Monday 23. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Pahorjev kabinet

30. avgust 2008 ob 18:50 | Denis Sarkić |

Predsednik Socialnih demokratov Borut Pahor je v Ljubljani predstavil širši nabor kandidatov za položaje v prihodnji koalicijski vladi, če seveda zmaga SD. Sedemnajst kandidatov po Pahorjevih besedah odlikuje kompetentnost, saj so vsi ugledni strokovnjaki na svojem področju in nihče ni odvisen od politike, poleg tega pa so suverene osebnosti, ki “razmišljajo s svojo glavo”. Kot je ob predstavitvi kandidatov pojasnil Pahor, imajo Socialni demokrati spričo položaja, v kakršnem so pred parlamentarnimi volitvami, dolžnost, da javnosti predstavijo tudi širši nabor kandidatov za sestavo nove vlade. Socialni demokrati, ti upajo na relativno zmago na volitvah, pa tudi na uspeh sorodnih strank, po volitvah predvidevajo nekatere strukturne spremembe ministrskega kabineta. Tako bi združili resorja brez listnice za razvoj in lokalno samoupravo, uvedli pa resor za usklajevanje področij financ, gospodarstva in sociale.

Uvodni Borut Pahor:

Med kandidati za nove ministrske položaje so med drugim nekdanji državni sekretar na notranjem ministrstvu Bojan Bugarič, ki bi prevzel vodenje ministrstva za javno upravo, Andreja Črnak Meglič z Inštituta za socialno varstvo, ki bi postala ministrica za delo, družino in socialne zadeve, in nekdanji guverner Banke Slovenije Mitja Gaspari, ki bi vodil novi resor brez listnice za usklajevanje področij financ, gospodarstva in sociale. Nekdanji državni sekretar na ministrstvu za razvoj Andrej Horvat bi vodil ministrstvo za razvoj in lokalno samoupravo, profesorica obramboslovja Ljubica Jelušič ministrstvo za obrambo, ekonomist Franci Križanič pa ministrstvo za finance. Vodenje ministrstva za gospodarstvo bi prevzel pomočnik predsednika uprave Gorenja Robert Ličen, profesor na Biotehniški fakulteti Franc Lobnik pa bi stopil na čelo ministrstva za okolje.

Borut Pahor odgovarja na vprašanja:

Pahor o olajšanju po predstavitvi kandidatov za ministre:

Podpredsednik SD in profesor na fakulteti za družbene vede Igor Lukšič bi postal minister za šolstvo, vrhovna državna tožilka Vlasta Nussdorfer pa ministrica za notranje zadeve. Ministrstvo za kmetijstvo bi prevzel Milan Pogačnik, ki je to funkcijo že opravljal, vodenje ministrstva za kulturo pa bi zaupali generalnemu direktorju Cankarjevega doma Mitji Rotovniku. Prorektor Univerze v Ljubljani Ivan Svetlik naj bi prevzel vodenje ministrstva za visoko šolstvo, diplomat Ciril Štokelj pa ministrstvo za zunanje zadeve. Ministrstvo za pravosodje bi Socialni demokrati zaupali nekdanjemu ustavnemu sodniku in profesorju na Pravni fakulteti Lojzetu Udetu, ministrstvo za promet profesorju na Fakulteti za pomorstvo in promet Patricku Vlačiču, vodenje ministrstva za zdravje pa Božidarju Voljču, ki je to funkcijo že opravljal.

In še triptih kandidatov - Mitja Rotovnik, Vlasta Nussdorfer in Ljubica Jelušič:

Denis Sarkić

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 49 x komentirano
  1. losos pravi:

    Sami doktorji in magistiri…

    No, veliko bolje kot pa SDSovski lesarji pa električarji in obrtniki.

  2. vrana pravi:

    Preden je izmeček janša začel z nagnusno politično propagando (Express, janšev tednik) , je SD vodila za 15% pred SDS. Vendar so ljudje,ki ne znajo razmišljati s svojo glavo, nasedli janšistični politični propagandi, ki blati opozicijo in SLS, tako da zdaj janša ponovno vodi. Pisci člankov pa se podpišejo samo z inicialkami, tako da jih žrtve ne morejo tožiti zaradi njihovih laži in poditikanj.

