Monday 23. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Pogumen ali nor?

12. september 2008 ob 2:27 | Denis Sarkić |

Predsednik protikorupcijske komisije Drago Kos je glede poziva DZ, naj predloži dokaze za svoje trditve v finskem dokumentarcu ali pa odstopi, dejal, da ne razmišlja o odstopu. Na naše vprašanje, ali so ga finski preiskovalci v pogovorih z njim spraševali tudi o predsedniku vlade Janezu Janši, pa je Kos odgovoril: “Se ne spomnim.” Kos je na novinarski konferenci dejal, da se ga finski preiskovalci v pogovorih z njim spraševali tudi o Walterju Wolfu in Wolfgangu Riedlu, ki sta omenjena v depeši avstrijskega Interpola. Na vprašanje, ali so ga spraševali še o kakšni osebi, je Kos odvrnil, da tega ne more povedati. Na dodatno vprašanje, zakaj je potem povedal za Wolfa in Riedla, je odgovoril, da zato, “ker ste me eksplicitno vprašali”. Na naslednje novinarsko vprašanje, ali so ga finski preiskovalci spraševali tudi o Janši, pa je predsednik protikorupcijske komisije odgovoril, da se ne spomni.

Uvodni Drago Kos - kronologija o aferi Patria:

Kos je pojasnil, da ga niso spraševali o morebitni transakciji iz Avstrije v Slovenijo. Kot pravi, so finski preiskovalci vedeli, da “mi o transakcijah nimamo pojma”. Po Kosovih besedah so mu med drugim pokazali Wolfovo fotografijo, na kateri je slikan skupaj z Lewisom Hamiltonom. Na vprašanje, zakaj so finski preiskovalci prišli, če pa je jedro depeše transakcija, je predsednik protikorupcijske komisije odvrnil, da so Fince zanimali podatki o postopkih javnih naročil zaupne narave. Dragana Bavčarja smo sami omenili kot pogajalca,” je povedal Kos in dodal, da so tudi omenili vse osebe, ki so sodelovali s polnimi pooblastili pri sklepanju teh poslov. Kos tudi dvomi, da Finci niso odgovorili na depešo avstrijskega Interpola glede transakcije med Wolfom in Riedlom.

Drago Kos odgovarja Vesti in Mateju Hlebšu s TV SLO o režiranju afere in obiskih na Finskem:

Na vprašanje, ali mogoče ve, če so finski preiskovalci kontaktirali tudi kakšen avstrijski organ glede na to, da je depešo poslal avstrijski Interpol, je Kos odvrnil “kolikor vem, da”. Ni pa vedel kdaj. “To je bilo v pogovoru oziroma govora je bilo predvsem o tem, da tudi sodelovanje z Avstrijo ne teče najbolje,” je pojasnil in dodal, da “Avstrija sicer slovi kot država, ki je zelo trda na tem področju”. Po Kosovih besedah so se stiki njegove komisije s Finci začeli na pobudo finskih preiskovalcev. “Finski policisti so se pri nas prvič oglasili konec junija 2007,” je povedal in dodal, da so finski policisti prišli k njemu še januarja in marca letos. Aprila pa se je na finske stroške in vabilo zglasil na Finskem in bil zaslišan kot priča, je zatrdil Kos. Dodal je, da se je s finskimi preiskovalci sestal tudi ob njihovem obisku Slovenije 15. junija letos, zadnjič pa je bil v kontaktu s finskim preiskovalcem Kaj-Erikom Björkqvistom 18. junija.

