Monday 23. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Soočenja še ne bo!

27. avgust 2008 ob 17:35 | Denis Sarkić |

Na Vesti smo želeli danes ob 19-i uri v studiu 150 gostiti soočenje treh predsednikov in predsednice strank - Gregorja Golobiča, Janeza Janše, Katarine Kresal in Boruta Pahorja, na temo kaj štiri najmočnejše stranke obljubljajo generaciji državljanov med 18 in 35 let. Zakaj le teh štirih? Zato, ker imajo te štiri stranke najbolj razvite svoje spletne strani, zato ker imamo svobodno pravico odločanja o gostih in temah v naših soočanjih in nenazadnje zaradi kvadrature našega studia, kjer smo že lani ugotovili, da je pet sodelujočih naenkrat več kot preveč za enourno oddajo.

Za uskladitev termina sva se tako jaz, kot direktorica Nina Jeglič, lotila v petek 22. avgusta, s predstavniki za stike z javnostjo vseh štirih strank. Privolitve v soočenje smo dobili še isti dan, za natančni termin oddaje pa smo se dogovorili v ponedeljek 25. avgusta.

Nato se je čez noč začela drama. Najprej je svoje pomisleke glede sodelovanja izrazila Katarina Kresal, nato pa tudi Gregor Golobič, ki je celo na spletni strani stranke Zares zapisal, da se ne bo udeležil soočenja na Vesti, ker - citiram: “… je predsednik SDS Janez Janša izsiljeval soočenje med izključno njim na eni strani in predsedniki treh opozicijskih strank.”
Na drugi strani pa v štabu Janeza Janše niso bili pripravljeni na razširitev sestave ali na soočenje z izključno Borutom Pahorjem.

Začelo se je mučno in mukotrpno prepričevanje tako Golobiča, kot Kresalove, da bi si morda vseeno premislila - vendar sta pri svoji odločitvi vztrajala. Zato smo soočenje odpovedali in vsem vpletenim sporočili isto - Vesti ja iskreno žal, da do verjetno najbolj zanimivega soočenja v tej volilni kampaniji še ni prišlo. Prav tako se opravičujemo vsem uporabnikom naše spletne strani, ki so si včeraj že ogledali napovednik, ki pa smo ga zaradi negotovega soočenja umaknili.

Zaradi ugleda našega medija, predvsem pa zaradi vas, bomo to soočenje vseeno poskusili izvesti pred 19. septembrom.

Denis Sarkić

Umaknjena napoved:

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 56 x komentirano
  1. losos pravi:

    Janša na vest.si?

    Še na pop tv ne pride :D

    Lahko je samo na nacionalki, sam s sabo in armado vnaprej določenih novinarjev

  2. Denis Sarkić pravi:

    losos, Janša je bil z eno nogo že v studiu 150! Tik pred zdajci je bil z naše strani odpovedan varnostni pregled prostora (t.i. bomb squad) in ob 16.15 sem osebno odpovedal vse skupaj. Tragično! Osebno sem bil zelo razočaran, ker sem se veselil soočenja. Verjamem, da upanje v drugi termin umre zadnje. Vsaj pri meni.

  3. losos pravi:

    Potem pa pardon! Se pa očitno vidi, da je predvolilni čas ;)

    Veliko sreče pri drugemu terminu

  4. joze pravi:

    Ne štekam čisto dobro… Janša je izsiljeval, da morajo biti na prisotni Pahor, Golobič in Kresalova? In GGju ter Kresalovi to ni bilo všeč? Ali kaj? Ne vem kaj jima zdej tuki ni jasno. Men se zdi normalno, da se prvaki (1. liga) pomerijo med seboj, nižjeligališi (Grims, Tanko, Rop, Gantar npr.) pa med seboj.

  5. Štrigon pravi:

    Vi povabte Grimsa in bo že on sam govoril za vse ostale !
    Jaz bom nabavil kokice, pivo…. in še pištolo za končni samomor.

