Monday 23. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Brez komentarja

4. september 2008 ob 17:09 | Denis Sarkić |

Zaradi zadnjih dogodkov v zvezi z afero Patria in različnih pogledov na oddajo finske televizije YLE o podkupninah pri poslu Patrie s Slovenijo, smo danes hoteli izvedeti nekaj novih infomacij od vodilnih vladnih funkcionarjev, vendar na otvoritvi razstave o predsedovanju Slovenije Svetu evropske unije ne premier Janez Janša, ne zunanji minister Dimitrij Rupel in državni sekretar Matjaž Šinkovec niso hoteli podati komentarjev, ekskluzivno za Vest se je odzval le minister za šolstvo in podpredsednik SDS Milan Zver.

Denis Sarkić

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 29 x komentirano
  1. BOTA pravi:

    Razstava predsedovanja Slovenije Evropski zvezi v muzeju novejše zgodovine.

    Še nekaj dni in bodo v tem muzeju lahko za stalno razstavili Vlado Republike Slovenije z njenim predsednikom na čelu

  2. Igor Đukanović pravi:

    Kje pa je Urška?

  3. Marko pravi:

    Pa tvoj šef, ima kakšno pupo ali bo jebal le Slovence?

  4. Igor Đukanović pravi:

    Marko, Janša v muzeju občuduje Njihovo predsedovanje svetu EU. Predsedovanje Evropski Uniji. In v tem vzvišenem stanju duha ne daje komentarje medijem o pritlehnih temah kot je nekaj miliončkov evrov.

    Kdo se tu dela norca iz koga?

  5. Farad pravi:

    Ej, Djukanovič, Sarkič je imel včeraj skoraj celotno konferenco predsednika vlade na svojo razpolago, menda pa ja ta novinar ne pričakuje, da bo JJ vsak dan za njega porabil vsaj pol ure. Norca se iz nas dela med drugim Zares-˝nova˝ politika s svojimi starimi kadri.

  6. Igor Đukanović pravi:

    Farad, premier ni zasebni kapitalist, pač pa je v javni službi. Zato mora najti čas tudi za medije. Pravzaprav pa me je najbolj zbodel izredno aroganten odnos enega od politikov na zgornjem filmčku. Ni bil Janša. Ne ljubi se mi še enkrat gledati, bo že kdo drug pokomentiral.

  7. dahvor pravi:

    Bravo !!! g. Sarkić, da Slovenskim Državljanom pokažete kako se njihovi Narodni predstavniki, voljeni, vedejo do Volilcev in Državljanov in Naroda…bonton sodi k lepi obleki, tako kot sončna očala, na lep sončen dan … na buy.si je smo na Primorskem še sončno-jasno…in napovedi vrmenoslovcev, kakšno bo oblačno, še nikjer ni…skoraj neodgovorno…kakšno je vedenje, v katero šolo bi ga utaknili, dunajsko, francosko, balkansko … pa vsak sam naj oceni, presodi, pohvali ali zakolne. … in turiste naj turistična zveza obvesti … kako je se vesti v Sloveniji normalno.

  8. Denis Sarkić pravi:

    Farad, imel sem na voljo več vprašanj zato, ker drugi niso več spraševali (že na začetku pa smo vedeli, da imamo na voljo pol ure), to je bila spodbuda kolegov zame, da sem pač postavil še dve vprašanji. Lahko bi premier danes dal odgovor na dve vprašanji vsaj za kolegici s TV SLO in POP TV, pa bi bil tudi jaz čisto ok, saj bi posnel iste odgovore. Njegova cinična izjava o prisotnosti novinarjev danes in med predsedovanjem , pa žal ni bila na mestu!

  9. marjan pravi:

    “in med predsedovanjem , pa žal ni bila na mestu!”
    Denis, kaj v navednicah ni na mestu, pravem mestu, da ne bo pomote?

