Monday 23. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Sprejem pri Türku

26. avgust 2008 ob 22:24 | Nejc Jemec |

Gre za najveličastnejšega izmed poolimpijskih sprejemov, je dejal nosilec srebrne olimpijske medalje jadralec Vasilij Žbogar. Od peterice slovenskih dobitnikov medalj je na Brdu pri Kranju, kjer je sprejem za olimpijsko delegacijo pripravil predsednik republike Danilo Türk, manjkala le Sara Isakovič, ki se je že odpravila v ZDA.

Predsednik republike je čestital športnikom za izjemne nastope. V svojem nagovoru je poudaril, da so prav športniki v Pekingu poskrbeli za to, da danes v Sloveniji, polni različnih polemik, obstaja vsaj eno veliko vprašanje, na katerega je odgovor enoten. Vprašanje se glasi, je dejal predsednik, ali smo Slovenci športen narod? Zaslugo za pozitiven in enoten odgovor imajo prav naši olimpijci, je sklenil Türk.

Govor je navdušil zlatega metalca kladiva Primoža Kozmusa, ki je v imenu olimpijske delegacije predsedniku predal darilo.

Primož Kozmus: “Vesel sem, da nas podpirate.”

Nejc Jemec

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 2 x komentirano
  1. mars pravi:

    absolutno je potrebno podpret športnike. če lahko država tako izdatno pomaka duhovnikom in jim v višini 100% plačuje prispevke, ne vidim zakaj nebi podobno uredili zadeve glede športnikov. prepričan sem, da so ti v mnogočem bolj koristni od duhovnikov.

  2. JBTPTKŠNKZDRVJ pravi:

    Primož Kozmos = ŠPORTNIK ” OD GLAVE DO PETE ” !… takih karakterjev je malo; Bravo, Primož !

Komentiraj