Monday 23. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Aretacija na TV

2. september 2008 ob 10:52 | Denis Sarkić |

Včeraj zvečer so policisti obkolili zgradbo mariborske televizije NET TV in po končanem soočenju predstavnikov strank odvzeli prostost kandidatu Andreju Šišku, kandidatu za poslanca Stranke Slovenskega naroda (SSN) in predsedniku Zveze domoljubnih društev Hervardi, ki naj bi bil že nekaj časa na begu, a se je kar nekajkrat pojavil v javnosti. Iz SSN na svoji spletni strani javnosti in vsem, ki jih podpirajo sporočajo: “da nas tudi prisila in aretacije ne bodo ustavile in napovedujemo skupen boj do končnega uspeha na volitvah. Ne pozabite - Združuje nas skrb za narod!”

Denis Sarkić, video: www.ssn.si

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 49 x komentirano
  1. Štrigon pravi:

    SSN se bo morala preimenovati v SSA (stranka slov. aretirancev)
    Andrej Šiško - slovenski Tito :-)

  2. Robert pravi:

    Pravni red, izvoliš! (Glej link v javnosti)

  3. Sinko pravi:

    Niso vzeli prostosti kandidatu za poslanca, pač pa kriminalcu.

  4. janez pravi:

    Sinko daj pozizaj še malo mamo da boš spregledal oziroma prečitaj si zakaj se je to zgodilo www.ssn.si

  5. Idiot Bastard Son pravi:

    To sem našel na zgornjem linku:

    “Obsodilna sodba zoper Andreja Šiška ni temeljila na nikakršnih dokazih in je v celoti plod politično sodstva, ki je v današnjem času sposobno obsoditi kogarkoli. Tudi vi, dragi Slovenci in Slovenke ste lahko nekoč deležni istega tretmaja.”

    “Vsem, ki nas podpirate sporočamo, da nas tudi prisila in aretacije ne bodo ustavile in napovedujemo skupen boj do končnega uspeha na volitvah. Ne pozabite - Združuje nas skrb za narod !”

  6. Janko pravi:

    Aretacija kriminalca v prostorih televizije še enega kriminalca je bila vnaprej zrežirana.

  7. Bljak pravi:

    1. Pravijo, da ste na begu pred slovensko roko pravice, drži?

    Ne drži povsem. Zagotovo ne drži to, da sem na begu pred roko pravice. Nemogoče je imenovati pravica to, da si obsojen brez materialnih dokazov in na podlagi izjav prič, katere so na sodišču trdile, da me niso nikdar videle na prizorišču »zločina«. Sodba sodišča v Mariboru pa se opira prav na njihove izjave. Absurdno do skrajnosti. Sicer pa sodniki tako ali tako štrajkajo, zapori pa so tudi prepolni, zato s tem samo lajšam situacijo vsem skupaj…smeh… moj primer je sedaj v rokah Vrhovnega sodišča, podobno kot je referendum o Lizbonski pogodbi v rokah Ustavnega sodišča, sam sem pa kot predsednik Zvezi DD Hervardi pravni zastopnik v tej zadevi.

    Res je, da me od 05.02. 2008 išče policija, da bi me odpeljala na prestajanje zaporne kazni. Takrat sem sicer imel vloženo vlogo za preložitev prestajanja kazni, vendar se je povsem nepooblaščeno v zadevo pred odločitvijo sodišča vpletla predsednica višjega sodišča v Mariboru ga. Alenka Zadravec, ki je od policije zahtevala, da me takoj aretira. Povod za takšno intervencijo je bila moja izročitev 2700 podpisov podpore referendumu o Lizbonski pogodbi predsedniku Državnega zbora Francetu Cukjatiju. Naslednji dan me je že iskala policija. Sam prostovoljno na prestajanje zaporne kazni ne bom nikoli in nikdar odšel, ker nisem kriv! Nikdar se nisem boril za takšno, nepravno državo in nikoli ne bom spoštoval politično montiranih sodnih odločitev. Čisto vseeno mi je katera od političnih opcij stoji za vsem tem.

    http://www.ssn.si/si/index.php?option=com_content&task=view&id=172&Itemid=58

  8. Igor Đukanović pravi:

    Bljak, pravosodja ne bi komentiral. Imam pa eno vprašanje. Kaj bi si lahko vaša stranka pomagala s tem, če bi prišla v parlament in bi konkretno Šiško postal poslanec? Iz zapora ne moreš opraljati poslanske funkcije. Pravzaprav se ti mandat celo vzame. Tako da ne razumem, zakaj niste izbrali kakšne druge vrste protesta, če ste tako zelo prepričani, da je po krivem obtožen.

