Monday 23. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Jelinčičev učbenik?

27. avgust 2008 ob 15:41 | Nejc Jemec |

Slovenska grb in zastava, heraldika in veksilologija, je naslove nove knjige Zmaga Jelinčiča, ki jo je uredila Vesna Sodnik, izdala pa založba Učila International. Uvodnik sta poleg Andreja Lenarčiča prispevala še France Cukjati, predsednik državnega zbora in član Slovenske demokratske stranke, ter šolski minister in podpredsednik SDS Milan Zver. Slednji je na predstavitvi knjige dejal, da ga z Jelinčičem povezuje neomajna vera oz. ljubezen do domovine.

Minister je dodal, da si bo močno prizadeval, da bodo spoznanja predstavljene knjige, katere cena bo 70 evrov, prišla do “glav učencev in dijakov na tak ali drugačen način.” Zver je že v uvodu zavrnil namigovanja, da gre pri njegovi prisotnosti za politično podporo Jelinčiču, “ker politična zaveznika pač nisva, ampak izjemno cenim njegov tovrstni intelektualni napor, da je prišlo do te knjige.”

Uvodna Zmago Jelinčič in Milan Zver.

Milan Zver: “… tudi v samem procesu vzgoje in izobraževanja na Slovenskem bo imela eno izmed osrednjih mest pri oblikovanju domovinske in državljanske kulture.”

Urednica Vesna Sodnik je o knjigi povedala, da gre za podatkovno izjemno bogato delo o slovenskih simbolih, grbih in zastavah. Knjiga, ki je nastajala dobra tri leta, na enem mestu združuje ogromno znanja in ljubezni do našega naroda, je dodala. Jelinčič in Zver sta veliko govorila tudi o domovinski vzgoji v slovenskih šolah. Zato smo ju vprašali, kako ocenjujeta podajanje zgodovine druge svetovne vojne in povojnega obdobja v slovenskih šolah.

Odgovori na vprašanja.

Zmago Jelinčič: “Pred tremi dnevi so me poklicali iz Rima in sicer so zaprosili, če bi lahko eno knjigo poslali v Vatikansko knjižnico in eno knjigo v Vatikanski tajni arhiv.”

Nejc Jemec

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 65 x komentirano
  1. angie pravi:

    Kje pa je bila predstavitev (gledam sliko v ozadju)? A mogoče pri ZJP doma, kjer ima tudi sedež stranke?

    Nekaj drži kot pribito: od vseh mandelcev v politiki ima ZJ najboljši smisel za promocijo in tajming. Pustimo ob tem spoznanju ob strani vsebino njegovih nastopov. Drži tudi, da je iz svojega dolgoletnega hobija, odkar je v poltiki, naredil tudi dober biznis. Recimo: zbirke pordaja Narodnemu muzeju ali pa Azerbejdžancem, kdo da pač več.
    To je tudi vse, kar o tem, lahko sodim, dokler knjige ne vzamem v roke. Najbrž strokovno ni slaba. Da pa bi jo morali v šolah imeti za učbenik, je pa zares bosa. Naj vrli Zmago zastonj naredi delovni zvezek in ga kot predvolilno propagando zase razdeli po Sloveniji.
    je pa zanimivo, ane, koliko časa ima tale naš Zmagec:

  2. Nejc Jemec pravi:

    Kraj: Grand hotel Union LJ.

  3. opleteni jež pravi:

    PREDSTAVITEV KNJIGE BI MORALA BITI PRED KIPOM JOSIPA BROZA
    NA JELINČIČEVEM VRTU.
    TUDI ON JE BIL TISTI, KI JE ZATIRAL SLOVENCE, KOT TRDI JELINČIČ.
    V VSAKO ŠOLO ITD. - FINO BO POKASIRAL AVTOR, ČE NE BO PA ORGANIZIRAL ŠE KAKŠEN VLOM V NARODNO GALERIJO TAKO KOT V SEDEMDESTIH LETIH.