  6. Štrigon pravi:

    …. ja moj samomor seveda … :-)

  7. Aschmodei pravi:

    Ni problematično, da bi gostili tri predstavnike ene in samo enega druge strani?

  8. dardIeh pravi:

    a ni čudno, da kresal komplicira, ko pa je izmed Štirih tista, k s kakršnim kol tveganjem lahko še najmanj zgubi. lds preprosto nima jajc. to je dejstvo.

  9. Pero. pravi:

    Golobič se je usral, ker bi jih Janša vse zmlel.
    Čudi me razlog GGja,saj bi 3 levičarji lažje napadali JJ.

    A očitno tudi 3 komunajzarji niso dovolj!

    In to je moj javni poziv Gregorju Golobiču in Katarini Kresal, naj le zberejo pogum in se soočijo!

  10. Carlos Contreras pravi:

    Štrigon, preprosto ni vredno.

  11. marko pravi:

    res ne vem kaj se gre GG, že tako ima srečo, da lahko sodeluje na soočenjih, pri tem da sploh ni bil legitimno izvojlen v DZ, vendar tvori stranko prišlekov. No KK tudi, samo sej dobro je vsaj prevzela stranko katere poslanci so bili izvoljeni v parlament…

  12. Arh pravi:

    Hehe Pero si ti smešen ;))) A si si pripravil pom-pon, da boš navijal za Janšo?
    Kot, da bi bila to nogometna tekma in ja, hehe tudi Janša zelo rad postavlja pogoje za soočenja. Pač tako je. Večinoma imajo svetovalce za take zadeve, če se že ne odločijo sami.

    Lp in veselo navijanje.
    p.s. Jaz bom raje poslušal in to priporočam vsem, ki hočejo glasovat po lastnih načelih.

  13. Pepi pravi:

    Golobiča so samo besede, ko pa bi se moral danes soočit se je pa lepo pokakal :) In taki naj nam vodijo državo? Ne hvala, pojdi nazaj šraufat računalnike in delat magnetne kartice, da jih boš lahko prodajal Jankoviću.

  14. Komentar pravi:

    Golobič je ravnal pametno, ker ni nasedel JJ - ozadje zgodbe je namreč takšno, da je JJ isto naredil že pri soočenju za Večer, ko je izsilil soočenje med njim in tremi opozicijskimi strankami (LDS, SD in ZAres), potem pa ga na to soočenje ni bilo. Sedaj bi naredil enako - to pa je igra, ki je dejansko strahopetna in poniževalna. Toliko o strahopetnosti. GG namreč nikoli ni dejal, da se ne želi soočiti z JJ. Ravno nasprotno. Samo JJ si tega preprosto ne upa, zato izvaja svakojake manevre.

  15. joze pravi:

    Mogoče se morata pa GG in KK pokazati smetani na http://www.ljubljanafestival.si/sl/prireditve/9/morricone_pod_taktirko_morriconeja in je raja na Vesti zato zvisela… Gdo ve?

  16. Valči pravi:

    če se ne motim, je poleti Golobič dejal, da bi se rad soočil z Janšo. In zdaj? Zame še boljše, raje ga ne vidim in slišim, ker zelo laže in se pretvarja. Dela se, da je nek nov, svež veter v politiki! Kot da imamo vsi kratek spomin.

  17. medek pravi:

    3:1 je neumnost.

    Fer je 1:1, za začetek Janša : Kresal

    Moje skromno mnenje.

  18. lucko pravi:

    Celotn tekst z Zaresove strani:

    Gregor Golobič je danes zavrnil, za jutri na spletnem portalu vest.si napovedano soočenje predsednikov nekaterih parlamentarnih strank, ker je predsednik SDS Janez Janša izsiljeval soočenje med izključno njim na eni strani in predsedniki treh opozicijskih strank, Zares, LDS in SD na drugi strani. Janez Janša je želel to doseči že prejšnji teden - ob soočenju v organizaciji časnika Večer, ki se ga potem ni udeležil.

    Zavračamo tovrstno prikrojevanje pravil, saj temelji na izključevanju in poniževanju sogovornikov. Takšno obravnavo je zavrnila tudi predsednica LDS.