Drago Kos na vprašanja STA in Vesti ter Roka Praprotnika o črki J. in Janezu Janši:

Predsednik protikorupcijske komisije je dejal, da na Finskem ni videl nobenega dokumenta in da finskim preiskovalcem ni tolmačil, kaj pomenijo kakšne kratice v zaseženih Patriinih dokumentih. Dejal je, da so za urad za preprečevanje pranja denarja 30. avgusta lani pripravili pobudo, naj preveri sumljive transakcije na podlagi podatkov, do katerih je prišla komisija na podlagi podatkov iz tujine, in jo uradu poslali 6. septembra lani. Poudaril je, da je so bili podatki v tej pobudi označeni kot tajni. Kot je dodal Kos, od urada niso pričakovali odgovora, kajti urad o ugotovitvah obvešča policijo ali tožilstvo. Prav tako Kos ne ve, ali je urad kaj ugotovil in ali je o tem obveščal policijo ali tožilstvo. Po besedah predsednika protikorupcijske komisije je komisija glede zadeve Patria dala slovenski policiji 24. junija letos in tudi pozneje 341 listin o tej zadevi.

Drago Kos samo za Vest po koncu tiskovne o zadevah na Finskem in o oddaji na TV YLE:

Na naše vprašanje, ali je v Sloveniji po njegovem mnenju “kdo od tistih blizu vrha” prejemal podkupnino oziroma ali je to razvidno iz teh 341 listin, je Kos odvrnil: “Če me vprašate, ali je razvidno, da je kdo sprejemal podkupnino, moram reči, da ne. Je pa razvidno, da so si nekateri ljudje blizu političnega vrha zelo prizadevali za to, da bi posle dobila Patria.” “Mi Janeza Janše pri svojem delu, ko smo delali načelno mnenje, nismo nikjer zaznali,” je tudi dejal in dodal, da na njegov “račun nismo imeli nobenega podatka”. Na vprašanje, ali po podatkih, ki jih ima komisija, finski raziskovalci razpolagajo z nekimi sumi, da bi slovenski državljani prejemali podkupnine, je Kos odgovoril, da ne ve. Prav tako je dejal, da komisija nima podatkov o kakšnih sumljivih transakcijah iz Avstrije in Lichtensteina v Slovenijo.

Odgovori Draga Kosa na novinarska vprašanja (v celoti za sladokusce):

Kos je poudaril, da je osnovni razlog za njihove trditve, “da postopki ne tečejo tako kot bi morali, ta neverjetna 15 mesečna zamuda. V 15 mesecih so finski kriminalisti od takrat, ko so dobili depešo, uspeli zbrati toliko gradiva, da so aretirali par ljudi,” je dejal. “Vse podobno bi lahko storila tudi slovenska policija,” je prepričan. Predsednik protikorupcijske komisije je glede “groženj”, ki jih je omenil v finski oddaji, poudaril, da sta “minister za notranje zadeve Dragutin Mate in direktor uprave kriminalistične službe Aleksander Jevšek večkrat grozila meni in komisiji s kazenskimi ovadbami in preiskavami zaradi tega, ker jih nisem obvestil o zadevi, o kateri so bili oni obveščeni februarja 2007.” Sicer pa je Drago Kos še pojasnil, da bo imel v petek tudi informativni razgovor s slovenskimi policisti.

Denis Sarkić

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 67 x komentirano
  1. MarkoNi pravi:

    Car!

    “Pravi problem je samo ta: Ali je kdo dobil podkupnino za sklenitev posla pri nabavi 8×8? Samo to in nič drugega.”

  2. Mr.Natural pravi:

    Naslednji teden bodo znani zneski in ljudje….

  3. tiib pravi:

    Upam.

  4. BORAC pravi:

    Kos ima zelo selektiven spomin. Spomni se tega kar lahko obrne sebi v prid, kar bi mu lahko škodovalo, tega se ne spominja.
    Za slovensko demokracijo bi bilo dobro, da bi Kos odstopil s funkcije in mesto prepustil nekomu, ki bi se ukvarjal s preprečevanjem korupcije, ne pa s politiko.
    Zakaj je Kos vedno v prvih vrstah, ko gre za napade na JJ?

  5. BORAC pravi:

    @MarkoNi
    si prepričan da gre samo za to. Meni se vedno bolj dozdeva, da gre za politično borbo!

  6. konec pravi:

    Moje mnenje je vedno bolj potrjeno: Zelo dobro zdresirana podgana.

    Najbolj očividno “ptičje” laganje pa je bili lepo ponazoreno včeraj potem , ko ga je končno en novinar nekoliko bolj požgačkal.