  4. 007 pravi:

    @opleteni jež

    ja kaj pa blesaviš? Naš Zmago je bil ja zaprt zaradi komunistične gonje ne pa zaradi kao,, nekega,, vloma v Narodno galerijo, ki so mu ga seveda nastavili komunisti tako kot ČIK pod avto in vse pokradena razpela okoli Logatca, Vrhnike, Cerknice, Idrije ( da o poskusu uboja Klementa v MB ne govorim). Ja ta UDBA je bila res svinja, kaj ter česa je bila vse zmožna nardit poštenim herojem.

  5. medek pravi:

    Lobjanci. Ptica je bila tica, ki je duše umrlih nosila na Luno.
    Če so bili zli na temno stran in, če so bili pridni na svetlo stran Lune.
    Častili so vodo v vseh agregatnih stanjih od dežja, oblakov, jezer, rek, … do meglic, ki so se mistično vlekle ter dvigale in spuščale preko gričev in dolin, močvirij, gozdov, travnikov,… Kraljestvo voda bi lahko rekli, kjer so informacije prihajele iz vode. Po rekah so prišli do Črnega morja, kjer je bilo pomembno trgovsko središče z vzhodom in jugom. Druga pot, ki je prečkala naše ozemlje je bila jantarjeva pot iz Baltika do Jadrana. Bili smo križišče in smo križišče, samo vmes smo zasvinjali Kraljestvo voda in postajamo Blackwater.

    V škocjanu, na svetem lobjanskem izviru je danes salonitna zdrobljenka in divja odlagališča. Pa je zraven Cerkev, ki je proglasila iz Vatikana novih sedem grehov, ampak ne zna počistiti vodnega svetišča, blizu katerega stoji njihova cerkev in v kateri je bil krščen tudi Trubar.
    Ne, danes je vse zasvinjano in vera v Vodo je mrtva.

  6. Losos pravi:

    No še en razlog, zakaj SDS ne sme zmagati.

    Da pod pokroviteljstvom vlade uspe ta trivialni pajac neumosti za resnico prodajat je grozno. A zdej se bodo otroci v šoli učili to znanstveno fantasiko? Tele teorije so že skor kot tiste nemci = tibetanci!

    Pa če bi saj nek dejansko izobražen človek to napisal, ne pa človek, ki ima izredno pomankanje okusa in nam hoče za zastavo podturit ukrajinsko dvobojnico z nešteto grbi in v vipavsko dolino naslikat najvišjo piramido na svetu, zraven pa niti za trenutek ne okleva, da popljuva po vsej stroki, ki ga skuša ustavit.

  7. Ljubo pravi:

    Losos- TRUE!

  8. Klon pravi:

    končno so se največji smradi v Sloveniji nehali pretvarjat in se pred vsemi zalizali….
    za bruhat.

  9. Carlos Contreras pravi:

    Ljubitelj muzejskega orožja in baročnih angelčkov je seveda znan amaterski pisun, ki se spozna na vse božje stvarstvo. Zdaj pa svoj žegen pritakne še Človek Zver. Vez med obema? Ljubezen do domovine, beri: do izmišljene slavne preteklosti in namišljene nacionalne substance. Da je dotični osebek nekoč pristaše vladajoče stranke zmerjal z golaznijo, ki bi jo bilo treba pobiti že leta 1945, je pa seveda Človek Zver pozabil. Še en dokaz več, kako skrajni nacionalizem povozi vse ostale ideološke razlike.

  10. Klon pravi:

    “Pred tremi dnevi so me poklicali iz Rima in sicer so zaprosili, če bi lahko eno knjigo poslali v Vatikansko knjižnico in eno knjigo v Vatikanski tajni arhiv.”

    pa koga ti jebeš v glavo, starec?
    kar naenkrat mu je katoliška cerkev najvišja vrednota in merodajni faktor…in kako sluzasto je ta “nasprotnik cerkve” na predsedniških volitvah poudarjal, da je zmagal v “treh škofijah”…kako se lahko ta dvolična kreatura sploh pogleda v ogledalu …ima srečo, da je v vsaki skupnosti na svetu, pa tako tudi v sloveniji, vsaj nekaj procentov debilkotov, ki mu bodo verjeli.
    bljak.

  11. Carlos Contreras pravi:

    007, tisto je bil Narodni muzej, šlo je pa za starinske pištolice.