    Z veseljem se bomo udeležili vseh predvidenih soočenj v organizaciji slovenskih medijev, bodisi neposrednega soočenja s predsednikom SDS bodisi v krogu vseh drugih predsednikov parlamentarnih strank.

  19. Štrigon pravi:

    Kaj pa če bi povabili navadne ljudi ?
    Nekaj janševcev, nekaj sd-jevnec, lds-ovces, zaresovcev….
    Pa , da čujemo tudi nas same, kako mi razumemo to klobasanje
    politikantsko.

  20. ribič pravi:

    ..po kuloarjih se govori,da bo KK o povabilu Janše v koalicijo razmišljala natanko 5.7 sekund,nakar se ji učka zasvetila in se bojo usteca raztenila v prijazen nasmešek..
    “Še Mirota obvestim,pol pa lahko” bo izjavila prelestna Katarinca

  21. ervinator pravi:

    V LDS in Zaresu so dogovor preklicali, ker KK in GG še nista dovolj disciplinirala Pahorja, naj se manj smehlja in raje več pljuva.

  22. k4nm4n pravi:

    sry folk, ampak danes sem borbeno razpoložen. ko jim jebe ma… ! ne bom volil za nobenega, ker niso volje vredni. če jim je vnv prenizek medij, nimajo pogojev za moj glas. mala začetnica je zaradi sendviča v levi roki.

  23. vizz pravi:

    A spletna stran NSi pa ni “razvita”? Bi rekel, da je veliko bolj kot pa spletna stran SDS. Prav tako spletna stran Lipe.

    Zakaj torej Janša ob sebi ni želel drugih predstavnikov desnih strank. Se boji, da bi mu odžirali glasove?

  24. vizz pravi:

    Jaz predlagam Vesti, da se ne pustijo nekim pogojevanjem politikov in naj povabijo v studio ali samo dva najmočnejša, ali pa vse iz parlamentarnih strank. Vse ostalo je le umazana igra določenih politikov (v tem in Večerovem primeru - Janše)

  25. Revolucija pravi:

    Za danes načrtovano soočenje med predsedniki Zares, LDS, SD in SDS na spletnem mediju Vest.si odpade. Kljub predhodno potrjeni udeležbi s strani vseh predsednikov, sta svojo udeležbo, dobri dve uri pred soočenjem, odpovedala predsednik Zares, g. Gregor Golobič in predsednica LDS, ga. Katarina Kresal. Razlog za njuno odpoved ni znan. Predvidena tema soočenja je bila položaj mladih v Sloveniji.

    JJ

  26. funkcionalnopismen pravi:

    zgleda, da imate tu mnogi probleme z razumevanjem navedenih razlogov za odpoved, ki bi sicer res lahko bili bolj nedvoumno predstavljeni, pa vendar. problem je v izsiljevanju JJ, da se soocenje zastavi on proti ostalim, kar bi tehnicno pomenilo 1/2 casa soocenja zanj, 1/2 pa za vse ostale skupaj, ne pa 1/4 casa na vsakega predstavnika samostojne stranke. glede na to, da vsaka stranka na volitvah nastopa samostojno in se seveda primarno bori za svoj lasten uspeh, je jasno, da ne bojo sprejeli situacije, ko namesto 1/4 casa, dobijo samo 1/6. kje iz tega uspete povlec, da se nekateri bojijo JJ (po njegovem neprepricljivem soocenju z najbolj “mlahavim” od nasprotnikov v tarci, jim je morebiten strah lahko le skopnel), ali vihanje nosu nad vestjo, mi pa ni jasno.

  27. Sebastjan Jeretic pravi:

    Denis, kot sem jaz razumel, ste sestavo soočenja določili vi v uredništvu, ker ste tako presodili sami. A to drži ali ne?
    Socialni demokrati smo bili do konca pripravljeni na kakršnokoli obliko soočenja, za katero mediji pač presodite, da vas zanima.

  28. vrana pravi:

    janša se boji soočenja z Golobičem in Kresalovo.