    Seveda sta tudi Stalin in Hitler na takšen način privabila veliko neinteligentih ljudi in imela svoj čas ogromno podporo.

    To preprosto, neizobraženo rajo so janšisti prepričali, da živijo bolje, kot pred štirimi leti.

    Vse je boljše, kot ta drhal na oblasti. Celo Pahor. Zato vsi na volišča in volite proti tej bandi, ki ima v rokah vse vzvode oblasti in ogromno kapitala.

    Dol z janšističnimi iztrebki in njihovimi pomagači (Jelinčičem, Bajukom in podobnimi potapami)!!

    Zelo je verjetno, da bo zvarek janša ponovno zmagal, saj se poslužuje najbolj nedemokratičnih metod.

    Vemo, da je ta notorični lažnivec, trgovec z orožjem, cinik, avtokrat, diktator in psihopat janša v 90′ letih celo načrtoval državni udar.

    Ščiti ga pa tudi Barbara Brezigar, zaradi katere vse tožbe proti zločincu janši romajo v koš.

    Ljudem, je treba pomagati, da začnejo razmišljati s svojo glavo in da preverejo še kaj drugega, ne le časopise, za katere mislijo, da so zastonj in so podla propaganda nedemokratičnih sil na oblasti.

    Naredite konec vladavine teh nesposobnežev, lažnivcev, kriminalcev, bedakov!

  3. Farad pravi:

    vrana, zdaj ko si se ˝izbruhal˝, pa hitro par uspavalnih popapcat in lepo spančkat.

  4. ervinator pravi:

    “Preden je izmeček janša začel z nagnusno politično propagando (Express, janšev tednik) , je SD vodila za 15% pred SDS.”

    To je odvisno od tega, katerim anketam verjameš. Ninamedia en mesec pred volitvami LDS svojemu favoritu praviloma nameri vsaj 10 % več od rezultata na volitvah: leta 2000 51 % (volitve: 36 %), leta 2004 32 % (volitve: 23 %).

  5. ribič pravi:

    tole je za 15%,če se poklopijo planeti..

    zaslužni šestdeseteletniki,sošolke Palčkove (nekateri smo se spraševali,kdo je tista natupirana gospa,ki se pojavlja povsod in vedno),kandidat LDSa za predsednika (znan po pragmatični sankcij 12 mesecev prohodnok,11 mesecev odhodkov),bivši zdravstveni minister…..

    najbolj me je prepričala gospa naputirana kandidatka za “vobče”:
    “želela sem resor1 ali pa resor2,ko pa mi je g.Pahor (Kučan) ponudil resor3 sem samo zavzdihnila”..in seveda sprejela

    tužna su zelena polja

  6. losos pravi:

    Sej, ko ni argumentov se začne žaljenje… Tako kot virant.

  7. 007 pravi:

    @vrana

    svaka čast. vse je OK in res. te podpiram na celi fronti in se v celoti strinjam s tabo.

  8. ribič pravi:

    ..Virant je zadel 100%… tole listo je sestavil načelnik štaba,Borči jo je samo prečital..
    za ene člane drim tima sploh še ni slišal….

  9. Sebastjan Jeretic pravi:

    podrobnejšo predstavitev vseh kandidatk in kandidatov lahko pogledate na spletni strani stranke:
    www.socialnidemokrati.si

  10. vizz pravi:

    Ta ekipa je veliko boljša od sedanje vlade, ki ima nesposobneže tipa Rupel, Bajuk, SImoniti, Šturm, Podobnik,…

  11. Dr. Strangelove pravi:

    @vrana

    …se podpišem!

  12. sanja pravi:

    vau, ministrica za obrambo in ministrica za notranje zadeve!! na teh 2 pozicijah pa še nsmo imeli žensk, ali ne?

