Monday 23. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Ekspres osiromašen

10. september 2008 ob 16:35 | Denis Sarkić |

Izšla je nova, že sedma številka brezplačnega tednika Ekspres. Za vse tiste, ki je zopet niso prejeli v svoj poštni nabiralnik enega izmed 340-tisočih izvodov v državi, smo časopis prelistali mi na Vesti, ostalim nezadovoljnežem pa svetujemo, da lahko na elektronski poštni naslov ekspres@gmail.com še vedno pošljete protestno pismo. Novost tega tedna je ponovno drug komentator na zadnji strani časopisa, zato nas zanima, kaj se je tokrat zgodilo zadnjim izmed njih, Branetom Senegačnikom. Novost zadnje številke pa je tudi intervju urednice Barbare Smisl z ne-ministrom, ampak z bivšim kolumnistom tednika Matevžem Tomšičem.

Denis Sarkić

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 37 x komentirano
  1. losos pravi:

    NEEEEEEEE!!! Zakaj????!!

  2. Zhou Enlai pravi:

    Naj živi predsednik Mao… …v ekspresu!

  3. Rok pravi:

    Prispevek sem si ogledal z izključenim zvokom. - Zanimivo. Priporočam tudi drugim. Čisto dovolj, da izvem, o čem pišejo. Slika je dovolj zgovorna.

    Ideološki naboj, značilen za spremno besedičenje pri predstavitvah predhodnih številk, več kot zadostno ponazorita uvodni in zaključni kader, pa čeprav se v njiju že do onemoglosti ponavlja infantilna domislica o “skret papirju”. Gotovo obstaja še kaka izvirnejša metafora?

    Sicer pa opažam, da se v časniku veča število reklam, ki jih je doslej večina komentatorjev tako zelo pogrešala. Še malo, pa se bo morda celo postavil na lastne finančne noge, tudi s prijazno pomočjo te Denisove kratke serije. Pa ne samo z njegovo, saj so Ekspres reklamirali tudi nekateri vidni politiki, med njimi celo nekdanji predsednik republike.

  4. opleteni jež pravi:

    sarkiću,
    zakaj brišeš komentarje,
    ki ti niso všeč?

  5. Denis Sarkić pravi:

    saj jih ne, morda si padel pod spam…

  6. Denis Sarkić pravi:

    ne, ni te med slamo, očitno nisi stisnil objavi komentar, morda te je celo dragi Bog zaustavil, če si slučajno žalil…

  7. Josip pravi:

    Naslov : “Pahor zahteve
    upokojencev so nevzdržne”. Genialna uredniška poteza, pravi biser specialne vojne.Upokojenci, pazite se, Pahorjevi vam bodo pobrali pokojnine !
    Sprevrženost, da te kap !

  8. CK SDS pravi:

    Ekspres je naše osrednje SDS trobilo…Breskrbno guncamo jajca…Komur vsebina ne paše ,naj gre v rit!

    Mar vam, bedaki,ni jasno ,da imamo pri Ekspresu dovolj denarja…en kos Patrie je naš !

  9. Štrigon pravi:

    EksPres, Grims, Tanko, Zver, Sova, Kad in Sod, Romšak, Tajkuni, Mate, Rupel……
    Kako lepo poskrbijo tile fanje iz SDS-a, da ne pozabimo na našo staro dobro Partijo.
    Edino kar pogrešam, so še pionirčki.

  10. Mateja pravi:

    V našem bloku so nehali dostavljati Ekspres. Vsak teden ga je bila polna kartonska škatla pod poštnimi nabiralniki. Tja smo ga neprebranega metali vsak teden.

  11. PeterNaVeter pravi:

    ne beri! neumnosti:

    tole je blo pa mal “ćustveno”, a NE!?

    se mi pa zdi, da je VSAKEMU, ki je kadarkoli “držal” tale “cajt’nggg” , v rokah već kot minuto jasno, da ga je “sprešala” pozicija (Janezov tim,vlada,sds,karl,karkol….) !
    zakaj bi delal zaston reklamo??? (al ni zaston?).
    NO ja , će Janez plaća, Janez tudi DOBI ; (ponavadi 2* tolko kot pa plaća.) .

    @josip: MAL JE pa TUD sPREvrŽENO ja.

    lp
    peter

  12. SkropuCal pravi:

    kAJ JE BANDA KOMUNAJZERSKA!a SE VAM ŽE TRESEJO GATE, KO BOSTE 21.sEPTEMBRA VIDELI VAŠGA mARKSA IN eNGELSA V GNILIH ČRVIVIH KRSTAH POD zEMLJO?!