  29. Denis Sarkić pravi:

    Sebastjan, res je. Sestava je bila naša skupna želja sodelavcev na Vesti, je pa res tudi to, da je imel Janez Janša prejšnji teden edino zahtevo in ta je bila, da se na njegovem prvem soočenju na Vesti zagotovo sreča z Golobičem, Kresalovo in Pahorjem. Njegov stavek se je glasil - citiram: “Če vam (meni) uspe pripeljati predsednike LDS, SD in Zares, potem bom na Vest prišel tudi sam. Obljubim.” In mi dal roko. Pred pričami. In včeraj že praktično vstopil v studio, saj so bili njegovi sodelavci še ob 15.30 pri nas na zadnjem ogledu in se dogovarjali za malenkosti. Potem pa tole, potrjeno - odpovedano. Neverjetno, še zdaj sem besen!!!!

  30. Denis Sarkić pravi:

    In res je tudi, da vaš Borut Pahor ni postavil nikakršnih zahtev! Bil je le začuden, kako je lahko vse skupaj padlo v vodo. Škoda. Bilo bi morda najbolj relevantno soočenje letošnjih volitev. No, morda nam še vedno uspe do 19. septembra. Držim pesti, da nam bo tako.

  31. doajen pravi:

    Denis, hvala ti za verodostojne informacije. Moja teza o velikem Gregorju se potrjuje. Ob vseh praznih besedah si privošči tako klobasanje kot je to, da je JJ izsilil tako sestavo kot ste si jo zamislili na Vesti. To kar si je s to izjavo privoščil dotični zaresovec, je najmanj kar bi moral uredništvu Vesti podati opravičilo, se vam ne zdi? Ste terjali, boste terjali? Ali se boste pustili da vas bo GG potunkal v v njemu lastno cinično verbalno čežano?

    PS: Zdej sem se spomnil ene ostudne zadeva v režiji GG, ko je rekel, da za na odkritje Drnovškovega kipa ni dobil vabila. Švagan mu je poslal kar dva!!

  32. Erik pravi:

    Denis, zberite vse atome moči in zrihtajte to soočenje…. Očtino je res to, da sta se KK in GG pokakala, saj smrdi vse do naših monitrojev…..

  33. IpseDixit pravi:

    Nakaj drugega bo vzrok za ta smrad, Erik. Pri mojem monitorju prav nič ne smrdi.

  34. Mirjana pravi:

    Denis, čestitam za jasne razlage..no, mislim, da bo potrebno dati možnost obrazložitve razloga za nesodelovanje GG in KK. Skoraj dvomim, da bi se GG bal JJ….
    Denis držimo pesti.

  35. lucko pravi:

    Jaz milim, da so razlogi tudi v soocenju na Veceru, kjer JJ ni hotel nastopiti in je bil pripravljen poslati le Zvera…

  36. ervinator pravi:

    Zabavno je brati, kaj vse si bodo verniki v GG še izmislili v njegovo opravičilo.

  37. Rocks pravi:

    JJ nateguje vse, pač manipulant, ki uporablja vsa, tudi tako bizarna debilna sredstva. JJ je vedno imel problem s svojim načinom in metodami, zato ga je treba odstranit.

    JJ najprej pove da bo prišel, potem vsi pridejo, potem njega ni … in kaj naj potem delajo v studiu, se napadajo med sabo??

    JJ se po moje samo reži, boli ga k …. hehe

    Treba bo naredit kampanje brez JJ-ja, očitno se je odločil, da se bo izmikal soočenjem, posebej z GG. S Pahorjem je zadnjič šel, ker je vedel in vsi ostali smo vedeli, da lahko s Pahorjem opleta kolikor hoče.

    JJ je nesposoben, je pa vrhunski v svojih umazanih bizarnih trikcih. Enostavno udarja pod pas, izven vsega bontona, boli ga k.