  13. doajen pravi:

    A danes pa je Borči že ozdravel? Tisti robček, prepoten obraz in skrušen pogled na POP-u je bil res dizaster na kubik…

  14. Saša pravi:

    Nadejam se zmage opozicije, pa vendar je ta Pahorjeva ekipa zame precejšnje razočaranje.
    Recimo, da bo tretjina ekipe bila dobra, ostalo pa je srednja žalost.

  15. Carlos Contreras pravi:

    Eni so v redu, drugi bolj bogpomagaj. Kaj hočemo.

  16. marjan pravi:

    Saj tako ne bodo izvoljeni.

  17. Hohštapler pravi:

    Ude in Bugarič sta dobra izbira, ostalo je pa katastrofa. Mitja je že leta 1999 izjavil, da ima dosti sodelovanja v vladi in da si želi nadaljevanja kariere v stroki, zato je prav čudno, da je spet zagrizel v politiko. Rotovnikovo promoviranje elitizma mi je tuje, Voljč se je izkazal kot zelo slab minister, o Križaniču pa ne bi, ker bo o njem dosti povedla stroka, če bo sploh prišel na položaj. Skratka - ocena kandidatov -2

  18. Mirjana pravi:

    Notranja ministrica je ok. Bravo, končno bodo ženske naredile red.Mi je pa všeč zasedba, pa naj jo je sestavil BP ali pinko palino,..pomeni le, da sodelujejo.,

  19. ribič pravi:

    Mirjana;
    gospa natupirana je seveda v redu,sej se ve,kdo jo je predlagal ( Milanova sošolka,tako kot mama Zdenka)..

    “razmišljala sem o resorju ali resorju2,ko pa mi je g.Pahor ponudil resor3 ,sem samo zavzdihnila in sprejela”

    Kot “strokovnjakinja za vobče” bi sprejela tudi resorje5,6,7,8 in 45

    “Dali bomo priložnost mladim” je bilo geslo Borutovo. Yes,indeed

    drim tim za 15%

  20. ribič pravi:

    aja,pozabu..

    poleg bivšega župnika Cukjatija imamo zdej še kandidata bivšega župnika Cirila Štoklja.

  21. Mirjana pravi:

    ribič,… Virant - Brejc, Bratje JJ, pa še jih je…a to je pa sprejemnljivo?
    dali bomo priložnost mladim je vsekakor politika jutrišnjega dne,..a tej mladi so morda še prepametni, da bi stopili v golaž, ki je sedaj skuhan. …se morda spomneš kdo je izjavil “na mladih je svet”?

  22. G7 pravi:

    @hohštapler

    Hočeš nočeš, kulturna elita mora obstajati in mora tudi imeti nekje prostor za nastope, meni se zdi “Rotovnikov” Cankarjev dom zelo primerna institucija za to .Tako po kapaciteti kot po poziciji v mestu. In to mislim, kljub temu, da bi znali neelitisti predlagali kak šotor na kakem parkirišču.

    Sicer pa nekoč elitni deli kulture gravitirajo k množicam z malo manj zahtevnim programom. Za primer: Opera v hali Tivoli ali pa oživitev gledališč z lahkotnimi komedjami. Sicer pa je progam Cankarjevega doma izredno odprt, v večini neelitističen. Razstave fotografij, arhitekture, stripa, evropski filmi, plesne predstave, celo knjižni sejm, predavanja, vrsta bolj lahkotnih glasbenikov, ki nastopajo tudi na drugačnih odrih etc., vse to govori v prid neelitizmu. Zna biti, da tvoja ost leti na zloglasni koncert Jose Carrerasa pred leti, zato bi rad slišal od tebe kje v Evropi si ga lahko ogledam za manj denarja in z lažjim dostopom do kart? Sam vidim alternativo le v stojiščih (!) Prince Albert Halla v Londonu. Bom pa vesel vsakekga dodatnega predloga.

