Monday 23. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Katarina & Dan D

6. september 2008 ob 12:00 | Denis Sarkić |

Štiklc skupine Dan D z naslovom Voda v izvedbi s Katarino Kresal, predsednico LDS, na klavirju v galusovi dvorani Cankarjevega doma.

Denis Sarkić

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 41 x komentirano
  1. Bo pravi:

    Joj, tole je pa sprva groteskno; prvakinja politične stranke, publika pa kot pred kakim maestrom. Resno sem se zbal, da bo še zapela …

    … Ampak potem preda vodstvo, v redu.

  2. To je pravi:

    Lepo, naravno in normalno. Tega nima nihče.

    Glasujem za LDS.

  3. sparky pravi:

    Na klavirju res lepo potem pa…………
    Se govori, da bo zaigrala v duetu z Jelinčičem, ona na klavir Zmago pa na mitraljez.

  4. Lojzka pravi:

    Old news.

  5. Katra pravi:

    Pa dobro, kaj ti je Denis????? Nova muza? Odpreš Vest KK skoči ven?
    Neokusno, patetično, precej bedno!

  6. janšakiller pravi:

    jah, ritem jo precej jebe. všečno drugače.

  7. Robert pravi:

    Ali ni bilo to že enkrat objavljeno?

  8. M pravi:

    Na zacetku zgleda kot oddaja, pokazi vse svoje talente. Potlej pa kot fen klub dan D…ciljam na KK. Plus je to, da zeli predsednica stranke vtreti mladostno energijo v svojo ekipo. Ceprav vse skupaj izpade, kot je ze nekdo napisal groteskno. Pac niso vsi v ekipi tako mladi kot je ona sama. In tudi priloznost morda ni najbolj primerna,….si predstavljate, da vsi zacnejo twistat al pa kaj.
    Samoizgradnja lika politika ni v tem, da z marketinsko samopromocijo kaze vse svoje talente. Kam bi pa prisli, ce bi vsi drzavljani na vsakem koraku to poceli. Skoraj neokusno. Ta posnetek bi mirne volje lahko dal na polico v kategorijo: srecanje in 15 letnica diplomirancev letnika…

  9. Yaran pravi:

    Prav romantično, nevem jaz ji do sedaj nisem verjel se mi je zdelo da je KK fejk. Sedaj pa vidm da je naravna. Blondinka, ki išče ljubezen.

  10. Vid pravi:

    She’s a pretender

  11. JB pravi:

    Zelo lepo in všečno, predvsem pa zelo drugačno. Osebno bi tudi zelo pohvalil njen zadnji nastop v četrtkovem soočenju (za razliko od prejšnjih), kjer je lepo sledila starim mačkom in jim je bila kos, kljub dejstvu, da je ženska in precejšnja novinka. Pa še lepa je, tako, da me ta prispevek sploh ne moti.

  12. angie pravi:

    pribij, Katarina, še, in zatolči vse kujone….

  13. Peter K pravi:

    No, priporočam samo poslušanje, gledanj moti pozornost. Res je nekaj “zakrčenosti”, ampak se pridružujem čestitkam za zadnji nastop na POPu.

    Pač pa, nekoliko, če vzameš pesem v kontekst predvolilne kampanje… me postane nekoliko strah.
    Kaj je tukaj voda, konotacija ženske “energije”, podivjani nimfomanski neoliberalni kapitalizem…

    nešto kao… surfin’ USA? Iskreno upam(gotovo jalovo), da ne.

  14. Vid Majnik pravi:

    Kakšna groteska neki … Pa namigovanja na duet z Jelinčičem … Pa neokusno … Pa pretvarjanje … Pa kaj še vse?! Le kaj je z vami? Vprašajte se, ali posnetek resnično ponuja vse neslanosti, ki ste jih natrosili v svojih komentarjih.

    Gre preprosto za klavirski nastop v sklopu neke politične prireditve, ki je bil gotovo načrtovan, deloval pa je domiselno sproščeno.

    Gospodična je mlada, lepa, energična, iskriva, zabavna in (preverjeno) tudi inteligentna. Sedla je za klavir in pokazala, da zna igrati, ker se ji je to zdela primerna popestritev sicer resnobne politične prireditve. In to je vse.

    Zakaj je vselej potrebno iskati neko ozadje v stilu teorije zarote? Ali igranje klavirja ne more biti preprosto izvajanje glasbe? Ne, nekaj vendar mora pomeniti, pa četudi za lase privlečemo še tako nemogoče interpretacije a la ” konotacija ženske energije” in “podivjani nimfomanski neoliberalni kapitalizem” … Mojbog, kaj vse sproducirajo prenapete slovenceljske glave … Samo da zvenimo pametni.

    Meni je punca čisto všeč. In če zaigra na klavir ter pokaže svojo mehko plat, se mi to ne zdi prav nič slabega. Je že bolje, da nosi srce na dlani, kot da z železobetonskim obrazom prikriva orožarske svinjarije …

  15. miš pravi:

    Mit1: ženska ne more uspet v političnem svetu. Mit2: Če pa ženski že uspe kariera, je pa brezčutna, tečna, zafrustrirana, nedojebana, feministična karieristka.

