Monday 23. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Protest zoper RTV

3. september 2008 ob 2:07 | Vesna Lovrec |

Pet neparlamentarnih strank je včeraj na skupni novinarski konferenci protestiralo zoper javno televizijo. Lista za pravičnost in razvoj, Krščansko demokratska stranka, Stranka slovenskega naroda, Zeleni Slovenije in Lista za čisto vodo so si edine, da uredniki na RTV Slovenija kršijo Ustavo Republike Slovenije. Ker so mnenja, da je javna televizija s tem, ko več novinarske pozornosti namenja parlamentarnih strankam, do njih ignorantska, razmišljajo o bojkotu jutrišnjega predvolilnega soočenja na RTV SLO. Kot je povedal predsednik LPR Stojan Auer, je neparlamentarne stranke zmotilo tudi to, da naj bi na tem soočenju nastopile same, medtem ko bo v istem času na komercialni televiziji POP TV potekalo soočenje parlamentarnih strank. Stranke bodo o - po njihovem - nedemokratični obravnavi obvestile tudi mednarodno javnost. Pisali pa bodo tudi predsedujočemu EU Nicolasu Sarkozyju in pozvali mednarodne organizacije za človekove pravice, da jih zaščitijo pred kršenjem slovenske ustave in zakona o RTV.

Pred tiskovno konferenco smo se pogovarjali s prvakom LPR, Stojanom Auerjem, ki je napovedal tudi tožbo zoper urednike javne televizije.

Vesna Lovrec

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 12 x komentirano
  1. janez pravi:

    Edino pravilno saj če pogledamo ankete niso te stranke nikjer navedene kot da jih ni.
    www.ssn.si

    Združuje nas skrb za narod

  2. Zlata lisica pravi:

    Haha, pisali bodo Sarkotu, ki je v svoji drzavi v casu volitev pocel se huje. A ne vidijo, kaj pocne Sarko zdaj? Mediji so polni samo njega in njegove Carle, tako v Franciji kot po celem svetu. Se francoski premier se joka, da je popolnoma zasencen.

  3. avon pravi:

    Sedaj se pa vidi, da je RTV res aparat države. Seveda je v njenem interesu, da se politika ne menja zato pa tudi šikanirajo neparlamentarne stranke. Po moji logiki bi morale neparlamentarne stranke imeti še več pozornosti kot parlamentarne, ker te že poznamo.

  4. marjeto pravi:

    katastrofalno !

  5. AzzQim pravi:

    Ker so mnenja, da javna televizija s tem, ko več novinarske pozornosti namenja parlamentarnih strankam, razmišljajo o bojkotu jutrišnjega predvolilnega soočenja na RTV SLO.

    Kva paj to za en logičn stavk?

  6. gorenjc pravi:

    lol……….ti si zagotovo zadnji, ki boš krojil uzance v državi……………..slej ko prej boš tam, kjer bi moral že biti, naoljavav si anus, da laže vzdržiš.

  7. abc pravi:

    sej res tko,rtv je treba kr ukint

  8. abc pravi:

    aja pa še to VEST je ZAKON

  9. gorenjc pravi:

    ABCDEFGH……………………………..si bil do včeraj v izolaciji, ali si prišel iz zapora, pa ti je vse novo?

  10. Petrovc lookalike pravi:

    gorenjc, …………………. te tvoje pičice……….. predstavljajo tok tvojih misli,……………….. ali le mehurčke sline, ki se cedi iz tvojih gnojnih ustec?

  11. gassko pravi:

    Življenje je kurba.

  12. crazydiamond pravi:

    VOLILNI LISTEK:

    1. SDS

    2. SD

    3. ZARES

    4. LDS

    5. NSi

    6. SNS

    7. Drugo:)

    Sem kej pozabil? Zdi se da ne:)

Komentiraj