    Še tole. Cankarjev dom je izreden slovenski simbol. Majhna severna republika si je še za časa Tita privoščila mogočnejši hram kulture kot sama salonska prestolnica Beograd! Arhitekt Ravnikar in Mitja Rotovnik imata glavne zasluge da nista popustila partijskim pritiskom, ki so se tem idejam aktivno upirali. Čeprav konec sedemdesetih niso mogli z gotovostjo vedeti kaj vse bo to potegnilo za sabo, se je Cankarjev dom izkazal kot odličen generator Slovenske zgodovine in kulture. (prelomni dogotki, osamosvojitvena vojna, kulturna produkcija). Cd se nam je kot narodu tisočkrat povrnil in nam še vrača. Smo po tistem še naredili kaj tako velikopoteznega? Ker smo pri elitizmu, me glede na to, da v novi (Simotitijevi) operi ne bo niti enega dodatnega stola več- samo prezidavanje odra, sanitarij in garderob ne prepriča da gre za potezo vredno primerjave.

    Bi pa rad slišal tudi kakšen predlog ki bi lahko kvalitativno pariral Mitji Rotovniku, ki je že 28 let eden vodilnih kulturnih menedžerjev (!) in uspešno (gledamo finančno, ker s kulturnega vidika se ne bi rad zapletel v debate s konzumenti kulture Atomic Harmonic glede programa) skozi razlilčne politične (vse vlade, menjava sistema) in ekonomske sisteme vodi to osrednjo kulturno institucijo v državi. Torej nekdo, ki je toliko časa aktivno vpet v kulturo in zaradi svoje profesije ne drži zamer znotraj kulture in ni nagnjen propagiranju svoje profesije (npr. igralec odrskih, glasbenik glasbenih predstav). Predlog naj “drži vodo” ne vina (oprosti Vasko, ker sem te izključil). Perspektiven kader, se zdi mogoče Rukavina, seveda, ko se bo osvobodil svojega ega in malo manj zablodil, kot je z zadnjim programom za kulturno prestolnico a recimo, da je to dobra osnova za drug mandat. Sicer bo Stefanovski vsakih 14 dni v Gallusovi dvorani, samo če bo vse ostalo štimalo bo tudi OK.

  23. losos pravi:

    @G7

    Saj veš, vse kar ni narodno-zabavno je že zakomplicirano in torej neuporabno, pa kakšna arhitektura neki, te naši arhitekti znajo samo kvadrataste gravže delat, namesto da bi lepe dvokapno domačijske vile z bazenom ter jonskimi stebri… Fej pa taka kultura za hohštaplerje

  24. wave pravi:

    Bolj žalostno izgleda tale Pahorjeva ponudba, daleč od tega, da bi lahko govorili o kaki resni alternativi.
    Kot potencialni volivec sem razočaran. Moj glas bo šel obstoječi vladi, ki ima nekaj močnih adutov:
    - uvedba vinjet
    - okrepitev boja proti tajkunom (urad za varstvo konkurence, agencija za trg vrednostnih papirjev)
    - policijske aretacije nekaterih akterjev, ki so bili še do nedavnega nedotakljivi
    - razbitje notarskega, delno tudi odvetniškega lobija
    - uvedba stanovanjskih subvencij mladim družinam
    - občutno znižanje brezposelnosti
    - dobri gospodarski rezultati in realna rast dohodkov prebivalstva (ki pa jo je v zadnjem letu zmanjšala uvedba evra in usklajen dvig cen s strani naših monopolističnih trgovcev)

  25. losos pravi:

    wave, dost imam vašega desničarskega nakladanja. Že 2 dni berem po vseh straneh, kako bo borut nima več vašega glasu.

    Oprosti, ampak sd tvojega glasu nikoli ni imel!

  26. G7 pravi:

    @wave

    Potencialni volilec si vkolikor si volilni upravičenec.

    Sam bi rad zaploskal uvedbi stanovanjskh subvencij mladim družinam, zato nas prosim oskrbi s kakšno dodatno informacijo ali povezavo, da bomo vedeli da ni samo promo iz Šentivda pri Stični.

  27. Vojko pravi:

    @wave

    Meni pa prosim postrezi s podatki (empiričnimi in ne govejimi) o realni rasti dohodkov.

  28. abc pravi:

    komi čakam 21ga da zmaga SD

  29. Šuško pravi:

    “Vse je boljše, kot ta drhal na oblasti. Celo Pahor. Zato vsi na volišča in volite proti tej bandi, ki ima v rokah vse vzvode oblasti in ogromno kapitala.”

