Monday 23. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Polni optimizma

26. september 2008 ob 17:09 | Urh Maček |

Vršilka dolžnosti predsednica NSi Ljudmila Novak, še aktualni vodja poslanske skupine Jožef Horvat, podpredsednik NSi Alojz Sok, drugi podpredsednik NSi Ignac Polajnar in Lojze Petrle so danes opoldne v sestavi kolegija NSi določili smernice, ekipo in datume za pripravo klavzure in izrednega volilnega kongresa.

Omenjeni akterji ostajajo optimistični, čeprav niso presegli praga za vstop v nov sklic DZ in zatrjujejo, da se ne bodo predali, ampak začenjajo trdno delati za naslednje volitve.

Prvič pa smo slišali tudi nekaj očitkov na odnose znotraj koalicije in očitke, da si je vse zasluge te vlade v veliki večini pripela SDS.

Uvodni del:

Odgovori na vprašanje, kjer je Petrle oster do še aktualnih partneric v koaliciji:

Urh Maček

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 23 x komentirano
  1. janez pravi:

    Brez Peterleta bo bolje

  2. Hohštapler pravi:

    Kdo so pa to? Neka nova stranka?

  3. Štrigon pravi:

    Peterle je izgbuil, Nsi je izgubila, Bajuk je izgubil….
    Kaj pa , če jim to ni nihče povedal ?

  4. O GREGI GREGI kdo ma rad svojo mamico pravi:

    Krščanska demokracija rabi novo,ampak res novo pravo stranko.Za vodjo ,pa nekoga,ki bo lahko pariral tej levi bandi.Pa nobenih Peterletov itd.. Enega pravega jastreba z jajci. Še bolje pa eno pravo konzervativno stranko angleškega tipa (Margareta).

  5. Štrigon pravi:

    Evropske krščanske demokracije so zrastle na uporu proti naci-fašizmu.
    To pa vsekakor ni naš primer.

  6. Marko pravi:

    Prosim, naštej ustanovne stranke v OF, pa kdo je potem druge zatrl.

  7. Štrigon pravi:

    Ne govorim o komunistih, ampak o ljudeh, ki so v
    krščansko demokracijo prešvercali domobransko nostalgijo.
    Bajuk na primer ni ravno pretirano upošteval ustanovne stranke v OF.

    Današnja krščanska demokracija sigurno ni razpadla zaradi komunistične partije.

  8. medek pravi:

    Pesticidi, pesticidi. Čebele so jih pokopale, sladko maščevanje, ker ne spoštujejo matere Zemlje.

    Stavili so pa na osla iz Argentine, ki se ni niti za ped premaknil stran od Janše.

    Vatikan jih vleče dol, premalo vere in preveč biznisa.

  9. medek pravi:

    “Ne bi želel vnaprej presojati, česa je Borut Pahor sposoben kot človek, ki doslej ni imel vladnih izkušenj - tudi jaz jih nisem imel, dokler nisem bil v vladi. Če bo to dolžnost doživel, mu želim, da v dobro države tudi vlada. Dejstvo pa je, da pripada opciji, ki ima močno nedemokratično preteklost in ne verjamem, da se je v 20 letih vse tako spremenilo, da imamo pred seboj samo čisto socialdemokracijo v evropskem pomenu besede. Ta opcija varuje pridobljene pozicije, ki so v večini ostale nedotaknjene. Levica varuje, kontrolira, usmerja večino kapitala v Sloveniji.”
    http://www.dnevnik.si/novice/slovenija/1042209926

  10. medek pravi:

    http://www.flickr.com/photos/sparky2000/1084327034/in/photostream/

  11. medek pravi:

    http://www.flickr.com/photos/sparky2000/1082863667/in/photostream/

  12. medek pravi:

    http://www.flickr.com/photos/trevorm/1218879806/

  13. vrana pravi:

    Njihov poslanec je zagovarjal pedofilskega župnika iz Ormoža.

  14. vrana pravi:

    To je bil napredek, da je iz parlamenta izpadla NSi. Škoda, da ni izpadla tudi SNS.

  15. minka pravi:

    Levi trojček je pod mentorstvom murgelskega palčka in čefurskega tajkuna obnovil vrednote OF. Tovarišice in tovariši, združno podpiramo politiko bratskih strank Severne Koreje in Kube.

  16. francka pravi:

    Mislim,da je za poraz kriva predvsem sama .SDS je namreč dobila toliko glasov,kot na prejšnjih volitvah.Če bi bilo res,da je požrla NSI bi morala dobiti vsaj 9? več,kolikor je NSI dobila na prejšnjih volitvah.

