Monday 23. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Teorija zarote?

4. september 2008 ob 21:40 | Denis Sarkić |

Predsednik SD Borut Pahor je komentiral afero Patria in novinarjem zatrdil, da se ni nikoli srečal, pogovarjal ali dogovarjal z direktorjem finske nacionalne televizije YLE Mikaelom Jungnerjem o oddaji z naslovom Resnica o Patrii. Prav tako je Pahor dejal, da, kolikor ve, se ni nihče z vrha stranke sešel s finskimi socialdemokrati. Prav tako ostro zavrača očitke, da je njegova stranka poskrbela za prispevek na finski televiziji. Na domnevo, da je to zarota SD-ja, ne bo odgovarjal s tožbo. Domnevo o zarotah sliši že tretjič ali četrtič v enem letu in lahko zagotovi, da jih Socialni demokrati ne ustvarjajo.

Denis Sarkić

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 30 x komentirano
  1. gorenjc pravi:

    ………..BEBO, ŠE ŽENA TE JE DALA NA ČEVELJ, KAJ SI ŽELIŠ SEDAJ………….?????

  2. južnoštajerski pero v mariboru pravi:

    eh kaj bo mel borut s tem? to sta speljala blaž in roki, morda jima je kaj kao off the record šepnil cvikl

  3. Johnny pravi:

    he he dons je prišla ena reklama za SD po pošti in je pahorjeva fotka notr tok retuširana, da zgleda star glih ene 18.

  4. Pero. pravi:

    Levici stvari uhajajo iz rok. Ko je še čez vikend azalo, da bodo izgubili za las, se sedaj kaže da bo razlika ogromna.
    Slovenija je zaznala konstrukt proti Janši in tega ne bodo nagradili.
    V ponedeljek so javnomnenjske kazale SD27 SDS27, medtem ko danes kaže SD21 SDS29. (vir Svet - Kanal A)

    Zanimiva slikca:
    http://shrani.si/f/2Z/2W/1kE5fUuB/sd.jpg

  5. Pepi pravi:

    G. Pahor kakopa komentirate sedanje delo in napade vašega kolega g. Cvikla, ki je glavni akter v oddaji iz Finske in neprestano teži k preklicu pogodbe? Pogovorita se malo, da ne bosta dajala popolnoma kontradiktorne izjave.

  6. ŠVIC NEWS pravi:

    Vidim,da iz Švickota tud nč ne briješ norcev.Recimo lahko bi ga malo o deodorantu povprašal .????Ja kaj ,pa sprašujem,ti si ja uravnotežen. ;) Pa brez zamere.

  7. M pravi:

    Ce v filmu finske televizije spustimo vse slovenske podajalce resnice, za katere morda kdo sumi, da obtozujejo zaradi osebnega interesa, je zame najhujsa obtozba bivsega direktorja Patrie. Rekel je, da so vsi posli zabelezeni in legalni. da je patria poslovala v skladu s svojimi pravili in v skladu z direktivami in obicaji drzave, v kateri so sklepali posel. Hm? Dejstvo je da orozarski posli povsod po svetu potekajo s provizijami. Cisto zato, da ce gre karkoli narobe vso krivdo nosi posrednik. zanimivo, da smo ravno slovenci temu zeleli narediti konec. in ogrozili drzavno varnost egipta, sebe in se koga. V igri pa so pomoje tudi tuje obvescevalne sluzbe, ki ze od zacetka predsedovanja Slovenije smetijo in destabilizirajo regijo z raznimi aferami. Pa zanimiv je tale juzni tok plina in nafte in pogodba z rusijo. Jah treba se bo navadit, da smo geografsko šupak srednje evrope in da se nekatere pomembne geopoliticne zile pac srecujejo tu.

