Monday 23. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Možnost stavke?

16. september 2008 ob 1:49 | Urh Maček |

Minister za javno upravo Gregor Virant je srednjim medicinskim sestram ponudil 20-odstotno povišanje plač, same pa hočejo izenačenje glede na delo. Za četrtek napovedujejo belo stavko.

V sindikatu Pergam ocenjujejo, da bodo osnovne plače babic s srednjo izobrazbo sicer izenačene s plačami diplomiranih babic, vendar bodo njihove plače zaradi pomanjkljive izobrazbe nižje za dva plačna razreda. Medicinskim sestram s srednješolsko izobrazbo, ki delajo v najzahtevnejši intenzivni terapiji, pa bi se v skladu z dogovorom plače zvišale za 20 odstotkov, še vedno pa bi bile za okoli 300 evrov nižje od tistih z visoko izobrazbo, ocenjujejo v omenjenem sindikatu.

Optimizem med potekom pogajanj:

Urh Maček

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 6 x komentirano
  1. medek pravi:

    Imajo več prakse in znanja in izkušen, ampak za Viranta in Velepičko so vredne manj.

    Zgodovinska hinja Virant

  2. tonka pravi:

    Virant bo imel največ zaslug za manjši uspeh SDS stranke. S svojimi reformami in to tik pred volitvami je zasejal precej nezadovoljstva. Kdaj se bodo naši politiki navadili prave politike?

  3. medek pravi:

    Politika intervalne miloščine

  4. Mateja pravi:

    Novi plačni sistem je zanič. Da človek dobi nenadoma 200 eur manj, je višek absurda, pa toliko so se hvalili kako so uskladili sindikalne zahteve.

  5. JBTPTKŠNKZDRVJ pravi:

    DOL Z GNILIMI BIROKRATI !

  6. B.G. pravi:

    Naj se g.Virant enkrat že odloči, za kaj smo plačani. Enkrat smo plačani na izobrazbo, spet drugič za delo. Če je kandidat plačan glede na izobrazbo, potem naj država plača os.dohodek tistim, ki še niso zaposleni in imajo izobrazbo.
    Mislim, da bi morala biti izobrazba pogoj, da se kandidat sprejme na delovno mesto. Delo pa je tisto, ki mora biti ustrezno plačano, glede na zahtevnost. Če pa je izobraženega kadra premalo in nekateri manj izobraženi opravljajo enako delo boljše kot izobraženci, potem je prav, da so enako ali bolje plačani od “izobražencev”.
    V naši soseščini dela zidar, ki nima ustrezne izobrazbe, vendar je mojster svojega poklica in zaželen v vsaki hiši pri saniranju, za razliko od izobraženega zidarja, s srednješolsko izobrazbo……………………………………………………………………………………………………………..
    Me zanima, za koga bi se odločili vi in katerega bi bili pripravljeni bolje plačati.

Komentiraj