Monday 23. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Pavček toži Wolfa

10. september 2008 ob 17:19 | Denis Sarkić |

Poslovneža Walter Wolf in Zdenko Pavček
Poslovneža Walter Wolf in Zdenko Pavček na sodišču?

Po elektronski pošti smo na Vest dobili sporočilo za javnost iz podjetja Viator & Vektor:

SPOROČILO ZA MEDIJE

Zdenko Pavček podal ovadbo zoper Walterja Wolfa

10. september 2008, Ljubljana – Zdenko Pavček bo pri pristojnem okrožnem sodišču preko odvetnika Gregorja Godeše vložil zasebno tožbo zoper Walterja Wolfa, in sicer zaradi kaznivega dejanja razžalitve po 2. odstavku 169. člena Kazenskega zakonika ter odškodninsko tožbo s katero bo zahteval odškodnino v višini 1.7 milijona evra. Iztožen znesek bo namenil za štipendije dijakom Šolskega centra Ravne, OE Srednja Šola Ravne.

Po besedah Zdenka Pavčka je Walter Wolf brez konkretnega povoda s strani Zdenka Pavčka in družbe Skupina Viator & Vektor, d. d., žalil njegovo ime. Sicer pa Walterja Wolfa ne poznam, nikoli v življenju ga nisem srečal, videl, se z njim pogovarjal, niti ga kadarkoli omenjal, še dodaja Pavček.

Walter Wolf je z izjavo v Delu (2. 9. 2008, stran 3, naslov članka: S Patrio nimam nič, vse, ki me obrekujejo, pa bom iztožil) pokazal žaljiv in podcenjevalni odnos do Zdenka Pavčka. Hkrati pa je Zdenku Pavčku in posledično tudi družbi Skupina Viator & Vektor, d. d., in Sistemska tehnika, d. o. o., povzročil gospodarsko škodo, saj je s tem slabo vplival na njihov ugled in dobro ime. Omenjena izjava je zelo odmevala v slovenski javnosti (med poslovnimi partnerji, sodelavci, znanci, …), povzemali pa so jo tudi v drugih slovenskih medijih (Slovenske novice, Finance, Nedelo, itd.).

Denis Sarkić

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 21 x komentirano
  1. Valter koji nekad branio Sarajevo pravi:

    klinc, pa je šla provizija za neke šolarje

  2. joze pravi:

    Saj Wolfu sploh ne bom problema plačat odškodnine, saj sam toži Pavčka&Co za € 250 mio.

  3. mariborčanka pravi:

    Bravo gospod Pavček, sedaj bi moral tožiti še g. Cvikl, g. Kos - pride v Slovenijo, se dela frajerja, vse po vrsti blati, se spreneveda in še kaj. Zavedni Slovenec ne bi nikoli pozabil slovenskega jezika, ko je med drugim govoril “o dvakomaena”milijonov eurov, idr. Povrhu vsega upam, da je poravnal v Plinarni Maribor vsaj vse zapadle in zaradi nedosegljivosti “odpisane” dolgove, saj so vrabci čivkali, da mu ni moč izročiti izvršbe. Vsak slovenski državljan mora položnice za plin in še kaj plačati sam. Res je, takšnim gospodom kot je g.Wolf, tudi Bog ne more več pomagati, povrhu vsega pa jim tudi še takšno premoženje nič ne pomaga, ker “krsta nima žepov” oz. jih bo lahko njegova imela, ker bo še nekaj poslov oz. provizij priletelo na njegove račune po svetu. Ali je sploh kje kakšna morala, da s tako primitivnimi izrazi blati ljudi, ki so za to Slovenijo želeli, poskušali in nenazadnje tudi kaj koristnega prispevali?

  4. PeterNaVeter pravi:

    biznis u nafti strast u brzinama…….

    http://www.youtube.com/watch?v=0D0BhGEkPXc

  5. PeterNaVeter pravi:

    tule so pa ves gnar zafukal:
    http://www.youtube.com/watch?v=yB4D-Ri1t6U
    http://www.youtube.com/watch?v=g0VSHvVgTzM

  6. brezVESTnik pravi:

    Po elektronski pošti smo na Vest dobili sporočilo za javnsot iz podjetja Viator & Vektor,da ga lansiramo “pokrijemo”,a ne? Socialistično novičkarstvo :)

    Ja a ni potrčkota poslal ,da vam prnese?? Ja valjda ,da po e -pošti!!!

