Monday 23. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Mariborski Zares

2. september 2008 ob 8:43 | Vesna Lovrec |

Izmed Zaresovih kandidatov, ki za poslanca v državni zbor kandidirajo v 7. volilni enoti - s središčem v Mariboru, smo izbrali Józsefa Györkösa, mariborskega svetnika in rednega profesorja na Fakulteti za elektrotehniko in računalništvo v Mariboru, kjer poučuje predmete s področij informatike in medijskih komunikacij.

Da se mu opravičimo, ker nas je neki dan zaman (po naši krivdi) čakal v mariborskem parku, kjer so mu namesto nas delale družbo drevesne uši, smo pogovor pričeli v smeri - Györkös se predstavi. Razložil je, od kod izvira njegovo ime, katerega zapisa ni spremenil, ker mu ga slovenski pravopis dovoljuje. Kot je znano, bi naj Zares spadala med bolj zelene stranke, tako smo preverjali, kako ekološko je ozaveščen Györkös, kot tudi to, ali še zna madžarsko.

V letih 2001 - 2004 je bil Györkös državni sekretar na Ministrstvu za informacijsko družbo, kjer je delalo več članov stranke Zares. Strokovnjaki na področju spleta ob tem, ko komentirajo kakovost strankarskih internetnih strani, slednje delijo v tri skupine. V boljšo ob strankah SD, SDS in LDS uvrščajo tudi Zares. Györkös pa trdi, da nihče od članov, ki so delali na omenjenem ministrstvu, ni postavljal strankine spletne strani. Tudi nikogar zunanjega niso najeli. Da mu je internet blizu, je znano. Tako se zdi, da tudi pri medijih stavi na takšne, kot je to naprimer Vest.

Vesna Lovrec

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 12 x komentirano
  1. Argus pravi:

    Jože je čist predober kandidat za Maribor. :)

  2. tommb pravi:

    Jože je TA PRAVI za Maribor! Je rekel, da se bo potrudil, da naši pokrajini vrne ime Štajerska! Jože držim pesti za 5-ko!!!!!

  3. Zlata lisica pravi:

    Še malo pa sploh več ne bo važno ime, ker gre itak vse v p.m.

  4. Ferdo pravi:

    Ne vem zakaj tale rine v politiko, naj se drži svojih kablov in računalnikov. Kaj pa ve o tem, kako narediti bolj socialno državo. Brezveze.

  5. Filip Z. Podlipnik pravi:

    Ta tip pa - kot da je z drugega planeta. V DOBREM, bolje ODLIČNEM smislu.

    Kangler rabi podnapise za takšne, pa dva svetovalca, da kaj razume :-)

  6. Filip Z. Podlipnik pravi:

    Aja…Kangler alias Kanglica je MB župan z bolj malo župce (v glavi).

  7. lucko pravi:

    Fredo, isto bi se dalo reci za JJa, pa de ne bom samo o vladi govoril, kaj poreces o Kresalki. Za druge bi pa moral googlati, pa se mi ne da…

  8. Filip Z. Podlipnik pravi:

    Györkös for President!

    Türk for … Türčija!

  9. Petra pravi:

    Izvrstno. Upam, da bo dr. Györkös res naredil nekaj za naš prelep košček naše deželice. Z znanjem in sposobnostmi, ki jih ima, mu to (očitno) ne bo težko.
    Veliko uspeha na volitvah.

  10. Mitja pravi:

    József računaj na nas.

  11. Brina pravi:

    Dober je, pameten in simpatičen :) Vrečke pa …. ccc.

  12. marjeto pravi:

    simpatičen poba .

Komentiraj