Monday 23. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Pečetova resnica 2

12. september 2008 ob 15:42 | Urh Maček |

Predsednik stranke Lipa Sašo Peče je za dokument, ki naj bi bil po besedah odstopljenega vodje poslanske pisarne stranke Dejana Kaloha ponaredek mladoletne osebe, zaprosil kabinet predsednika Državnega zbora Franceta Cukjatija. Vodja kabineta predsednika državnega zbora Barbara Medved Špiletič ga je v odgovoru napotila na Oddelek za gradivo in pošto, kjer je mogoče dobiti kopijo. In to kopijo zdaj objavljamo na Vesti.

Kopija domnevno ponarejenega dokumenta, ki ga je Peče pokazal na izredni seji DZ 9. septembra letos:

Read this document on Scribd: Scan-080912-0002

Zahteva za pridobitev kopije dokumenta in odgovor iz kabineta predsednika DZ:

Read this document on Scribd: Scan-080912-0001

Urh Maček

P.S. Dejan Kaloh pa je na Vest poslal še eno izjavo za javnost:

Izjava za javnost: na PU Maribor podana prijava zaradi suma dveh kaznivih dejanj

Maribor, 12.09.2008

Včeraj, dne 11.09.2008, sem na PU Maribor podal prijavo zaradi suma dveh kaznivih dejanj. Prvo kaznivo dejanje se nanaša na dejanje ogrožanja varnosti po 145. členu KZ, drugo kaznivo dejanje pa se nanaša na ponarejanje listin po 256. členu KZ. Prvo KD se preganja na predlog, drugo KD pa se preganja po uradni dolžnosti.

V razgovoru s kriminalisti sem še enkrat navedel in pojasnil vso dogajanje v tem tednu, v zvezi z mojim razkritjem zaenkrat še domnevno ponarejenega dokumenta in groženj, ki so temu razkritju sledile. Kriminalistom sem včeraj povedal, da upravičeno sumim, da je dokument originalni ponaredek ali ponaredek ponaredka.

Perverzno je dejstvo, da Peče poziva vlado in državni zbor, da preverita avtentičnost dokumenta, ko pa sam dobro ve, da je dokument iz leta 1994 ponaredek. Dejstvo pa je, da je tudi s tem t.i. originalnim ponaredkom nekdo nekaj delal, saj se je, vsaj po mojih informacijah ugotovilo že to, da je vsebina ponaredka ponaredka, ki ga je Peče kazal v Državnem zboru nižje pozicionirana kot originalni ponaredek. Glava in s tem ves dopis sta porinjena krepko pod rob lista, na originalnem ponaredku pa je vsebina dopisa postavljena bistveno višje. Če so razen tega posega, bili na omenjem ponaredku ponaredka, opravljeni še kakšni »kozmetični« popravki, pa tudi morebitni vsebinski posegi, se bo verjetno kaj hitro ugotovilo v prihodnjih dnevih.

Dejan Kaloh,

Vodja pisarne poslanske skupine Lipa v odstopu

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 12 x komentirano
  1. lucko pravi:

    Ne vem, jaz ne vidim robov kopiranja, o katerih govori JJ… Prav tako ne vidim nic spornega na delu, kjer gre podpis cez njegovo ime in stempilko… Poravnava crk tudi nic ne izda… Edina stvar, ki na na prvi pogled sumljiva je to, da zgleda da je del dokumenta pokrit in da se ga ne vidi. Kot da levo manjka se en podpis, a ce odzoomamo, imam obcutek, da so te crte posledica tega, da je bil list zlozen, fotokopirc pa ne prevec kvaliteten in je pustil na prepogjenih delih crte…

  2. Mirjana pravi:

    Kakorkoli že, ta dečko se še ne zaveda kakšno zanko si je ovil okrog vratu.
    Zaprl si je dokončno vrata v Lipi, in če si misli, da ga bosta jj ali plemeniti vzela med svoje se je krepko zmotil, sta preveč pretkana, da ne bosta tega tvegala. In tako se je sam “zaklal”,..za pet minut medijske pozornosti pod vsako ceno.
    In če bo pri tem ostalo..pomeni, da je imel še srečo,..nihče noče med svojimi izdajalcev..