    Norci vseh dežel obrite se!

  7. Marko pravi:

    Ubogi Pav-ček. Hudobni volk ga bo požrl.

  8. konec pravi:

    Če zmaga Wolf , (ima na žalost več dokazov , več boljših pravnikov in ga bo najbrž tožil tudi izven Slovenije) je še “rdeči direktor” uničil še eno “pomembno” slovensko podjetje. Škoda ampak naj se pokaže, kako deluje na gospodarskem” področju levica - dolgoročno (potem ko pokrade vse) uniči vse.
    To je to.

  9. konec pravi:

    Če želi Pavček rešiti podjetje mora sprejeti določene zahodne poslovne kriterije in standarde ter ne se nanašat samo na “levičarske ” slovenske posle. Slovenija je šla v NATO, in tega se mora zavedati tudi on.
    Delat, delat in še enkrat delat to je pomembno in “slovensko podjetje” , če bo strokovno in kvalitetno bo prodajajo tudi izven Slovenije in ne samo “Sloveniji ko so naši na oblasti”.
    Dejstvo je samo eno. Pavček je zelo slab podjetnik in je tam najbrž samo zaradi “rdečih” poznanstev.

  10. B.G. pravi:

    @konec, mislim, da imaš velike težave z dejstvi.
    Dejstva so takšna, da trenutna oblast išče sovražnike med svojimi državljani in političnimi nasprotniki, jih deskriditira in blati. Vrednote so postale laž in politična moč. Bojim se, da bo to trajalo še naslednja 4 leta. Ko bo ljudstvo to spregledalo, potem lahko nastane zopet poenotenje, kot se je to zgodilo pred osamosvojitvijo, ko smo sledili takratni oblasti in seveda tudi Janezu Janši. Vendar bo takrat obrnjena situacija.

  11. konec pravi:

    B.G. pravi:

    11. september, 2008 ob 8:55
    @konec, mislim, da imaš velike težave z dejstvi.
    Dejstva so takšna, da trenutna oblast išče sovražnike med svojimi državljani in političnimi nasprotniki, jih deskriditira in blati. Vrednote so postale laž in politična moč. Bojim se, da bo to trajalo še naslednja 4 leta. Ko bo ljudstvo to spregledalo, potem lahko nastane zopet poenotenje, kot se je to zgodilo pred osamosvojitvijo, ko smo sledili takratni oblasti in seveda tudi Janezu Janši. Vendar bo takrat obrnjena situacija.

    Ni res. Osebno se ne strinjam. Imam občutek, da je levica pač ni “pretrgala” s komunistično preteklostjo in se je raje skrila za “spremembami”.
    Nihče me ne bo prepričal, da desetletja preprčani komunisti, ki so imeli zelo, zelo pomembne vloge v bivši Jugoslaviji (Kučan predvsem, Potrč, Skolč itd.itd.) čez noč postanejo demokrati.
    Da je bil Kučan izvoljen za predsednika v letih ‘90 je povsem razumljivo, dajajl je gotovost, ni bilo “traumatično” za narod , ki je bil tako navajen.
    Ampak Kučanova izbira je le pokazala kje se, glede kulturne demokratičnosti, nehajajo Slovenci (kar ponavlajm je popolnoma razumljivo, demokracija ni enostavni sistem in ni rečeno , da je tako zelo priljubljen).
    Veliko bi se še dalo povedati ampak kdaj drugič.

