Monday 23. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Shod za spremembe

18. september 2008 ob 2:51 | Denis Sarkić |

Socialni demokrati so na shodu na ljubljanskem Prešernovem trgu predstavili vse svoje kandidate na parlamentarnih volitvah. Ob tem je predsednik SD Borut Pahor izrazil prepričanje, da bo stranka na volitvah zmagala, skupaj s Katarino Kresal in Gregorjem Golobičem pa zbrane pozval: “Pridite na volitve. Zmagajmo skupaj.”

Trio na odru pozval na zmago:

“Ko pred seboj vidim to ambicijo, zanos in navdih, vem, da bomo v nedeljo zmagali,” je zbrane na Prešernovem trgu nagovoril Pahor. Kot pravi, se zaveda vseh izzivov prihodnosti, in dodaja: “Za to prihodnost sem skupaj z vami pripravljen prevzeti odgovornost.” Predsednik SD poudarja, da je prihodnost Slovenije v konsenzualni politiki. Verjame, da se da z zmerno politiko, in ne politiko konflikta, iz Slovenije narediti velike priložnosti. Kot napoveduje, želi po volitvah ustvariti takšno politično atmosfero, ki bo naklonjena medsebojnemu zaupanju. Spomnil je na sodelovanje SD v partnerstvu za razvoj in napovedal, da bodo po volitvah povabili tekmece, “naj se obnašajo enako in da skupaj peljemo Slovenijo naprej”.

Predstavitve nekaterih vročih SD kandidatov:

Če bodo Socialni demokrati zmagali, napoveduje Pahor, bodo storili vse, da bo vsak od tistih, ki imajo talent, znanje in voljo, dobil priložnost, da se bo izkazal, ne glede na politično prepričanje. “To so moje sanje, živeti v deželi, kjer lahko vsak sanja svoje sanje in da se vsi počutimo kot v naši skupni domovini,” je zbrane še nagovoril predsednik SD. Na shodu Socialnih demokratov sta spregovorila tudi predsednika LDS in Zaresa, Katarina Kresal in Gregor Golobič. “Imamo skupne cilje, hočemo, da bi živeli bolje, in hočemo, da bi živeli v normalni državi, kjer bi bili vsi varni, kjer bi se dobro počutili in kjer bi lahko mirno povedali, kaj si mislimo,” je dejala Kresalova. Golobič pa je vladajoči koaliciji napovedal poraz na volitvah. Pot sedanje koalicije je bila namreč po njegovih besedah enosmerna in ozka, saj ta nima posluha za partnerje in “tekme ne razume kot tekme z nekom, ampak proti nekomu”. Predsednik Zaresa poudarja, da “prava pot ni nikoli ena sama pot”. “V tem je razlika med nami in tistimi, ki mislijo, da je prava pot ozkotirna železnica preteklosti.”

Borut Pahor v svojem govoru:

Zbrane je nagovoril tudi nekdanji predsednik republike Milan Kučan in dejal: “Tu sem zato, ker želim, da zmagate na volitvah.” Kot pravi, so v Sloveniji potrebne spremembe na boljše, ki jo bodo umestile v krog držav, ki razumejo izzive sodobnega sveta. Znova je poudaril, da je njegov glas za SD na volitvah razumeti kot glas za skupen uspeh levosredinskih strank. “V nedeljo gremo na volitve za zmago levice. Ljubljana je leta 2006 pokazala, da je lahko svobodna, naj to dokaže tudi Slovenija,” pa je dejal ljubljanski župan Zoran Janković.

Milan Kučan o svoji podpori Socialnim demokratom:

Na shodu je sodeloval tudi predsednik evropskih socialdemokratov (PSE) Poul Nyrup Rasmussen. Zbrane je opozoril, da ima v tem trenutku na milijone socialnih demokratov po vsej Evropi eno samo upanje: upanje na spremembe. In te se lahko po njegovih besedah začnejo v Sloveniji. “Sprememb pa ne bomo uveljavili, če ne greste na volitve in volite Socialnih demokratov,” je še pozval nekdanji danski premier.

Podpora nekdanjega danskega premiera Rasmussena:

Denis Sarkić, montaža: Miran Bratuš

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 47 x komentirano
  1. MI5 pravi:

    A je kdo Rasmussensenu povedal,da ves skoraj ves kapital v Sloveniji v svojih krempljih drži prav SD s svojo kapitalistično kamarilo.Da ste mu to povedali nisem prepričan ,da bi take buče o gnarju prodajal na Prešercu.Spet ste enga nategnl.