    Podpis!

  30. angie pravi:

    Odlična ekipa - ampak manjka še kdo iz zaresovske ali ldsovske sredine. Veliki Školjč bi bil boljši kulturni minister kot mali Rotovnik.

  31. angie pravi:

    adG7:
    “Cankarjev dom je izreden slovenski simbol. Majhna severna republika si je še za časa Tita privoščila mogočnejši hram kulture kot sama salonska prestolnica Beograd! ”
    CD je čisto ok, ni pa nič posebnega, mislim arhitekturno. Si mogoče pozabil, kakšno lepo knjižnico z belimi albanskimi čepicami smo s skupnimi močmi , predvsem pa slovenskim denarjem za nerazvite, Jugoslovani postavili v prištini. Pa dvorano Bora i Ramiz?

    Rotovnik je spreten menedžer in zvit kot presta, nima pa še zdaleč tistega šlifa, zlasti pa politične modrosti, kot jo izkazuje mnogo mlajši Školjč. Pa ne bvi stavila pol centa nanj, ko so ga pred mnogimi leti postavili za ministra za kulturo. Zdaj, po tolikih letih, in ministrih vseh baž ter ministrice, ki je komaj sestavila stavek z repom in glavo, se mi zdi Školjč naravnost odličen..

  32. Revolucija pravi:

    To se tudi jaz opazil, da je veliko napisal, da so imeli Pahorjev glas. Ampak to je verjetno propaganda iz nasprotnega tabora. Veliko komentarjev v času predvolilne kampanje ni realnih, ker so stranke šle tudi med komentarje

    Tako je bilo v Avstriji, ko so kasneje novinarji ugotovili, da so imeli celo nekatere spletne strani, ki so imele dan le po nekaj komentarjev v času kampanje pa precej več. Po kampanji so nekateri komentatorji (nicki) niso več oglašali.

  33. Dani pravi:

    Ekipa ki ni sposobna takšnih ne rabimo kumrofškega smetja je bilo dovolj

  34. Šlonko pravi:

    angie:

    Cankarjev dom je izredna arhitektura. CD je gotova ena največjih novodobnih arhitektur v okolici. Niso zamanj prof. Ravnikar in mnogi njegovi sodelavci prebedeli mnogo noči, da so nam zgradili kulturni dom, kot se šika. Je pa seveda grajen v določenem obdobju in seveda v kontekstu tega obdobja ga moraš jemati. Ni arhitektura samo kako “izgleda”, ampak predvsem velja koncept in pri CD je res veličasten. Takšne hiše še dolgo ne bo, kar poglej kakšen je NUK2, temu pa lahko milo rečeno rečeš “nič posebnega”.

  35. narava pravi:

    Borut Pahor :
    Franc Lobnik za ministra za okolje- dotična oseba je v :
    Svet za varstvo okolja Republike Slovenije ,
    pa nič od njega,
    e moj Pahor

  36. angie pravi:

    @Šlonko
    CD je arhitektura iz konca 70.ih let in zgolj to.Ena Največjih? Ja, po kvadraturi gotovo. Sicer pa sem po svetu videla mnogo lepših, recimo Sharunov kulturni dom iz 60.ih let v Berlinu ga krepko poseka, pa …da ne naštevam. Če je ravnikar s sodelavci bedel nad projektom cele noči - pa kaj:to počnejo še zdaj marsikateri arhitekti, ki morajo oddati projekt do določenega datuma.

    Hočem reči, da prestolnica nujno potrebuje stavbo, ki jo bo pognala napre, v prihodnost.. Tako kot je VViconcijev otok in tako imenovani Alien leta 2003 iz starega Gradca naredil tekmeca Dunaju.O NUK2 ne bi zgubljala besed. je že prof. Gabrijelčič vse povedal.

