Monday 23. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Prezrta KDS

1. september 2008 ob 21:29 | Nejc Jemec |

V Krščanski demokratski stranki nameravajo do volitev na novinarskih konferencah podajati odgovore na nekatera aktualna vprašanja, ki jih kot parlamentarna stranka niso mogli na dosedanjih televizijskih soočenjih, je pojasnil predsednik KDS Jože Duhovnik. Dejal je, da so za nastanek t.i. tajkunov krive vse dosedanje vlade. Sekretar KDS Marko Štrovs se je dotaknil težav upokojencev in dejal, da se mu predvolilne obljube o 1000 evrov visokih pokojninah zdijo nezaslišane in žaljive.

Jože Duhovnik: “Pričakujemo vstop v parlament.”

Nejc Jemec

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 8 x komentirano
  1. Carlos Contreras pravi:

    Takole pravi nam vsem ljubi Ivan Štuhec v zadnji številki Družine: “Polarizacija kristjanov na političnem polju je proti zdravi pameti, ki jo osvetljuje vera. Če do nje prihaja zaradi užaljenosti, samovšečnosti, razočaranja in različnih mnenj, ki so v demokraciji legitimna tudi znotraj strank, potem lahko mirno zaključimo, da s takšno prakso nekaj ni v redu na ravni pameti in ne na ravni vere ali krščanskih vrednot. Prva krščanska politična krepost je razumnost, druga je pravičnost in tretja je miroljubnost. Ker gre za obče­človeške kreposti, jih lahko ljudje uresničujejo tudi zunaj pojmovne zveze »krščanska demokracija«. Še več, ta pojmovna zveza postaja vse bolj neverodostojna zaradi prakse, ki velikokrat nima nič skupnega s krščanstvom. Tu mislim predvsem na pomanjkanje iskrenega in odprtega dialoga in na upoštevanje pametnih argumentov. Krščanski zelotizem (zeloti so bili goreči zagovorniki postave, ki so jo branili z vsemi sredstvi, tudi z nasiljem), se pravi krščansko politično gorečništvo, nima mesta v sodobni družbi in v katoliški Cerkvi.”
    Branje med vrsticami pove dovolj.

  2. Revolucija pravi:

    Ivan Štuhec nam je naročil, da moramo voliti SDS. Je njen podpornik.

  3. Pero. pravi:

    Volilna vročica se očitno začenja. Danes so udarili z vsem… podporniki, ki so na njihovem spletu že kak mesec, danes je patrija obtožila Janšo itn, itn.

    Da je pa v vročici res vroče, pa dokazuje ta posnetek :)
    http://www.youtube.com/watch?v=md0RACEO6aM

  4. Carlos Contreras pravi:

    Kmalu pride na vrsto prispevek o malem Jezuščku in Michaelu Jacksonu.

  5. Simon pravi:

    Ustanoviti stranko zaradi užaljenosti, ker nisi več državni sekretar, je slaba popotnica za stranko. V Štrousovem primeru ti ni važen narod, temveč njegova kariera. Slabo.

  6. Carlos Contreras pravi:

    Komu od politikov je pa “važen narod”? Ne se hecat.

  7. simpatikus komunalis pravi:

    Narod si bo sodbo pisal sam.Hja in to 21septembra.

  8. aka pravi:

    Sodeč po videnem gre za sposobne in poštene ljudi.

    Simon, zakaj bi bivši državni sekretar iz užaljenosti ustanovil stranko, če pa je bil aktivni član neke druge? Mogoče pa Nsi ni izpolnjevala zastavljenih ciljev.
    Stranko so po mojem ustanovili zato, ker imajo vizijo, so strokovnjaki, poštenjaki in si upajo. Po ustanovitvi pa nekateri SO reagirali užaljeno. Našla sem tole, zelo zanimivo.:

    http://oslikarstvuinsecem.blogspot.com/2008/08/andres-mccarthy.html

Komentiraj