  2. ProPolis pravi:

    Me pa prav zanima, če ima ta morebiti nova slovenska oblast, že izdelan kak “insekticid” za vso družbeno mrčes, ki jo privablja luč oblasti. Recimo za tajkune in podobno parazitsko zalego. Te nadloge se ni znal povsem otresti Drnovšek, to se je še kako prijelo Janše … Ali bo temu kdo naredil konec ali pa je to neobhodna spremljevalka oblasti? Ali pa Pahor govori kar malo na pamet, ko pravi, da bomo živeli v družbi “kjer lahko vsak sanja svoje sanje in da se vsi počutimo kot v naši skupni domovini”? Ali pa namenoma govori le o sanjanju sanj in o počutju?

    Tile Pahorjevi govori so morda blagoglasni, kaj prida soli pa žal ne nosijo s sabo, četudi ne dvomim preveč, da želi povedati in iskreno storiti kaj dobrega za vse. Če to zmore, je pa itak že druga zgodba.

  3. B.G. pravi:

    To mi delajte. Zares.Bravo!

  4. Losos pravi:

    Gremo na volitve in zmagajmo!

  5. BORAC pravi:

    Kaj bodo prinesle KGB spremembe? Vsi politiki ki se pojavljajo v tej “novi politiki” so stari preizkušeni kadri, ki so svoje pokazali v preteklih vladah. In ljudstvo je tej politiki reklo ne.
    Vse kar ponuja nova politika je kadrovski cunami in prazne obljube.

  6. medek pravi:

    Janša se izogiba Pahorja in Golobiča. Po bežanju pred Golobičem, smo sedaj priča bežanju pred Pahorjem.

    JJ je Dnevnik napadel s sloni in tako prednapovedal neudeležbo pri Rakuši v Spletki. Izgovori , izgovori. Premijera pa najdete na vsaki vaški televiziji, kjer se med amaterji in kimavci počuti varnega.
    Prestrašeni Kalimero. Ja, ježeš Marija!

    http://www.dnevnik.si/novice/slovenija/1042207720

  7. B.G. pravi:

    BORAC, šele sedaj, ko je na oblasti ta vladna garnitura, lahko ljudstvo dejansko da na tehtnico, kaj želi in kaj hoče.
    Konec koncev pa bomo dobili takšno vlado, kakršno si zaslužimo.

  8. medek pravi:

    Ježeš Marija, JJ beži po Sloveniji in se skriva po vaških luknjah.

    Prej je bežal po Ljubljani pred Golobičem, zdaj beži pred Pahorjem.

    Pobeg pred Rakušo in Pahorjemje napovedal že z letečimi sloni v intervjuju za Dnevnik.

    Resnih novinark kot je Rakuša se Janša boji kot hudič križa in potem se zateče v varno zavetje vaških televizij, kjer mu kimavci in naivci božajo tisti kamen za rebri.

  9. Xyz pravi:

    oprostite besedam: pizdumatr! kako smo ljudje naivni…še ploskamo zraven in se deremo bravo, super… ne morem verjet, ne morem verjet v kakšen svet sem se rodil… prazne obljube, laži, podtikanja… in samo denar velja nekaj, samo za denar lahko nekaj dobiš… in ne mi govorit da za Kresalovo, Pahorjem in Golobičem ne stojijo veliki botri s svojimi interesi, s svojim denarjem… :( :@

  10. grozovlada pravi:

    @borac: misliš v stilu sedanje vlade?

    res bo žalostno, če bomo ob morebitni zmagi levice spet priča takim masovnim zamenjavam, ki jih je izvedla desnica
    če bo oblast posegala v uspešna vodstva (kot je brez izjeme sedanja), bo to enako slabo, kot je bilo v tem mandatu
    določene spremembe pa so gotovo nujne, npr. v Palomi in podobnih podjetjih, ker so nastavili nesposobne kadre
    nujni so tudi ukrepi za preprečevanje takšnih posegov
    nujna je sprememba zakona o rtv in zakona o medijih, ki politiki dajeta prevlado nad mediji
    in tudi tu bodo potrebne menjave

    kar koli pa bo šlo izven obsega takšnih menjav, pa je politično kadriranje, in levica je obljubila, da bo temu naredila konec