  9. Štrigon pravi:

    Igor, a ti ne veš ,kaj vse je naš Tito sproduciral iz zapora ?
    To je naš novi slovenski Tito :-)

  10. Bljak pravi:

    Igor, preberi še enkrat:
    “Takrat sem sicer imel vloženo vlogo za preložitev prestajanja kazni, vendar se je povsem nepooblaščeno v zadevo pred odločitvijo sodišča vpletla predsednica višjega sodišča v Mariboru ga. Alenka Zadravec, ki je od policije zahtevala, da me takoj aretira. Povod za takšno intervencijo je bila moja izročitev 2700 podpisov podpore referendumu o Lizbonski pogodbi predsedniku Državnega zbora Francetu Cukjatiju.”

  11. Mirjana pravi:

    Spoštovani g. Igor. Nekoliko zaskrbljujoče vaše “novo” politično razmišljanje. Vi ste ga že sprejel kot obsojenega kriminalca,..ker sklepam, slepo verjamete razsodbi sodišča in naši celotni pravni državi. Če je temu tako, se bojim, da nimate velike želje vzpostaviti sistema, saj za vas deluje kot urca.
    Ne vem kdo je ta g. Šiško, a čim omenja plemenitega, in čudne razsodbe..dopuščam možnost, da ni vse iz trte zvito.
    Pa da ne bo pomote, nisem rekla da sem ne podpornik ne simpatizer te stranke ker je niti ne poznam dovolj,..predvsem pa se mi vse nacionalistične stranke zdijo nekoliko prenapete. A to je pač moje mnenje.
    Ker živim pravno državo na mojih ramenih, dopuščam vse.
    Je pa edina stranka, vsaj kolikor sem razumela, ki je na 1. mesto postavila svzpostavite učinkovite pravne države. In to pričakujem od slehrnega knadidata pod tč.1.

  12. kriptoproletarec pravi:

    Mirjana: Šiško je obsojen, zato je Igor tako pisal.

  13. V ZAPOR pravi:

    V ZAPOR, in upam, da te bodo tam južnjaki nategnili, SSNjevec, če bi dal N na koncu stran…bi bilo pa zanimivo,a ne?

  14. Mirjana pravi:

    In kaj če je obsojen? .. si prebral interviju?
    seveda, sodba je dokončna, mar ne? ko nam ustreza se obešamo na pravno “znanost”, ki je le skupek zblojenih, med seboj neusklajenih zakonov, podzakonskih določil, novel, noveliranih novel…
    Pri takšni zakonodajni, sodni ter izvršilni oblasti je vse možno. Ponavljam, dopuščam, da je sodba sporna, ne toliko ker je Šiška obsodila,ampak ker nekoga, ki naj bi bil vpleten ni. In kdo to je, vemo,…prav sedaj se sveti v soju svojih “žarometov”.

  15. Matts pravi:

    Swašta, kakšna kampanja. :)

  16. 007 pravi:

    Šiško, sam si kriv, ker si branil Mesijino slugo in ji slepo verjel. Tako si popušil še zanj, on pa lepo nastopa pred kamerami ter kasira na veliko. Lepo vas je Štajerce nategnu, za povrh pa je še dobu nazaj izpit na Ptuju!!!!!!!!kao, da je ponovno opravljal izpit. Ma nehajte se hecat in enkrat že spreglejte.. Ni kaj. Pa še volt ga pejte bedaki.Žal.

  17. vrana pravi:

    Žalostno, da SSN nadaljuje delo mafijskih strank - SDS,SNS,SJN.
    Sicer pa potrebujemo eno pravo domoljubno slovensko stranko - brez vpliva janšizma seveda!

