Monday 23. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Katarina na klavirju

30. avgust 2008 ob 15:06 | Denis Sarkić |

LDS je v Cankarjevem domu pripravila predvolilno konvencijo s predstavitvijo kandidatk in kandidatov, ki se bodo 21. septembra za vstop v parlament potegovali na listi LDS. “Delali bomo učinkovito in rezultati se bodo poznali, delali bomo solidarno in pošteno, dobro za vse,” je napovedala strankina predsednica Katarina Kresal. Kdor hoče spreminjati stvari, ne sme pristajati le na to, kar je, mora si drzniti postavljati vprašanja, pogledati naprej, si upati izzvati prihodnost, je Kresalova poudarila v nagovoru zbranim. In ponudila odgovor na vprašanje, kakšno prihodnost vidijo.

Konvencija LDS s predsednico Kresalovo na klavirju:

Po njenih besedah vidijo Slovenijo poštenih ljudi, v kateri se bo s poštenim delom dalo pošteno živeti; v kateri se s podjetji “ne bo mešetarilo pod mizo predsednika vlade, ampak pregledno trgovalo na borzi”; “v kateri bo svoboda medijev res temelj svobodne družbe in ne joker v prijateljskih kupčijah”. Hočejo drugačno prihodnost, je poudarila in dodala, da gre zadnja štiri leta “Sloveniji na slabše”. Sedanja oblast je po njenih besedah vse prehitro zapravila priložnost. Izpeljala ni nobenih ključnih reform, ni si naredila nobene zaloge z ugodnih svetovnih gospodarskih tokov, le statistike in kredite, visoko inflacijo, tajkune in tabloide, propadle razpise, je med drugim navedla Kresalova.

Govor Katarine Kresal (v celoti za sladokusce):

“Na pravi poti bomo šele, ko bodo ministri spoštovali zakone, ko se policaji ne bodo vtikali v delo sodišč, ko politiki ne bodo nadzorovali gospodarstva in politkomisarji ne bodo urejali medijev,” je poudarila predsednica LDS. “Na pravi poti bomo šele tedaj, ko bo Slovenija na pravni poti,” je dodala. Kresalova je menila, da gre vladi Janeza Janše “rdeči karton”. Kot je nagovorila kandidate, vidi v njih drugačne vrednote - solidarnosti, sodelovanja, dobre, poštene igre. Skupaj so stopili za “slovo starega, spremembo na boljše”. Ne bodo se ves čas sklicevali na grehe tistih pred njimi, ampak bodo prevzeli odgovornost za svoja dejanja in odločitve ter popravili napake. Imeli bodo veliko dela - v gospodarstvu, zdravstvu, kulturi, na cestah, v predorih, na mejah in na morju. Kot prvo zavezo bodo v koalicijski sporazum zapisali, da se mora država in z njo politika dokončno umakniti iz gospodarstva, je med drugim še poudarila Kresalova.

Denis Sarkić

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 30 x komentirano
  1. JB pravi:

    Treba je priznat, da se punca zelo trudi in med starimi mački, ki jim poveljuje JJ in po novem Golobič ji ni lahko. In če iz tega vzornega kota gledam, se mi zdi, da ji gre kar dobro, gledano v globalu pa ji ne uspeva najbolje.

  2. G7 pravi:

    Na srečo se levici še ni treba oblačit v irharice. Učinkovit izbor pesmi za klavirski intro.

  3. angie pravi:

    Vtis zelo prijeten, ženska pametna in sproščena, na odru ljudje, ki obetajo, resni Školč, navihani Moge (doma pozabil pompardon?) in v ozadju modri dr. Pirjevec…hm…treba bo razmisliti…

    Slovenija mora po pravNi poti!

  4. Revolucija pravi:

    Mene Kresalova spominja na rusko aristokratinjo.

  5. zoja pravi:

    Ga. Kresalova je pameten clovek. Pa se delovna. Pa koncno nekdo, ki da javno nekaj na luksuz. Pa voljo ima. Pa najbolj operativen um med predsedniki strank ima. Ko govori iz izkusenj se nagne naprej v pasu. Ko govori naucene tekste ali kriticno analizira stoji vzravnano.

  6. ribič pravi:

    Miro ima pripravljen že mušter koalicijske pogodbe..
    z unim,ki so mu podelili rdeči karton,seveda…..:)

  7. Sebastjan Jeretic pravi:

    čestitke strokovnim kolegom :-)

  8. Revolucija pravi:

    Baje se po Ljubljani govori, kako Miro razlaga, da bo šel v vlado z Janšo.

  9. Carlos Contreras pravi:

    Baje se govori? Domneva se, da se domneva? Je pa povsem možno.

  10. Rok pravi:

    Katarina Kresal je najlepše in najboljše, kar se je lahko zgodilo Kacinovemu LDS-u.

  11. ShowDown pravi:

    Lepo pripravljeno. Ne pa shod SD, ki zgleda kot shod komunistov, ali pa shod SDS, ki zgleda kot gasilska veselica.
    P.S.: Daleč od tega, da bi bil privrženec LDS. (:

  12. Mirjana pravi:

    Ni kaj, Katerina Kresal ima stil,..Krašna pa še vedno na vrhu?…škoda, pismo, kako nekateri pudljčki, kljub popolni anemičnosti ostanejo na vrhu. …mi je pa najbolj všeč Moge! pocco, ma sicuro!

  13. Urška pravi:

    Stil že, ampak do obisti se mi zagabijo glasbeniki, ki igrajo na političnih shodih. OK, Rebeko Dremelj bi še razumela, Da Phenomene pa ne, In Dan D tut ne.