  12. Štrigon pravi:

    Kaj pa tista kniga “maj…”, “maj….”, “majn kramp” ali nekaj tacga.
    A tisto ne boste dali šolarčkom ?

  13. Carlos Contreras pravi:

    Aja, to je delo tistega, kaj je že bil, Schickelgruberja?

  14. medek pravi:

    Majn Kramp, iiiiii hhhhhh aaaaaa

  15. medek pravi:

    Monika mu ne pristaja, je prelepa in prepametna, izgleda ko mlahava bleda vreča krompirja zraven nje.

    Bi bila plemeniti Pudelj in janševa Angelca čudovit par.

  16. simpatikus komunalis pravi:

    Znanost je bogatejša še za en veleumni dosežek.Sami asi so bili zraven pri nastajanju knjige.
    Zmaglec pa je uboga srota namesto,da bi božal svojo ljubljeno prepisoval od drugih avtorjev zdaj se pa kiti z drugim perjem.Zmaglec res je,da imaš rad domovino,ampak samo,ko ti to ljubezen plačajo.
    In tisti tvoj plemeniti si pa lahko v anus vtakneš :-

  17. ribič pravi:

    Njega dni je tedaj “nacionalni junak ” Zmago izvolil Janeza Drnovška za predsednika vlade…

    “odgovorno,plemenito,državotvorno dejanje”,smo bili takrat podučeni s strani pra-falange F572.
    Zmago Nacjonale takorekoč…

  18. Štrigon pravi:

    Slovenska desnica raste.
    Mislim, raste tudi na področju kulture.
    Kdo ve mogoče bomo doživeli nekaj podobnega, kot so bili “futuristi” v Italiji
    na začetku prejšnjega stoletja.(Busoni , Mrinetti..)
    Saj tisti Pučnikov kip malce diši po tem…
    Toda to se dogaja 100 let kasneje :-(

    Lepo,lepo torej pride še ena oktobrska revolucija.

  19. losos pravi:

    Samo škoda, da je oktober že tako blizu…

  20. Carlos Contreras pravi:

    Štrigon, ampak tisti so bili vsaj umetniki. Tale je pa en navaden sralec. Pučnikov kip je pa grozljiv. Koga predstavlja? Če bi nam ne povedali, bi nikdar ne ugotovili.

  21. Bljak pravi:

    Ja Štrigon, mogoče jo bo financiral Obama, kot so jo financirali rusom ostali…

  22. Štrigon pravi:

    losos….Oktober 2017 !
    bljak….”Financirajo” jo ti večni norci, ki se niso zadnjih 100 let popolnoma nič naučili.

  23. info pravi:

    Zmago Jelinčić ima zaključeno srednješolsko izobrazbo in nič več…je amaterski zeliščar,zbiralec marsičesa …in prodaja meglo .Zdaj je glavni dobavitelj Janši,Cukjatiju in Zveru !

  24. medek pravi:

    Lahko pa bi bil tudi dr. Dabić. Pri Velepički na ministrstvu lahko prodajal meglo.

  25. Losos pravi:

    …Pri Simonitiju Ulitiju pa antične puške

  26. Rocks pravi:

    Haha tale Zver, kakšen beden izgovor, da je kao prišel.

    Prišel je zato, ker je Jelinčič spet kot kurva, Janšatu nastavil dupe. Zverko pa je za protiuslugo moral po dolžnosti opraviti to suportno prisostvovanje pri Jelinčiču.. hehe,… tile pa so ‘transparentni’.

    No, pa se ve kam bo Jelinčič navijal, vsaj v štartu, k Janašatu ..potem vmes se kurva itak lahko premisli,..hehe

  27. soc pravi:

    Sami veleumi tukaj gor, jaz tudi nisem neki pristaš Jelincica, nekdo je naprsal da ima samo sredno šolo, ima narejeno farmacijo, jo je delal dolgo jo je pa naredil. Da dela za svoje interese je normalno, kdo pa ne v tej politiki, če hoče priti v parlament mora nabirat točke tam kjer so na voljo, da pa je sposoben tega mu ne more noben očitat, da prideš do tega velikega premoženja ki ga ima, moraš znati dobro pelat stvari. Če je amater v kateri koli stvari, to ne pomeni, da se ne spozna na stvar.

  28. Georg pravi:

    soc…..

