Monday 23. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Gorenjska kandidatka

3. september 2008 ob 10:00 | Nejc Jemec |

Slovenska ljudska stranka je včeraj predstavila kandidate skupne liste s stranko mladih v 1. volilni enoti. Med njimi so tudi podpredsednik SLS Janez Podobnik, župan Železnikov Mihael Prevc, ravnatelj kranjske gimnazije Franc Rozman in drugi. V Radovljici bo kandidirala Marjeta Smolnikar, šest let novinarka časopisa Gorenjski glas, ki se bo zavzemala za izenačitev cerkvene in civilne poroke, za uvedbo uniform v osnovnih šolah in vrtcih, za medgeneracijsko sobivanje, pa tudi za to, da “bi bili pedofili na nek način v javnosti prepoznavni.”

Marjeta Smolnikar: “Moje geslo volilno je tri d, kar pomeni družina, dežela, domovina. To so moje temeljne vrednote.”

Nejc Jemec

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 14 x komentirano
  1. Fonzi pravi:

    “bi bili pedofili na nek način v javnosti prepoznavni.”

    očitno dama misli, da bi jim morali vžgati črko “P” na čelo.

    sicer pa je Gorenjska (z nekaj svetlimi izjemami) izgubljena za zdravo pamet….

  2. marjeto pravi:

    tudi jaz v njeno zmago ne dvomim.
    fonzi : PM- pedofil PŽ- pedofilka

  3. Revolucija pravi:

    uniforme v vrtcih!!!

  4. AzzQim pravi:

    Al pa če bi popravl socialno situacijo, pa nikomur ni treba nosti uniforme, ka-li?

    Zdaj naj pa še razloži razliko med deželo in domovino. Mislim, a smo Gorenjci kaj narobe naredili, da nam hočejo vladat taki omejenci?

  5. opleteni jež pravi:

    če bo pa ta problematična prisilna nevrotičarka izvoljena, bo konc sveta.
    je bla novinarka Slovenca, ko se je tam skregala, je šla k Republiki (!!!), pa še h kakšnim šestim časopisom; povsod so jo dal na čevelj.

  6. Revolucija pravi:

    Tale je hujša kot Angelica Likovič.

  7. Carlos Contreras pravi:

    Seveda, saj so si nekateri člani predhodnice te stranke prizadevali tudi za to, da bi bili Judje “na nek način v javnosti prepoznavni.”

  8. Pipi pravi:

    Uniforme v osnovnih šolah in vrtcih se mi ne zdijo napačne. Socialne razlike med otroci bi bile manj izrazite. Možnost socialne izolacije za otroke iz revnejših družin bi se zmanjšala, kar bi bila dobrodošla novost v današnjih šolah. Za večjo enakopravnost tudi v šolah!

  9. Ljubiti resnico, častiti lepoto pravi:

    Ne, ne, civilno poroko je treba ukiniti, ne izenačiti s cerkveno. Civilna poroka ni nič, socialistični ostanek, pred bogom nič ne velja. Za uniforme sem pa vedno in povsod. Vsi bi morali biti uniformirani!

  10. Fonzi pravi:

    Meni so še posebej všeč uniforme bolniški sester. Tiste bele…. s podvezicami :PPPPP

  11. lucka pravi:

    Js ne dvomim, da bo Smolnikarjevi uspelo. Sestavljen ima dober program, s konkretnimi idejami. Sploh pa se mi zdi dovolj odločena, da svoje cilje tudi doseže. Sploh pa tole s pedofili sploh ni slaba ideja. Že res da je pedofilija bolezen… ampak tisti otroci, ki so bili zlorabljeni bodo to nosili s sabo vse življenje. Zakaj vendar ne bi te grozote smeli občutiti tudi ljudje, ki so za to krivi. Naj se lepo ve, kdo so… Ne pa da se ti zgodi, imaš pedofila za soseda. Navzven čisto prijazen… ne slutiš ničesar in pri njemu pustiš za kakšen popoldan otroke, ker moraš nujno skočit v mesto. Ne, tega ne smemo dopustit.

  12. Carlos Contreras pravi:

    No, kaj pa, če bi se za začetek spomnili, da večino pedofilov kar lepo predstavljajo očki, dedki, strički in kaplani, ne pa strašni neznanci, ki se bojda skrivajo po grmovju?

  13. gorenjc pravi:

    Mnenja sem, da njen program sloni predvsem na “dobrem”, mogoče je le malce nerodno povedala. Upam, da ji uspe.

  14. pikapolonica pravi:

    Všeč mi je ideja o uvedbi uniform v osnovnih šolah, saj se mi zdi da je res potrebno nekaj narediti v smeri zmanjševanja socialnih razlik med otroki. Otroci so še posebej dovzetni za medije, ki posredujejo neke ideje o lepoti, družbenem statusu ipd, starši pa svojih otrok ne spodbujajo h kritičnem sprejemanju gledanega. Otroci tako v šolah izbirajo svoje prijatelje tudi (predvsem?) glede na to, kako so oblečeni. Zato pozdravljam idejo o uniformah v šolah.

Komentiraj