    Mitja Rotovnik je samo menedžer te hiše, in nič več. Nagnjen k samopromociji. Program mu sestavljajo drugi, kompetentnejši.
    Očitno pa Pahor meni, in to je moje veliko razočaranje , da kultura potrebuje menedžerja. S čimer se jaz ne strinjam. je pa vsekakor še vedno boljše, kot trenutni profesor, ki mlati po kulturi in hrani samo svoje strankarske prijateljčke.

  37. lib pravi:

    mah jst bom počakal do konca, in upam da bo kučan na konc še enkrat povedal koga je treba obkrožit, ker se mi ne da več razmišljat kdo vodi ali gg al pahor na levici,…

  38. Marko pravi:

    Jst bum tud pučaku na Milana.Narod, ki ga tako vozi malo desno, malo levo, potrebuje kleno besedo in jasna navodila.

  39. konec pravi:

    Podpredsednik SD in profesor na fakulteti za družbene vede Igor Lukšič bi postal minister za šolstvo, vrhovna državna tožilka Vlasta Nussdorfer pa ministrica za notranje zadeve. Ministrstvo za kmetijstvo bi prevzel Milan Pogačnik, ki je to funkcijo že opravljal, vodenje ministrstva za kulturo pa bi zaupali generalnemu direktorju Cankarjevega doma Mitji Rotovniku. Prorektor Univerze v Ljubljani Ivan Svetlik naj bi prevzel vodenje ministrstva za visoko šolstvo, diplomat Ciril Štokelj pa ministrstvo za zunanje zadeve. Ministrstvo za pravosodje bi Socialni demokrati zaupali nekdanjemu ustavnemu sodniku in profesorju na Pravni fakulteti Lojzetu Udetu, ministrstvo za promet profesorju na Fakulteti za pomorstvo in promet Patricku Vlačiču, vodenje ministrstva za zdravje pa Božidarju Voljču, ki je to funkcijo že opravljal.

    ALI STE OPAZILI, DA IMAJO KOMUNAJZERJI VSE BODOČE MINISTRE USLUŽBENCE V DRŽAVNIH ORGANIH, PREDVSEM NA UNIVERZAH IN SODSTVU?
    ALI NI TO ZANIMIV POKAZATELJ, KAKO SI ONI PRDSTVALJAJO MODERNO PRAVNO DRŽAVO ?
    OSEBNO VIDIM TE OSEBE KOT IZTREBKE IN OSTANKE PREJŠNJEGA KOMUNISTIČNEGA SISTEMA (IN ZATO SO TAM ZAPOSLONE, DRUGAČE NE BI ZNALE NITI POMETAT CESTE IN ČISTIT STRANIŠČA).
    AMPAK UPAM , DA JE SAMO VELIKI HEC TO , DA BO ENA IZRAZITO SPORNA OSEBA (KAR SE TIČE EVROPSKIH SKUPNIH IDEALOV) KOT LUKSIČ LAHKO KDAJ MINISTER. ČE BO LUKSIČ RES POSTAL MINISTER, SE BO SLOVENIJA OSRMOTILA PRED CELO EVROPSKO SKUPNOSTJO IN OSTALI NE-KOMUNISTIČNIM SVETOM!

    LUKSIČ SRAMOTA SLOVENSKEGA IZOBRAŽEVANJA!!!!!

  40. EgonAlter pravi:

    @Konec:
    Nomen est omen!

    Komentar Konca je obenem očitno tudi konec tehtne in argumentirane razprave.

  41. IpseDixit pravi:

    # konec pravi:
    1. september, 2008 ob 8:22

    Komunajzerji kar besnijo zadnje čase, kaj se jim dogaja, da so tako živčni?

    # konec pravi:
    1. september, 2008 ob 8:24

    Opažam, da so komunjajzerji vedno bolj živčni in nervozni. Zanimivo.

    Zanimivo. :)

  42. janez pravi:

    Sramota za Pahorja na shodu v Mariboru pa pevka poje v tujih jezikih poslušajte www.hervardi.com

  43. sanja pravi:

    ja, ni je čez slovensko vižo.. če brizga, pa še boljš..