  18. Faca pravi:

    A vodja huliganov je tudi vojni heroj?:)

    Še dobro, da pravna država deluje. Za švedskimi zavezami je pa tud topel obrok in postelja. Bo pač imel čas pisati manifeste:)

    Na živce mi gre, da se gre nekega mučenika…

  19. vodin pravi:

    Dejte provokatorji najprej si prebrat tukaj zakaj sploh gre! http://www.hervardi.com/primer_ponarejeni_tolarski_boni.php
    Potem pa komentirajte! Kar naenkrat sedaj selektivno verjamete v slovensko pravno državo, tajkunom, in raznim prejemnikom podkupnin ala Patria pa se ne bo zgodilo čisto nič.
    Slovenija je s svojim pravosodjem na ravni banana republik iz osrednje Amerike!
    V zaporih imamo kurje tatove ali tiste, ki opozarjajo na velekraje, medtem ko velike ribe vedno splavajo h koritu.

    Bravo Šiško, bravo SSN!

  20. vodin pravi:

    @ vrana
    SSN nadaljuje delo mafijskih strank???
    SSN opozarja prav na te mafijske stranke!!! Seveda je k tvojemu spisku potrebno dodati še tajkunske stranka ala SD, Zares in LDS. Pač moramo biti objektivne, a ne!? Selektivnost ni demokratična!

  21. vinetu pravi:

    slovenska narodnozavedna evolucija:
    najprej si tat in goljuf, morda celo poskusni morilec. potem ti težijo policaji. potem ustanoviš nacionalistično stranko in rečeš, da si vse to počel le za dobrobit domovine. potem počakaš, da se nabere dovolj bedakov, ki te izvolijo. potem greš namesto v ječo v parlament. in potem se sladko smejiš policajom (in ko te ne gledajo, se smejiš še bedakom, ki so te izvolili).
    zveni znano?

  22. Blaž Babič pravi:

    Ko so ga že želeli strpati v zapor, je med drugim Andrej Šiško nastopil tudi na Vest.si
    http://www.vest.si/2008/01/31/komentar-andrej-2/

    Andreju Šišku včeraj odzveli prostost
    http://www.pigac.si/2008/09/02/andreju-sisku-vceraj-odzveli-prostost/

    Janša zavaja celotno Slovenijo glede Lizbonske pogodbe
    http://www.hervardi.com/referendum2008_jansa_zavaja.php

    Ljudje, ki kritizirajo Šiška, si ne vzamejo niti nekaj minut, da bi prebrali, kaj se je dogajalo vseh 14 let na sodišču. Kaj šele, da bi o vsem kritično razmislili.

    Ali bi kdorkoli podtaknil “bombo” po avto osebe, ki jo je pred tem PRIJAVIL POLICIJI, češ da želi v Slovenijo vtihotapiti ponarejene tolarske bankovce (ki so šli kmalu za tem itak v sežig, torej ni bilo več dokazov)?

    Na koncu, ko bodo prišli po vas, ne bo več nikogar, ki bi vas branil.

    Andrej, resnice se ne da uničiti!

  23. zeleni pravi:

    Povsod kjer je bil Šiško zraven so bili problemi.

    Šiško je samo še eden izmed mnogih. Bolj papeški je od papeža. Vse so krivi drug, on pa ni kriv za nič. Mogoče bi kakšen cepec še verjel, če ga ne bi poznal. Jaz ga na žalost poznam in to ne v lepi luči.

  24. Blaž Babič pravi:

    @zeleni:

    Jaz ga na srečo poznam, v lepi luči.

    So pa “problemi” radi okoli takih ljudi, saj so redki, ki kaj naredijo. Potem se pa zdi, da se problemi na njih lepijo.

    Kakšne probleme si ti videl okoli njega? Kaj sploh govoriš?

    Bi ti šel rad v zapor za dve leti, če nisi storil dejanja?

  25. vodin pravi:

    @ vinetu
    Dej ne nabijaj! Šiško ni ustanovitelj SSN!!!
    SSN je ustanovljena leta 2002, poglej si register. Šiško je član SSN od letos.