  10. Gllmour pravi:

    Dej Denis umir se mal sej nis novinarc CNN-a da po premier ti dnovno posvečal pol ure :D
    MIslim da levaki tut hočejo mal pozornosti ;)

  11. Revolucija pravi:

    Kdo pa je bil kustos, ki je vodil predsednika vlade. Zakaj nimamo te informacije?

  12. šifra pravi:

    ..jojojojojojo
    ko vidim kako hodijo arogantno v limuzine ,ki smo jih kupili “mi”….jojojo..verjemite če bi vsi politiki bili plačani ,kot mi delavci in se vozili v “fičkotih” marsikatrega videnega gospoda v tem videu ne bi bilo!

  13. k4nm4n pravi:

    Ta posnetek je samo potrdil, da nekateri politiki niso vredni tega položaja, ki ga imajo, ker se ne znajo niti obnašati do soljudi. Lahko bi se vsaj naučili prijazno odkloniti novinarja, če jim ni v interesu odgovarjati na vprašanja. Res je da Denis ni novinar za CNN, je pa človek, ki si zasluži normalen odgovor brez sikanja.

  14. MarkoNi pravi:

    Rupel se katastrofalno obnaša.

    Pričakujem, da novinarji preidejo v protinapad in zahtevajo podrobnosti razpisa za oklpenike 8×8. Zahtevamo vse dokumente:

    1. Kdo (z imeni in priimki) so bili člani komisije in projektnega sveta, ki je izbiral oklepnike?
    2. Kakšna je bila pisna argumentacija za izbiro posla? Kakšne so reference Rotisa pri izdelavi vojaške opreme?
    3. Vsak od članov komisije, ki je odločala o 280 mio € našega denarja, naj v kamero pove, ali je ali ni dobil kakršnokoli obliko finančne kompenzacije za svojo odločitev.

    Pa ne pustite se odgnati s puhlicami tipa: “A vi to resno?”, “Sami si odgovorite” ipd.

    Zahtevamo jasne odgovore!

  15. miro pravi:

    Samo minister Zver premore pokončno držo. Neverjetno!

  16. Fika pravi:

    # Revolucija pravi:
    5. september, 2008 ob 0:04

    Kdo pa je bil kustos, ki je vodil predsednika vlade. Zakaj nimamo te informacije?

    Blaž Zgaga je bil!!!!11 On ga je izdajatelsko vodil naokoli!!!

    Uh. Avtomatični refleks ob besedi ‘voditi’.

  17. Fika pravi:

    # marjan pravi:
    4. september, 2008 ob 22:44

    “in med predsedovanjem , pa žal ni bila na mestu!”
    Denis, kaj v navednicah ni na mestu, pravem mestu, da ne bo pomote?

    Presledek pred vejico ni na mestu, marjan, vse drugo pa je. Kam vodi vaša misel?

  18. marjan pravi:

    Do popravila očitne slovnične napake, le to je sicer dolžan opraviti Denis, ker pa je odločen ignorirati utemeljene pozive (omenjena vejica) to pomeni njegov neprimernen odnos do slovenskega pravopisa.
    S tega naslova bo g. Denis kmalu odgovarjal pristojnim.
    V kolikor g. Denis nima “najetega študentskega servisa” je primerno, da se o jasni napaki zjasni sam, ter javnosti predloži dokaze o njegovem nenamernem lapsusu. G. Denis se s pričo tega fiaska lahko zaveda, da so stvari resne in bo za ohranitev svoje novinarske kredibilnosti moral odgovarjati.

  19. Darth Vader pravi:

    Veliki vodja je napaden.
    Veliki vodja (ali vsaj njegov ponos) je ranjen.
    Veliki vodja potrebuje našo podporo.
    Veliki vodja nam sporoča, da moram na volitve in obkrožiti njega.
    Veliki vodja je napaden iz tujine.
    Veliki vodja je žrtev zarote.

    We are the Borg. Lower your shields and surrender your ships. We will add your biological and technological distinctiveness to our own. Your culture will adapt to service us. Resistance is futile.

  20. Fika pravi:

    V tem primeru, marjan, se strinjam z vašimi argumenti in ponižno posipam s pepelom. Ne vem, kaj me je vodilo Zgaga Zgaga Zgaga je bil!!

