Monday 23. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

SLO filma saga

11. september 2008 ob 22:00 | Urh Maček |

V okviru stranke Zares so Marjetica Mahne, Franci Zajc in Denis Miklavčič predstavili obupne razmere na Filmskem skladu, kateremu ubrano dirigira Igor Prodnik.

Po besedah zgoraj naštetih sogovornikh, katere sta dopolnila še Anja Fabiani in Igor Kadunc, so po začetnem kadrovskem cunamiju na skladu priča nezasedenosti studija Viba filma, kanaliziranju denarja namenjenega filmu, izpustu enoletne filmske bere, združevaju operativnih in nadzornih funkcij, negativnim poročilom finančnih inštitucij, …

Nekaj očitkov o nepravilnostih na skladu:

Kako bi področje sedme umetnosti uredili v Zares:

Za prave filmofile celotne tiskovna:


(www.vest.si) Saga filmskega sklada from Urh on Vimeo.

Dva dodatka iz tiskovne konference.

Hobotnica:

Read this document on Scribd: Scan-080911-0003

Analiza stanja in pogubnih posledic Podnikove samovlade za slovenski filn in Nacionalni filmski program:

Read this document on Scribd: Scan-080911-0004

Urh Maček

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 8 x komentirano
  1. medek pravi:

    Filmarji, za film o prodniku pa vam ne sme zmanjkat filma.

    to bo imelo arhivsko vrednost, Halo :)

  2. angie pravi:

    Res je,njegova zbrana dela bo arhivirala kriminalpolicija!

  3. gorenjc pravi:

    ……………….ključno je le, da se ne financira in uvaža jugo igralcev, kar je bilo transparentno pod vladavino LDS, torej………..ponovno dezinformacija, nato podtikanje in na koncu linč. Če že nimamo svojih sposobnih igralcev, tudi tujcev ne rabimo……LP

  4. Carlos Contreras pravi:

    Gorenjc, kaj če bi ti kaj odšpilal, mogoče eno stand-up komedijo?

  5. Carlos Contreras pravi:

    Sicer pa ni treba - sedaj, ko se JJ in RJ gibljeta v istih krogih, bomo mogoče lahko uvozili slednjega.

  6. angie pravi:

    Danes dopoldne sem si vzela čas in v celoti preposlušala to grozljivko s filmskim skladom. Tudi mene je namreč zanimalo, odkod ta pošastna ideja te vlade uničiti slovenski film, Zakaj, saj smo komaj dovro začeli v novi državi? Kdo so po njihovem NAŠI, če VAŠIH, kot je Cvetkovič itd v filmu ne sme veče biti? Stvari v FS so več kot absurdne,
    Kam Prodnik in Simoniti dajeta denar, namenjen za subvencije domačega filma? (morda k Zornu v proslave, ki jih je vsako leto več?) Kako s pravnimi sredstvi prisiliti Simonitijevo FIRMO, da končno v zakonskih rokih daje od sebe ZAKONSKO DOLŽNE dokumente (primer g. Kadunc).
    Kdo so (kakšne umetniške kvalifikacije imajo, kakšen opus, razen štirideset letstarih diplom FF in AGRFTV ter nekega privatnega igralske krožka po metodi, ki je v NY že demode, imata brata Vajevec, Andrej (ki hkrati skrbi za igrani program na RTV . kakšen je, hopla cupa nadaljevanke skrajno problematičnega okusa, lahko vidimo že par let!) in nekdanji igralec in bolj zobotehnični dobavitelj Janez? Ali nekoč spoštovan in na žalost že zdavnaj ne več ustvarjalni režiser Jože Pogačnik, njun strankarski somišljenik?

    In kaj je v življenju kot filmski avtor ustvaril Prodnik? Ali kdo to ve?

  7. G7 pravi:

    Predvsem s “Heisse Anal Entdeckung” je zasenčil poprejšnja hita Ausgefukt Teil 1 und 2 in če ne bi zločesti Cvikl podturil Patrio, bi gospod bili v gosteh “pri Marii” takoj za Ronom Jeremyem.

  8. pornič pravi:

    S takimi ljudmi se pač obdaja paranoični Janez Janša. Ker ve, da so zabiti in vdani in da z njimi lahko manipulira, kakor se mu zahoče. In po uporabi jih bo, tako kot vse do zdaj, brez kančka slabe vesti, preprosto zavrgel.
    To je pravzaprav osnovni Janšev problem - ni dovolj samozavesten (govorim o pravi samozavesti, ne tisti navzven), da bi okrog sebe zbral res inteligentne in sposobne ljudi. Potem pa na pomembne pozicije v državi kopiči najbolj usmrajene in zakompleksane “maščevalčke”.
    In govedo bo spet govedo volilo. Tako kot v Italiji, Avstriji, itd, itd….

Komentiraj