Monday 23. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Saga o tunelu Sv. Vid

28. avgust 2008 ob 17:00 | Denis Sarkić |

Šentviški predor so po vseh zapletih v zadnjem mesecu in pol danes zjutraj znova odprli za promet, saj je minister za promet Radovan Žerjav včeraj podpisal dovoljenje za njegovo odprtje. Dars je tako dobil dovoljenje ministra za promet, da lahko znova odpre predor in s tem celotni avtocestni odsek Šentvid-Koseze. Minister je dovoljenje podpisal na podlagi varnostne dokumentacije, ki jo je osebno predložil Darsov uradnik za varnost in ki jo sestavljajo številni dokumenti o dogodkih v predoru Šentvid ter poročila o različnih testiranjih, in na podlagi zapisnika s sestanka, ki ga je podpisalo 22 strokovnjakov in predstavnikov prometnega inšpektorata. Ocenil je, da ni več zadržkov za izdajo obratovalnega dovoljenja, ki ga je poslal družbi za avtoceste. Pred odprtjem predora je moral Dars zagotoviti neposredno obveščanje in alarmiranje odgovornih na prometnicah (Celovška cesta, železnica) in Gimnazije Šentvid (športna dvorana), znižanje hitrosti na 80 km/h, s prometno signalizacijo pa zagotoviti, da bo varnostna razdalja med vozilom pred tovornjakom in za njim 100 metrov, so sporočili z ministrstva za promet.

Saga o šentviškem predoru od otvoritve do zaprtja:

Predsednik parlamentarnega odbora za promet Josip Bajc je na zahtevo poslanske skupine Zares za naslednji četrtek sklical nujno sejo, na kateri bodo razpravljali o politični odgovornosti ministra za promet Radovana Žerjava za dogodke v zvezi s predorom Šentvid. Na sejo so poleg Žerjava vabljeni tudi glavni prometni inšpektor Jurij Kos, predsednik uprave Darsa Tomislav Nemec, strokovnjak za predorsko varnost Andrej Čufer, predstavnik izvajalca gradnje predora Šentvid in družbe SCT ter predstavniki nadzornega inženirja, družbe ZIL Inženiring.

Denis Sarkić

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 8 x komentirano
  1. b pravi:

    O bog, kako neumen video? Ste ciljali na sarkazem? No, zgrešili ste čisto. Glasbena podlaga in neki dolgočasni posnetki tresoče kamere plus še kolaž fotografij, zgleda kot bi delal otrok v Windows 95.
    Brca v temo, res.

  2. Luka pravi:

    Res je.

  3. sproscena.slovenija pravi:

    Ni, ni brca v temo b. Je zanimiv kolaž “velikih” idej, zbirka lepih in velikih, predvsem pa črnih in po večini blindiranih vozil, spomin na tisto obilno kosilo. Kakšna neverjetna zbirka “pomembnih ljudi” in da vsi ti frajerji, ki se pripeljejo v vseh tistih lepih avtomobilih in ki se tako lepo nastavljajo kameram ne znajo zgraditi 100 m predora iz katerega stropa ne bi že takoj na začetku padla obloga in skoraj ubila nič hudega slutečega Nemca… Ajaj. Ampak je pa tale šentviški predor lepo ogledalo te vlade.
    Denis, super road movie. Hm, road ? movie… Dobesedno.

  4. dardIeh pravi:

    Ne razumem.

  5. minsk pravi:

    Rode sicer pravi 3 mesece a kot kaže bo premalo.

  6. Denis Sarkić pravi:

    Kdor ne razume gibljivih slik in problema tega predora, potem naj raje ne gleda videa. Drugače pa zelo rad brcam v temo, še posebej takrat, ko vi to najprej pogledate, potem pa še komentirate, kako ste sami brcnili v temo, ko ste pritisnili play!!! Super ste!

  7. minsk pravi:

    Denis kolaž je že vredu a mislim da ima še večji potencial, ki pa ni in ne bo izkoriščen.

    Doživim ga kot bi gledal Zrcalo tedna (rtvslo) nekje sredi tedna - recimo v četrtek. Stvar se še ni toliko izpela da bi pri gledalcih dosegel željen učinek.
    Čeprav le tega poznaš le sam, a iskreno sem prepričan, da ni tak kot si ga podal zgoraj. Morda pa se motim.

  8. sproscena.slovenija pravi:

    dardle: some never will…

Komentiraj