Monday 23. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Forum o šolstvu

18. september 2008 ob 9:00 | Nejc Jemec |

Forum 21 je v Cankarjevem domu pripravil peto izmed razprav o prihodnosti Slovenije. Posveta o šolstvu iz vidika volilnih programov so se udeležili dr. Lucija Čok (LDS), dr. Igor Lukšič (SD), namesto šolskega ministra dr. Milana Zvera Mojca Škrinjar (SDS), Damijan Štefanc (Zares) in Barbara Žgajner Tavš (Lipa). Milan Kučan je pred pričetkom debate dejal, da ne želi podcenjevati ostalih razprav, ki jih je o prihodnosti Slovenije pripravil Forum 21, a da je za prihodnost države najpomembnejše prav področje izobraževanja.

Lucija Čok: “… tudi preden gremo v take ukrepe kot je topli obrok, a smo vprašali, a otroci želijo golaž ob pol desetih zjutraj …”

Nejc Jemec

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 13 x komentirano
  1. konec pravi:

    Forum 21 je koncentracija gospodarskega in intelektualnega kapitala in bo zato kot jedro civilne družbe na levici lahko odpravil zanemarjanje slovenskega vključevanja v moderne tehnološke, organizacijske in izobraževalne tokove v svetu in ne samo v Evropi kot malce zaostajajočem delu te celote.
    Čudež nad čudeži: komunisti, zbrani v Forumu 21 pod vodstvom zadnjega generalnega sekretarja Kučana, ki so zapeljali Jugoslavijo in z njo Slovenijo v slepo ulico, so po svojem lastnem mnenju edini, ki poznajo pot naprej. Nič jih ne moti, da so se pod njihovo diktaturo slovenski delavci, katerih mezde so v tridesetih letih skoraj dosegle avstrijske, znašli z dohodki, ki so bili le polovica ali tretjina avstrijskih. Tako je bilo, čeprav je Jugoslavija dobivala ogromno pomoč z Zahoda do leta 1970, nato pa velika posojila. O tem, koliko ljudi so pobili in preganjali, da bi imeli možnost doseči tako sijajne rezultate, niti ne govorimo.
    Ob taki samozavesti se človek čudi, zakaj so komunisti sploh »sestopili« z oblasti in dovolili, da je še kdo poleg njih smel reči kako besedo. Res je, da so ob sestopanju med seboj sklenili, da bodo ob navidezni svobodi in pluralizmu obdržali vajeti v svojih rokah.

  2. konec pravi:

    dr. Igor Lukšič (SD), to ja je “zgled” za EU (ha, ha, ha).

  3. B.G. pravi:

    konec, se mogoče pogovarjaš sam s sabo????????????????????????????

  4. Rock pravi:

    B.G.,…tale konec je zabluzu.

    Konec pejt v službo, spravi svoje življenje na prave tire.

  5. MI5 pravi:

    Vrniti se na tisto pot ,ki jo je LDS začrtala……….. XAXAXAXAXAXA Pa saj to kar govori niti sama ne verjame. Te so pa res levaki.Joj joj!

    KUČAN PARTIJA OMLADINA AKCIJA

  6. tonka pravi:

    Lucija Čok: “… tudi preden gremo v take ukrepe kot je topli obrok, a smo vprašali, a otroci želijo golaž …” mi jim po stari navadi ne bomo dali nič.
    Za višje letnike pa imamo pripravljeno: prazen krožnik, na eni strani srp na drugi pa kladivo. To je naša rdeča doktrina in od tega ne odstopamo.

    Hvala Lucija, kaj je brat že porabil tiste milijone, ki si mu jih nakazala?

  7. konec pravi:

    Komunistična drhal je ponovno na pohodu, hoče vse, in če ji ne bo uspelo bo pa bo uničila vse ali pa ji bodo počila jetra.

  8. konec pravi:

    tonka pravi:

    Hvala Lucija, kaj je brat že porabil tiste milijone, ki si mu jih nakazala?

    Kaj Lučka(šenkova) ima brata? In mu je res “podarila” denar?

  9. Marko pravi:

    Se še spomnite usmerjenega izobraževanja? Kdo je že bil takrat na oblasti…Ajaaa, predhodniki oh in sploh strokovne leve trojke, ljubitelji tito-omladine-akcije.
    Peš smo hodili 5km v šolo in 5km nazaj, pa vsak dan je ravnatelj vprašal, če smo že prebrali Družino in pokomentiral naš borni izgled. Zdaj pa grdi Zver futra boge otroke z golažem in jih vozaka gor in dol iz šol.
    Saj se bo še kakšen zadušil z hrano in dobil tur na riti od sedežev na avtobusu.

  10. lolek pravi:

    Lepa “družbica” za deljenje puhlic …

  11. uničevalec rdečuhov pravi:

    Ponavljam, zaradi nevarnosti še hujšega medsebojnega obtoževanja med slovenci, mora policija še danes do konca volitev murgeljsko podgano izolirat in onemogočiti , da bodo ljudje pričeli s kakimi hudimi stvarmi.Policija , zgani se.

  12. Carlos Contreras pravi:

    Uničevalec, možje v belem prihajajo pote.

  13. ADaydaycex pravi:

    Kamagra Online
    Aside from these reactions, it is also necessary to consult the physician if you think you are experiencing a not-so-pleasant effect.

Komentiraj