    tako kot je to obljubila desnica pred 4. leti, pa je hitela menjat vse, ki so bili politični in tudi tiste, ki niso bili

    po volitvah pa bomo (mogoče) videli, ali je kaj razlike

  11. B.G. pravi:

    Xyz, vsak ima najverjetneje svoje botre, kar smo bili priča tudi pri tej vladni garnituri, ki si podreja vse, kar se podrediti da. To lahko trdim iz prve roke. Vendar eni botri dajo tudi ljudem vsaj toliko, da dostojno živijo, drugi pa toliko, da preživijo. Vedno pa izberemo manjše zlo.
    Kar pa se tiče praznih laži in podtikanj. Vas so mogoče zgrešili raznorazni ekspresi……………………………………….. Vzemite jih malo v roke in preberite. Jaz to počnem, in jih preberem od prve do zadnje strani, čeprav se mi obrača želodec. Samo zato, da sem na tekočem o vrednotah, ki nam jih ponuja zdajšnja vladna garnitura.
    Volil bom levico.

  12. Matej pravi:

    Trio adijo! Kje so se ti trije oprali, da zdaj vidijo luč na koncu tunela? Pa saj nemoreš verjet! Od LDS v SD in Zares in zdaj tu ljudjem nakladajo neko novo politiko! Ti trije se bodo poklali na koncu, ko bo treba mandatarja izbrat! Ampak takrat skoči Janković na pomoč! Pa kaj si ja nor, samo to nam še treba!

  13. kromosom pravi:

    TRIO?

    Prej so se skregali v LDS-ju in se razbežali okoli, sedaj bodo pa lahko sodelovali.

    Razbili so se z namenom da odvržejo stare maske in si potem nadenejo nove. DVOLIČNEŽI.

  14. grozovlada pravi:

    še vseeno bolje kot odkrita diktatura desnice

  15. Xyz pravi:

    @B.G.
    Tudi jaz bom volil te tri vole, ampak kaj ko se bo kasneje izkazalo da so preveč obljubljali… Rad bi bil naiven a ne morem… izbire pa tako ali tako nimamo…show must go on…

  16. B.G. pravi:

    Xyz, jaz sem pred 4 leti volil Janšo, pa me je razočaral. Če me bo ta trojica razočarala, pa bom…………………………………..???????????? O tem pa čez 4 leta.

  17. roman pravi:

    Ta trojica je že predolgo vladala,samo lds je na videz nova!Če pa dodamo še Jankoviča in Kučana je pa sploh deja vu.Župan ki je nesramno obogatel v Mercatorju na račun mizernih plač z očetom naroda enoglasno podpirata takšno politiko.

  18. tonka pravi:

    Obeta si, da bo lahko spet naprej nekaznovano kradel.

  19. konec pravi:

    Na shodu je sodeloval tudi predsednik evropskih socialdemokratov (PSE) Poul Nyrup Rasmussen. Zbrane je opozoril, da ima v tem trenutku na milijone socialnih demokratov po vsej Evropi eno samo upanje: upanje na spremembe. In te se lahko po njegovih besedah začnejo v Sloveniji.

    Seveda v Sloveniji, ker pač povsot drugje ne gre.

  20. konec pravi:

    Koliko udbomafijašev je bilo na odru, vsi na enem mmestu.
    Ogabni!

  21. Matej pravi:

    roman, ti bom jaz povedal kak je Jankovič obogatel! Tak je obogatel, da delavcem ni dal po par mesecev plače, od njih je pa delnice kupoval, da so lahko preživeli! In on bo zdaj tu meni vodil državo? Rajši se drek pišem, kot pa tega jugoviča poslušam!

  22. konec pravi:

    Ali ste poslušali koliko neumnosti uspe povedati velika rdeča podgana v nekaj minutah?

  23. medek pravi:

    @konec

    Pa na katerem zelniku jih pobiraš?
    Ali ste poslušali koliko neumnosti uspe povedati velika rdeča podgana v nekaj minutah?