    Nikoli nisem razume, zakaj se novinarji tako bojijo velike rdeče podgane in njihovih podložnikov.

  7. CAROB pravi:

    Zakaj je Janša vedno med osumljenimi, ko Kos preiskuje?

  8. konec pravi:

    Mr.Natural pravi:

    12. september, 2008 ob 7:29
    Naslednji teden bodo znani zneski in ljudje….

    O tem ni dvoma če je velika rdeča podgana dobro zrežirala “aferico”, bodo “nehote” prišli na dan tudi tej “izmišljeni” podatki in to točno par dni pred volitvami.

    Leto volitev, leto podgan.

  9. tonka pravi:

    Nekdo na taki funkciji ne bi smel delovati iz osebnih zamer ampak strogo po zakonu. Ampak če se pogleda nazaj, najdemo Kosa pri vseh aferah, zato zame ni verodostojen.

  10. konec pravi:

    CAROB pravi:

    12. september, 2008 ob 8:17
    Zakaj je Janša vedno med osumljenimi, ko Kos preiskuje?

    Odgovor imaš v vprašanju:

    Zakaj je Janša vedno med osumljenimi, ko Kos preiskuje?
    oz. Zakaj ko Kos vedno “preiskuje”, je Janša med osumljenimi?

    Nikoli ni nič dokazal, tam je samo zato ker je podložna podgana velike rdeče podgane in uboga na povelja.

  11. konec pravi:

    Komunistična drhal pripravlja še en “avtoritaren” podvig, to je dejstvo.

    Lobotomiranci in indoktiniranci si tega zelo želijo, ker drugače ne pridejo na oblast.

  12. Mr.Natural pravi:

    Zakaj pa se vedno švercari in mešetari s tem presnetim orožjem, ko je “J” na položaju ?

  13. konec pravi:

    Sarkič še zadnjič te lepo vprašam, KJE SE SKRIVA VELIKA RDEČA PODGANA (M.K.)?
    Zakaj se je (ga) novinarji tako bojite?

  14. konec pravi:

    Mr.Natural pravi:

    12. september, 2008 ob 7:29
    Naslednji teden bodo znani zneski in ljudje….

    Lahko gremo na stvait.
    Kareti dan po tvoje?

    Po mojem 1 - ali 2 dni pred volilnim molkom, bo prišel ukaz s strani velike rdeče podgane, naj “nekdo” (nehote-hote) povleče na dan “seznam z zneski in ljudmi” (seveda lepo pripravljen in sestavljen).

    Komunistična drhal je na pohodu, hoče oblast na vsak način.

  15. konec pravi:

    Mr.Natural pravi:

    12. september, 2008 ob 7:29
    Naslednji teden bodo znani zneski in ljudje….

    Lahko gremo stavit.
    Kateri dan ?

    Po mojem 1 ali 2 dni pred volitvami bo prišel ukaz s strani velike rdeče podgane, naj “nekdo” (nehote-hote) povleče na dan “seznam z zneski in ljudmi” (seveda lepo pripravljen in sestavljen).

    Komunistična drhal je na pohodu, hoče oblast na vsak način.

  16. aknot pravi:

    # tonka pravi:
    12. september, 2008 ob 8:20

    Nekdo na taki funkciji ne bi smel delovati iz osebnih zamer ampak strogo po zakonu. Ampak če se pogleda nazaj, najdemo Kosa pri vseh aferah, zato zame ni verodostojen.
    ##############

    Nekdo na taki funkciji ne bi smel delovati iz osebnih zamer ampak strogo po zakonu. Ampak če se pogleda nazaj, najdemo Janšo pri vseh aferah, zato zame ni verodostojen?

  17. 007 pravi:

    @KONEC
    @BORAC

    lepo vama je odgovoril Kos. V vseh aferah je bil po službeni dolžnosti, za vajinega Mesija ( seveda nedolžen kot ovčka, kar lohk prebereta v knjigah o švercu orožja Frangeža in Praznika) pa tega ne mormo rečt.

    pa še poseben odgovor Koncu. Ker si žaljiv do skrajnosti in si zgubil živce ti vračamo (komunajzarji in rdeča golazen po tvoje) s tem, da večje barabe kot jo lohk rodi slovenska mati od tvojega Mesije ni.

