Monday 23. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

ZSSS-ova pričakovanja

24. september 2008 ob 19:27 | Maja Andlovic |

Zveza svobodnih sindikatov Slovenije (ZSSS) je danes predstavila svoja pričakovanja do nove vlade, ko bo ta pač sestavljena. Od nje pričakujejo razumno reševanje odprtih vprašanj in partnerski odnos. Med drugim želijo okrepiti socialni dialog prek Ekonomsko socialnega sveta (ESS), skleniti nov socialni sporazum, ohraniti dostopnost zdravstva in šolstva za vse ter spremeniti ureditev pri minimalni plači, kolektivnih pogodbah, delovni inšpekciji in zaposlovanju tujcev, je med drugim dejal predsednik ZSSS Dušan Semolič.

“Nerealno je pričakovati, da tudi s to vlado ne bo prišlo do konfliktov, saj so interesi objektivno konfliktni.”

Semolič ni želel komentirati predvolilnih obljub DeSUSa, da bo vsak upokojenec prejemal najmanj po tisoč evrov pokojnine in poudaril pomen koalicijske pogodbe. Dodal je še, da želijo s to vlado sodelovati ter da bi bilo med njimi manj konfliktov.

“Največja hiba sedanjega sistema je, da se pri višini minimalne plače ne upošteva tudi rast produktivnosti.”

Maja Andlovic

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 6 x komentirano
  1. Haha pravi:

    Da vidimo sedaj tole barabico Semoliča, če bo tudi organiziral proteste, če slučajno ne gredo plače gor!
    Seveda pa pričakujem tudi angažiranje FDVja ter tiste diletantske skupine, ki smetijo po metelkovi, da bodo tudi na teh demonstracijah pol Ljubljane prepisali z grafiti (ki so še vedno vidni)! Vprašanje pa je, kako bo to Lukkšiču všeč hehe. Menda ne bo pa on sedaj nagovarjal svojih ovčic, da bodo protestirale proti njemu.

    Evo komaj čakam. Da vidimo, kako prodani so sindikati.

  2. Marko pravi:

    23 let sem že član ZSSS. In mislim da imam pravico da vam rečem, gospod Semolič, spiz**te bleferji!

  3. Revolucija pravi:

    @ha ha

    Tudi v času Drnovška so sindikati organizirali proteste, verjetno bodo to počeli tudi v Pahorjevem času, če delavci ne bodo zadovoljni.

  4. južnoštajerski pero v mariboru pravi:

    Delavcem se obetajo slabi časi… res da protesti morda celo bodo, ker se tako spodobi za sindikate…sindikalna raja bo šla na zastonj kranjske in kuhano vino protestiralo pa se bo ker plačilni listki niso rdeči. manifestacija pa bo ratala-čez nekaj časa bodo združeni sindikati na kongresnem trgu objavili da so stisnili Pahorja in da so dobili za kar so protestirali- rdečo obrobo na vseh plačilnih listkih.

  5. k4nm4n pravi:

    Dokler ne bo zahteve, da bo minimalna plača vsaj 700€ je vse govoričenje tjavdan. Vse se je podražilo za skoraj enkrat, a minimalne plače so iste. Jebi se Semolič in ostali kradljivci ter nesposobneži.

  6. Mirjana pravi:

    Ponovno trdim, da ni naloga sindikatov le naganjanje nezadovoljnih delavcev, ljudi nasploh na cesto za nekaj pičlih evrov, temveč veliko bolj kompleksna. Osnovna zaščita delavca je prav v zakonodaji, preverjanje zakonov, ki niso ustavni,..tukaj bi morali biti dosledni in učinkoviti. Edino zakon lahko v bazi zaščiti delavca,..no ja, v stari Jugoslaviji je bil preveč zaščiten,..a žal smo prešli, še posebej v zadnji vladavini v drugo skrajnost.
    ..seveda pod pogojem, da pravna država deluje…in tudi tukaj vidim pomembno vlogo sindikata.

Komentiraj