  21. marjan pravi:

    Fika, prosim malo spoštovanja do g. Zgage. Obtoževati njega za vaše “odvetnikovanje” je nemoralno in oprostite izrazu - podlo! Posipljite se z pepelom zastran teh, človekovega ponosa nevrednih obtožb.
    G. Sarkić nedvomno ne potrebuje vašega odvetnikovanja tudi dvomim, da bi bil delodajalec kateremu od študentskih servisov.

  22. Fonzi pravi:

    Goveda !

  23. Denis Sarkić pravi:

    “Njegova cinična izjava o prisotnosti novinarjev danes in med predsedovanjem, pa žal ni bila na mestu!”

    Hitri prsti so dobili po prstih…

  24. Ljubiti resnico, častiti lepoto pravi:

    Razstava o čem??? Razstava??? Da ne bi postavili kar muzeja, posvečenega Prvemu Mandatu…

  25. miha pravi:

    Problem vseh je, da imajo en sam cilj. Priti na oblast. Konstruktivno delat za državo Slovenija? O tem ne duha ne sluha. Vsi so isti, pa naj bo to Golobič, Janša, Pahor … Žalosti me, da pri tem uporabljajo sredstva, ki državo Slovenijo delajo “banana republiko”. Iščem opcijo, ki ne bo blatila, da pride na oblast, ampak imela svojo vizijo ter pot, ki bo v dobrobit Slovenije. Žal spoznavam, da take opcije na teh volitvah še ne bo. Novinarji pa se lahko tudi malo bolj potrudite prikazovati bolj pozitivne stvari. In na stalno spraševanje enih in istih vprašanj s ciničnim tonom ne morete pričakovati drugega kot ciničen odgovor. G. Denis pripravili ste že veliko boljše stvari. Mogoče je tudi to vaše delo, zastavljanje takih vprašanj, vendar to ni delo kvalitetnega ter profesionalnega novinarja, ki ima v sebi tudi nekaj raziskovalnega duha in bi želel s svojim delom prispevati k boljši obveščenosti gledalca. Je izključno navajanje rumenega tiska. Vendar to ljudje obožujejo kajne.

  26. k4nm4n pravi:

    @MarkoNi
    Se pridružujem.

  27. marjan pravi:

    Pohvalno Denis. Popravek je bil na mestu. Lp

  28. medek pravi:

    Konfuzna atmosfera, Kalimero v vsem siju tarna nad okolico in nad obilico dela ali bo tsunami?

    Zver z radoživko pa za tizing. Res mafijski špegli ;)

    http://www.youtube.com/watch?v=gqpFm7zAK90&eurl

  29. Dmagazin.si pravi:

    Ob razstavi slovenskega predsedovanja EU v Muzeju novejše zgodovine
    Je bilo slovensko predsedovanje EU res uspešno in profesionalno na vseh področjih? Je Vlada Republike Slovenije pri izboru znaka predsedovanja upoštevala mnenje oblikovalske stroke? Kako bi lahko bila videti podoba predsedovanja, če bi izbrali drugače?

    Vlada je konec leta 2005 razpisala vabljeni natečaj za koncept celostne podobe predsedovanja Slovenije Evropski uniji v letu 2008. Nanj je bilo vabljenih 15 agencij, studiev in posameznikov s področja oblikovanja. Komisijo so sestavljali štirje predstavniki vladnega urada za informiranje in pet predstavnikov različnih strok.

    V obdobju opevanja profesionalnosti slovenskega predsedovanja in v času, ko je izbrani znak predsedovanja dobil svoje mesto na razstavi v Muzeju novejše zgodovine, se lahko vprašamo kakšne rešitve ter način sporočilnosti bi nam lahko prinesla katera od preostalih prispelih rešitev.

    Na spletni strani http://www.slow.si/ predstavljamo vseh trinajst rešitev, ki so prispele na natečaj za celostno podobo predsedovanja EU.

Komentiraj