kot so ga pričakovali oziroma želeli. V stranki se zavedajo, da so šli skozi težko obdobje in hudo krizo. Njihov glavni cilj je bil, da pride do zamenjave oblasti in drugačnega vodenja Slovenije, pravi predsednica stranke Katarina Kresal. Člani IO so zato odločitev, da postanejo sestavni del trojčka ocenili kot pravilno.

V LDS bodo oblikovali pogajalsko skupino za pogovore o sestavi prihodnje koalicije in koalicijski pogodbi. Predsednica je dejala, da pozicija LDS kot enega od pobudnikov levosredinskega trojčka v pogajanjih o prihodnji koaliciji ne more biti enaka poziciji DeSUS ali SLS. Stranke, ki so sestavljale trojček, so se namreč zavzemale, da mora priti do spremembe oblasti, medtem ko so v DeSUS in SLS do konca vztrajali v vladni koaliciji.

Uvod:

Odgovori na vprašanja o prihodnji koaliciji in morebitnih partnerjih:

Urh Maček

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 17 x komentirano
  1. sparky pravi:

    Stavim, da na naslednjih volitvah gre LDS iz parlamenta.

  2. miha pravi:

    Piflarka! brke maš

  3. sparky pravi:

    Lol, sem gledal prej na nacionalki, kako je Geriča nadirala, ta ženska nima pojma.

  4. Mitja pravi:

    Prvi svetlolasi som.

  5. Dečko pravi:

    Beyba je pa po moje kar sposobna glede na stanje kakršno je bilo v stranki ob njenem prihodu…

  6. miha pravi:

    normalno, spobna. sej ma brke!

  7. kozaklamf pravi:

    kje maš brke? kakšni brki ?… jest jih ne vidim… a sem kake leteče slone zamudu?

  8. polarna lisica pravi:

    Kaj zdaj - ko se zenska pojavi v politiki, se ocenjuje njen videz? Oglejte si raje kakega gospodica ali, se bolje, sebe v ogledalu, in vzkliknite: “Jaz sem najlepsi. Jaz sem najboljsi.Jaz sem jabolj pameten (ker sem se danes obril).” Lep dan.

  9. Saša pravi:

    Men je prov všeč. Končno ena močna ženska v politiki.

  10. lucko pravi:

    Kaj je bilo zadnje vprasanje? A je kdo slisal? Meni ne rata…

  11. Rock pravi:

    Po moje LDS ne bi smela sedaj forsirati to, da Desus ni enakovreden partner pri koalicijskem pogajanju.

    Trojček je bila formacija oz. bi morala biti formacija namenjena samo za preboj na oblast, po njegovem uspehu bi moral njegov rok trajanja poteči. Saj je dosegel svoj namen, dosegel ’spremembo’ in uvrstil vse tri stranke v parlament.

    Koalicija bi se morala sedaj tvoriti neobremenjeno, Desus bi moral biti ravno enakovreden, Katarina Kresal nima prav, deluje razdiralno in nekako egoistično, v bistvu nespametno.

  12. Rock pravi:

    Trojček ne bi smel postati nek klan oz. tvoriti politiko ‘mi trije’ smo mi vsi ostali so ‘oni’. Polariziranje za brez veze.

  13. francka pravi:

    Desus ima vsekakor večjo težo,kot LDs,saj ima boljši volilni rezultat.Če postane del koalicije mu vsekakor pripada več ministrov,kot LDS.Če je bil do konca v koaliciji nima nobene zveze.Tudi dosedanja vlada je bila demokratično izbrana in ta očitek Kresalove je popolnoma nedemokratičen in celo sovražen.Pokazala je,da punca nima pojma o demokraciji.Gre ji samo za oblast in ne za dobro države.

  14. Rock pravi:

    Kresalova hoče zasluge za to, ker je bila del trojčka, kot pravi so bili motor in če prav razumem, idejni vodje trojčka in povodniki.

    Kot nagrado za to, da je LDS organizirala trojček, bi morala LDS sprejeti dejstvo, da so v parlamentu, da bodo v vladi in da se jim ni potrebno ukvarjati recimo z Janšo.

    LDS nehajte težit, dosegli ste dovolj. Trojček vam je pri tem pomagal, tako, da ste za delo okrog trojčka verjetno že nagrajeni in poplačani.

    ‘Vojni plen’, vpliv v vladi, položaji, ministrstva, bi se sedaj morali deliti glede na programe in sposbnost posameznih ljudi, seveda, če upoštevamo politične kriterije bi moral biti prvi velikost podpore volivcev, Desus jo ima skoraj enkrat več kot LDS.

  15. simpatikus komunalis pravi:

    Ja res je janšev ksiht pa grimsov pa tankota pa jerovške primerjati z kresalovo.lepo prosim pupa je dobra na videz in tudi sposobna,obdržala je svoje v parlamentu,kar nekaterim ni uspelo.Počakajmo kako bo.In moški;poln gobec nas je,da je potrebno več žensk v politiki.in evo že pljuvate po njih.No tud jaz sm mal fovšn,ker je lepša kot jaz-geštel ma boljši,trebuha nima kot jaz.

  16. O GREGI GREGI pravi:

    Sharky :)

  17. monika pravi:

    Mihi pojasnilo: tudi če bi prišla direktno od kozmetičarke, bi imela nas ustnico senco. Če boš drugič bolj gledal, posebej pod določenim kotom in ob določeni svetlobi, boš pri skoraj vsaki zenski videl te mustače.

Komentiraj