    A tebe nič ne boli rit, ko greš zvečer spat ?
    Ko pa tako ponosno zagovarjaš take “nabijalce”.
    Če je nekdo amater, naj bo amater, pisanje učbenikov pa naj pusti
    kompetentnim ljudem.
    Učbeniki so za vse otroke ne samo za sinove in hčere skrajnih desničarjev.

  29. Petrovc pravi:

    GOLAZNI:
    a la Kork psoba- zloba:
    Ti me pa zlo spominjas na tisto uciteljico Gizelo Cvirn (pravilno Zwirn) Seveda pojma nimas o knjigi “Tajno drustvo PGZ”
    Ko napises vec kot goli stavek, saj ne ves, kja to je, je to slovnicna polomoija, podobna napisu v Delfiju.
    Ti in tebi podobna TROBILA CPU, OZNA sva dozna,

    Jaaa, kaj mi sproscas zivce v realnem delu.

    Ko bos, seveda, pa tebi podobna trobila OLIGARHA, pljunil nazaj, te caka resnica.

    Pa posvetuj se s CPU, DEJSTVO, da vti pove, kaj pomeni:”je kot Bog” potem bos malo blize!
    Jaz vas imam na pladnju!

    Pijem pivo …….

  30. Petrovc pravi:

    sedaj pa se ostalim trobilom:
    -losos
    -Ljubo
    -Klon
    -Carlos Contreas-Korl Psoba-Zloba
    -Strigon
    -Medek
    -Simpaticus comunalis
    -info
    -Rocks
    -Bljak: pojma nimas, kje so USA, Rusija, Gruzija, Osetija, …. Bedak
    -Georg: TI PA RES RABIS RORCEK, daj bog, da te ze eden krepko natakne, da bo mir s tvojo psobo na vseh straneh.

    Vav, vav, kaj bo vihar v kozarcu SLO vode.

  31. Štrigon pravi:

    Hej Petrovc… srce zlato ….
    A ne bi malce zmanjšal dnevno dozo ?
    Če boš tako nadaljeval, boš kar skočil čez okno.
    Kamilica ? Zeleni čaj ? Sprehod v naravo ? Mogoče malo sexa, a ?
    Daj sprosti se… relax ….

  32. J. pravi:

    Ok, Plemeniti napiše knjigo. Naj jo, ne vem zakaj je ne bi smel. Res skrajni čas, da se nekaj sodobnega in poglobljenega napiše na to temo. Problem vidim drugje. Je pač tako, da ima privat sektor gmotno boljše pogoje kot javni, zato si tako knjigo lahko privošči napisati en “venetski” Jelinčič, medtem pa “kabinetni” doktor znanosti, ki svojo kariero posveča tej tematiki lahko le sanja, kdaj mu bodo odobrili sredstva za kakšno tako malo bolj poglobljeno in zahtevno študijo. Ker lepo prosim, da ne bi kdo tega jemal kot neko resno zadevo, znanstveno študijo!
    Zanimivo kako se ob taki, bljak, humanistični temi slinijo tisti, ki tako na veliko sicer propagirajo naravoslovje. Ampak pred volitvami je tako lepo poslušati zgodovinske, mitske pravljice, ki Slovenclju dvignejo malček samozavesti. Očitno je brez teh zgodbic nima prav veliko.

    Problematično v tem šovu pa se mi zdi to, da tole bukvo propagira predstavnik “svetilniške” vlade, sam minister za šolstvo. Evo, tale populistična, politikanstska, neetična in nestrokovna drža ministra je pa v tem primeru res skrajno nehigienična! ON si bo prizadeval, da ta spoznanja pridejo do glav učencev in dijakov NA TAK ALI DRUGAČEN NAČIN?!?!?!?!!?!?!?!?!?!?!? Kako prosim? Pa kje mi živimo?? in v katerem letu??

    Rocks par komentarjev višje je dobro povzel ozadje tega šova. V bistvu me skrbi to, da stroka sploh ne bo odreagirala, ker se jim bo zdelo vse skupaj pod nivojem… in populizem spet zmaga.

