Monday 23. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Pričakujem opravičilo

3. september 2008 ob 18:41 | Urh Maček |

Minister za obrambo Karel Erjavec se je popoldan odzval na izjavo predsednika stranke Zares Gregorja Golobiča o protikorupcijski klavzuli, ki jo vsebuje pogodba o nakupu oklepnikov Patria.

Erjavec kategorično zanika, da se protikorupcijska klavzula nanaša le na podjetje Rotis. Minister pravi, da tudi v primeru dokazane korupcije s strani Patrije, protikorupcijska klavzula vzdrži in s tem ščiti davkoplačevalski denar. Erjavec pričakuje opravičilo od Golobiča in čaka, da mu nekdo enkrat vendar že pokaže vse te obremenilne dokaze, v katerih se zaenkrat samo še govori.

Karl Erjavec: “Jaz moram reči, da ta protikorupcijska klavzula zagotavlja popolno varstvo v vseh primerih, ne glede na to, da je v pogodbi naveden kot izvajalec Rotis, vendar velja protikorupcijska klavzula za vse ostale. To pomeni tudi za podizvajalce in druge.”

Protikorupcijski člen:

Odgovori na novinarska vprašanja:

Urh Maček

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 13 x komentirano
  1. losos pravi:

    Mi, državljani, pa tudi od tebe!

  2. Mirjana pravi:

    Opravililo za limonado? :))

  3. brane pravi:

    erjavec ne pusti se provocirati čenčam : komunisti so jih velikokrat brez dokazil ljudi obsojali: Kako lahko taki ljudje obstajajo kje je njihova kredibilnost ?????????

  4. Mirjana pravi:

    brane…Kahlu je to tako limonada,..ne sekiraj se..zna pa biti zelo kisla.

  5. karel pravi:

    saj piše rotis in izvajalec, kje pa piše patria pa jaz ne vidim, naj ehjavec razloži?!?

  6. MM pravi:

    Karel:
    Izvajalec je pa kdo?
    Mesnine dežele kranjske?

  7. gorenjc pravi:

    …………..KOS pravi, seveda so bile podkupnine, saj tako to gre v tem poslu, le malce je manjkalo, da ni navedel, da je tako počela tudi Sistemska tehnika in vsi ostali poslovneži po svetu.

  8. lucko pravi:

    Lahko vidim se definicijo Izvajalca(namerno pisem z veliko). To mora biti v pogodbi tudi difinirano. To je klucno. Ce je Izvajalec Rotis potem to kar trdi Golobic drzi.

  9. amnik pravi:

    Rjavček zadnje čase deluje in obratuje bolj kot harlekin in ne pravnik. Zato se ne bi nič čudil, da je bila ta klavzula malo za hec, in ne bo zdržala resne pravne presoje.

  10. marjetica pravi:

    ZDAJ SE BODO VSEVPREK OPRAVIČEVALI IN TOŽILI,POTEM BO PA SPET VSE ELPO IN PRAV?

  11. ProPolis pravi:

    Pa kaj sploh sprašujete Erjavca, kaj sledi iz take protikorupcijske klavzule v zadevi, ki smo ji priča?! On je lahko zgolj naslov oziroma vir, ki posreduje podatek o izvajalcu v tej pogodbi, o klavzuli, morda predstavi kar celo pogodbo, če je že tako. O tem, kaj zdaj vse to v dani situaciji, ki je itak še ne poznamo najbolje, pomeni, pa se menda sprašuje vrhunske pravnike z ustreznega področja, ne pa Karla Erjavca, ki je ljubiteljski, popoldanski pravnik. Lepo vas prosim!

    Kakor jaz berem stvari in glede na to, da poslušamo, kdo je komu morebiti dal podkupnino oz. provizijo, se mi pa tudi zdi, da se Erjavec moti. Ampak vseeno bi raje prisluhnil kakemu strokovnjaku in potem še vsaj drugemu mnenju.

  12. Elena Pečarič pravi:

    http://blog.vest.si/elena/

  13. Fonzi pravi:

    Kahel - se lahko jaz opravičim vam vsem na oblasti, ki bi vas kdorkoli utegnil užaliti z namigovanji na vašo morebitno nepoštenost in nasploh moralno neoporečnost? Kakšna sramota za celo Slovenijo (pa i šire), da kdo misli, da bi se lahko pošteni državni uradniki in politiki okoristili pri milijonskih poslih v trgovini z orožjem ! Ko se ve, da pri nas v vrhovih ni korupcije, uradniki še od doma nosijo pisala in toaletni papir, da ne bi oškodovali države….

Komentiraj