  8. ED pravi:

    Zdi se, da desnaki poskušajo vso zadevo prikazati kot predvolilni ‘komplot’ levice, češ da je finski novinar naredil prispevek na podlagi ‘virov’ v RS. Ob tem pa namerno spregledajo, da vsi iz RS, ki so v oddaji nastopali, ‘ponujajo’ sum in ne trdnih dokazov. Kljub temu novinar zaključi, da je Ivan Janša, ki mimogrede rečeno ni hotel odgovarjati na novinarjeva vprašanja, skorumpiranec. Zakaj? Preprosto zato, ker so glavni viri novinarja finski preiskovalci in ker je videl nedvoumne dokumente (zajete v Patrii?), ki dokazujejo plačilne poti in imena. Vse to bo, kot je bilo tudi rečeno, obelodanjeno v sodnem postopku, ki se začne na začetku prihodnjega leta. Škoda, jaz sem pa misli, da bom še letos videl orožarskega tajkuna Ivana Janšo vklenjenega v lisice. Hahahaha…

    In še glede teorij zarote… Bednost takšnih ‘teorij’ in ‘argumentov’ pa je ravno v načinu, kako janševiki očitajo finskemu novinarju. In z njim tudi javni finski TV, saj za novinarjevo oddajo, v kateri obtožuje Janšo korupcije, stoji tako rekoč vsa medijska hiša. Tj. način janševističnih očitkarjev je čisto nakladanje in za zdaj niso ponudili še niti enega dokaza, ki bi verodostojno dokazoval katerokoli izmed njihovi zgodb. Kar je logično, saj gre za panično laganja, ko se v javnost spusti nebroj zgodbic - v nekaterih od teh je finski novinar ‘pasivni’ tepec, v drugih ‘aktivni’ zarotniški sodelavec – v upanju, da se bo vsaj katera od teh zgodbic ‘prijela’. Tj. da bo prepričala ljudi. Povedano drugače: janševiki se lotevajo finskega novinarja z ‘argumentom’, da ne ponuja nobenih dokazov, hkrati pa sami o njem širijo povsem neverodostojne in lažne zgodbice, zgodbice, ki jim lahko verjame samo kak janševistični vernik ali totalno retardirana oseba (kar je nenazadnje eno in isto). OK, kdo poreče, saj potem so pa isti, tako janševiki kot novinar, ki noče izdati ne virov ne pokazati dokumentov. Ni res! Namreč varovanje virov ena od temeljnih pravic in dolžnosti novinarjev po vsem svetu, poleg tega je novinar jasno in glasno povedal, da bojo obremenilni dokumenti razodkriti javnosti, ko se bo v začetku prihodnjega leta začelo sojenje glede koruptivnih poslov.

  9. ifit pravi:

    ED, tole je bil pa en lepših odgovorov. Si mi razjasnil neke stvari. Hvala.

  10. roman pravi:

    Dragi ED,ti pionirček naivni očitno si še eden od fanatikov ki slepo zaupa TV.Če je finskega novinarja vodil(zgolj slučajno)Blaž Zgaga se ve kam pes taco moli.Če bi finski preiskovalci imeli dokaze ,bi sami ovadili JJ-ja, kot so to storili v primeru Wolf.
    Črka”J”deluje sugestivno na gledalce;to mora biti premier!

  11. francka pravi:

    Strinjam se z mnenjem,da,če bi finski kriminalisti imeli dokaze bi izdalipriporni nalog za Janšo,tako,kot so to storili pri rieglu in Wolfu.Pomeni,da jih nimajo.Novinar,ki trdi,da ima dokaze naj jih pokaže.Vira pa naj ne izda.Pri tako hudi obtožbi,pravzaprav kar sodbi je to nujno.

  12. miro pravi:

    @francka
    Finski kriminalisti pač obravnavajo kriminal v lastni državi. Verjetno naivno pričakujejo, da bodo za slovenske kriminalce poskrbeli slovenski kriminalisti. Verjamejo celo, da v Sloveniji deluje pravna država, da zakonodaja velja za vse državljane enako.
    In verjemi, čeprav Janša pravi drugače, nikjer na svetu novinarju ni potrebno izdati vira. No, mogoče je na Kitajskem obvezno. Glede na Janšev diktatorski način vodenja vlade, bo Slovenija kmalu podobna Ukrajini ali pa Kitajski.