  24. medek pravi:

    Konec a je s teboj konec? Pa kje so ti tvoji komunisti, a te s tem hranijo v Zboru za republiko ali si samo malo čivči? Iz zakladnice Konca:

    Če se “komunajzerji” vrnejo na oblast, postane res nevarno za vse, ki se ne strinjajo z njimi
    Ali ste poslušali koliko neumnosti uspe povedati velika rdeča podgana v nekaj minutah?
    Komu je Janša nevaren - vzgojenim komunjazerjem in njihovim rdečim podganam
    Koliko udbomafijašev je bilo na odru, vsi na enem mmestu.
    Ogabni!
    Komunistična drhal je ponovno na pohodu, hoče vse, in če ji ne bo uspelo bo pa bo uničila vse ali pa ji bodo počila jetra.

  25. konec pravi:

    medek pravi:

    18. september, 2008 ob 13:48
    Konec a je s teboj konec? Pa kje so ti tvoji komunisti, a te s tem hranijo v Zboru za republiko ali si samo malo čivči? Iz zakladnice Konca:

    Če se “komunajzerji” vrnejo na oblast, postane res nevarno za vse, ki se ne strinjajo z njimi
    Ali ste poslušali koliko neumnosti uspe povedati velika rdeča podgana v nekaj minutah?
    Komu je Janša nevaren - vzgojenim komunjazerjem in njihovim rdečim podganam
    Koliko udbomafijašev je bilo na odru, vsi na enem mmestu.
    Ogabni!
    Komunistična drhal je ponovno na pohodu, hoče vse, in če ji ne bo uspelo bo pa bo uničila vse ali pa ji bodo počila jetra.

    Verjamem, da ne neizmerno moti.

  26. B.G. pravi:

    Tisti, ki daje mizerne plače ali pa jih sploh ne daje je Marko TUŠ. No, desničarji, razpišite se malo o tem najbogatejšem človeku, ki pa je dejansko okradel delavce. Delajo neplačane nadure……………………

  27. trip pravi:

    patetiki. predvsem ta pickin dim pahor. slinavc.

  28. B.G. pravi:

    trip, sanjariš o pickinem dimu.
    Daj, najdi si kakšno babnico, pusti sanjarjenja in Pahorja. Si mogoče desno usmerjen’??!!
    Pahor ni ženska, njegova usmeritev pa je leva, tako, da ti v tej smeri ne bo mogel pomagati do tvojega vrhunca. Poskusi pri Janezu Janši.

  29. angie pravi:

    trp, še enkrat ti svetujem - zmanjšaj dozo

  30. grozovlada pravi:

    @konec

    barabe udbomafijske so na oder privlekle šefa udbomafije, rdečo podgano, tajkunskega bišega trgomafijca in predsednika evropske internacionalne komunistične svetovne zarote, ki hočejo skupaj uničiti in pokrasti Slovenijo, a jim naš ljubljeni firer, svetilnik in leteči slon, ki sam samcat in golorok brani vse poštene Slovence, tega ne bo dopustil!

    konec, mi gre?

    bi lahko bil fašistoidni, neokonzervatino neoliberalni shizofreni paranoik?

  31. ddddd pravi:

    @Grozovlada, raje imam odkrito diktaturo, ki to sploh ni oziroma to da je pravijo levičarji, kot pa prikrito diktaturo ki bo v primeru zmage levice.

    @B.G., lepo da prebiraš Ekspres, če prav se ti obrača želodec, ker jaz Mladine, Maga Slovenskih novic in podobnega, niti odprem ne več. Janša pa te je očitno razočaral, ker so ti levi mediji oprali možgane.

  32. MI5 pravi:

    HOČEMO INTERVJU S CEKUTO_CASHUTO.HOČEMO INTERVJU S CEKUTO_CASHUTO.HOČEMO INTERVJU S CEKUTO_CASHUTO.HOČEMO INTERVJU S CEKUTO_CASHUTO.HOČEMO INTERVJU S CEKUTO_CASHUTO.HOČEMO INTERVJU S CEKUTO_CASHUTO.HOČEMO INTERVJU S CEKUTO_CASHUTO.HOČEMO INTERVJU S CEKUTO_CASHUTO.HOČEMO INTERVJU S CEKUTO_CASHUTO.HOČEMO INTERVJU S CEKUTO_CASHUTO.HOČEMO INTERVJU S CEKUTO_CASHUTO.HOČEMO INTERVJU S CEKUTO_CASHUTO.HOČEMO INTERVJU S CEKUTO_CASHUTO.HOČEMO INTERVJU S CEKUTO_CASHUTO.HOČEMO INTERVJU S CEKUTO_CASHUTO.HOČEMO INTERVJU S CEKUTO_CASHUTO.HOČEMO INTERVJU S CEKUTO_CASHUTO.HOČEMO INTERVJU S CEKUTO_CASHUTO.