  13. Marko pravi:

    Brezplačni izvod Slovenskih novic, kjer piše, da je Janša podprl revizijo Jazbinškovega zakona in da bo 140 000 ljudi moralo doplačati za odkup stanovanj tudi spada pod skret papir?

    Mimogrede, ni pisalo brezplačnik ampak “Cena 0.00€”

    lp

  14. patria pravi:

    SkropuCal, ti si pa verjetno z lufta priletel v Slovenijo. Kdo pa ti je pomagal, da si danes to kar si? Si morda prišel iz Argentine, Kanade, Lichtensteina, Finske,…Verjetno pa še nikoli res nisi prebral Marksovih in Engelsovih del, ker sicer ne bi takšnih klatil. Povrhu vsega pa so vsi, ki se jim, ki so se jim in ki se jim še bodo “tresle gate” tudi pripomogli k temu, da so danes pokopi bolj higienični in kar tako črvi ne požirajo krst, po vrhu vsega pa tudi črvi uživajo eko-hrano, zato tudi tu takšnih SkropuCal sploh ne bodo žrli, ker bi se njihova reprodukcija takoj končala. Torej, če bi radi črve zatrli, potem nadaljujte s svojimi gnilimi štosi, kaj pametnega pa tako nimate povedati o vseh perečih problemih Slovenije, ki jih ni malo. In ker tako še nekatera SkropuCala mislijo, zato ne bomo živeli bolje, ampak še slabše. Farji bi rekli: “Bog naj jim odpusti, saj ne vedo, kaj delajo”.

  15. Štrigon pravi:

    SkropuCal , a ti si uničevalec_rdečuhov, je tako?
    Zakaj pa si spemenil identiteto ?

  16. Carlos Contreras pravi:

    Spet ga nisem dobil. :(((

  17. PeterNaVeter pravi:

    @SkropuCal:
    tole je pa ćist Zares mimo!

    komunizem je najboljša oblika(”organiziranost”,”vladanje”) družbe,da ne rećem da je perfektna.
    PROBLEM JE DA GA NIKJER NI BILO IN GA NIKJER NI! zakaj?! KER JE NEMOGOĆ IN .
    zakaj je nemogoć? Ker živimo na Zemlji med ljudmi in ne v pravljici kjer imajo “liki” skorajda “nadnaravne” moći in sposobnosti.
    ljudje okoli Tebe imajo “pomankljivosti” / “hibe” , katere jih(nas) “jebejo” (pohlep, želja biti najboljši (će goljufaš je lažje biti “najboljši”) , imeti najveć(oz. še već), itd. ).

    socializem ni komunizem, pa ćetudi mu tako rećeš.
    lp

  18. cro_hot pravi:

    ekspres@gmail.com

    Pošljite cenjene pripombe o kakovosti brezplačnika Ekspres, ki ga uredujejo intelektualni veleumni štaba za porpopagando, Vam cenjene stranke SDS, na zgornji naslov,

    Viri financiranja pa vas tako ne brigajo (patria mia fukara, bi dejali hrvaški istrani)…

  19. brezVESTnik pravi:

    A niste vi tud brezplačni????????? Al kva????????? Mal norce brijemo a ne????

  20. Carlos Contreras pravi:

    Jaz norce brijem že celo življenje.

  21. baza pravi:

    ekspres je še relativno mil proti drugemu brezplačniku.. priporočam vam še recenzijo slovenskega tednika. pamfletovje, kot da bi ga pisala skupaj grims in dežman pod vplivom 10 piv. (že trezna sta nenormalna..press)

  22. medek pravi:

    “Evropejci” imajo o našem Temačniku same pohvale.

  23. medek pravi:

    http://www.youtube.com/watch?v=gGjCAimIAtE

  24. Darko pravi:

    A je res, da express financira J iz denarja od P???

  25. konec pravi:

    Kako gre na živce Udbodnevniškim bralcem tale Ekspers, ha, ha, ha, ha.

  26. nogavička pravi:

    Na zadnji strani je še en čudežni deček tega sistema Klemen Jaklič, sam … piše Harvard ZDA … nedavno, ko so ga gostili na nacionalki v Odmevih, je bil na eni od ta novih fakultet Jambreka ali Rupla, iz, men se zdi da, Nove Gorice?!

