Monday 23. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Ruplova pomoč

29. avgust 2008 ob 18:53 | Urh Maček |

Zunanji minister Dimitrij Rupel nam je zaupal potek reševalne akcije alpinista Dejana Miškoviča. Kot vemo sta se Dejan in Pavle Kozjek skupaj odpravila na goro Mustagh Tower. Po izgubi soplezalca se je Miškovič z nepopolno opremo uspel spustiti do višine, kjer je že mogoče helikoptersko reševanje.

Dejan je bil včeraj uspešno pripeljan do baznega tabora, žal pa je pokojni Pavle Kozjek še eden od Slovencev, katere je Himalaja zavedno posrkala vase.

Pogled zunanjega ministra na reševalno akcijo:

Urh Maček

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 14 x komentirano
  1. sproscena.slovenija pravi:

    Rupsi, pa ti si car, nenadkriljiv, skoraj ubermensch, če bi povedal s kom nisi bil v stiku, bi bil ta intervju tako kratek, da ga skoraj ne bi bilo bilo smisla posneti. Samo zakaj na koncu ta cheap poteza… Govorim seveda o omenjanju zneska in garantnega pisma. Na eni strani herojsko reševanje na eni izmed najvišjih gora sveta, na drugi pa razpravljanje o nekaj tisoč evrih. I, kakšna dilema, vlada bo razpravljala o tem, kdo bo znesek pokril. Saj smo pred volitvami in je jasno kdo… A vlada tik pred volitvami, pred katerimi lahko pade res nima bolj pomembnih tem kot je razpravljanje o neka tisoč evrih…

  2. pussie pravi:

    Pa dobr, sam da so ga rešl, če bo treba jim bo že dal teh 15k evrov, to pa res ni nek gnar.
    Državi pa kar naj dobro sodelujeta, saj slovenci smo res dobri “turisti” v pakistanu in njihovi himalaji tako da je prav da je dobro poskrbljeno za naše tam doli.

  3. ribič pravi:

    a za Kresala je plačal Senica?

  4. Tradej pravi:

    Nekako je dobro da imamo nekega zunanjega ministra… ki mu je ime Dimitrij Rupelj
    :)))

  5. sproscena.slovenija pravi:

    Kako to misliš, nekako. Je ohola in naduta ljubljanska srajca, ki se je že v gimnaziji vozil naokrog z belimi rokavičkami, glede na tale video lahko vidiš, da je nadut še vedno…

  6. Filip Z. Podlipnik pravi:

    Pustitega ga, človečka!

    Uspela mu je zadeva, ki se je ni dalo zajebat. Vsaj iz Ljubljane ne.

    Naj ima vsaj malo veselja, ta ameriški potrčko.

    Vpašanje: ali si je že zaslužil spomenik? ;-)

  7. angie pravi:

    Ali se še spomnite, Slovenci, kako je tale zmazek od človeka tiščal državno denarnico skupaj in hotel nič slišati na nobeno uho, ko je bilo treba reševati Toma križnarja iz sudanskih rok in kako je pokojnemu predsedniku preko svojega podložnika Štera zaradi tega, ker je tja potem poslal svojega pogajalca, izstavljal račune.

    Zdaj pa nenadoma - tak humanist. da zaradi tega, kar je v spodobnih državah normalno, sklicuje svoje epp tiskovke.
    Moj želodec ga teško prenese

  8. sproscena.slovenija pravi:

    Da je Dim pizda par excellence povesta dve dejstvi, pa jih je sicer več: prestop v SDS, ko je videl, da bo levica najbrz klonila (pri čemer je kot član LDS tudi sam pomagal) in pa tale osladna EPP tiskovka. Lepo, da so rešili, kar se je rešiti dalo, samo pravi frajer bi bil o tem čisto tiho, ker dejanje govori samo zase…

  9. Mirjana pravi:

    angie,..še kako se spomnim izjav in totalne arogance tega gospoda, v primeru Križnarja, sedaj pa rešuje ljudi iz gora, obiskuje otročičke iz Rusije, (šur, nikakor brez medijskega pompa) pa se vprašam,..a je res še kdo, ki naseda njegovemu prosojnemu pozerstvu?
    Da ne bo pomote, še kako sem vesela da so alpinista Dejana rešili, kakor mi je žal, da je Pavle Kozjek tragično končal.

  10. angie pravi:

    Ja, s tem gospodom je tako, da je več kot zrel za v pokoj. Mislim, da si ga je že zaslužil. Naj čička kje ob morju, kjer ima utico, kadi svojo pipici in klemplje članke in polemizira z novinarji,kar tudi sicer rad počne.

    In Slovenija bo malce bolj sproščena, mar ne, kolega SS zgoraj?

  11. Revolucija pravi:

    Rupel je car.

  12. sproscena.slovenija pravi:

    Car, ki izgublja tekmo s časom. Tekmo s svojo vestjo je izgubil že davno…

    angie: ;)

  13. cro_hot pravi:

    Ob takem prevolilnem sranju - nastopu gospoda dr. D. Rupla, pa zagotovo lahko davkoplačevalci odstopimo denar še za šoferja, ki gospo Meto odpelje po nove rolce toaletnega papirja !

  14. angie pravi:

    @Revolucija
    Rupel je Car, seveda, Imperator, vladika Mladike, nepogrešljivi nadminister, bodoči veleposlanik na dunaju in še vedno prva metla Slovenije…medtem bo ta država že na beraški palici, ko bo On še vedno Car, Imperator…

    Komaj čakam, da pride kraljica Elizabeta II v Slovenijo, da vidim, kako se bosta Meta in Urška s klobuki na glavi drenjali v prvi vrsti in zakrivali gospo predsednikovo, da jo bo čim manj videti.ta veselica bo kmalu, že v začetku septembra..

Komentiraj