    Katarini je uspelo zrušiti oba mita. Čestitam!

  16. boromir pravi:

    Eh, če je Lojza lohka igral na orglce, pa harmonko, zakaj nebi mogla še Katarina na klavir? Veliko bolj simpatično od 1000 x pre-govorjenih predvolilnih obljub.

  17. južnoštajerski pero v mariboru pravi:

    jao jao kake poceni fore

  18. Carlos Contreras pravi:

    Kaj, Pero, a je kaj drugače od Peterletovega sviranja na orglice in harmoniko?

  19. Peter K pravi:

    @Vid Majnik

    Odgovarjam edinole na del, za katerega mislim da pritiče meni.
    Moje stališče do obravnavane osebe je precej neizoblikovano, priznam. Na podlagi njenega delovanja v politiki ne morem reči, da mi je ta priložnost sploh bila ponujena.
    Mislim, da imam vso pravico o razmisleku, čeprav se bojim, da te ne moti to, ampak predmet mojega razmišljanja.
    Se pa strinjam, da če človeku daješ kategorije kot, lep, iskriv… ipd., to res ne pomeni nič.
    Če bi bilo igranje klavirja preprosto samo igranje glasbe, potem ne bi bilo CD, v katerem se je prireditev odvila.

    Sicer pa… po tvojem gre najbrž tako, da nekdo ki igra klavir, nosi srce na dlani… težko te razumem.

  20. Bo pravi:

    No, video je vzet iz “konteksta”, seveda me ni bilo tam, precej verjetno se ne bi počutil rahlo neudobno, kot prve sekunde videa, ko je šla kamera nanjo kot na kakega Pogorelića. Groteskno vseeno preostra oznaka, se opravičujem.

    Drugače pa mi je kot človek Kresalova všeč in res je uspešno porušila oba mita, ki jih omenja nekdo zgoraj. Upam, da bodo dobila možnost za konkretno oblikovanje politike pri nas v bližnji prihodnosti. Očitno je, da so potrebne spremembe, evo, kar se zdaj dogaja, bi pa lahko opisal z groteskno.

  21. Faca pravi:

    Kresalova se trudi. Kapo dol tudi za tole.

  22. PeterNaVeter pravi:

    Svaka ćasst

    ………. Pustiiiiii naj te nosi vodaaaaaa aa ,…….

    lp

  23. doajen pravi:

    Vam ponudim argument zakaj gre v konkretnem primeru za poceni politično propagando?

    Ker zadeva NI obdelana skozi novinarsko oko, kot nam poizkuša pod videom podpisani “avtor” sporočiti. G. Sarkič je namreč “pozabil” navesti celotno “novinarsko - snemalno” ekipo ki je posnela omenjeno zadevo. Pričujoči videoclip je bil namreč posnet z najmanj petimi profi videokamerami, zelo verjetno naročenimi (z določenimi nameni) s stani vodstva LDS, kar je ostalo zamolčano.

    Drugače sta komad in izvedba KUL

  24. poVESTice pravi:

    Sarky! Sej je za kresnt nč ne rečem.Ampak tole je pa too much.Lahko ti povem,da bi znal bit njen tip , ;) Njen šofer je sličnega tipa kot ti! Senčy je pa sam kartica.Verjetno(po sistemu finskega novinarja).Zlo mogoče,se da naslutiti. zaHEC :)

  25. Filip Z. Podlipnik pravi:

    Huh…pa ne da boste pozabili, kaj je LDS delala s to državo 12 let?

    Ker vam ena pička malo zašpila…

    Prav bolano, bolano, bolano …

  26. To je pravi:

    Podlipnik, ti kar voli glavnega orožarja v državi.
    On bo špilal klavir v zaporu, ti mu boš pa lahko nosil sendviče.

  27. Denis Sarkić pravi:

    doajen, a ni logično? - http://www.youtube.com/user/KatarinaKresal

  28. marjan pravi:

    Ha hahahahha ja dobr sej minuto je zdržala pozorno poslušajte na 1.16 zgreši note in vklopijo se kitare. Potem pa samo še prikimava, še slikica z kitaristoma rože za ta debi, poklon cele garniture, ki je dajala ritem kimanja. Ja dobr vse ste razgalil!
    Mar bi ostala pri pisanju knjig in pri poziranju za depilacijske kreme.