  13. janez pravi:

    Tipično komunajzarsko 1945 so ljudi pobijali da so prišli na oblast sedaj ko to več ne gre jih deskriditirajo da bi prišli na oblast

  14. Marko pravi:

    @Ed, zakaj bi JJ iskal dokaze, da je nedolžen?In kar očitaš janševikom je točno to, kar počnejo levaki.
    Zakaj so pa vsi trije pravni strokovnjaki pri včerajšnjih odmevih izjavili, da je tista oddaja, milo rečeno čudna.Aja, Grimsovizija…

  15. 007 pravi:

    @janez

    komunisti so prišli na oblast bre pobijanja in ne mešaj jabolk s hruškami. zato so gnili vsaj 4 leta v gozdovih, medtem ko so se tvoji belogardisti varno skrivali po postojankah (beri:cerkvah) in čakali na prihod zaveznikov. Vmes so si pa malček razmigali nogice, seveda slučajno s Talijani ter kasneje Švabi ter ovajali domače ljudi.
    Pa še to: glej RTV SLO. Bo kmalu spet oddaja o pobojih. Ampak glej pozorno in če boš to res naredu boš opazil, da je v luknjah še prostor.

  16. brane pravi:

    ed kok let maš si že dopolnik 18 al te še vedno vodijo ; v nasprotnem primeru če si že polnoletek bi pa težko trdil da misliš s svojo glavo

  17. konec pravi:

    Pahor, Rop, Cvikl, Zgaga, Kučan, Golobič, Kos to so novi obrazi, nove ideje, to je prihodnost Slovenije.

  18. brane pravi:

    OO7 tudi zate bi težko rekel da si polnoleten saj nimaš svojega pogleda na svet ampak se slepo vodič : Čestitam to je najlažja pot do IQ 5.

    Glde partizanov:Globoko jih cenim edino smolo ki so jih imeli so to ubačeni komunisti iz rusije ki so jim naredili drek in skregali narod. Pusti partizane pri miru saj ne veš kak jih blatiš. Preber si mal zgodovinske knjig pa ne od cerkve mal se razčitaj in si razširi obzorja ne vse pobrat od svojih učiteljev rdečih. Zgodba ma vedno več strani. Obe moraš poznat.Sicer pa bi moram to sam dognat ker to je demokracija ne pa ENA stran ena partija en pogled.

    Še to kdo je izdajal narod: Tudi tisti ki so rinili v ruski sistem med vojno:Tvoji dedek se je predal rdečim in to rinil v slovenijo kar smo svoneci na koncu to leta 91 označili za velko napako ker smo vzeli komunizem. To je odločil narod.

    Ahh pa kaj ti govorim saj ti ni pomoči. Oprani rdeči možgani

    PArtizane pa pust pri miru. VSi pravi so že pokojni vsi tisti ki pa vpijejo da so še so pa postali po l 45 .

    Prosim če jih ceniš jih ne blati.

  19. Rok pravi:

    Moje skromno mnenje:

    Če SD ne bi sodelovala s sestrskimi strankami v tujini in s svojimi mednarodnimi zvezami, bi bila (v mednarodnem oziru) popolnoma neučinkovita. Odrekala bi se medsebojni solidarnosti socialnodemokratskih in socialističnih strank v mednarodnem prostoru. Pahor bi bil odgovoren za prekinitev dolgotrajnih povezav, vodil bi stranko, ki ne izrablja nekaterih svojih bistvenih potencialov. Dvomim, da bi ga njegovi patroni po čem takem še gledali na čelu partije.

    Je pa res, da ob vsaki tovrstni akciji navaja podoben argument, da on osebno nima s tem nič. To je najbrž res, saj so za neposredne stike na terenu zadolženi drugi. Vse kaže tudi na to, da v stranki nima monopola pri dajanju direktiv.