  18. dani pravi:

    Želim da zmaga Janša in da se v tej deželi dokončno obračuna z udbomafijo

  19. konec pravi:

    007 pravi:

    12. september, 2008 ob 8:39
    @KONEC
    @BORAC

    lepo vama je odgovoril Kos. V vseh aferah je bil po službeni dolžnosti, za vajinega Mesija ( seveda nedolžen kot ovčka, kar lohk prebereta v knjigah o švercu orožja Frangeža in Praznika) pa tega ne mormo rečt.

    pa še poseben odgovor Koncu. Ker si žaljiv do skrajnosti in si zgubil živce ti vračamo (komunajzarji in rdeča golazen po tvoje) s tem, da večje barabe kot jo lohk rodi slovenska mati od tvojega Mesije ni.

    007
    Tvoj nik je “perfekten” , čeprav so udbaši raje imeli druge številke, ker je 007 preveč povezan z britanskimi tajnimi službami.

  20. Tom pravi:

    @Dani

    Meni se pa zdi, da je Janša del udbomafije.


    Če bo Fincem uspelo izpeljati zadevo skoz, bomo Slovenci dobili prvo razčiščeno afero… od osamosvojitve dalje.
    Mislim da je to zagrizenim Levim in Desnim v interesu.

  21. konec pravi:

    @Dani

    Meni se pa zdi, da je Janša del udbomafije.


    Če bo Fincem uspelo izpeljati zadevo skoz, bomo Slovenci dobili prvo razčiščeno afero… od osamosvojitve dalje.
    Mislim da je to zagrizenim Levim in Desnim v interesu.

    Se strinjam, če je JJ kriv in se dokaže naj zleti za vedno , upam pa da to velja tudi za udbomafijače, če bo dokazano, da imajo tudi tokrat vmes prste.
    To mora veljati tudi za POGANE, ne sme biti enosmerno!

  22. simpatikus komunalis pravi:

    Konec moj domobranček beli.Tako bo kot piše na zastavi češkega predsednika-*RESNICA BO PRIŠLA* In ti in tvoji podobni črnuhi boste lajali vseeno naprej čeprav se bo pokazalo,da ste pokradli kar se je dalo.Skrbi me za naše zanamce,ki jih boste spravili na boben.Gledate samo za koristi svojih riti in vam je malo mar za ljudi.Zafrustriranec domobranski.J.se.A še kaj gledaš male fanteke pred cerkvijo?

  23. Mr.Natural pravi:

    Govoriti o “udbomafiji” , ko smo videli kaj so bili sposobni LDS-ovci prej in JANŠA-vci sedaj ?!
    Vsi glavni akterji “cuzanja in posiljevanja” Slovenije so seveda bivši partijci, niso pa člani SD.
    SD kot naslednica Partije seveda.
    A je to v imenu demokratizacije in de-komunistizacije Slovenije ?

  24. Mittra pravi:

    G. Drago Kos se je postavil v vlogo glavnega razsodnika. S takim spominom, kot prikazuje da ga ima, bi lahko opravljal le delo varnostnika. Star pregovor pravi, da ko drek na pručko stopi, ne ve, kako bi smrdel.

  25. konec pravi:

    simpatikus komunalis pravi:

    12. september, 2008 ob 9:03
    Konec moj domobranček beli.

    Če nisem komunist, ne pomeni , da se domobranec ali fašist.

    Fašisti, komunisti, nacional-socialisti, isti, isti, isti.

  26. Mirjana pravi:

    Iz večine postov je razumeti, da gre Kos nekomu zelo zelo v nos, kakor tudi Cvikl, Praprotnik, Zgaga, Finci,..ti komunajzrji ti ehehe,…
    Kapo dol vsakemu, ki ima pogum se izpostaviti, …izpostaviti!! sem rekla, riba, konec, tonka,.dani…:)

  27. Mr.Natural pravi:

    konec…

    Ko bi ti vedel, koliko ČRNIH PODGAN se plazi okoli nas.
    Mislim, da je slepa zvestoba MESIJI zelo nevarna.

