Monday 23. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Janez toži Boška

1. september 2008 ob 16:20 | Denis Sarkić |

Šrot Boško in Janša Janez - tožba
Gospodarsko-politična rivala Šrot in Janša Foto: DENIS SARKIĆ/VEST

Predsednik vlade Janez Janša je preko odvetnice Nine Zidar Klemenčič vložil odškodninsko tožbo proti prvemu možu Pivovarne Laško Bošku Šrotu za pet milijonov evrov. Razlog za odškodninsko tožbo so domnevno lažne navedbe v sobotnem Večeru. Janša zahteva, da Šrot umakne lažne izjave, med drugim izjavo o tem, da Janša parkira delnice Petrola, Term Čatež, IBI Kranj in Palome. Zahteva tudi plačilo odškodnine na račun humanitarnih organizacij Rdečega križa in slovenske Karitas. “Izjave Šrota so v celoti neresnične. V intervjuju za Večer je prešel iz insinuiranja na odkrito in neposredno laganje in prešel vse meje še sprejemljivega dialoga v demokratični družbi,” je v pisnem sporočilu pojasnila Janševa odvetnica Nina Zidar Klemenčič, ki je prepričana, da gre za zavestne laži z namenom škodovanja. Posebej nedopustna je po njenem tudi izjava Boška Šrota, da Janša posle parkiranja delnic zavestno izvaja na demografsko ogroženih področjih in s tem neposredno ogroža “prav vsa delovna mesta”. Nedopustnost, žaljivost in protipravne posledice te izjave so toliko večje ob dejstvu, da gre za predsednika vlade, ki ima med svojimi javnimi in prepoznavnimi cilji tudi zmanjševanje brezposelnosti in ustvarjanja pogojev za hitrejši razvoj demografsko ogroženih področij, je še sporočila odvetnica.

Denis Sarkić

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 8 x komentirano
  1. vrana pravi:

    Notoričnemu lažnivcu janši verjmejo še samo totalni zarukanci. Janša je tajkun osamosvojitvene vojne. Kje so milijarde od prodaje orožja Hrvatom. Izmeček janša je v tem primeru kar tiho. Se ve zakaj

  2. losos pravi:

    Se pravi, če prav razumem - nikar grdo ne govori o Janezu Janši, ker drugače te bo tožil

  3. BOTA pravi:

    Če me spomin ne vara, je to že druga zasebna tožba, ki jo je sprožil premje Janeza Janše. Za kaj pravzaprav gre pri tej tožbi, za politični manever ali osebno užaljenost? Verjetno vsakega po malem.

    Če gre za politični manever, je to lahko precej dvorezen meč. Razsodbe sebi v prid pred volitvami ne bo dočakal, sodbe ljudi o tej stvari pa znajo biti zanj tudi neugodne.

    Če gre za užaljenost, je stvar še slabša. Glede na izjave, ki padajo v politik sem ter tja, bi skoraj vsak dan lahko kdo koga tožil. Če se spominjamo izjav, ki jih je v svoji politični karieri izrekel Janez Janša, bi zoper njega lahko teklo že zelo veliko tožb. Pa jih ne. Zakaj? Zato, ker to v politiki ni dostojno saj se morajo politični problemi reševati po politični in ne pravni poti.

    Lahko pa tudi verjamemo, da gre za resnico. Kaj je že resnica v politiki?

  4. tomaž pravi:

    Predvolilna limanica, na katero se bo prijelo nekaj % politično pasivnih volilcev. Še dobro, da je g.Drnovšek umrl in v grob odnesel skrivnosti orožarske afere- v primeru katere je sam preklical nadaljne preiskave v zvezi z JJ in tako ustavil delo kriminalistov še predenj so v javnosti prikazali umazane orožarske ”tajkunske” posle JJ……in kam so izginili takratni milijoni nemških mark????

    Sem slišal (iz dobrih virov), da ima JJ v J Ameriki v solastništvu celoten otok, na katerem ima dobro varovano in pregrešno drago vilo. Ker pa je lastništvo stavbe verjetno pisano na neko tretjo osebo, pač ni v ”uradni lasti JJ”…..in tako ostaja ”ubošček”, ki se je zavoljo zmage pripravljen odreči 5000000 € odškodnine, ki jo bomo itak plačali davkoplačevalci…..PA SE MI RES SMILI, TALE NAŠ PREMIER!?!

  5. englishman pravi:

    “Kje so milijarde od prodaje orožja Hrvatom.”

    po podatkih tednika finance jih ni nikjer: http://siol.net/Slovenija/Volitve_2008/Novice/2008/08/premozenje.aspx

    “Janez Janša, predsednik SDS, je lastnik trisobnega stanovanja v Ljubljani in počitniške hišice s pripadajočim zemljiščem v Bovcu. Za stanovanje, ki ga je kupil s kreditom, je odštel 208.000 evrov. Za hišo v Bovcu je leta 2001 odštel 54.000 evrov, za zemljišče okoli nje pa je plačal še 12.500 evrov. Je tudi lastnik volva, za katerega je odštel 35 tisoč evrov. Certifikat je podaril v dobrodelne namene.

    Janša je predsednik vlade in je maja dobil 6.361 evrov bruto in 3.258 evrov neto plače. Poleg tega je prejel še nadomestilo plače in povračila stroškov v zvezi z delom v višini 79.632 evrov ter regres v višini 646 evrov.”

  6. simpatikus komunalis pravi:

    Tožil bom SIOL,ker nimam finskih tv programov.Zdaj pa ne morem videti koliko je zemal pri patrii.
    Drugače pa boško denar imaš zveze tudi daj dokaži mu že enkrat,da je kradel.
    Slovenija ti bo hvaležna.Ti naredimo letališče,ki se bo imenovalo po tebi.

  7. losos pravi:

    Tožil bom POP TV ker objavlja finske laži, ki so predvolilno motivirane

  8. šifra pravi:

    ..jst bom tožila pa kr našega “vsemogočnega” ..k nas “ustvaril”, na tulk bedast način!

Komentiraj