  12. B.G. pravi:

    Saj je bil Janez Janša tudi komunist in vse kar zna so ga naučili prav komunisti in komunistična oblast.
    In vrednote, ki jih goji zdajšnja oblast mi ni všeč. Tako umazanega blatenja, laganja in deskridetiranja še nisem prebiral in videl. Res pa je, da se do sedaj nisem zanimal za politiko.
    In ne želim, da bodo vrednota postale laž, kraja, prepiri in deskridetiranje. Janez Janša je lepo povedal, da tako nizkotne kampanije še ni bilo, vendar, če se ozrem okoli sebe, je prav desnica tista, ki je sovražna do levice, ki jo blati in ponižuje na vsakem koraku. In to delajo pravzaprav bivši člani KPJ, ki so sedaj člani desne politične opcije. Verjemi mi, da sem na lastne oči videl ničkoliko sredincev, ki so bili obrnjeni proti levičarjem, kako se rišejo rožički in brke na plakate drugih strank, razbija in krade panoje………………………………………………
    Je to tisto kar hočemo. Ne zamerim mladim, da to delajo, saj je to za njih neke vrste zabava, zamerim pa starejšim in članom strank, ki to počnejo. To se ne nanaša samo na desnico, ta pojav je opaziti tudi na levici, vendar je zanemarljiv.
    Pišem pač tisto kar vidim in če se ne bomo začeli obnašati, kot so nas učili naši starši in kot mi učimo svoje otroke, potem tudi zanamci ne bodo nič boljši.
    Ali želimo takšne otroke, kot smo sami? Je to demokracija???

  13. JB pravi:

    @konec
    kje se nahajamo glede demokratičnosti je janša pokazal s protestnimi notami, ki jih pošilja vsevprek in tožbami s grozi vsakomur, ki ni za njega
    Sicer pa glede tvojih debilnih o komunistih, ki se ne morejo prilagoditi demokraciji, bom sam dodal nekaj neumnega kar izjaha iz tvoje dikcije - nihče me ne bo prepričal, da je lahko jj, ki je bil skoraj 2 desetletji v opoziciji sposoben narediti mentalni premik in prevzeti krmilo vlade. Gre za dva popolnoma različna inštituta in skoraj 2 desetletji nepretrganega iskanja napak in jihovega “dokazovanja” lahko pomeni samo to, da ne more iz svoje opozicijske drže in s svojimi destruktivnimi dejanji zavira razvoj države.

  14. konec pravi:

    B.G. pravi:

    11. september, 2008 ob 11:40
    Saj je bil Janez Janša tudi komunist in vse kar zna so ga naučili prav komunisti in komunistična oblast

    Se popolnoma stinjam, ampak se je skušal spremeniti komunizem.
    Lahko bi celo rekli, da je prišel na oblast prav zato, ker je bil tudi on komunist, kar pa še enkrat več potrjeje moje gledanje.
    Slovenci so izrazito “socialističen” narod , upam ne več komuniastičen (te volitve bodo pokazale, kje se kulturno Slovenci nahajajo).

    upam, pa da stari levičarski “ideologi” ne bodo pogojevali z njihovimi miselnimi stereotipi in zahtevali ter prepričevali, da je bil komunizem raj na svetu, oz. da bi lahko tudi to bil ……..

    Janši niso alternativa post-komunisti, raje kdo drugi, osebe , ki imajo veliko stikov z EU-jem, s pluralnostjo, s pravno (zahodni model) državo itd.itd.itd.

  15. konec pravi:

    B.G. pravi:

    11. september, 2008 ob 11:40
    Saj je bil Janez Janša tudi komunist in vse kar zna so ga naučili prav komunisti in komunistična oblast

    Se popolnoma stinjam, ampak je skušal spremeniti komunizem.
    Lahko bi celo rekli, da je prišel na oblast prav zato, ker je bil tudi on komunist, kar pa še enkrat več potrjuje moje gledanje.
    Slovenci so izrazito “socialističen” narod , upam ne več komunističen (te volitve bodo pokazale, kje se kulturno Slovenci nahajajo).

    upam pa, da stari levičarski “ideologi” ne bodo pogojevali z njihovimi miselnimi stereotipi mlade in zahtevali ter prepričevali, da je bil komunizem raj na svetu, oz. da bi lahko tudi to bil ……..

