Monday 23. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Prvenec po letu dni

4. september 2008 ob 17:52 | Denis Sarkić |

Predsednica stranke LDS Katarina Kresal je napisala in pri Cankarjevi založbi izdala svoj knjižni prvenec z naslovom Leto v politiki. Knjiga je zbirka intervjujev, obeh kongresnih nastopov, govorov, tekstov in kolumen za časnik Finance.

Uvodni pogovor Katarine Kresal s Katjo Šulc:

Vprašanja za novopečeno avtorico:

Podpis prvenca za Vest:

Denis Sarkić

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 26 x komentirano
  1. Misa pravi:

    KK je pred nekaj dnevi na soocenju na POPTV izjavila, da je VSE, kar se dogaja v tem času, predvolilna zadeva. Sedaj pa trdi, da njena knjiga to NI. A tako torej?

    Zelo cenena predvolilna samopromocija in diskreditacija knjižne kulture. Danes lahko vsak Janko ali Metka pišeta svoje spomine na 5 minut v družbi zlobne čarovnice (in še malo o čokoladni strehi).

    Ljudje, raje ohranimo drevesa in tiskarska črnila (seveda to velja za mnogovrstne kvazi-knjige in toaletne cajtenge pri nas, da ne bo pomote) !!

  2. joze pravi:

    Saj res Molkova, kako pa to, da izpod tvojih rok še ni nobene knjige, ali pač?

  3. gorenjc pravi:

    …..samo vprašanje, Katarina, glede tega, da je tvoj mož peder, ter, da je izjavil svojemu intimnemu prijatelju, da se mu ženske gnusijo (njegovo ime vem jaz a ga ne bom razkril)…………kakšna skupnost med vama obstaja, torej, če ni politična. Je mogoće samo še zadnji Murgelski odziv odvetnikov, ki se jim očitno dogaja kaos, glede na izrečeno.

  4. Misa pravi:

    Dragi Joze, ni vsaka Misa Molkova ;o)

  5. Šakal pravi:

    Leto dni v politiki.. Ja, da me ne bo kap, no.. Me pa res zanima naklada..

  6. PIGEON NEWS pravi:

    Sarkiću!

    Pogrešam tvoje britje norcev.A nje se pa ne upaš rugat?Se jebca bojiš ?

    Sej štekamo!

  7. M pravi:

    Spremljam jo to leto v politiki. zgleda da je KK zacutila , da bo to tudi edino leto, pa je raje za vsak slucaj napisalal knjigo. Kogar politika v enem letu tako zagreni, kot je njo, pac ni dovolj trpezna dusa za to. Osebno me moti njen suhoparen govor. Kljub izkusnjam v pravu ne zmore hitrega preseka snovi. Namesto da bi gradila sebe, tekmuje z ostalimi. na dolgi rok se to ne obrestuje. Enostavno ji manjka kancek zrelosti. Emocionalne provokacije je treba znat preslisat.

  8. MarkoNi pravi:

    Ne “Kljub izkušnjam v pravu”, temveč “Zaradi izkušenj v pravu” ne zmore hitrega preseka snovi ;-)

  9. ProPolis pravi:

    Bogami, Kresalova še v političnih oddajah in na predvolilnih soočenjih nima kaj dosti za povedati, še manj pa kaj trdnega ali zanimivega, zdaj pa izvem, da je napisala knjigo o svojem prvem!?!?
    Je ta prvenec hkrati epilog?

  10. ProPolis pravi:

    Še to:
    Je ta knjiga brezplačnik? Ali pa je zanjo treba celo odšteti kak evro?