  17. sproscena.slovenija pravi:

    Le od kod veje ves ta optimizem…

  18. Mirjana pravi:

    medek, pravzaprav se strinjam v veliki meri s teboj,..a videli so, da so volitve postale kar resna zadeva,..poleg tega bo res moral biti Pahor zelo trdn, da ga kdo izmed njegovih ne spodnese. A to je vselej tako. Kar pomeni, da bomo morali permanentno slediti vsakemu njihovemu koraku, kdajpakdaj pa si tudi ogledati prenos seje iz DZ, kadar bo šlo za pomembna vprašanja.

  19. Hohštapler pravi:

    francka - ponavljaš besede ljubljenega vodje, ki pa ne razume ali noče razumeti dejstva, da volilno telo ni kot kup frnikol, ki jih daš sem ali tja. Osebno poznam ogromno ljudi, ki so zaradi razočaranja nad politiko, ki jo je vodil J, sedaj volili Pahorja. Obratno pa ne poznam nikogar, ki bi prišel iz SD v SDS bazen. Čisto pravilna je ugotovitev, da je J desnim strankam prevzel volilce, delno pa so ti volilci odšl k SD. J in njegovi adtlatusi si samo zatiskajo oči pred dejstvom, da je za poraz desnice kriv prav J, ker je hotel mobilizirati desnico izključno pri svoji stranki. Podobno se je zgodilo tudi na levici, kjer so bivši volilci LDS množično volili za Pahorja. Polarizacija torej.

  20. medek pravi:

    @mirjana

    To niso moje besede, to je na Peterletovem zelniku zraslo, spodaj je link, pa si preberi še ostalo.

  21. medek pravi:

    Ta komentar je odličen: http://24ur.com/novice/slovenija/cebelam-se-slabo-pise.html

    MojcaC.27.09.2008, 20:27Ni bilo čakalnih vrst, pacienti zadovoljni, zdravniki so celo delali in nihče ni ustvarjal dobička ter pisal belih receptov za tretjerazredni generik, ki si ga zavarovanci morajo plačati sami in si delal Norca z ljudmi ki plačujejo vsaj tri in več zavarovanj..

    Ljudje ker pacienti ne morejo bi vas že davno morali namočiti v Kitajsko mast.

    Za kmetijstvo lahko zapišemo..

    Dokler na biotehmiški fakulteti niso začeli strokovno delati na temo kmetijstvo in ni bilo strokovnjakov ter strokovnega dela in ni bilo štanc mašine za strokovnjake, ter ni bilo kmetijske zbornice komisij nadkomisij, podkomisij kmetijskih pospeševalcev..in vseh strokovnih sodelavcev so kmetje pridelovali ( zdravo prehrano ) ki se ji sedaj reče bio..znali so sejati imeli domače bio seme, domač bio hlevski gnoj domačo bio tehniko kolobarjenje …

    To je tisto kar jim ponujajo danes..vmes so jih pa dvajsetkrat na suho, izginile so starorodnice, umir.ajo čebele..meso smrdi tako, da ga še pes ne povoha in vsi so v večini strokovno izgubili kmetije ali so najemniki na svojih bivših kmetijah..prodajo pa bio prehrano iz Nizozemske to je dežela v kateri bi moral odkriti vsaj dva metra zemlja da bi zraslo kaj užitnega, zraven pa Bayer izdeluje škropivo, zdravila in maže za izpuščaje, ki jih povzroča. Ekonomija pa danes strokovno takole človek je nepomemben strošek poslovanja..prvo mu prodaš strokovno pridelano drevo na katerem naj bi rasle jablane recimo ( Ajde berimed ), ki strokovo ne raste brez strokovno pridelanega škropiva, ki ga strokovno pridelajo strokovnjaki na kar strokovno pridelan neužiten sadež strokovno poškropljen z strokovno pridelanim škropivom pojemo in strokovno zbolimo, da nam strokovno predpišejo strokovno narejen generik in mažo za strokovno pridelane strokovne izpuščaje.vmes pa strokovno umirajo čebele za katere vzrok iščejo ravno tisti, ki so jih strokovno pokončali in sedaj so našli še tržno nišo kjer bodo državljani poslušali strokovno razlago o škropivih za sedemdeset Evrov, ki ga bodo strokovno obnavljali vsako leto, da bodo državljani strokovno diplomirali na temo Osli na Fakulteti kupi si pamet..

    Vprašanje je samo kako so lahko brez genskih sprememb zrasli taki IZweisteni..ki to razlagajo..??

  22. JBTPTKŠNKZDRVJ pravi:

    COTA GO HOME ! :-)

  23. mittra pravi:

    Glede na vaše komentarje, vidim, da bi bilo najbolje da bi vodstvo nove stranke prevzel, četudi v ozadju, tov. g. Milan. Za finance pa naj si sposodijo tov. g. Zorana. Uspeh je 100% zagotovljen.

Komentiraj