  26. Blaž Babič pravi:

    @vinetu:

    Malo pa res preberi, preden govoriš na pamet. In ne predstavljaj si tako enostavnih kombinacij. V življenju jih ni.

  27. vodin pravi:

    Lipi Mate vas bo vse v zapor strpal in naredil to deželo…………………………….. Hrvaško!!!

  28. vinetu pravi:

    no, no, niste razumeli, da se to celo malo bolj nanaša ne neko drugo stranko…

  29. Mirjana pravi:

    Igor Đukanovič.
    Najlažji odgovor in najbolj komot. “Zakaj pa se niste uprli, če menite, da sodba ni pravična?”. Morda opozorim.
    Kadar nekateri ljudje padejo v mlin pravdanja, se pogosto zgodi, da je sodstvo pristransko, da ni strokovno. Povrhu se lahko zgodi tudi, da se na tvojih plečih lomijo interpretacije interpretacij med pravno stroko, saj si živ bog ne zna jasno razložiti zakonskega zmazka, ki nima ne repa ne glave ter je hkrati neustaven.
    Politika izve za takšen sporno sprejet zakon… prav v tem parlamentu, prosim za interpretacijo poslance,…in sicer za presojo interpretacije višjega sodiča konkretnega člena, saj so oni to sprejeli (pod predpostavko, da vedo kaj sprejemajo) in za nameček imajo plačano strokovno pomoč. Koliko odgovorov sem prejela? 0.00! Povedano mi je bilo, da je kopica sprejetih zakonov ustavno spornih , a žal oni ne morejo vložiti presoje ustavnosti. Oni jih samo “pokakajo”, nakar se jim fučka. Torej, nekdo mora krepko nagrbajsit, in če ima dovolj *** sam vložiti vlogo za presojo ustavnosti, ki pa mora biti zelo strokovno napisana (odvetnik),…a glej ga vrageca…ti nimaš pejnezov za dobrega odvetnika. …

  30. Mirjana pravi:

    zeleni, po tvoje je idealni državljan bogaboječa cucika, ki povesi pogled pred “avtoriteto” in vsako noč bogeca zahvali da je še en dan mimo, ko ga niso brcnili na cesto, ..da bo na kraju meseca dobil nekaj podobnega plači, a bog ne daj dvignit pogleda,..kaj šele glasu.?

  31. Dejstvo pravi:

    Dejstvo je, da je J.B. sicer res izjavil “Ja ne priznajem ovaj sud” ampak se je kljub temu pustil zapreti.

  32. dani pravi:

    Bravo SSN stranka ki se bori za malega človeka

  33. Revolucija pravi:

    Minister MATE bo krepko premagal SSN v Mariboru. GO GO MATE!!!

  34. vrana pravi:

    Jelinčič se je izmazal, ker ga ščiti izmeček janša.

  35. Igor Đukanović pravi:

    A v tem je štos. Nekje sem prebral samo, da je obsojen, nisem pa vedel česa. No, moram vas vse razočarati, jaz še vedno verjamem v pravno državo. In tudi da se na slovenskih sodiščih da iztožiti pravica. Res so pa sodni zaostanki izredno neugodni.

  36. Mirjana pravi:

    Razočarana da, …a vsaj iskren odgovor.
    thx

  37. markopigac pravi:

    Igor, poslancu se vzame mandat v primeru pravnomočne obsojenosti le, ČE JE K.D. storiv v času, ko je bil poslance. Če pa je prej, pa se mu ne. V primeru Šiška, vkolikor bi prestopil s svojo stranko DZ, bi najverjetneje izvršitev te “pravnomočnosti” morala počakati, do konca mandata, saj je javnost dobro vedela koga voli.

  38. Igor Đukanović pravi:

    Torej če bo Janša izvoljen na listi SDS-a, mu bo mandat ostal ne glede na izsledke finske preiskave, saj smo vsi že danes obveščeni, da je oseba “J” bila v mandatnem obdobju 2004-2008 podkupljena?