  28. Faca pravi:

    Ta vlada Draga Kosa že cel mandat ruši in poziva k odstopu. Taki so v poslu z orožjem samo napoti.
    Resnica je samo ena in prišla bo na dan. Finci bodo svoj del preiskave zagotovo zaključili. In potem tudi Brezigarca ne bo mogla zadev več pospravljati v predal.

    Mafija orožarska.

  29. Breznogar pravi:

    A ste videli Brezigarco , kako je v tej finski oddaji, opisala politično vejo oblasti?
    Politiki pač ne razumejo kaj ona dela in kar naprej ji razbijajo ja…jca.
    Škoda, res škoda, da nismo neka monarhija ali vojaški fevd….

  30. grozovlada pravi:

    @konec

    Tako kot vi mirne vesti vse drugače misleče obtožujete, da so komunajzarji in udbomafijci, lahko vsi tega obtoženi za vas pravoverne rečejo, da ste belogardisti, fašisti in naciji. Pa pika.

    Klasifikacija je enako utemeljena.

  31. A.Lenka pravi:

    Janša je del mafije, vendar ne udbomafije, o kateri govori.
    Upam, da bo Fincem uspelo razjasniti, kar je doma zavito v meglo že leta.

  32. Filip Z. Podlipnik pravi:

    Zakaj je Ivan Janša v prvi ligi, ko gre Kos kkljuvat? Ker gliha vkup štriha, vprašajte Brezigarco. Pa Romška. Pa Bavčarja (oba). Pa Ruparja. Pa Grimsa. Pa Jerovška. Pa …preberite, kaj so pisali v SD jannuarja letos:

    http://www2.arnes.si/~akrizm1/JJ/

    PS: Gluhi in slepi so spregledali, da enim gori za zadnjico - razen grupe polpismenih vernikov. Patetično!

  33. Filip Z. Podlipnik pravi:

    Letos je leto žabe.

    Ta pri Grosuplju jih je menda precej … :)

  34. Filip Z. Podlipnik pravi:

    Tam pri Grosuplju … je pravilno, seveda.

    Koga sem spustil od apartčikov JJ-a? Pišite!

  35. nogavička pravi:

    Konec, tvoj avtokrat - komunist je en Kljukec (ta lažnjivi). :-)))

  36. Robert pravi:

    @vsemskupaj: Otroci, vmirite se, pa k sestri po tabletke!!!

  37. nogavička pravi:

    Filip, meni je zanimivo na mitingih resnice, ki jih po svoji volji in vesti uprizarja Firma, videti nastopati ostalo članstvo, zgolj številke na sedežih in pritiskače na ta prave gumbe, ko se glasuje: kako se tresejo tisti po nesreči izvoljeni, nevajeni nastopanja, saj pridejo na vrsto dajat potuho svojmu šefu Firme le za ta velike praznike, ko je na voljo preveč časa za zabit, da berejo, do sekunde natančno pripravljene nastope in nikoli ne replicirajo.

  38. BORAC pravi:

    @007
    vsi vedo, vključno z protagoniszi afere Patria, da JJ šverca orožje in da je prejel podkupnino. To dokazujejo časopisni članki, debate na forumih itd. A zakaj Kos ne preda dokazov tožilstvu in policiji, če te dokaze ima. Raje nekaj namiguje na tiskovnih konferencah in vodi novinarje za nos.
    Če bo kdo ugotavljal krivdo Janše, bo to sodišče in to slovensko, ne finsko ali italijansko.
    Kosa pri njegovem deli vodi slepo sovraštvo do Janše.
    Naj raje predstavi svojega sodelavca Kečanovića in njegove grehe. Naj o Kečanoviču kaj napišejo raziskovalni novinarji in naj se potem sklicujejo na novinarsko svobodo!

