Monday 23. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Zoki ob smetnjakih

26. avgust 2008 ob 17:44 | Urh Maček |

Mestna občina Ljubljana in podjetje Snaga sta predstavila delovanje podzemnih smetnjakov, ki naj bi v bljižnji prihodnosti nadomestili klasične smetnjake, ki kazijo podobo mestnega jedra.

Župan Zoran Jankovič za volanom novega okolju prijaznega tovornjačka in demonstriranje pobiranja smeti iz podzemnih zbiralnikov:

Nekaj besed direktorja Snage Janka Kramžarja in župana:

Razlogi za zamudo pri realizaciji projekta:

Urh Maček

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 15 x komentirano
  1. Losos pravi:

    Super! še boljš pa bi blo, če bi se gospodje lotili ne samo kozmetičnih (ki so tudi seveda potrebni) popravkov mesta, ampak bi se enkrat v zgodovini že spravili do konca narediti napr. kolesarsko infrastrukturo, modernizirati javni promet, resno razmisliti o prometnih problemih (tekoči in prevelik stoječi promet)… in to je seveda samo na prometnem področju

  2. joze pravi:

    Na prvi pogled zelo butalsko zgleda vseskupi … in pa neke kartice?! WTF?! Kako bo pa turist odvrgel smeti, če ne bo imel kartice?

  3. minsk pravi:

    Podzemni smetnjaki so namenjeni tistim, ki vsak mesec vestno plačajo položnico snage. Česar pa turisti ne počno.

    Torej smetnjaki so za gospodinjstva. Koši za prazne pločevinke coca-cole in ogorke Marlboro cigaret pa ostajajo - tako za meščane kot za vse ostale obiskovalce prestolnice.

  4. sullivan pravi:

    Uau ej! Kero napredno pobiranje smeti! Smetarjem se ne bo treba več izpostavljat v javnosti. Čeprav so klasični smetarji verjetno okolju bolj prijazni in hitrejši pa še na borzi niso.
    Zakaj bi pa naj bili ti tovornjački okolju prijazni? A so na vodik?
    Lahko bi rajši poskrbeli za boljšo reciklažo kot pa za kozmetiko.

  5. doajen pravi:

    Upam da je bil pri prvem video clipu uporabljen efekt slow motion. Debele 4 minute za eno kanto?? Si predstavljate da se vmes prikradel kakšen ucek na povodcu … ali pa da bi padal dež, da bi še koga stresel tisti električnigenerator… v bistvu res zelo butalsko

  6. Erik pravi:

    ”’# doajen pravi:
    26. avgust, 2008 ob 20:19

    Upam da je bil pri prvem video clipu uporabljen efekt slow motion. Debele 4 minute za eno kanto?? Si predstavljate da se vmes prikradel kakšen ucek na povodcu … ali pa da bi padal dež, da bi še koga stresel tisti električnigenerator… v bistvu res zelo butalsko”’

    Točno to sem hotel napisati..

  7. JB pravi:

    ko sem slišal za podzemne smetnjake se mi je zadeva zdela naravnost fascinantna, ker sem si po svoje predstavljal delovanje. po tem klipu mislim da je popolna bedarija

  8. Beno pravi:

    Glavno je, da ne bodo več mogle štruce ven gledat! :p

  9. Urh Maček pravi:

    Brez efektov počasnega gibanja. Moderna tehnologija si pač vzame čas, relativno veliko časa.

  10. Tone pravi:

    Kdo pa izdeluje tele kartice za smetnjake? A je morala spet ULTRA mastno zaslužit?

  11. Igor Đukanović pravi:

    V naših blokih na Teznem smo tudi že razmišljali, da bi morali zaklepati smetnjake. Tako da Tone, ja. Nekdo bo mastno zaslužil, če bo sistem kvaliteten. Lahko postane še komercialna uspešnica. Seveda pa si mi lahko privoščimo tudi navadne ketne in ključavnice na njih, v turističnih krajih pa to ne izgleda najbolje.

  12. ProPolis pravi:

    Dajte no mir!
    Prvi problem, ki ga vidim, je, da se komunalci skoraj 4 minute ukvarjajo s praznjenjem enega ubogega smetnjaka. Strašno zamudna reč. Preveč zamudna. Povrhu pa je to tudi preveč tehnologije, preveč delov, ki se lahko pokvarijo pri tako grobi zadevi, kot so odlaganje, zbiranje … smeti. Nima prihodnosti. Tudi izgled ni tako bistveno boljši, kot bi bil, če bi nabavili ene lepe navadni, nizkotehnološke smetnjake za staro mestno jedro … Prostora pa ta nova reč zavzame tudi precej veliko.

    Ampak šov najbrž mora bit.

  13. dele pravi:

    Največji problem teh smetnjakov je, da naj bi vsak plačal glede na količino odloženih smeti in ne pavšala. In kaj se bo zgodilo po stari slovenski navadi? Ja folk bo nosu smeti drugam, mogoče celo na črna odlagališča, zato da bo položnica manjša.

  14. BORAC pravi:

    Zoki ob smetnjakih?
    Zoki s svojo politiko bolj spada v smetnjak.

  15. Rocks pravi:

    Sam ful počas dela, da bo tovornjak spraznil cel otok smeti, bo rabil 20 minut.
    Po klasiki, bi rabili vsega skupaj 2 minuti.

Komentiraj