  33. Štrigon pravi:

    Po tem kalupu lahko pričakujemo izdajo knjige o “vplivu zvezd in kozmičnih sil na razvoj človeške psihe in podjetniške žilice”, na kateri bo sodeloval minister za razvoj.
    Nato bo sledila še knjiga o “astro psiho geo termalnih poteh v Sloveniji”, kjer bo sodeloval minister za promet….

  34. konec pravi:

    Petrovc , mar ne so v resnici le dve, tri osebe, ki jih je post-komunistični aparat postavil na dobra državna mesta, kjer imajo precej prostega časa in se ubadajo s politiko med delavnim urnikom?

  35. konec pravi:

    Petrovc , mar ne, da so v resnici le dve, tri osebe, ki jih je post-komunistični aparat postavil na dobra državna mesta, kjer imajo precej prostega časa in se ubadajo s politiko med delavnim urnikom?

  36. Carlos Contreras pravi:

    Ja, Konec, kajti jaz sem Franco Juri!

  37. losos pravi:

    Danes sem vzel ta “učbenik” v roke…

    Pri novogoriškem grbu se ustavi in “pojasni” da gre za novodobni grb, ki bi ga morali nujno spremeniti, najbolje pa kar zamenjati.

    Pri slovenskem grbu pa spet ponovi (POZOR: v učbeniku!), da gre za grb kolesarskega društva.

    Pa pravijo, da naj bi bili učbeniki objektivni in neosebni, heh

  38. Carlos Contreras pravi:

    Soc: Jeliničič farmacije ni nikoli končal. Nima časa, revež, ko se pa vtika v toliko stvari.

  39. losos pravi:

    Si predstavljate - Jelinčič kulturminister, to kar si strastno želi

    Najboljš, da bi kar vsi kulturni delavci emigriral v tujino, tako kot Bauhaus leta 1933 :)

  40. kiz pravi:

    No evo, Plemeniti plemenito si pokazal, da je mel Peče prav, ko je rekel, da se pečaš s črnuhi, čeprav tega javno nisi priznal

  41. angie pravi:

    Ej, dobro sem se zabavala, ko sem preletela zgornje utrinke. Zlasti pri nasvetu Petrovcu, naj zmanjša dnevno dozo. In Tito, če bi mogel, bi koroškega zeta zanesljivo sunil v debelo rit in zbežal z njegovega vrta.

    Ste že pozabili, kaj je med drugim ta Plemeniti Pudel (ho, ho, super nick, boljši kot Padalec) naložil v Nedeljo ob dveh na HTV? Pa kako se je prislinil zraven k azerbejdžanski delegaciji (kot član parlamentarnega kluba ljubiteljev Azerbejdžana?) in jim by the way skušal prodati eno od svojih številnih cekinastih zbirk? Ne ve se, ali mu je uspelo, drži pa,da je njegovo osnovno življenjsko poslanstvo štacuna.

    Po tisti hrvaški oddaji, kjer se je spet fino prodajal kot farmacevt, sem v DZ preverjala, kakšno uradno izobrazbo (certifikate) ima ta nevarna prismoda, Pa so modro molčali.
    Mogoče bi nam pa Peče lahko kaj več povedal, al’?

  42. IpseDixit pravi:

    Petrovc pravi:
    28. avgust, 2008 ob 11:39

    Ko napises vec kot goli stavek, saj ne ves, kja to je, je to slovnicna polomoija, podobna napisu v Delfiju.

    Ne sodite, da ne boste sojeni.

  43. Petrovc pravi:

    Ne vem, nekaj me ne rajca vec, sprehajati se po tejle ulici polni enakih mastnih zeleno- rjavih plunkov in kozlanja. Kot bi bili izbljuvani iz eno in istih prebavil. Saj veste, kot tisto, ce se ti zgodi, da ti zjutraj ni do kave. Nekako mi ni vec zabavno. Butalci ostajajo, pametnih pa ni.

    STRIGONU: ti si me pa zedel, da sem padel s stola in se jokaje zavlekel na drevo. Specialist, mag, zdraviliscar, seksolog. Kamilce so dobre za zelodce, pa za zenske tezave.
    Kar se pa seksa tice, seveda, sem v dezeli, sama puscava, kjer zensk ni ce pa so so strasno grde. Jaz sem pa tudi, plesast, puklast, trebusast in se fasist in stalinist. Tvoj nasvet seksa me zlo spomni na nasvete tistih z mehkim, ki imajo polna usta idej, kako je treba…. Pa se ne sekiraj, ce ga imas sam za lulat, saj je tud to uzitek, ce se toplo.