  39. BORAC pravi:

    @Mirjana
    sama veš kako je če se ti zgodi krivica.
    In Janši se v tem trenutku dogaja krivica. Velik del Slovenije ga obsoja zaradi prejemanja podkupnine.
    In vse to le na podlagi nekih zelo neutemeljenih domnev. In pisanja dela slovenskih novinarjev.

  40. Filip Z. Podlipnik pravi:

    @Denis:

    Slikar Cekuta je dajal v javnosti zelo nekonsistentne izjave. Najprej, da že pet let ni prodal slike. Potem, da jih je prodal Riedlu za 2,8 milijona €. Nekje vmes je bluzil, da so njegove slike vredne nekaj sto do 1000 evrov, potem da so do 200.000 evrov. Po radiju je rekel ,da je finančno nestabilen (beri: spufan). In podobno…

    Dajte Cekuto na plano - tip je v tej verigi najšibkejši člen. Kot (skoraj) vsi umetniki je plašen in mehek. Padel bo kot ena pipika…

  41. Filip Z. Podlipnik pravi:

    Živela Vest.si in takšno poročanje. Kar cela tiskovka!

    Temu se reče full contact journalism :),

    po slovensko novinarstvo brez kondoma :)))

  42. Filip Z. Podlipnik pravi:

    @vsem:

    Jebeni levi in desni pisci, dajte že enkrat skužit, da smo eni tretji, četrti ali celo peti pol slovenske IQ družbe. In da nas na vašem zemljevidu preprosto NI.

  43. Filip Z. Podlipnik pravi:

    @vsem:

    Kdo, razen Berglunda, pravi, da je gospod J naš dragi Veliki Vodja?

    Sam JJ! Sam JJ! In nihče drug (od pomembnejših oseb jasno). Samo poglejte, kako ga je tista finska kura, anoreksična novinarka Maria nategnila.

    To je bil pravi avtogol s peto, JJ! (=Your Force IS Gone)

  44. žorž pravi:

    @BORAC
    in @konec,

    pa po kateri logiki so za vaju dva posamezniki ”komunajzarji in rdeča golazen”?

    Ker meni se prej zdi da ta gospoda na oblasti neprestano uporabljajo kar nekaj starih ”komunističnih” prijemov (imeti kontrola nad vsem- >čisti totalitarizem) in za smetano na vrhu sedaj še ”ameriški” ustrahovani-cinizem in teorije zarote.

  45. Filip Z. Podlipnik pravi:

    @BORAC:

    Kos je podatke (dokumente) predal organom pregona. Zopet nisi dobro poslušal?!

  46. Filip Z. Podlipnik pravi:

    Barbika je pa zginil z obličja medijev. Zgleda, da je še enega v ledvico vsekalo.

    Dohtarji vseh dežel, združite se!

  47. BORAC pravi:

    @Žorž
    v katerem svojem tekstu sem uporabil besedi: ”komunajzarji in rdeča golazen?
    Tega nisem nikoli zapisal.
    Ne metati vse ki mislijo drugače kot ti, v isti koš!

  48. Ljubo pravi:

    filip : True!

    Problem je ker majo IQ tolk kolkr kaže temperatura termometra v prostoru (da ne bo pomote, ne farenhajtov ampak celzij).

    Konec: Če imaš slučajno barvno slepoto, na t.i. sveti seji o P****ji je imel lider poslanske skupine SDS rdečo srajco. WTF…. kaj se sprenevedate….

  49. Filip Z. Podlipnik pravi:

    @naslov: Noro pogumen! Velja predvsem za Draga Kosa, saj je tisti Finec (pravzaprav je po rodu Šved!) na varnem.

