Kuharska olimpijada 08
19. september 2008 ob 15:17 | Maja Andlovic |Slovenska nacionalna kuharska ekipa se bo oktobra udeležila kuharske olimpijade v nemškem Erfurtu. “Kuharstvo sicer ni športna panoga, ni tek na sto metrov, je pa tek na ovire,” je na današnji generalki pred olimpijado dejal predsednik Društva kuharjev in slaščičarjev Tomaž Vozelj. Ekipo sestavljajo Alenka Kodele, ki je vodja slaščičarne hotela Perla, vodja kuhinje istega hotela Borut Jakič, vodja kuhinje hotela Livada Prestige Danilo Kozar, vodja kuhinje Grand hotela Toplice Bled Igor Jagodic, šef kuhinje Grand hotela Union Janez Dolšak ter Matjaž Cotič, ki je samostojni kuhar.
O kondicijskih pripravah, sestavi slaščič in vegetarijanske plošče smo se pogovarjali s Tomažem Vozljem, Danilom Kozarjem in Alenko Kodele.
Maja Andlovic
20. september, 2008 ob 4:32
Bravo !!! … zelo lepo in okusno zgleda … ampak, če je vse pod Slovensko Čebelco razstavljeno-zastavljeno, sem kaj več z Medom razstavljenega pričakoval in iz Slovenskih začimb-rožic narejeno … Kuhar je sigurno med petimi najtežjimi poklici, v Sloveniji…vsak Kuhar je tudi med drugim Umetnik - ustvarjalec počutja, če gre Ljubezen skozi želodec … bom držal pesti, da vam vse uspe in se nič ne presmodi… in zelo lahko je biti dober kelner, dosti napitnine dobiti, če je kuhar odličen … še lažje je potem biti direktor hotela in vsa veriga do samega predsednika, da, če dobro Kuhar kuha, če, ko dobro se je turistov nikoli ne zmanjka…sej potem se reče tm je dobra gostilna…da film skrajšam … dober Kuhar je zlata vreden.
20. september, 2008 ob 4:38
…če to, za tiste, ki vse imajo…je na prvem mestu advokat, če so zdravi, na drugem mestu zdravnik, ker zdravi 100% tako niso nikoli, spremembe iz trenutka v trenutek, če je pa bolezen taprava, potem se vrstni red zamenja, taprvo dohtar, potem advokat … ampak … na tretjem mestu je vedno Kuhar, ne glede na počutje, dokler je denar … za kar elita denar trošit je vedno prpravljena -fiksni stroški…kuhar, če zna, ima vso oblast v svojih rokah.
20. september, 2008 ob 4:46
… največji užitek je, eden izmed največjih … imeti svojega kuharja, jaz bi še slaščičarja rabu, tri žlice medu vsak dan … hehehe … v satju, da žvečim.
in, če, ko kuhar gostilno zapusti, zamenja službo, navadno tudi goste, ta gostilna izgubi in začeti je treba vse znova - samo se ne sme predat - ne sme se ena mona ratat…hehehe, zraven še šamana berem u financah, radio sem pa pozabu pržgat, ker je tako napeto, oh dobro, da sem se spomnil, bom takoj zdaj.