Monday 23. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Soočanje obljub - ZK

6. september 2008 ob 8:40 | Vest |

Predsednik stranke Zeleni progres in so-vodja Zelene koalicije Tomaž Ogrin je predstavil predvolilne obljube Zelene koalicije in jih soočil z Vestjo.

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 19 x komentirano
  1. Euler pravi:

    Sam so si pa izbral ime. :)
    ZK - Zveza Komunistov

  2. Mirjana pravi:

    Tomaž ogrin je nedvomno oseba, vredna zaupanja, kakor tudi je strokoven, čahko zanesljivo trdim,ker smo precej stavri skupaj obupano “žvečili”. Bravo Denis, čim več takšnih soočenj

  3. doajen pravi:

    To utegne biti moja letošnja izbira! Zagotovo najmanj tvegam.. menim..

  4. poVESTice pravi:

    Bravo Sarky! To je bilo korektno. Tko se dela. Je pa res ,da tvojim ni nevaren. ;) ocena 10/10

  5. Filip Z. Podlipnik pravi:

    Dedec je na mestu. Ostali samo slepomišijo in leporečijo - žal.

    Takšni ponavadi ne pridejo v parlament, a bi morali biti plačani, da v volilnem času povejo kaj pametnega.

    Mogoče bi dali zelenim stalno mesto v parlamentu? Zabrišemo Madžarko in Italjana ven, pa bo prostor

  6. Andrej pravi:

    Edini, ki ne gobezda ampak pove konkretno, točno in ne da bi blefiral. Briga me, koliko imajo šans. Moj glas bo dobil.

  7. Mirjana pravi:

    Škoda, da je malo časa in možnosti za prestavitev, veliko ima za povedati (dokumentirano),..in ne govoričiti v prazno. In kot sam trdi je prostorska problematika na istem nivoju, kot aktualna afera,..saj zakonodajna, sodna in izvršilna oblast ne delujejo., pač delujejo po svoje in za lastne zlobirane interese.

  8. Zlata lisica pravi:

    Tudi jaz mislim enako, briga me, koliko imajo sans.
    Moj glas gre k njim. Druge stranke enostavno niso vredne pozornosti ali mojega glasu.

  9. marjan pravi:

    Gospod Ogrin ima dejstva. Upam, da se po prvi oceni ne motim, a tudi izkusnje so del njegovega dela. Floskul o OHINSPLOH smo ze kar siti. Sestankov na temo, kaj vse bi morali postoriti, je bilo ze dovolj. Res je skrajni cas, da se ozavemo pravega pomena izraza ZELENI, mu odstranimo krivicno konotacijo negativnega, nazadnjaskega prizvoka in jim damo priloznost za akcijo. Kar zanimivo se mi zdi dejstvo, da je povprasevanje po zdravi hrani v SLO nad ponudbo, usmeritve nasih kmetij pa odstotkovno celo nazadujejo s ponudbo. Ce zahodni, trzno usmerjeni svet svoje pridelovalce usmerja na to pot iz bivanjskih in ekonomskih razlogov, storimo tako se sami. Res je, subvencije kmetijstvu morajo ostati; a pravilno vodene. Nisem vnaprej opredeljen volilec. Zelim se odgovorno prepricati o ponudbi predvolilnih obljub, povezanih z realnostjo. G. Ogrin, volil vas bom. Vam in sebi zelim, da ne boste postali le se eden izmed “junakov nocne kronike”, ampak da bomo lahko po nekem casu rekli: “glas sem namenil pravemu cloveku”.

  10. Turek pravi:

    Pri prvih dveh vprašanjih tipo sploh ni odgovoril na Denisova vprašanja, ampak pač nekako sprovedel odgovarjanje na nek že vnaprej pripravljen text. Dokler se vsi Zeleni lepo ne združijo, ampak so razdeljeni na take in drugačne zelene, me ne bojo prepričal. Nobeni izmed njih. Ker so jim očitno druga vprašanja pred ekološkimi vprašanji, da se tako razhajajo oz. da se ne morejo med sabo zmeniti. Toliko o njihovi zelenosti.

    Pa tipo bi lahk gledu sogovornika, ne pa u kabel na tleh al karkol ga je že tolk pritegnil.

  11. Zlata lisica pravi:

    Ja, ker SDS ali LDS ali DVD ali SNS ali mp3 ali SLS ali SMS ali p.m. pa so tak enotni, da glava pece…Turek malo si mimo pihno!

  12. Turek pravi:

    Nič nism mimo pihno! Boli me za une joklčke. Men je sam zelo žal, da Slovenci nimamo ENE parlamentarne zelene stranke.

    Svoj čas smo res imeli dve socialno-demokratski stranki. Po imenu. Pa se je to spremenilo. Načeloma nimamo v tem trenutku več strank z istimi klasičnimi politično-usmerjevalnimi oznakami (vsaj med parlamentarnimi ne). Imamo pa tri zelene stranke! Vse neparlamentarne. Če bi tem gospodom bila zelena politika res na prvem mestu, bi se poenotili, naredili konkretno, močno stranko in prišli v parlament. Tako pa jih razdvajajo druge stvari in jim očitno “zelenost” ni toliko pomembna, da bi te (za njih bi morale biti) drugotne stvari ne predstavljale takih težav, da se ne bi mogli združiti.

    Ti še kej ni jasn, kaj sm mislu povedat?

