Monday 23. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Kinodvor se vrača

24. september 2008 ob 22:14 | Maja Andlovic |

Kinodvor po s prvim oktobrskim dnem znova odprl svoja vrata. Prevzel bo vlogo mestnega kina, ki bo skrbel za kakovostni filmski program in različne dejavnosti, znova se bo namreč odprla kavarna, delovati pa bosta začeli tudi filmska knjigarna in galerija. O prihodnosti Kinodvora, preteklosti, programu in dejavnostih smo se pogovarjali z v.d. direktorice Nino Peče.

“Zame je važno to, da je po zaprtju prišla iniciativa … s strani mestne občine, zato da se ponovno vzpostavi prostor, ki bo na nek način mestni hram filmske kulture.”

Maja Andlovic

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 8 x komentirano
  1. adijo simoniti pravi:

    Osvobojena še ena žrtev destruktivne politike Ivana Marie Svetilnika Mugabeja in njegovih telet zapitih, zaplankanih.

  2. Robert L. Tuva pravi:

    Samo ni do te osvoboditve “malo pod državno malo pod nedoločeno roko” prišlo samodejno, je moral Janković reči tako, tako in tako, in se je bliskovito zgodilo: aprila zaprto, maja osnovano, oktobra zagon. Zato bi jaz rekel: še ena zmaga župana.

  3. vinetu pravi:

    ja, simoniti in prodnik sta ga še enkrat popušila. pod okriljem grosupeljskega ivana, seveda…

    revčki, saj še uničit ne znate ničesar tako kot je treba…:)))

  4. G7 pravi:

    Bravo Kinodvor! Se ze nadejam kakšnega dobrega filma. Pa še LIFFe bo kmalu na obzorju.

  5. dyboc pravi:

    kdaj bo pa kej uradna stran zalaufala ? pa ce prav razumem, to ne bo vec “art” kino, ampak pac obicajni mestni kino ? s primerljivimi cenami ?

  6. Maja Andlovic pravi:

    Rekli so, da bo treba na spletno stran še malo počakati. Drugače pa več informacij naslednji teden, ko bo uradno odprtje. Po mojem mnenju bo to kino, ki bo razširil svoje delovanje: več dogajanja, več raznovrstnih filmov, dogodkov, itd. Torej nadgradnja starega Kinodvora.

  7. Domen Ožbot pravi:

    2.10. predpremiera darfurja. tako tomo kriznar in maja weiss bosta prisotna.

    3.10. otvoritev galerije in razstave slobodana sijana: vrtoglavica. foto sekvence. po otvoritvi bo avtor vodil ogled skozi predstavo. razstava bo na ogled predvidoma do 9.11.

    4.10. otvoritev kinobalona in pogovor s slobodanom sijanom o 50 letih vrtoglavice.

    5.10. zajtrk pri kinodvoru s predpremiero filma presenecenja. ohranila se je tradicija zajtrka pri kinodvora (ob nedeljah ob 11 za ceno vstopnice dobis ogled filma, kavo in rogljicek), a se je malcek spremenila. vsako prvo nedeljo v meseco se bo predvajal film presenecenja, ponavadi film, ki bo tekom istega meseca prisel v redni spored kinematografov.

    6.10. zakljucek delovana kinodvora v azilu in ogled slovenskih kratkih filmov (vem jana cvitkovica, vucko matevza luzarja in cikorja ‘an kafe dusana kastelica)

    7.10. otvoritev knjigarnice s pogovorom vesne milek s samom rugeljnom o literaturi in filmu. poseben poudarek bo na dylanu thomasu, ker bo po pogovoru sledila predpremiera filma na robu ljubezni, v katerem ima glavno vlogo keira knightley.

    8.10. premiera filma je tesko je biti fin, na katerem bo prisotnih kar nekaj igralcev in ostalih avtorjev, ki so sodelovali pri filmu.

    programa se po novem ne bo izvedelo vsaka dva tedna ali v zacetku meseca, ampak vsako sredo za teden naprej.
    imamo tudi svoj casopis, ki bo pa izhajal vsake tri mesece in v katerem bodo predstavljene predpremiere, posebni dogodki, ki se bodo dogajali v kinodvoru in ostale novice, ki bi utegnile zanimati obiskovalce.

    cene vstopnice so:
    - redna: 4,95E
    - studentska: 4,25E
    - dvorni dan (ponedeljek): 3,8E

    prav tako je moznost vclanitve v klub kinodvor in klub kinobalon. cena clanarine za klub kinodvor je 25 evrov letno, prednosti pa so cenejsa karta (3,8E namesto 4,95E), 1o% popusta pri nakupu v knjigarnici in na prvo brezalkoholno pijaco dnevno v kavarnici ter moznost oblikovanja programa. clanarina za kinobalon je 10E in prinasa cenejso karto za program kinobalona in se nekaj drugih prednosti.

  8. BoLe pravi:

    @dyboc: spletna stran z ali nekaj dni pred zagonom, torej mogoče že naslednjo minuto, ne vem. :)

    Mislim podobno, to bo bolj običajni kino kot prejšnji Dvor; od distributerjev, ki sicer zalagajo Kolosej, bodo v Dvoru izbirali bolj žlahtne naslove (in jih prikazali par dni pred Kolosejem), nikakor ne zavračajo zabave. Naravo programa po moje povzemata prva izbrana filma: Bank Job, zanimiv roparski film (zavrteli so nam ga na predstavitvi), in Težko je biti fin, tega še nisem videl, ampak baje je kakovosten socialni film iz BIH.

Komentiraj