  38. Katarza pravi:

    Katere najmočnejše stranke - edini relavantni podatki so prejšnje volitve - štiri najmočnejše stranke so:

    SLOVENSKA DEMOKRATSKA STRANKA - SDS 29 29,08 %
    LDS LIBERALNA DEMOKRACIJA SLOVENIJE 23 22,80 %
    ZDRUŽENA LISTA SOCIALNIH DEMOKRATOV 10 10,17 %
    NSi - NOVA SLOVENIJA - KRŠČANSKA LJUDSKA STRANKA 9 9,09 %

  39. Denis Sarkić pravi:

    katarza, imaš prav, a mi smo vzeli povprečje različnih zadnjih anket v treh mesecih, SNS je bil za pol odstotka prekratek.

  40. Pero. pravi:

    Denis.
    Predpostavimo, da bo soočenje kak teden kasneje in bo tačas Jelinčič prehitel KK?

  41. konec pravi:

    Sarkič: “Gregorja Golobiča, Janeza Janše, Katarine Kresal in Boruta Pahorja, na temo kaj štiri najmočnejše stranke obljubljajo generaciji državljanov med 18 in 35 let.”
    Tako sprenevedanje si nisem čakal. Po čem sklepaš , da so to 4 najmočnejše?
    In sami levičarji ali komunisti. Ajde, da je res tako “kultuno” zajebana Slovenija?

  42. konec pravi:

    Zares ne spada rv to skupino, razen če zares ne vodi tudi ta medij.
    Vse ostalo je sprenevedanje.
    Upam, da ne bo “spreobrnjeni komunist” Janša padel v zares stalinistično past.
    Janša izogibaj se udbomafijskega Zaresa in njenega “diktatorja”.
    Ne zajebaj ne-komuniste, prosim!

  43. konec pravi:

    Janša nauči se od evropskih konservativcev, ki so se vedno izogibali skrajnih “populističnih” diktatorjev (levih in desnih).
    Spomni se velikega Jacquesa Chiraca, ki se je odločil leta 2002, da ne bo šel na soočenje s skrajnim francoskim desničarjem ko je francoski narod moral odločiti koga bodo imeli za predsednika Le Pena ali njega.
    Ne delaj teh osnovnošolskih napak. Skrajneži naj tulijo in rjovijo ampak nikoli na isto raven kot demokrati! nikoli soočenja Janša -stalinist Golobič!

  44. kriptoproletarec pravi:

    Kjer se prepirata dva Janša in Golobič, tretji Pahor dobiček ima. :)

  45. ribič pravi:

    kriptoproletarec pravi:

    28. avgust, 2008 ob 13:39
    Kjer se prepirata dva Janša in Golobič, tretji Pahor dobiček ima. :)

    ..no,prepirata se virtualno v tvojih možganih. Golobič tolče Janšo z macolo..
    Ker se v živo pač očitno ne bosta,vam ostanejo mokre sanje….

  46. Fructal pravi:

    A ni bil GG tako zelo glasen in pozival JJ-ja na soočenje??? Pol pa p**** stisnil… jaooo, grega, če se boš še kdaj tako podelal v hlače… jaoooo… pes ki laja ne ggrize… Pa ne mi reč, da je bil Pahor EDINI, ki ni odpovedal soočenja… česa se ostali potemtakem bojijo?

  47. sproscena.slovenija pravi:

    Ne glede na odgovor Sarkića lososu imam po mojem losos do neke mere prav. To sklepam iz dejstva, da smo dobili še en zelo neodvisen televizijski kanal na nacionalki, kanal 3 ali Tretji, kot se mu najverjetneje uradno reče. Iz priloženega bi človek sklepal, da gre za Janšev privat kanal in njegovo bolj kot ne osebno produkcijo. Saj veste, rolali se bodo intervjuji najverjetneje z njim in pa velike osamosvojitvene zgodbe itd… Oni dan sem gledal enega takih intervjujev in mi je v oči padla predvsem novinarka. Pa ne zaradi lepote, ker te nekako ni bilo zaslediti v intervjuju, pač pa zaradi njene frizure. Nak, ta ni bila niti zanimiva, bila pa je polizana. Zdelo se je, kot da jo je nekdo namenoma tako polizal, nekako takole z vazelinom. Če pa si človek lase poliže in namaže z vazelinom, pa vemo kam se lažje zleze. Tudi njena dikcija je bila zelo tjanekamlezalna. Pa kako velike in svetleče očke je dobila, ko pa se ji je primerila tako velika naloga v karieri…