  13. Andrej pravi:

    “Načeloma nimamo v tem trenutku več strank z istimi klasičnimi politično-usmerjevalnimi oznakami (vsaj med parlamentarnimi ne). Imamo pa tri zelene stranke! Vse neparlamentarne.”

    Kaj pa SNS in Lipa? Kaj pa LDS, SD in Zares? Ali pa, KDS, N.Si in SKS? Zakaj te druge med seboj podobne ali pa podobno imenovane stranke ne motijo?

    Kaj pa vse tiste, ki so po imenu slovenske? Zakaj se ne dogovorijo, da bi bila samo ena? :)

    Sploh pa so na volitvah VSE stranke neparlamentarne. Če te boli, da so vse tri zelene stranke neparlamentarne pa voli za kakšno od njih, da ne bo več tako.:).

  14. Špela pravi:

    Prava izbira. Upam, da vam bo uspelo. Z razmislekom in argumenti, ne samo z nakladanjem, ki ga poznamo pri drugih.

  15. Turek pravi:

    Andrej, še enkrat preglej navedek, ki si ga povzel od mene. Poglej besedico načeloma. Globoko vdihni in se ob njej zamisli. Potem še to, da govorim o ”klasičnih” političo-usmeritvenih oznakah. Saj si sam navajal to po meni. Preberi si še enkrat podrobneje in boš razumel, kaj sem hotel povedati. Tudi to, da “slovensko” ne spada pod politično-usmeritvene oznake ti mogoče postane jasno.

    Ko boš dovolj razmišljal o zgoraj povedanem pa si še enkrat preberi, kar sem zapisal na začetku: “Boli me za une joklčke.”

    To, da so na volitvah vse stranke neparlamentarne, je nebuloza nevredna mojega komentarja.

    Si me pa dobil pri Lipi in SNS, to ti priznam, a zopet lahko pogledaš v sskj pod geslo načeloma.

    KDS ni parlamentarna stranka. Liberalna demokracija in socialna demokracija (v osnovnem pomenu, ne v pomenu, ki ga imajo naši SD in LDS) nista bili nikoli isto. Zares nima nobene klasične politične oznake, zato je nisem upošteval, četudi ni neupoštevanja vredna.

    Moja poanta je bila tako ali tako o TREH zelenih strankah in temu, da jim očitno ZELENOST ni na prvem mestu, da se (vse tri) ne morejo združiti. Če sledim tvoji ”logiki”: SDju je (oz naj bi bila) na prvem mestu socialnademokratska usmeritev, LDSu je (oz naj bi bila) na prvem mestu liberalnodemokratska usmeritev… zato si pač niso (oz si naj ne bi bili) enotni oz združevalni.

    Stranke, katere pa so bile srž mojega razmišljanja, so Zeleni Slovenije, Zelena stranka in Zeleni progres. V čem se one (vsaj v imenu) razlikujejo? Zakaj se ne morejo združiti? Ker so eni Zelenočrni, drugi pa Zelenordeči?! Vsaj po imenu in programih tega ni zaslediti. Očitno je problem drugje. V tem, da eni vidijo druge kot zelenordeče ali zelenočrne? To pa zopet pomeni, da jim zelenost ni na prvem mestu in naj se raje pridružijo črnim, rdečim, oranžnim, rozastim,… v njihovem okviru zganjajo svojo zelenost oz dajo ostalim “barvam“ večji poudarek na sedaj priljubljeni temi.

    Upam, da si sedaj razumel, kaj esm hotel povedati.

  16. Andrej pravi:

    Turek: “To, da so na volitvah vse stranke neparlamentarne, je nebuloza nevredna mojega komentarja.”

    Resnica je, da so bile vse “izvenparlamentarne” stranke v sedanji tekmi zelo odrinjene, kar jemlje legitimiteto volitvam in samemu bodočemu državnemu zboru RS. V resnici ni nobena stranka parlamentarna saj se vse potegujejo šele za vstop v parlament. In kdo je parlamentarna stranka iz leta 2004 je stvar preteklosti in ne teh volitev, kdo pa to bo, bo razvidno po 21.9.

  17. David pravi:

    Evo, takih debat in sumničenj pri “pravih” Zelenih Slovenije NI! Enostavno se ve, kdo so, obstajajo že dolgo časa, ni se jim treba dokazovat, imajo veliko referenc, lepo zgodovino in kot najvažnejše, so GIBANJE!
    Vse ostale letošnje “SEZONSKE” stranke oz. “zelenci” se bojo morali prvo malo bolj dokazati.
    Kaj češ, plemenita pot je trnova. Vendar, Zeleni so jo preživeli!
    LP

  18. Turek pravi:

    @Andrej: “In kdo je parlamentarna stranka iz leta 2004 je stvar preteklosti in ne teh volitev, kdo pa to bo, bo razvidno po 21.9.”

    Ni res. Ker so te stranke v parlamentu do tvojega 21.9., so parlamentarne stranke pa če se na glavo postaviš. Pred kratkim so imele izredno sejo, če se ne spomniš. So v tej seji sodelovale neparlamentarne stranke?! Kaj je potem sedaj France Cukjati? Predsednik neparlamenta? Nepredsednik parlamenta?

    Zresni se. Si ga pač malo usekal mimo, saj ni to nič takega. Tudi sam sem malo usekal mimo in to priznal.

  19. Andrej pravi:

    Že, že, a v “bitki” za parlament so bile vse. Lep primer je NSi, ki je zdaj ni več v parlamentu, pa čeprav je bila v veliko boljšem položaju kot neparlamentarne stranke.

Komentiraj