  44. BORAC pravi:

    VRANA,
    povej mi kaj so naredili vsi LDS in SD doktorji in profesorji v dosedanjih vladah? Sedeli so na dveh funkcijah, kot profesorji na fakultetah, zraven pa so za slavo in pridobivanje denarja prevzeli še ministrska mesta. Tako so slabo delali, kot profesorji in slabo kot ministri.

  45. BORAC pravi:

    V slovenski politiki se je pojavilo mnenje, na podlagi mnenjskih voditeljev, da je biti politik nekaj umazanega in podlega. Saj drugače si ne morem razlagati poplavo kandidatov in kandidatk za ministrska mesta, ki se ves čas razglašajo za nepolitike - primer Gaspari in še drugi. Če gre samo za vrhunske strokovnjake, za kar jih razglašajo stranke, naj se zaposlijo kot strokovni sodelavci po ministrstvih, ne pa da polovico časa preživijo na fakulteti polovico pa kot ministri. Ko je potrbno odločati so politiki, ko je potrebno nositi odgovornost za nastalo so nenadoma neodvisni strokovnjaki. Preveč je bilo že takega kadrovanja, zato si česa takega ne moremo več privoščiti.
    Ministrovanje je politična funkcija in zahteva celega človeka. Ministrova naloga je da izvaja politični program svoje stranke in za to tudi nosi politično odgovornost, ki se prešteva na volitvah. Skrivanje politikov, tipa Gaspari, za strokovnostjo pa je navadno sprenevedanje in zavajanje volilcev.
    Naj bo to jasno!
    Naj bo to kristalno jasno!

  46. tom pravi:

    Ali ni Milan Pogačnik dekan na Veterinarski fakulteti, kjer je vse v razsulu. Ne more brzdati svojih zaposlenih, še manj pa svojega kurirja. To bo še zanimivosti za novinarje.

  47. Carlos Contreras pravi:

    Zabava me dejstvo (Jože Tanko TM), da o izmečkih kriči človek, ki je napol pismen.

  48. wave pravi:

    @G7:

    Javni razpis za stanovanjske subvencije za mlade družine je objavljen na spletnih straneh stanovanjskega sklada RS: www.stanovanjskisklad-rs.si

    Pomoč mladim družinam pri reševanju stanovanjskega problema v obliki denarne subvencije je uvedla Janševa vlada in to je dejstvo. Vse dosedanje “leve” slovenske vlade tega v 12 letih niso bile zmožne. Levičarji radi obljubljajo, desničarji pa za spremembo tudi kaj storijo.

    Ker se odločam na podlagi dejanj, ne pa danih obljub, je jasno, kam bo šel moj volilni glas.

    @Vojko:
    podatki o realni rasti dohodkov?
    ni problema.
    leta 2004 je znašala povprečna plača v RS cca.162 000 SIT
    danes pa znaša, preračunano v tolarje cca. 211.000 SIT
    Ob upoštevanju inflacije od leta 2004 do 2008, izračun pokaže realen dvig povprečne plače.

  49. G7 pravi:

    @wave

    Bravo si se potrudil in našel. Plosk plosk! Zelo podpiram. Hvala za informacije. So pa desnilčarji potrebovali kar nekaj časa da so prišli do tako smele odločitve, tudi sam Janša, saj je to že četrta (!) vlada v kateri sedi Janša in njegova stranka, tako da možnosti je bilo že nekaj.Da “leve” SLS in njihove minutaže v prvi postavi ne omenjamo.

    Pri drugem podatku pa zna biti problem (ali pa priložnost za tebe), kajti podatke o najnižji realni rasti dohodkov je objavil Eurostat (ec.europa.eu/eurostat/) kjer ne slovijo po tem da bi imeli ravno pogoste težave s kalkulacijami, niti po tem da bi jim kak Niko Toš uravnaval številke. Torej, ali se v prazno šopiriš ali pa si na pragu velikega preboja s popravljanjem uradne eu statistike. Pa ne nam servirat dimnih bombic v stiulu statističnih piruet z cca. številkami. Loti se eurostata, oni stojijo za številkami, da je realna rast dohodkov najnižja v deželi kjer vlada Janša.

Komentiraj