    Strinjam se tudi s Štrigonom. Povabite Grimsa ali pa Stanka, pa bosta povedala vse resnice in vsa dejstva. Saj res, kje pa je zdaj Stanko. Na začetku mandata mu je Janša malo podaljšal štrikec, pa je prišel celo do mikrofona, zdaj pa ga je verjetno povsem prikrajšal, da ne bi kakšnih traparij kvasil takole med kampanjo. To se pa že ne spodobi. Je pa škoda za nas, ker smo nadvse uživali v njegovih govorih. Ijjjj, pa kakšni govori so to bili. Oni dan sem tudi videl Grimsa z družino na neki farški procesiji, mislim, da je bila slika v Mladini (oh ti packi Mladinini, pa morate res biti povsod tam kamor vam sploh ni treba nosu vtikati). Gospa Grims je bila bolj kakemu gamsu podobna, ne vem kako jo je lahko ubogi Grims nabrisal in to še celo večkrat… Ah, pa kaj bi se človek v to vtikal.

    Pero in GG in KK se že tresejo kolena pred tvojim javnim pozivom. Brr…

  48. Hope pravi:

    To soočenje je bila politična poezija, če ne bi vedeli za vsebino.
    Lahko pri prodajali DVD-je za gledanje na TV.

  49. miro pravi:

    Izbor LDS za soočenje se mi zdi malo čuden. Koneckoncev ta stranka trenutno nima neke teže. SNS je zanesljivo močnejša in je zadnje čase bliže Janši, tako, da bi bila boljši, bolj uravnotežen izbor.

    Najraje bi pa videl Golobiča in Janšo iz oči v oči, vendar vse kaže, da Janša priznava Golobiču premoč in tega soočenja ne bo.

  50. Ljubiti resnico, častiti lepoto pravi:

    Naj se vsak sooči sam s sabo.

  51. Lolek pravi:

    Dobro splanirano, nakoncu pa so sami sebi dali nož v hrbet :) To se pač dogaja tudi “najboljšim” …

  52. mars pravi:

    Ne razumem kaj se dviga taka galama okrog koga volit ko je čisto jasno.

    Ena sama oseba je v parlamentu k je primerna za nas zastopat!!
    Je garant ena izmed nas!!

    Iz sej razvidno da rada kaj dobrega poje in popije in pol še zadrema!

    vsi volite MARIJO POŽONEC!

  53. Revolucija pravi:

    @mars

    Tudi jaz sm za Mariojo Pozsonec.

  54. Tomi pravi:

    Hmmmm….nekateri komentatorji pred mano pa očitno niso ravno opravilno sposobni. Kot sem sam prebral sta rep med noge stisnila Kresalova in Golobič, seveda s kopico priročnih izgovorov.

  55. borči pravi:

    …kar je seveda škoda, ker s tem Janša in SDS samo pridobiva na rejtingu, kar pa ni v redu. Če potegnejo še en mandat, smo v še večji riti kot smo že, odšli bomo nekam nazaj v srednji vek, v čase inkvizicije in lova na čarovnice, to je nakazal že Peče, lansko leto na seji državnega zbora http://www.youtube.com/watch?v=QU3Mm0qMevk&feature=related,
    Prav tako pa se čudim primitivizmu obrambnega ministra Erjavca, človek na tem položaju, si kaj takega enostavno ne mora privoščit, razen seveda če hoče ispast kao car oziroma ima IQ pod nivojem sobne temperature.
    http://www.youtube.com/watch?v=nD_jlTEF0to&feature=related,
    http://www.youtube.com/watch?v=Jpczxr9JIKc&feature=related

  56. Neon pravi:

    komunisti, klerikalisti, nacisti, socijalisti, isti,isti,isti……

Komentiraj