  14. Khmer Rouge pravi:

    Glede stila je glavna prednost Kresalove pred desničarji v tem, da si jo je praktično nemogoče predstavljati s frajtonarco v rokah, zato pa toliko lažje s kako hi-tech napravo, denimo iPhonom.

  15. gorenjc pravi:

    jo že (beri….Jože) na klavirju na…….Kresavajo, al gra samo za pasjo poslastico……pzeiruitu pritanidjfjwae

  16. Carlos Contreras pravi:

    Madona, Gorenjc, a si že kdaj pomislil, da bi se šel stand-up komedijo?

  17. vinetu pravi:

    Dobro so tole zrihtal, še posebej v primerjavi z Janševimi irhastimi kmetozavri….

  18. konec pravi:

    Socialistični Liberalci pač! Malo Amerike malo Sovjetske Zveze, ha, ha, ha.
    Samo na Balkanu lahko uspevajo take stranke.

  19. BORAC pravi:

    Kresalova je zelo urejena in se zato tudi močno trudi.
    A kljub enoletnemu delovanju v politiki mi ni jasno, kaj predstavlja, kaj je njena usmeritev, kdo so vodilni v LDS. Vse je zelo nejasno, razen forme, ki je bleščeča.
    Poskus prevare volilcev, ne znam si razlagati drugače.

  20. G7 pravi:

    @BORAC

    Predlagam da voliš koga drugega, boš imel še najmanj težav sam s sabo, niti ne boš prevaran.

  21. Ljubiti resnico, častiti lepoto pravi:

    No, pri SDS pač ni nobene prevare volivcev: odprto in jasno, po goveji župi naprej v primitivizem.

  22. BORAC pravi:

    G7,
    hvala za nasvet. Dober nasvet je v današnjih časih zlata vreden.
    Ali ta nasvet velja tudi ostalim volilcem?

  23. Carlos Contreras pravi:

    Konec pač misli, da socialni liberalizem ne obstaja.

  24. gorenjc pravi:

    kontrabantar …….očitno preveč razmišljaš

  25. pero pravi:

    Vedno, ko vidim Katarino Kresal, se mi usta raztegnejo v nasmešek. Ko pomislim, da je to liderka stranke LDS, me popade strašen krohot. Saj ne rečem, da ženska ni inteligentna. Je, vsaj tako povprečno kot vsaka od mnogoštevilnih slovenskih pravnic, ki v pravniških službah izpodrivajo moško populacijo. No, je morda malce bolj, saj je pravočasno ugotovila, da vsaka uspešna ženska do določenega položaja prileze prek moškega in ne prek svoje pameti ali truda. Je en tak deklič, ki bi se mu najbolje podal vzdevek »zlata maturantka«. Je ravno prav marljiva, uglajena, naivna in nepoboljšljivi idealist, kot kakšna piflarka, ki je šele prilezla iz srednješolskih klopi in misli, da s svojimi petkami v spričevalu, desetkami v indeksu, dobrim odvetnikom ob svoji rami, kupljenimi političnimi botri in porschejem v garaži, drži boga za brado. Dokler morda ne pride trenutek soočenja z mladostniško naivnostjo in neizkušenostjo.
    Katarina Kresal bi bila lahko tudi drugače uspešna karieristka. A si je raje kot dolgo trnovo pot, ki ne zagotavlja uspeha za to, izbrala bližnjico. Jo bo pripeljala ali bolje rečeno obdržala na želenem cilju?
    Razumem, da stranka, ki ji je lezla voda v grlo, mirno prenaša vse njene lapsuse in blamaže. Kljub vsemu je njihova zadnja rešilna bilka, ob pravem času uspešno sformirana slovenska politična trend ikona. Morda je to dovolj za pridobitev glasov naivnih volivcev. Nikakor pa ni dovolj, da bi to iz nje naredilo uspešno političarko. V politiki je vsemu kapitalu, ki jo je na to mesto postavil, navkljub, rookie, naivni začetnik, ki dela mnoge napake.
    Dejstvo, da nima pojma kdaj so bile prve demokratične volitve v Sloveniji in kdo je na njih zmagal, je še najmanj, kar nas lahko skrbi v zvezi z njo. Pove pa zagotovo marsikaj o njej in njeni poziciji na čelu stranke. Posledično pa tudi o stranki sami.
    Ne vem pa kaj naj si mislim o njeni izjavi kako pomembni so starši v njenem življenju tudi zaradi dejstva, da so jo učili, da je oblast treba kritizirati. Se bo tega nauka držala tudi če bo sama prišla na oblast? Oziroma, zakaj si potemtakem sploh želi oblasti? No, konstruktivna kritika je mladi damici vsekakor neznanka. Nekih pavšalnih, naivnih izjav, ki se podajo vlogi in intelektu kakšne zlate maturantke, ki brezglavo brez da pomislila kaj govori veselo ponavlja, kar sliši v svoji okolici ali prebere v kakšni knjigi, pa smo nekateri že zdavnaj siti. Je pa tako jasno, da je bil dr. Drnovšek svetla izjema stranke LDS, in da se stranka po njegovem odhodu le še iz dneva v dan vedno bolj smeši. Katarina Kresal na čelu LDS je zame kot da bi bila Maša Merc na čelu SDS. Prikupno, a v političnem smislu skrajno neresno!

  26. tjaša pravi:

    kje naj kja najdem o klavirju nič ne najdem jo

  27. tjaša pravi:

    joj pero si zaljubljen

  28. tjaša pravi:

    hahaha

  29. tjaša pravi:

    rega rega kva

  30. tjaša pravi:

    haha

Komentiraj