  27. Mirjana pravi:

    Znimivo, da JJ kar naprej joče, da moramo zaradi političnih konstruktov opozicije govoriti kar naprej o patriji…namesto, da bi govorili o programih, ki jih do danes naj nobena stranka iz opozicije še ne bi predstavila. Pa mi nekdo pove, glede na to da tega esspresota ne prejemam (ablast mi še tega ne da zastojn(( ), a je v njem kakšen program?…razen izjav, mi bomo vse nardili za prav,..kr smo na pravi poti?
    Res me zanima, kje se da prebrati njihov program, …če kdo ve,…pliz?
    thx

  28. Marko pravi:

    @Mirjana

    Ne bodi tako lena, saj so programi le klik stran:
    -http://www.socialnidemokrati.si/avp/
    -http://www.sds.si/volilni-program/

  29. RK01 pravi:

    Jaz sem ravno danes to sranje od expresa prinesel v službo, da še vsi sodelavci vidijo objektivnost tega neodvisnega brezplačnega časopisa.
    Najbolj mi je pa zanimiva naklada 340.000! WTF???? A ta kup papirja, ki še niti za rit obrisat ni dober dostavijo polovici vseh gospodinjstev v Sloveniji?

  30. ribič pravi:

    ..jebela,če se ne bo še Lucu prijavil na Ekspress za kronista v rubriki -”šepet ostarelega agenta”.Pa Manca Košir

    šalšarji,reklamo delate…

  31. ribič pravi:

    Če Nedeljski Udbovnik prebavimo, pol lahk tudi tole

  32. Mirjana pravi:

    oki, hvala Marko, bom pogledala, pričakovala sem program, (vsaj kaj več kot prava pot)..tudi v brezplčaniku, če je že njihov,..veš, dvomim da nonica na podeželju kaj dosti srfa po netu.Brezplačnik ji pa še kako prav pride, tud za podkurit, ko bo mraz in pejnezov malo.

  33. B.G. pravi:

    Če mi kljub opozorilu, da reklamnih sporočil ne dovolim metati v moj nabiralnik, to sporočilo ignorirajo, kaj mi je v takem primeru narediti. Koga lahko v tem primeru lahko tožim????!!!!!

  34. Mittra pravi:

    En sam časopis, četudi brezplačnik, vam greni življenje.
    Vedno hočete nekaj dobiti zastonj, delati čimmanj za veliko denarja, državo nategniti, kjer se le da, v petek se z dobrim avtom (avionom) peljati na vikend, zraven tarnati in ubogo rajo prepričevati, kaj boste zanjo dobrega storili. Pa res mislite, da gre to v nedogled.
    V demokraciji naj bi bila dovoljena občila različnih pogledov na svet.

  35. angie pravi:

    Veliki pok je tu!
    - Zdaj že razvpiti „veliki pok“, ki ga je po besedah predsednika vlade nedavnem v soočenju o Patriah na Pop TV napovedal že konec avgusta novinar Nedeljskega Dnevnika, za njim pa naj bi “stal” nekdanji predsednik države, se je dejansko zgodil. Včeraj, v švicarskem Cernu. Pozor Ekspresovci: v zadevo so vpleteni tudi nekateri Slovenci!

  36. angie pravi:

    Hej, mladi gospod Sarkić,
    izgleda da si spregledal reklamo: pod EPP vložek tokrat sodi Tomšičeva zadnja stran (glej Fudš je kakovostna….blablabla), očitno mu na Čuvenem Fudšu manjka študentov, ki bi mu/jima z Miki Miško/ padla na limance! Seveda Tomšič te reklame ni plačal, najbrž je bilo obratno.

    Zadnjič enkrat sem za zabavo pregledala študijsko ponudbo na tej zloglasni novogoriški depandanski SDS. Predmetnik je tak, ta skoraj ves sloni na neki študiji (obvezna literatura !) Franeta Adama, Tomšiča in MM, potem se pa počasi že neha. Imajo še eno pridno profesorico, ki pokriva “vse ostalo”, potem sledi cel kup razpisanih izbirnih predmetov, ki nimajo znanega nosilca (pitaj boga, kdo nam bo predaval9 itd. itd. Kar zadeva raziskovalno dejavnost, imajo tu bogatega strica po imenu Hit in najbrž bodo bodoči študenti za bedne pare crnčili za tega strica, ki ga mojstra Tomšič in MM debelo molzeta.
    Pravo srpucalo, ki ne drži vode.

  37. medek pravi:

    Zato pa MM stalno čivka po medijih, stric JaMbrek ga nažene ven na njivo in reče: Brez dela ni jela!
    In MM napiše kak komentar ali pa se sprehodi na RTV.

Komentiraj