Monday 23. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Podprvak SDS

16. september 2008 ob 18:47 | Denis Sarkić |

T.i. koalicija, ki so jo danes oblikovale SD, LDS in Zares ne more spreobrniti rezultata na volitvah. V tem smislu je bila oblikovana prepozno, je pred današnjo nogometno tekmo med ljubljanskimi kandidati SDS in novinarji povedal podpredsednik SDS Milan Zver. Današnje izjave ljubljanskega župana Zorana Jankovića pa se mu zdijo “dokaj cenena kritika”.

Milan Zver o politiki pred nogometno tekmo:

Po besedah Zvera danes oblikovana predvolilna koalicija LDS, SD in Zares pod okriljem ljubljanskega župana kaže, da levica ni dovolj konsolidirana in da se omenjene tri stranke počutijo premalo suverene. To se vidi po njegovem tudi v tem, da imajo težave pri iskanju morebitnega mandatarja. Sama koalicija se Zveru ne zdi nič slabega, “v kolikor pa ta druščina nastopi z izključujočim odnosom do drugih strank, zlasti do najmočnejše stranke v državi, SDS, pa to nekoliko že spominja na stare čase, ko so v komunikaciji med političnimi akterji prevladovala razredno bojna izhodišča”, je dejal Zver. Ob tem sam tudi ocenjuje, da “izključujoče cepitve niso potrebne. Imamo stabilno konsolidirano demokracijo, potrebujemo še konsolidirane politične subjekte, pa bo vse v redu,” je dejal.

Stališče SDS glede tega, katero stranko nameravajo po volitvah povabiti v stranko, po besedah podpredsednika SDS ostaja še naprej jasne: “K oblikovanju vlade bomo povabili vse stranke.” Pri tem v SDS resno računajo tudi na DeSUS, in to kljub današnji izjavi njenega predsednika Karla Erjavca, da za mandatarja ne bi podprl Boruta Pahorja, pač pa Mitjo Gasparija ali Zorana Jankovića. “Seveda pa imajo v DeSUS svobodno voljo, zato se bodo odločili sami,” je dejal Zver. Za Zvera ni presenečenje, da Jankovič danes ni izrecno podprl SD, ampak vse tri leve stranke. Jankovićeve današnje besede, da je pod vlado Janeza Janša laž postala vrednota, da je vlada zamenjala kar nekaj nadzornikov in da se ime premiera pojavlja v vseh aferah po letu 1991, pa je označil kot “dokaj ceneno kritiko” in “banalne obtožbe, ki niso vredne nobenega komentarja”. Na navedbe, da se premierovo ime pojavlja v vseh aferah od leta 1991, pa je poudaril, da so te afere “skuhali na Jankovićevi politični strani”.

Denis Sarkić

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 16 x komentirano
  1. Darth Vader pravi:

    Zver: “Banalne obtožbe, ki niso vredne komentarja?”
    Aroganca na vrhuncu. :)

  2. Q_ pravi:

    …hehehe, Sarkič pa se ne pusti odgnat!

  3. Robert L. Tuva pravi:

    Sam sem dobil drugačen občutek kot Zver: Pahor je na primer najprej sodeloval z vlado, opozicija vsaj sprva ni bila izključujoča. Se je pa meni Janša v intervjuju za Dnevnikov Objektiv zdel zelo izključujoč, ne vem, če bi bil lahko še bolj, bom videl, ampak je že groteskno, zanj Delo in Dnevnik kot da ne obstajata več, najbolje bi bilo, ko jih ne bi bilo več, ves intelektualni potencial tam naj kar neha biti ali kaj.

  4. Rok pravi:

    Ne, Robert, saj opozicija ni več tako zelo izključujoča, vsaj njihova zadnja stališča v zvezi s tem kažejo na to. Glede že precej očiščečene LDS in glede SD sem celo zmeren optimist. Vendar bi moral Pahor pred vstopom v veliko koalicijo vendarle še za stopnjo premakniti miselnost v svoji stranki, kar pa - verjamem - je zelo težko. Dokler prevladujejo v njej t.i. stare sile (in njihov cviklostirani podmladek), ki se še niso prenovile, bo res težko vzleteti s teh gnilih tal ideološke razpolovitve naroda.

  5. tomazh pravi:

    SDS z Zverom na čelu bi bila za mnoge stranke in ljudi mnogo bolj sprejemljiva.

  6. sentiš-navadni pravi:

    zver: “jankovič eksplicitno ni podprl SDS, ampak vse 3 stranke”

  7. vrana pravi:

    Vsi na volitve in volite proti mafijskemu dvojcu janša-jelinčič!

  8. Maja pravi:

    No, no, če je leva koalicija ništrc, zakaj pa se Zver sploh obremenjuje z njo in si na vse kriplje prizadeva, da bi zmanjšal njen pomen? Kako prozorno … In jasno, da bi povabili k sodelovanju vse, ker si tako patetično želijo ostati lastnik Slovenije.

  9. Filip Z. Podlipnik pravi:

    Ima kakšen flomaster? Z njim se začne pot na vrh v SDS!

    So igrali mali ali veliki nogomet?

  10. Filip Z. Podlipnik pravi:

    Mogoče bi bilo bolj slikovito, če bi igrali (na) rokomet. :)

  11. Filip Z. Podlipnik pravi:

    Zver je ZVER. Verjetno si ni prebral spodnjega in svojega Janeza Ivana Janšo-Povodnega moža, kar hvali in brani. ZVEr, bodi ZVED in PREBER:

    Flomaster Strikes Back!

  12. paika pravi:

    Pa dobro, koliko megle je še mogoče brez kazni napihat?
    Kaj je bila potem koalicija Slovenija, prebitek suverenosti?!?
    Kaj ni situacija letos le v toliko drugačna, da se SDS-u ne splača delat koalicije s starima partnerjema, ker ju je v zadnjih štirih letih iztisnil kot tubo majoneze?

    Bržkone me grabi paranoja, ampak vseeno: kaj je pomenil Zverov odgovor, da so volitve ravno ob pravem času in da so trendi tempirani ravno na volilno nedeljo? Je Patria samo še ena, tokrat uspešnejša Depala vas?

    Denis, hvala ker se trudiš. Iz obrazne mimike je razbrati, da Zver ma te strašno rad:))

  13. pošteni pravi:

    Denis,

    to kar ti počenjaš ni pronicljivo novinarstvo… to je navadno brezobrazno teženje. Oprosti. Verjamem da te motim, saj verjetno bereš Ekspres…

  14. sentiš-navadni pravi:

    Poštenim
    to kar ZVER počenja pa je kaj?

  15. pošteni pravi:

    Samo komentira dogajanje…

  16. kriptoproletarec pravi:

    Komentira dogajanje… kot neodvisni, uravnoteženi politični analitik, bruhahaha. :)

Komentiraj