Monday 23. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Nespodobnost vlade

4. september 2008 ob 17:10 | Nejc Jemec |

Predsednik stranke Zares Gregor Golobič je vlado Janeza Janše obtožil, da se je na redni seji vlade 15. februarja lani zgodila “eksplozija lakomnosti”. Golobič je govoril o višinah izplačanih sejnin članom nadzornih svetov v podjetjih, v katerih ima lastniške deleže tudi država.

Kot dokaz je v okviru Zaresove kampanje Dovolj je tega navedel NLB, Pošto Slovenije, Telekom, Luko Koper in NKBM, v katerih so se sejnine nadzornikom, po njegovih navedbah, od leta 2004 zvišale od 488 do 1563 odstotkov. “To ni povečanje plač zaposlenih niti dvig vrednosti delnic. Za toliko so si vladni nameščenci v “zlati dobi SDS” dvignili sejnine,” piše na plakatih stranke Zares, ki bodo vidni v teh dneh.

Gregor Golobič: “To je samoomejevanje, kot si jo predstavlja ta oblast.”

Gregor Golobič o vlogi Pošte Slovenije v predvolilnem obdobju:

Gregor Golobič: “Ni redkost, da pošta daje popust na takšne storitve, vendar 77-odstotnega popusta ne daje nikomur. Razen samoomejenim publikacijam samoomejevalne stranke SDS”

Nejc Jemec

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 22 x komentirano
  1. Igor Đukanović pravi:

    Hm, te sejnine so med ljudmi bile tarča posmeha že pod prejšnjimi vladami. Koliko karikatur je bilo na ta račun! Sedaj pa jih pošesterijo (+500% je pošteritev) ali še bolj povečajo. In reakcija? Pojeo vuk magarca.

    In še nekaj glede pošte. Brezplačnike ne raznaša po blokih (v mestih) pač pa po težko dostopnih kmetijah. Tam kjer pošte že itak delajo z izgubo. (Svojčas se je govorilo o privatizaciji pošt, a se nihče ni zanimal za te majhne vaške pošte, ki naj dosežejo malega slovenskega kmeta.) In kljub temu ima pošta manjše stroške z raznosom brezplačnika “najboljdržavotvorne” politične stranke kot z raznosom koščka A4 papirja dejansko državnega Rdečega križa. Za crknit.

  2. JoJo pravi:

    Zakaj sepa moja placa ni povecala v zadnjih 4 letih za 750%, sej tut v javni upravi delam…??? al pa vsaj za 500%, pa se glede poste, ce dobim paket iz amerike, ki je vecje vrednosti, ga obdrzijo, v upanju da se kaksen davek naracunajo, kar je pri tem smesno, da sem moral placati 5 ali celo vec evrov, so bli se SIT, za njihovo obvestilo, da se moram zglasit z racunom po predmet… a sop casopisnega papirja je pa vreden par centov??? A tuki se pa ne da dobit popusta, lohk pa tut pocakam, pa naj bo v brezplacniku objavlen, da morm na posto prit, bom vsaj eno stran prebral teh cenjenih jajc SDSa.. hehe najbl je k se delajo, sprenevedajo da je ekspres cisto navaden brezplacnik z integriteto… kot bi rusi to pocel… sam da so oni baje komunisti…

  3. marko pravi:

    Vceraj je Kek povozil ministra vizjaka na Tv novo mesto v debati o gospodarstvu. Vizjak je trdil, da je Krka državno podjetje! res je potrebuje še 4 leta, da se nauči osnov gospodarstva!!

  4. joze pravi:

    No ja, Krka ravno ni dražvno podjetje, lahko bi se pa reklo, da je v večinski državni lasti, če v tem vidiš razliko …
    Lastniška struktura:
    SLOVENSKA ODŠKODNINSKA DRUŽBA, D.D. 14,99 %
    KAPITALSKA DRUŽBA, D.D. 9,86 %
    KRKA, D.D. 4,59 %
    NEW WORLD FUND INC 2,58 %
    NFD 1 DELNIŠKI INVESTICIJSKI SKLAD D.D. 2,55 %
    BANK AUSTRIA CREDITANSTALT AG 1,45 %
    LUKA KOPER, D.D. 1,27 %
    ZAVAROVALNICA TRIGLAV, D.D. 1,10 %
    DELNIŠKI VZAJEMNI SKLAD TRIGLAV STEBER I 1,05 %
    KD GALILEO 0,73 %
    OSTALI LASTNIKI 59,83 %

  5. taxi driver pravi:

    Treba jih je sam jebat. Brez WD 40 :)

  6. Hohštapler pravi:

    V nadzorne svete so bili imenovani zaslužni člani strank koalicije, ki sicer niso mogli ali hoteli biti nagrajeni z (boljšimi) službami. Poleg tega so bili tja delegirani vojščaki strank, da pazijo, kaj delajo od istih strank postavljeni direktorji.

  7. gorenjc pravi:

    ————————————————mislim, da je govbedo

  8. Peter K pravi:

    Ma, perfect.
    živim v bloku s 13 stanovanji. Ko sem zvečer prišel domov je v iz dveh nabiralnikov molela Demokracija, tretja pa je bila že v košu.
    Gre torej samo zato kako se na posreden način znebiti smeti, ali kako?