  39. markopigac pravi:

    napacno razmisljanje dobrega matematika. sisko je bil pravnomocno obsojen PRED ne pa po ali vmes. To je razlika. poleg tega je treba priti tudi v DZ. Janse ne morejo obsoditi v tednu dni. Saj nismo v Nurnbergu ali v Srebrenici.

  40. Bljak pravi:

    Kot sem omenil zgoraj je glavna stvar pri tem primeru to:

    “Takrat sem sicer imel vloženo vlogo za preložitev prestajanja kazni, vendar se je povsem nepooblaščeno v zadevo pred odločitvijo sodišča vpletla predsednica višjega sodišča v Mariboru ga. Alenka Zadravec, ki je od policije zahtevala, da me takoj aretira. Povod za takšno intervencijo je bila moja izročitev 2700 podpisov podpore referendumu o Lizbonski pogodbi predsedniku Državnega zbora Francetu Cukjatiju.”

  41. konec pravi:

    Ubogi novinar, balkanski komunajzerji ga vlečejo za nos in ga rabijo za lastne politične svinjarije (glede na to , da je Slovenija edina od vzhodnih evropskih držav, ki ni “počistila” s komunajzerji (tudi zato, ker so prepričani, da je bil Jugoslavanski komunizem, komunizem s “človeškim obrazom”). Vendar je moral preveriti različne si vire in infomacije, (ker pa tega ni storil in bo zaradi tega popolnoma pravilno tožen in zaradi katerega upam, da bo moral plačati in izplačati iz lastnega žepa ogromno denarja) , kako potega na Balkanu spletka gospodarstvo-politika-ostanki udbe (in njihova velika siva eminenca -VELIKA RDEČA PODGANA).
    Kar pa je nabolj žalostno opazovati kako Kos nalaga svinjarije ko je izven Slovenije iun je še enkrat več razumljivo, da deluje kot hlapec oziroma marjoneta za veliko rdečo podgano.

    Koliko podgan je še v slovenskem državnem in para-državnem sektorju?

  42. đerko pravi:

    Konec,

    Ves, toliko je podgan, da bo se doooooooolgo trajalo, dokler ne izumrejo. Samo to se ne bo konec. Pridejo na vrsto njihovi “nasledniki”, mlajsi, izsolani z mesanico komunisticnega in novodobne “ameriske demokracije” , vzhodnega in zahodnega. Upf! Ti bodo tako “zagnani”…

  43. Lolek pravi:

    Tole mi pa liči na eno veliko gestapovsko državo …
    Jebem mater, če tule vzadi spet JJ nima prstov …
    Jaz grem na Bahame, sam še kufer dnarja pobašem …

  44. crazyosa pravi:

    Vso prvosodje in policijo skupaj s šturmom in matejem je treba z jajce obesit zraven pa še janšo za noge ker jajc tk al pa tk nima

  45. Js pravi:

    Torej, če bo Džuko izvoljen na listi ZARES-a, mu bo mandat ostal ne glede na izsledke kriminalistične preiskave, saj smo vsi že danes obveščeni, da je oseba “DŽ” bila v mandatnem obdobju 2004-2008 preiskovana zaradi pedofilije?

  46. konec pravi:

    Lolek , ne Bahame bolj ti bi pašala Kuba.

  47. Igor Đukanović pravi:

    Bravo, Js. Uporabljaš možgane. No, upam, da se tudi tebi takšna pravna ureditev zdi nesprejmljiva. Še posebej, če bi recimo jaz kandidiral v kakšnem okraju, kjer folk ne bere Reporterja.

    No, naj te potolažim vsaj glede mene. Ne kandidiram na teh volitvah.

    P.S. Še vedno mislim, da poslanci izgubijo mandat vsaj, če so med služenjem mandata obsojeni na daljše zaporne kazni.

  48. konec pravi:

    Igor Đukanović, nisi ti odločil, zato ne reci. “Ne kandidiram na teh volitvah.”, povej raje, da je stranka tako odločila in se ji pokoravaš kar je zame zelo plemenito dejanje, ha, ha, ha)

    na delu?

  49. markopigac pravi:

    Igor, prav mislis. Ampak zgoraj je primer za nekoga, ki v casu dobljene kazni ni sluzboval kot poslanec v parlamentu ;)

Komentiraj