  29. dahvor pravi:

    …kljub vsemu, kakor koli, nič se ne boj … široko se nasmej, boljšo kozmetičarko si najdi, doma ne 5, 6 kamer si namontiraj in z njimi koketiraj-treniraj, fantje bodo poskrbeli, da si bomo lahko po celem Svetu ogledali … po videnemu na 24 ur.com soočenju … si trenutno edino upanje, da bo Slovenija spet Veselo Pela in zahrbtneži bodo končno brez dela in ne bodo nobene pesmi najdli, da bi še oni kaj zapeli… samo ne se v slaščičarno po osladnost podajat … sem prepričan, da so vsi Slovenci, skoraj vsi, za Obamo…vsi glasbeniki, ko v živo-javno nastopajo, se motijo, zmotijo, pomotijo, če znajo to simpatično nardit, da čar nastopom v živo, groza je, če, ko nastopajoči ugotovi, da se moti, je pomotil, pomešal, začne skoraj jokat, se opravičevat in po celem Svetu krivca za krivdo, iskat - to je groza za nastopajočega in za tiste poslušalcel par, ki so motenje-motnje opazili…hehehe Katarinca, daj Vetra vsem okoli, sem vedu, da imaš rada musco, to sem taprvo opazil…tudi rapat, bi verjamem dobro znala in bi te potem na tadrugem, odličnem radiju, še vrteli.

  30. dahvor pravi:

    …do popolnosti izvedeni nastopi, brez napake, se reče in taka popolnost publiko frustrira, zato je zelo redka, tudi izvajalci, ki so tako izvedbo sposobni, vedno pred ali po nastopu, kakšen štos nardijo…popolnosti vseeno, razen v redkih trenutkih v Življenju ni, je pa vse skupaj, z vsemi napakami, le eno Vesolje vedno popolno…Življenje pa samo od teh malih štosov je ali ni simpatično…skoraj vse Veeelike stvari, odločujoče, ki se Človeku zgodijo, se navadno Človek zelo trudi pozabit ali pa višje sile se trudijo, delujejo, da te hitreje tonejo v pozabo…samo Veselje je rešitev vseh težav in kriz, Žalost jih poglablja.

  31. dahvor pravi:

    …in Star uspeh nikoli ne more prekrit ali opravičiti Svežega neuspeha … ali strošek neuspeha je vedno visok, previsok, uničujoč…tudi Svež uspeh težko, zelo težko izniči Star neuspeh…zakaj je tako, se mi zdi zelo logično in normalno in pravilno in pravično, ker … na pa sem se na uno pesem spomnu…,ker sem ali, ki sem … hehehe zelo dobrega primorskega pesnika, mladega, modernega…s tem spikerjem pa ne morem tekmovat, ta hitreje govori, kot jaz lahko tipkam … poveva pa oba gli toliko, kaj se danes dogaja…hehehe, dogaja vročina, sem se iz tropov umaknu u hlad, pa so tropi za mano prišli in spet gagam cele dneve in noči…in prišel bo dan, ko bo samo še Ocean, Planet Zemlja se bo v Planet Voda-pani, spremenu.

  32. konec pravi:

    Bolano!

  33. Mare pravi:

    “Domnevno lepa” (Crnkovič TM) strankarska prvakinja še v vlogi pop ikone… :)

  34. marjeto pravi:

    izvrstno, lahko bi vse predstavnike strank združili v en takle slovenski ansambel in bi potem imeli skupno veselico. vse stranke na odru, mi smrtniki bi se pa basali s čevapčiči in pirom potem pa pozabili za koga smo hoteli volit (tistega, ki najmanj fuša).

  35. Mittra pravi:

    Kolikor jaz poznam stanje ima LDS že dolgo podporo med estradniki. Kako to, da ponovno uprizarjajo igro, ki naj bi jo obvladali?

  36. patriot pravi:

    Prav gotovo dobra poteza Katarina! Volilci vidijo, da nekoliko obvladaš celo klavir. Sicer pa se bojim, da se bo zelo težko otresti vtisa o blondinkah. Verjamem, da se gospa trudi, vendar dokler se vozi s poršejem živi v pregrešno dragem stanovanju, povrhu pa ji vse to kupuje,… ,naj mi ne pridiga o sociali in kaj vse bo spremenila.

  37. Carlos Contreras pravi:

    Bolano, Konec? “Bolno” se napiše, ne pa “bolano”.

  38. rok pravi:

    Ja valda, Denis, sram te bilo.. Na zacetku nastajanja te strani se mi nisi zdel tak orto levak, ceprav sem vedel, da si si sluzil kruh pri Mladini, ampak ko gledam tele osladne posnetke, zgubim vsako upanje, da je Vest.si s tole ekipo to, kar sem si zelel, da bi bila - neodvisna in do vseh kriticna. Do desnice ste kriticni, kdaj ze kar malo zaljivi, bi rekel clovek, ok, nic narobe, sej je marsikater trot na desni, ki ga je treba nadzirat. AMPAK za bozjo boljo, lahko bi to pocel tudi pri levici. Zakaj tega ne pocnete(pocnes)? Za koji kurac ne? Ker ste servilni madafak*ji, ki skrbite z ostalimi brezhrbtenicniki, da bomo Slovenci se dolgo talci lumpov na oblasti. Zato. Pa brez zamere.

  39. Carlos Contreras pravi:

    Rok se je razhudil. Pazi na jetra, kokolo.

  40. Rok pravi:

    Hvala za skrb, Drago.

  41. Carlos Contreras pravi:

    Rok, prosim lepo, Drago je bilo ime mojemu dedku, ta pa že dolgo gleda regrat odspodaj.

Komentiraj