  50. Filip Z. Podlipnik pravi:

    Očitno je, da bo nekatere DRAGO s$talo, ker niso vedeli, da KOS močno kljuva :)))

  51. Blaž pravi:

    Kos se je včeraj ponovno ZLAGAL novinarju. Pa komu to mar saj se je že dostikrat prej.
    http://www.rtvslo.si/modload.php?&c_mod=rnews&op=sections&func=read&c_menu=1&c_id=182555

  52. Mirjana pravi:

    # BORAC pravi:
    12. september, 2008 ob 11:42

    @Mirjana
    sama veš kako je če se ti zgodi krivica.
    In Janši se v tem trenutku dogaja krivica. Velik del Slovenije ga obsoja zaradi prejemanja podkupnine.
    In vse to le na podlagi nekih zelo neutemeljenih domnev. In pisanja dela slovenskih novinarjev.

    Ehehe borac, ne sprenevedaj se. Torej, jaz sem obsojena, sankcionirana in moram mojo nedolžnost “na suho” dokazovati, čeprav je bila že dokazana,..JJ pa hoče na vsak način biti nedolžen, dokler mu krivda ni dokazana…(kakor je tudi po ustavi)….in sam JJ je javno izjavil,.. vsaki stvari moramo priti do konca…in zakon je enak za vse.
    In, ko tako bo, mi boš lahko prodajal slakobne floskule,ala on je v stiski ..ja je,..jaz, pa še veliko veliko drugih tudi
    ne klamfaj borac..per modo di dire :)

  53. angie pravi:

    @BORAC:”Kosa pri njegovem deli vodi slepo sovraštvo do Janše.”

    Dej no, si pa izumil purfel! Janša - nasprotno - Kosa globoko spuštuje in ljubi, mar ne?
    Če znaš morebiti vsaj malce nemško, preberi pri Podlipniku link na bavarski SZ, januar letos.

    Podrobno sem prepuslušala vsako besedo, ki jo je izrekel. Zato Draga kosa spoštujem in mu verjamem, saj z ničemer, kar je povedal, ni kršil naših zakonov in ustave.Niti človekovih pravic(OZN)
    Zame je g. Kos ČASTEN ČLOVEK, za razliko od premiera in njegovih ministrov, ki rešujejo njegovo kožo na račun ugleda države. V politiki deluje naravnost kot Frančišek Asiški v Cerkvi.JJ se že desetletje in več trudi, da bi mu požrl živce in ga spravil za rešetke, g. Kos pa še ni skuril svoje energije v napačno smer. Čestitam!

  54. optimat pravi:

    mesija
    meso je

  55. Pepi pravi:

    Zanimiva navodila gospoda Kosa:

    http://www.youtube.com/watch?v=60FBMB7-b-M

  56. Daniela pravi:

    Finska Marija je gladko brila norce iz našega JJ, punca ima precej več soli v glavi kot naš veliki vodja, ki je pograbil prvo travno bilko za veliko RESNICO, ki Fince toliko briga, kot lanski sneg. P a še ena šlamastika; če se JJ že duva in krega s Finci, naj to v bodoče dela v materinem jeziku, kajti angleščina mu ” nije baš jača strana”! ga je taksist čist povozu.

  57. 007 pravi:

    @borac

    kako bi ti recmo okarakteriziral priprtje nekaj ljudi na Finskem. Ali ni to mogoče dokaz. Budala, daj malo premisli s to tvojo jajoglavo betico NO. Finci delajo, zapirajo, pri nas pa pol Slovenije v paniko, da ubrani čast in dobro ime Mesije s Kaščakovga hriba. Da ti bo malček lažje. Tud jaz sovražim Mesijo in se obenem počutim nategnjenga že 20 let, ko smo držal palce zanj ob njegovem zaprtju na Roški. Sedaj vem, da ga že niso zastonj. Po moje bi morala o tem kaj spregovoriti BND (Bundes nachrichtendienst). Kje si pa našel Kečanoviča? Kozu, od je svoje popušil,(če že natolcuješ tisto o klofuti na bežigrajski polciji) tebi pa ne paše, da je južni brat, kateri ima za razliko od nekaterih Mesijinih angelov ter vojščakov nekaj v glavi. To boli, vem in še kako. Povrh vsega je še v službi pri Kosu. Hvala Bogu, da vsaj ta dva malček jebeta Mesijo. Ne znam si predstavljat, kako bi blo, če nebi blo nekaj poštenih ljudi ( po tvoje komunajzarjev) Kosa in kečota poznam in vem, da sta pokončna človeka za razliko od nekaterih švercarjev z orožjem ( ups. saj tega baje ni blo v SLO a ne BORAC?)