  3. ever pravi:

    že podpis je daleč od avtentičnosti

  4. Faca pravi:

    Opa, torej Kaloh laže? Dvomim, da je ta dokument sproduciral najstnik. Četudi je ponarejen, je bil ponarejen že leta 1994.

    Daj, Kaloh ponikni, si že tečen s temi sporočili za javnost.

  5. BOTA pravi:

    Dokumant ne nosi nobene oznake tajnosti, kar je glede na njegovo vsebino, upoštevajoč čas v katerem je nastal najmanj čudno. V tistem času so veliko manj pomembni dokumenti nosili iznake “zaupno”.
    Kakor koli že, dokument mora biti na Ministrstvu za obrambo zaveden oziroma je moral biti predan Arhivu Slovenije. No glede na stanje na tem področju je težko verjeti, da bi se lahko našlo njegov origninal ali zapis o njegovem obstoju. Sam podpis ni sporen in je identičen podpisom Janeza Janše.
    Sama vsebina rtudi ni nič posebnega sej se ve, da je v teh časih Slovenija pomagala sosednji republiki Hrvaški z orožjem.

    V čem je torej sploh probelm????

  6. matia pravi:

    Ponarejeni so že ONI sami, ni smisla več zgubljati besed.

  7. lucko pravi:

    Samo nekaj pa mi smrdi v vsej zgodbi. Ce bi Pece vedel, da je dokument ponarejen, bi ga potem del na preverjanje v DZ? Jaz mislim, da ni tako neumen in da je vse skupaj privleceno za lase…

  8. gorenjc pravi:

    ……………če bi Sluzi ločil med ekološko in ekonomsko ribiško cono, se mu tudi to ne bi zgodilo, je pač šarlatan, katerega mesto med morebitnimi poslanci zagotovo vodi v posmeh ljudstvu.

  9. 007 pravi:

    Očitno gre za del skupne zapuščine iz arhiva Plemenitega hlapca od Mesije, kar je s sabo odnesel Peče. Poštirkanec, daj enkrat spregovori, če maš muda o podkupnini Plemenitega, ki jo je prejel od Mesije za nagrado ob odstavitvi Cvikla z mesta preiskovalne komisije. Če nimaš muda, potem raje drži gobec in ne prihajal ven s takimi kot je tale. Še Kos te je demantiral.

  10. M pravi:

    V cemu je problem? Se sprasujemo v cemu je problem?
    Ce se ne motim, sta bili obe drzavi takrat pod embargom glede nakupov orozja. In kadar je embargo je to za tovrstne posle najbolj. Trgovali so s Hrvati vsi. ker se pac uradno ni smelo, se je to pocelo na ravni obvescevalnih in tudi drugih sluzb. problem je v tem, ker je ta denar “izginil”. problem je v tem, ker smo sosdnji prijateljski drzavi, ko ji je slo za nohte, svinjsko drago prodajali orozje. In hrvaska si je to zapomnila in zabelezila. Ni pozabila in ni odpustila! Ima obilo dokumentov na voljo. V cem je problem? Problem je v tem, da dokler so vsi ti, levi, desni sredinjski, ki so karkoli meli s prodajo tega orozja del dnevne politike, kaj sele vlade, je drzava Slovenija talec potencialnih in realnih izsiljevanj nase prijateljske sosedske drzave in tudi drugih prijateljskih sosedskih drzav ter interesnezev, ki imajo dovolj denarja, da si kupijo ustrezno informacijo za uresnicevanje njihovih ambicij.

  11. bojan pravi:

    Pečeta so v tej zadevi samega opetnajstili, da so mu porinili v roke ponaredek, ki ga sam razglaša za dolgo iskani resnični dokument. Potem pa so ga še očitno šlampasto skenirali ali fotokopirali, zato je seveda moč govoriti tudi o ponarejanju ponaredka.

    Sicer pa kaj zdaj Peče skače naokoli skače s tem ponarejenim dokumentom, saj ga je novinar Večera Vasja Jager imel v rokah že v začetku tedna in ga je v sredo tudi objavil.

  12. Mateja pravi:

    Sami norci.

Komentiraj