  33. MI5 pravi:

    :)

  34. bubec pravi:

    bandiera rossa triumfera!

  35. Losos pravi:

    Rasmussen za predsednika!

  36. TADO pravi:

    jaz takoj prevzamem odgovornost za spremembe BREZ SANKCIJ !!!

  37. Ana pravi:

    Levica ma izobražene kandidate za razliko od desnice, ki je komi ministre skup zbrala. Pa še od teh se jih vsaj tretjina obnaša primitivno. Potencial za razvoj, ni kaj hahaha . Pa župniki, ki narekujejo kaj in kako glasovat? Banda cerkvena. Pa Rupsi stari partijec ki govori o grdih partijcih? Hinavsko do skrajnosti.

  38. Ana pravi:

    Pa kako agresivni so te desničarji to je noro. Noro. Bohved kakšen bi bil fotorobot desničarja? Sm mislila, da jim bog pomaga…Plakati, ki so strgani, začuda niso od SDS- so pa od vseh ostalih. NAjbrž je v ozadju zarota in so si jih levičarji kar sami potrgal dol? hHhahaha

  39. HerrFlick pravi:

    Res je, da smo zelo gozdnata dežela a malo dvomim, da bi lahko vsakega rdečkarja na svoje drevo obesili…toliko jih je

  40. Zlata lisica pravi:

    Ce bi tega Rasmussena dobro obvestili, potem verjetno ne bi na odru takih neumnosti kvasil, kot so, da ohranimo naravo Slovenije…ko pa se Kresalka s privat letalom fura v Milano na shoping in spusca CO2 v luft…
    In ce bi isto naredili socialni demokrati v Franciji in pred volitvami povabli Rasmussena na oder dajim soli pamet in predlaga, koga naj volijo, bi FRANCOZI DOBESEDNO POPIZDLI. Ker take finte, da nekdo iz tujine pride solit pamet v Slovenijo koga naj ljudje volijo, je res mozno samo pri nas…

  41. uničevalec rdečuhov pravi:

    Murgeljsko hujskaško podgano do volitev spraviti v arest.Takoj!!

  42. bubec pravi:

    tebe pa v psihiatrično ustanovo. Takoj.

  43. tonka pravi:

    Murgeljski palček se bo razpihnil, Če zmaga Janša, ga bo sigurno”feršlag”(piši, kao što govoriš)

  44. grozovlada pravi:

    @dddd
    če so vse veje oblasti v roki izvršilne oblasti, je to diktatura

    letošnje volitve so prve po letu 1992, ko praktično ni nikogar, ki bi bil imun nanje
    volilna udeležba bo temu primerna

    misliš, da je to zato, ker je vse ful super, plujemo s polnimi jadri, smo v dobri formi in lazimo po hribih?

    najbrž ne

    vedno moraš dvomiti - tudi v tiste, za katere misliš, da imajo prav
    mediju, ki samo hvali vlado in kritizira opozicijo, ne moreš zaupati, ne glede na to, kdo je na oblasti, ker ta medij ne opravlja svojega dela

    trenutna oblast je vse medije, ki jo kritizirajo, označila za leve, da bi jim odvzela verodostojnost
    trditev o pranju možganov s strani levih medijev v veliki meri torej temelji na vladni odločitvi in ne na empiričnih dokazih ali samoopredelitvi

    nasprotno pa so desni mediji samoopredeljeni desno in poznajo samo eno plat zgodbe

    to delitev, ki se je preselila v totalno delitev družbe, je sistematično v zadnjem desetletju ustvaril Janez Janša
    dokler ni bil na oblasti, se ni prijelo, zdaj pa je vse po njegovem

    samo poglej intervju z novinarji, pozorno poslušaj Marekša (ki je bil vedno kritičen do Drnovška in levice), pa ti bo vse jasno

  45. Igor Đukanović pravi:

    Mariborski Zaresovci že imamo rezervirano mesto za proslavo v nedeljo zvečer. Zmaga levice bo prepričljiva.

  46. MI5 pravi:

    VI ZARESOFCI BOSTE MEL V PONEDELJEK ZAPEKO :)

  47. Carlos Contreras pravi:

    Tako kot je Janša baje zadnjič imel diarejo?

Komentiraj