    KONCU: Post komunisticni rezim je na drzavna mesta nastavil natancno 345.789,39 ljudi. Si zadovoljen?

    CarlosuContreas-u: Povej, kaj si delal 07.10.1968 ob 13.14, pa ti povem, kdo si, za kar se izdajas, nisi.

    ANGI: Oh, sveta preproscina, samo, da si se nasmejala, v smislu uboge po duhu. Tok sem vesel, da sem, da se je na moj racun, ena mal rijasta devica nasmejala. Vedno mi je toplo, ce lahko komu direkt ali posredno olepsam dan. Filozofiraj pa ne prevec, kajti odkrili bodo, da imas zlo kratko spago.

    IpseDxit-u: bo pa velik obsojenih, ce jim bo sojeno za slovnico! Kaj pa ce Bog ne ve za ta umetni jezik zdruzenih plemen tipa: pleme nasih, pleme unih, pleme bozanskih.

    Generalno: vsak ima pravico napisati knjigo, ce jo sam finansira!! Ce mislite, da je poden, je pa ne citajte. Moram pa priznati, da so tudi meni simboli slovenije mal mlacni in nezgodovinski.
    Naj zivi dalje minister za odnose z bivso YU.

  44. IpseDixit pravi:

    Bog ve za vsako travico, ki se premakne v vetru, Petrovc. Ne vem čemu se sedaj usajate nad sojenjem slovnici, saj ste vi z njim pričeli?

    Morali bi biti dve sonci, da bi osvetlili dno človeške neumnosti. (Eh, Sartre?)

  45. Petrovc pravi:

    IpseDixit-u
    Ja, moram reci, v celem imas prav!

  46. simpatikus komunalis pravi:

    Petrovc alias zmaglec ali celo njegova priležnica če si res magister farmacije potem ti ne bo problem priti do antidepresivov.Pa pazi,da jih boš z vodo vzel ne z laškim.

  47. Aljo pravi:

    Ma kako ste zapeli na uradno izobrazbo. Marsikatera zgodovinska osebnost, mislim na znanstvenike, ne politike ali vojskovodje, ni imela uradne izobrazbe, pa kaj, bili so največji geniji svojega časa.
    Kar se pa knjige “plemenitega” tiče, bodite prepričani, da ima tipo en kup pomembnih informacij o zgodovini, ki jih ne ve vsak, kaj je pa v knjigi je pa drugo vprašanje.

  48. angie pravi:

    Aljo,

    kako pa vse to veš? Da nisi receptor v jelinčičevi strankarski palači, ki jo je kupil s poštenim denarjem(od babic, mame, tete, brata…itd.), kar vse lahko dokaže z računi in zapuščinskimi razpravami, hic.

  49. Aljo pravi:

    He, he ne nisem receptor….

  50. simpatikus komunalis pravi:

    jA to je tako ko nam nekdo gobca o medicini pa vsi mislimo kAj vse ve.dejstvo pA je,da mi nimAmo pojma o medicini pA mislimo kAko je vso znAnost pojedel.Isto je z zmAglecom, pje velik ve ampak mi ne vemo kaj čvekA-pA mislimo kako je pameten.zakaj pa nimA mag.ped imenom če je cevtiko diplov.

  51. vinetu pravi:

    “…Slednji (Zver) je na predstavitvi knjige dejal, da ga z Jelinčičem povezuje neomajna vera oz. ljubezen do domovine.”

    Kaj pa neomajna vera oz. ljubezen do denarja?

  52. Carlos Contreras pravi:

    Hja, Petrovc, sončece zlato, odgovor je enostaven: 7. oktobra 1968 moja malenkost cel dan ni počela nič, zakaj ni je še bilo na tem svetu.

  53. Carlos Contreras pravi:

    Če pa imaš kakšne podatke o mojih preteklih življenjih, jih bom pa z veseljem prebral.