  20. brane pravi:

    pahorja je škoda ker je v sd
    mislim da ima bolj širša obzorja kot Potrc Rop Cikelj itd

    Njega je škoda za sd

  21. Zhou Enlai pravi:

    Vzhod je rdeč, sonce vzhaja…

    Revolucija in prepoznanje družbenih razredov ter boja med njimi, so nujne za kmeta in slovensko ljudstvo, če hočemo premagati tako domače kot tuje sovražne elemente. To ni preprosta, hitra in čista borba!

    …z internacionalo prostost si pribori!

    Bojevanje ni prijetno in ljudstvo Slovenije bi bilo veliko raje brez njega. Kljub vsemu pa so pripravljeni, da se ponosno in pravično uprejo reakcionarnim silam, tako domačim kot tujim!

  22. marjan pravi:

    Vzhod je rdeč, sonce vzhaja… narobe svet. Ne, svet v katerem prebiva Zhou Enlai

  23. ED pravi:

    @Marko:
    Ivanu Janši ni potrebno iskati dokazov za svojo nedolžnost. Ker za zdaj tega tudi nihče ne terja. Tudi finski novinar ne, ki poroča o njegovi vpletenosti v lopovščine. In tega, tj. poroča o korupciji v poslu s patriami, ne počne ‘na pamet’, pač pa na podlagi virov in dokumentov, ki jih je videl in slišal. Brez večkratnega preverjanja, kot pravi tudi sam, bi ne šel v objavo podatkov. In tako kot Janši ni potrebno dokazovati svoje nedolžnosti, tako je ni potrebno niti novinarju, ne njegove nedolžnosti ne njegove strokovnosti. Še zlasti ne, ker opravlja svoje delo dobro! In kot se rado zgodi pri nas, desnaki namesto da bi se spraševali o poslu s patriami, ki je sumljiv in sporen že vse od izbora privlegiranega Rotisa, se raje lotevate finskega novinarja oz. kar javne finske RTV. Kako bolno! Kot da ne gre v tem poslu za sum o korupciji, ki se šteje v desetinah milijonih davkoplačevalskega denarja (v evrih). In ker je tako ne čudi naslednji primitivizem…

    Na to neprijetno novico s Finske so janševiki odgovorili po načelu – če ne moreš ‘ubiti’ neprijetne novice, ‘ubij’ nosilca, prinašalca, avtorja te novice. In so se spravili na novinarja in na finsko javno TV nasploh. Janševistične napade je moč razvrstiti v dva tipa napadov, v enem tipu finski novinar in njegovi kolegi zavzemajo ‘pasivno vlogo’, v drugem pa ‘aktivno vlogo’. V napadih, kjer finski novinar zapopada ‘pasivno vlogo’, je ta prikazan kot nesposobnež, zapeljanec, bebček ali naivnež, ki so mu razni karakterji iz Slovenije (razni kosi, cvikli, zagage, ipd.), ki se zaradi teh ali onih razlogov želijo maščevati Janši, natvezili razne lažne zgodbice, novinar pa jih je zaokrožil v svoji oddaji in naivno objavil. Seveda, janševiki spregledajo, da se taisti finski novinar že dalj časa ukvarja s posli Patrie, da je odkrival njeno koruptivno praxo že v Egiptu, itd., tj. da Patrie ne ‘pokriva’ od včeraj in da človek tudi v novinarskem poslu ni ‘od včeraj’. In janševiki ‘pozabijo’ na fakt, da je Ivan Janša tako rekoč bežal pred tem novinarjem, ko je bil v LJ in je pripravljal ravno to oddajo. Janša se mu je takrat izognil z izgovorom, da je preiskava v teku in da zadeve ne more komentirati. Očitno ga taisti argument, ki ga je uporabil, da se je izognil intervjuju z finskim novinarjem, ne ‘zavezuje’ več, saj bo zdaj sklical kar izredno sejo, na kateri se bo razpravljalo o zadevi, pa čeprav je preiskava še vedno v teku. Jasno, na Finskem.