  9. miro pravi:

    Ne pozabimo na direktorske plače v državnih podjetjih. Naprimer generalni HIT-a Trošt 24.000 € mesečno.

  10. BORAC pravi:

    Vprašanje je takole: ali je Golobič tisti, ki lahko sprašuje take stvari in ali Zares ponuja rešitve na take dileme. Ali bi direktorji in nadzorniki največjih slovenskih firm morali biti plačani kot učiteljica v osnovni šoli?
    Sam Golobič je v času diktature LDS vpeljal politično imenovanje državnih direktorjev z visokimi nagradami in še višjimi odpravninami. Zato si on ne sme postavljati takih vprašanj!
    Profesor zemljepisa na čelu največje zavarovalnice! Ni kaj, temu se reče strokovnost.

  11. BORAC pravi:

    miro,
    ne pozabimo niti na ostale plače v HIT. Vzdrževalec v HIT, član sindikata Vrba, stavka zaradi prenizke plače, ki znaša 2000 € bruto/mesec.
    Bodimo dosledni!

  12. Igor Đukanović pravi:

    Borac, plača 2500 evrov neto za rednega profesorja z vsemi izvolitvami in nekaj nadurami je nekaj še kar sprejemljivega. Plača 5.000 evrov za istega profesorja pa je škandal. Strinjam se pa, da je 2500 evrov nepojmljiv znesek za nekoga, ki se ni prebijal skozi habilitacije, ampak je celo življenje zlagal jogurte na police v Merkatorju. A to še ne zmanjša absurdnosti 2-kratnega povečanja že itak visoke plače. Da ne govorim o absurdnosti 16-kratnih povečanj že itak visokih sejnin.

  13. mladenov pravi:

    @BORAC
    poslušaj kričač, kako pa to, da so bile v golobičevih in drnovškovih časih sejnine za 800% nižje. Ne trosi bedastoč. In Lenič, ki je v Triglavu zamenjal Nado Klemenčič, ker je skušala izvesti kriminalen menedžerski prevzem, kar je prejšnja vlada za razliko od janševe učinkovito preprečila, je magister ekonomije, ki mu je sedanja vlada izplačala nagrado za dobro opravjeno delo v zavarovalnici. In HIT - to pa le vprašaj svojega oberkomandanta, ki tam kadruje totalne sdsovske nesposobnjakoviče. Res, bodimo dosledni.

  14. 100 pravi:

    bravo, golobič! čim več takih akcij, mogoče bo folk spregledal da živimo v totalitarizmu

  15. konec pravi:

    bravo, golobič! čim več takih akcij, mogoče bo folk spregledal da živimo v totalitarizmu

    Ha, ha, ha pod komunizmom pa v demokraciji , kaj ne?

    Zakaj ni prišlo v Sloveniji do lustracije komunistov kot po vseh ostalih post-komunističnih državah?

  16. Peter K pravi:

    @konec

    če bi rad koga lustriral, začni pri sebi.

  17. BORAC pravi:

    Đukanović
    2500 € za rednega profesorja. V redu. Samo vedi da je profesor dobil to plačo na podlagi stavke oz. izsiljevanja sindikata SVIZ. Kandidatov za profesorje je veliko a jim cena ne pade. V Sloveniji pa primanjkuje prodajalcev, zidarjev in šoferjev. Za nekatere velja trg - denar je potrebno zaslužiti - za druge veljajo državna korita in izsiljevanje.
    In še to Đuko, če boš znal povezati. Zaradi visokih plač javnih uslužbencev in njihovega konstantnega izsiljevanja plač, je tudi inflacija taka kot je!
    In prva stvar, ki bi jo Golobić storil, je povišanje plač sodnikom!
    Kdo bo to plačal?
    Đuko, boš zmogel razmisliti o teh stvareh? Če ne bo šlo ti bom pomaga.
    lep dan ti želim.

  18. BORAC pravi:

    mladenov,
    ravno Golobič je vpeljal klientelizem - ob pomoči Drnovška - za časa LDS diktature. LDS z Golobičem, bi za nastalo stanje moral nositi odgovornost, ne pa da ustanovi novo stranko z istimi akterji, z namenom da se izmakne odgovornosti.
    In ko se danes sprehajam po cesti vidim, da Golobič zopet laže z jumbo plakatov.
    Cenena propaganda!
    Tudi tebi želim lep dan.

  19. konec pravi:

    Stari bodo nasedli tej ponovno preoblečeni komunajzerski drhali. Upam pa, da bodo mlajši, kateri opazujejo tudi izven Slovenije in imajo dostop do interneta (ne samo do Udbomafijskih dnevnikov) malo manj nasedli.

  20. lolek pravi:

    Če so pa vsi tako lepi, le kako ne bi nasedel …

  21. Igor Đukanović pravi:

    Borac, mislim, da imajo redni profesorji nekoliko (a ne veliko) manjše plače. (Jaz imam pol toliko.) Hotel sem samo ponazoriti, da so sejnine prej bile nekoliko previsoke, zdaj pa so enormno kričeče.

  22. Carlos Contreras pravi:

    Konec, a nas ti potem takem opazuješ iz tujine? Pa ja ne iz Finske?

Komentiraj