    Janši niso alternativa post-komunisti, raje kdo drugi, osebe , ki imajo veliko stikov z EU-jem, s pluralnostjo, s pravno (zahodni model) državo itd.itd.itd.

  16. konec pravi:

    B.G. pravi:

    11. september, 2008 ob 11:40
    ” Verjemi mi, da sem na lastne oči videl ničkoliko sredincev, ki so bili obrnjeni proti levičarjem, kako se rišejo rožički in brke na plakate drugih strank, razbija in krade panoje………………………………………………
    Je to tisto kar hočemo. Ne zamerim mladim, da to delajo, saj je to za njih neke vrste zabava, zamerim pa starejšim in članom strank, ki to počnejo. To se ne nanaša samo na desnico, ta pojav je opaziti tudi na levici, vendar je zanemarljiv.
    Pišem pač tisto kar vidim in če se ne bomo začeli obnašati, kot so nas učili naši starši in kot mi učimo svoje otroke, potem tudi zanamci ne bodo nič boljši.”

    1. Se strinjam samo delno, dvigniti sredinec zame ni tako hudo kot nekateri “uradni” komentarji (Žagar, Jani……) na vesti.si ali na udbodnevniku. (res ne razumem, zakaj imajo samo levičarji pravico po blatenju in pluvanju, razumem, da ste imeli 60 letni monopol ampak, če želi Slovenija postati tudi kulturno pluralna boste morali sprejeti tudi to).
    2. Se stinjam s teboj , da bo zelo zanimivo opazovati kam se bodo nagnili mladi, h katerim strankam oz. če bodo sploh šli volit (slabša varijanta za demokraijo).
    Ker mi je vseč opazovati “kategorije” bo zanimivo opazovati:
    - kaj bodo volili mladi , ki “delajo”
    - kaj bodo volili mladi , ki “študirajo”
    - ki kaj bodo volili mladi , ki “prihajajo iz bogatejših družin”
    - kaj bodo volili mladi , ki “prihajajo iz revnejših družin”
    - kaj bodo volili mladi , ki so iz LJ (delno drugih mestnih središč)
    - kaj bodo volili mladi , ki ne prihajajo iz LJ oz. drugih mestnih središč.

    N bo veliko razlik, ampak ekatera bodo.

    Naj odločijo, s tem bodo pokazali kaj hočejo, kaj si želijo, kje vidijo težave, katere spremembe si želijo, itd. itd. itd. in npredvsem kam hočejo iti (Balkan ali EU).

  17. marjeto pravi:

    koga se danes najbolj splača tožit ?

  18. simpatikus komunalis pravi:

    Konec kakšen čin ti je pa obljubil ljubljeni vodja?.Desetar ne moreš bit ko je že on.Ali pa imate domobranci drugče urejeno.

  19. konec pravi:

    simpatikus komunalis pravi:

    11. september, 2008 ob 20:48
    Konec kakšen čin ti je pa obljubil ljubljeni vodja?.Desetar ne moreš bit ko je že on.Ali pa imate domobranci drugče urejeno.

    JJ ni sploh moj ljubljeni vodja, tudi on je bil komunist.

  20. konec pravi:

    simpatikus komunalis pravi:

    11. september, 2008 ob 20:48
    Konec kakšen čin ti je pa obljubil ljubljeni vodja?.Desetar ne moreš bit ko je že on.Ali pa imate domobranci drugče urejeno.

    JJ ni sploh moj ljubljeni vodja, tudi on je bil komunist. Prav tako ne ljubim domobrancev, ki pa jih ne vidim nikjer (moral bi se zavedati, da nismo več v letih 40 prejšnjega stoletja).

  21. simpatikus komunalis pravi:

    Ja konec moral bi se zavedati,da nismo več v komunističnih cajtih ampak v demokraciji.Če ni domobrančkov,kar močno dvomim potem pa tudi ti ne zmerjaj ljudi za komunajzarje.Še vedno si zame primitivec zasljepljeni.Kritiziraš tiste,ki so med vojno eno suho kravo vzeli,da so se lohk borili pred naciji to te pa ne moti ko ti je kaplan prstek v r.tiščal in božal po nogah.

Komentiraj