  58. Snežana pravi:

    Danes so Poljaki začeli soditi tudi najvišjim organom komunistične partije , tudi “Jaroszewskemu “.
    Kdaj bodo obsojeni pa slovenki partijci odgovorni za ogromno smrti, ubojev, svinjarij?
    Kdaj malo pravice?

  59. angie pravi:

    Snežana, a si spet spala brez pomirjeval?

  60. Snežana pravi:

    Prišel bo čas, ko bo treba odločiti: ali zahod ali novodobni rdečuhi, ali Nato ali Chavez, Morales, kgb-jevec Putin, ali gopodarsko rast ali revščino, ali Eu ali Balkan, ali - ali.

    Ve se kdo je s kom, ve se za koga držijo eni za koga drugi.

    Naslednji teden bo prvo zbiranje: Ali EU-jem (zmerni, desnica, sredinske stranke) ali Balkan (ultralevičarji, komunjazerji, Zarss stalinisti).

    Naj narod odloči in si prevzame odgovornost.

  61. uničevalec rdečuhov pravi:

    Po naši veličastni volilni zmagi bomo tudi v naši SLOVENIJI organizirali sodne javne procese in za vedno in večno pregnali z prelepe Slovenije rdeče hudobce.Proces se že priprvlja in je tudi pripravljen poiimenski seznam hudobcev.Med prvimi bo tako kot na Poljskem zadni komunistični poglavar, t. i . murgeljaski stalinist in potem bodo sledili po hierarhičnem redu.Vsi po vrsti.Komaj čakamo.

  62. angie pravi:

    Uni-rdečuh, točno tako je delal Stalin. zato bomo storili vse, kar je v našioh močeh, da ti in tvoji ne dobite nikdar več nobene šanse. Howgh!

  63. ddddd pravi:

    Uničevalec rdečuhov, se strinjam da bi bilo treba počistit s takimi hudodelci sam ni pa treba pretiravat, ker, če bi naredili to, bi pokazali da so enaki če ne še hujši.

  64. angie pravi:

    Pogumen ali nor?

    POGUMEN!

  65. simpatikus komunalis pravi:

    Ej uničevalec rdeči kako si kaj brate domobranec?Povej mi dušica bela,kje jih boste pa sodili?Na koščakovem hribu?Samo problem je,ker je tvoj ljubljeni vodja tudi komunist.Nisem pa vedel,da tvoj ljubljeni vodjA živi v Murglah.Potem se pa kaj s Kučanom srečujeta?Moram Milana opozorit,da ko boste vodjo kurili,da ga ne bo kje blizu bodo ljudje spet fovšijo zgajali,ker bodo mislili,da se je Milan na črno poštrihal ko bodo kurili črno dušo tvojega ljubljenega vodje.Čao beli.

  66. uničevalec rdečuhov pravi:

    jA NESIMPATIKUSS , RDEČE KURJENJE IN HAJKANJE BO ŽE TAKOJ PO VELIČASTNI ZMAGI.
    mALO POGLEJ V ZADNJO IZDAJO sLOVENSKI DOMOBRANCI-ZDRAVO, PA TI BO JASNOKAJ POMENI IMETI OPRAVKA Z četrtim UDARNIM JURIŠNIM BATALJONOM.mOREBITNI ŠE ŽIVEČI SORODNIKI IZ PARTIZANSKIH VRST , TI BODO PRAV LAHKO TOPOVEDALI IN PREDSTAVILI.sEDAJ SE PA BRŽ SKRI V RDEČO LUKNJO IN BODO SKRIT DO OBJAVE VOLILNIH REZULTATOV.pOTEM, PA SE ZNAJDI KAKOR VEŠ IN ZNAŠ.

  67. svetattrojica pravi:

    angie ,
    vsak demokrat je antifašist ampak ne vsi antifašisti so demokrati.

Komentiraj