  11. marjan pravi:

    mislim, da spada k kompletu za nove člane LDS

  12. ajvar pravi:

    Katarinca lahko piše kakršnekoli knjige želi. Ne vem sicer kaj ima že toliko pametnega za povedati po enemu letu dni. Glede na včerajšnjo izjavo na POP TV, da naj Erjavec in Janša dokažeta svojo nedolžnost????????? vidim, da ne ve kaj govori. Nekdo me bo obtožil, da sem včeraj jedel sladoled, sedaj pa naj jaz dokažem da ga nisem????? Kako že???? Tudi sicer je to pogosto očitno, da razen floskul in leporečja nima kaj pametnega za povedat, ampak ta izjava mi je res dala misliti. Jaz nisem študiral prava, ampak kolikor vem, je treba dokazovati krivdo in ne nedolžnosti. Sprašujem se v kateri srednjeafriški državi je ta teta delal pravni faks???

  13. L pravi:

    Bolj koristno bi bilo ce bi energijo ki jo je vlozila v nastanek te knjige investirala v samoizobrazevanje. Urejena zunanjost in prijazno govoricenje ne moreta prikriti in nadomestiti pomanjkanja konkretne vsebine. Tega pa se ne da nadoknaditi in pridobiti v enem letu. Osnovo ima primerno in ce bo na njej gradila, jo bomo cez 15, 20 let lahko zaceli jemati resno. Ta hip nikakor ne.

  14. Ljubiti resnico, častiti lepoto pravi:

    Kako pa lahko resno jemljemo ostale klovne in klovnese, ki se gredo politiko? Ne mi reči, da so recimo Plemeniti, Pukšič, Pahor kaj bolj kredibilni - če je kredibilnost sploh še kak kriterij v politiki.

  15. opleteni jež pravi:

    kk je prava barbika, ne pa pahor!
    glede naotranje poglobljenosti: seveda ji manjka, če ga pa partner drugje vtika.

  16. marjan pravi:

    In zato se gre politiko Katarina Kresal?? Pravnica, kakšna pa?? Prej rabelj!

  17. Šakal pravi:

    Tale je pa res celo za LDS sramota.

    Zaradi nje LDS niti dostojno razpasti ne more več…

  18. lolek pravi:

    CMOK

  19. lolek pravi:

    Naš spoštovaniSarkićek ji je pa v lepo na hitro v ritko zlezel

  20. lolek pravi:

    Res lep primer slovenske novinarske strokovnosti in objektivnosti

  21. Tekač pravi:

    Sarkič!

    Če priznaš, da ti je punca vizalno všeč ti je oproščeno.
    Drugače pa…
    Poraz.

  22. Pepo pravi:

    Uf, kako so Katarino razsuli SDS mačoti! Kompleksi, fantje? Katarina je kar precej čedna, kar precej pametna in kar precej dostojanstvena oseba, in take lastnosti gredo pravim moškim precej v nos. Malo pejte vase pa malo razmislite, zakaj je LDS sicer na precej nižjem kvantitavivnem nivoju zdaj kar stabilna stranka.

    Pa nisem LDSovec in je verjetno ne bom volil, a zagotovo je od vseh novincev na politični sceni še najbolj zanimiva osvežitev.

  23. Carlos Contreras pravi:

    Gre pač za tisti tip populacije, ki je prepričan, da se v okvirih svetega zakona posilstvo ne more zgoditi. In da ženske iz samega dolgčasa kar same padajo po stopnicah.

  24. marjan pravi:

    Pri LDS gre pač za tisti tip populacije, ki je prepričan, da ženske iz samega dolgčasa kar same padajo po stopnicah. Katarina je kar precej čedna, kar precej pametna in kar precej dostojanstvena oseba, in take lastnosti gredo fantom precej v nos. Malo pejte vase pa malo razmislite, zakaj je LDS na precej nižjem kvantitavivnem nivoju.

    Ponovno, Katarina Kresal piše tudi knjige in je odveč poudarjati, da se dolgočasi ali pada po stopnicah.

  25. Carlos Contreras pravi:

    Marjan, verjetno si pozabil, kdo je v prejšnjem mandatu vehementno nasprotoval zakonodaji glede nasilja v družini.

  26. Trakulja pravi:

    Sarkic how, how, how

Komentiraj