  54. wanaka pravi:

    OK, Zmago je naredu ene dve dobri knjigi o denarju, ampak tole je pa off. Kaj je z Zverom, saj je vendar dr., humanist. OK, cesar, OK prisdega, ajde pustimo to, ampak ali bodo učili učence v šolah, da je Cres okupiran? Je to širjenje nestrpnosti? Zmago, dej enkrat že poglej Kozlerjev zemljevid, pa poglej, vanj, pa boš vidu, da je Kozler narisu tud etnične meje. In to blizu Dragonje. Istra je gor zato, ker je bila kot Pazinska grofija dek Kranjske madona, no!

  55. Vesna pravi:

    meni in sodelavkam se pa zdi petrovc super. Vseč mi je, ker se ne ukvarja s politiki ampak biča res neokusne članke.
    Vsi se nasmejemo v službi ko čitamo njegove očitno zafrkantske komentarje, ki so se poučni hkrati.

  56. simpatikus komunalis pravi:

    Vesna ali sta mogoče z petrovcem kaj sorodu.A?

  57. smog pravi:

    Mene zanima, če je s strokovnega stališča ta knjiga nesporna?

  58. angie pravi:

    smog, kdo bi to vedel…

    Plemeniti Pudel piše take knjige, ki jih ni mogoče strokovno recenzirati, razen tiste o cekinih, mislim na njegove zbirje denarja, ki jih v Narodnem muzeju lahko ocenijo, saj je direktor tudi zbiralec starega denarja.
    kar zadeva heraldiko (stručkoti se med seboj ne zmenijo, kdo je glavni9 in ‘plemeniti boj’ za karantanski grb, za katerega si pisec želi, da bi biil slovenski uradni grb, je pa zadeva že bolj ferdechtich

  59. marjeto pravi:

    juhuuuuuuuuuuuu, nova knjiga !
    ravno to sem si želel !

  60. DišečaSmrečica pravi:

    Sem jaz edini, ki je opazil kako tisti črni mikrofon vsake toliko prekrije Jelinčičeva usta? Tu pa tam (npr. na 0:47 prvega videa) zgleda Jelinčič skupaj z mikrofonom in tistim važnim pogledovanjem naokoli tak kot Adolf Hitler…

  61. tiib pravi:

    Naš šolski minister in Jelinčiča imata skupno neizmerno ljubezen do domovine?
    Ha ha ha ha ha ha. Ampak pred to ljubeznijo jih je še nekaj, takšnih fuuul strastnih ljubezni, a ne? (kako se že imenuje ljubezen do različnih predmetov??)

  62. G7 pravi:

    @soc

    Če ima Jelinčič končano farmacijo, mi prosim povej zakaj LE NJEGOVA (tkz. plemenita) diploma ni vpisana v seznam diplom Fakultete za farmacijo, niti je ne najdeš na COBISSu? Ali si podatek dobil na kakšnem taboru pa ga še nisi uspel preverit?

  63. My pravi:

    Ne vem zakaj toliko udrihate čez Jelinčiča? A ni prav, da vsaj kdo napiše tako knjigo, da v nas vzbudi vsaj malo nacionalnega ponosa, česar definitivno nimamo in prepričan sem, da vas je veliko, ki ste zgoraj napisali komentar sram, da ste Slovenci.
    Osebno me politika ne zanima, taki izdelki pa so pomembni, kot tudi domovinska vzgoja, spoštovanje simbolov, grbov, himen …. tega pa Slovenčki nimamo .Žal.

  64. patrijafirer pravi:

    Golobič in Jelenčič skupaj?
    To gre?

  65. janez pravi:

    samo nekaj vi nabijalci oslarij…koliko vas je pa v resnici prijelo knjigo v roke, da jo lahko sodite?
    poleg tega, če bi pozorno spremljali prispevek ali bili na predstavitvi nje, bi slišali, da Zver nikoli ni rekel, da bi bila knjiga namenjena kot učbenik, pač pa le kot učni pripomoček.
    zato pa smo Slovenci hlapčki-nimamo lastnega mnenja-kritiko podajamo le skozi oči drugih-sami si ustvarjamo mnenje s pomočjo drugih…
    knjigo v roke-celo prebrat potem pa sodit!!!

Komentiraj