    V napadih na ‘prinašalca slabe novice’, kjer zapopada ‘aktivno vlogo’, pa je novinar prikazan kot del zarotniške (predvolilne) akcije, usmerjene proti Janši in $D$. Tako smo do zdaj lahko slišali najmanj dve teoriji zarote. Ena od teh pravi, da je obtoževanje Janše za korupcijo komplot slovenske SD in finske social-demokracije, v zadevo pa je morda vpletena celo Socialistična internacionala. Tj. šlo naj bi za neke vrste solidarnost med social-demokratskimi strankami, ki želijo nagajati slovenski desnaški vladi. Druga od teorij zarote pa je pojasnjevana z nekakšno novinarsko solidarnostjo. Tako poslušamo zgodbico, da za predvolilno ‘zaroto’ stoji maščevalni novinar Blaž Zgaga, ki mu je uspelo za pljuvaški projekt prepričati tudi finske kolege. Zgaga je vodil Finca po Ljubljani? In to dokazuje kaj? To je dokaz za kaj?

    Namesto, da bi spraševali, zakaj slo-policija in tožilstvo pod Brezigarco ni ukrepalo, dasiravno so bili o vsem obveščeni s strani avstrijski preiskovalcev, in sicer so bili opozorjeni o sumljivih transakcijah že februarja 2007 (hkrati so Avstrijci opozorili tudi finske krimiće, ki so šli TAKOJ v akcijo, zadeva bo na Finskem v začetku 2009 na sodišču; preiskava pa poteka tudi v Avstriji;), namesto, da bi se spraševali, zakaj se je oviralo delo parlamentarne komisije, zakaj se je ignoriralo ugotovitve Komisije za preprečevanje korupcije (da je bil Rotis privilegiran na javnem razpisu Morsa), ipd. ste raje lajali (in še vedno počnete) o velikih zarotah ‘nedemokratičnih’ sil, ipd. Očitno te ‘nedemokratične sile’ segajo celo na daljno Finsko, kne? He! He! Predlagam zdravljenje, ker vaše imaginarno je bolno.

  24. sožitje pravi:

    Pahor je format politika, ki pripada temu času in težko verjamem, da je bil on tisti, ki je rekel odločen “ne” možni koaliciji z SDS. Upam, da bo “skorja” politikov preteklosti zdaj končno popustila in se bo začelo obdobje, ki bo temeljilo bolj na sodelovanju kot na razdvajanju ljudi.

  25. marjan pravi:

    Finski novinar, ki poroča o vpletenosti v lopovščine. In tega, tj. poročila o korupciji v poslu s patriami, ne počne z dokazi, pač pa na podlagi virov in dokumentov, ki jih je videl in slišal. Brez večkratnega preverjanja, kot pravi tudi sam. Janši ni potrebno dokazovati svoje nedolžnosti, novinar mora dokazati svoje obtožbe!

  26. ŠVIC NEWS pravi:

    Dokler bodo stari udbovski apartčiki ala Potrč mel besedo tam ni nobenega upanja!!

  27. Carlos Contreras pravi:

    Udba - tvoja sudba, Prešvicani.

  28. južnoštajerski pero v mariboru pravi:

    eh Pahor je ornamentek SD, politiko sovraštva in podtikanj vodijo rop, potrč cvikl… najhujši pa so itak novinarski hlapiči, ki imajo zgoraj navedene poleg kučana in golobiča v malih možganih. Da ne omenjamo raznih nostalgikov na forumih, ki mislijo da so še vedno v hostah…no skrivajo se za svojimi računalniki

  29. losos pravi:

    Točno tako, mi smo bili v hostah in se borili za narod, jedli koreninice in osvobodili štajersko sredi zime pri -20 brez čevljev na bosi nogi, medtem ko ste pa vi domobrančki bili lepo pri okupatorju, siti in napojeni v kasarnah, vzklikali sieg hail in za božič (vaš sveti praznik) pobijali lasten narod, ki je stradal in se skrival po hostah… In potem se še sprašujete zakaj vas ljudje sovražijo?

  30. konec pravi:

    losos, še en lobotomiran indoktiniranec?

Komentiraj