Monday 23. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

SLS vs. tajkuni

26. avgust 2008 ob 22:38 | Denis Sarkić |

Predsednik SLS Bojan Šrot je dejal, da so vodilni ljudje v stranki “ogorčeni zaradi napadov na stranko, ki so nekorektni in so nam povzročili veliko škode”. Po njegovih besedah bi ti napadi, če bo SLS zaradi tega imela slab rezultat na volitvah, posredno lahko vplivali na odločitev vodstva stranke glede koalicij po volitvah. Šrot je na novinarski konferenci pojasnil, da na volitvah pričakujejo okoli osem odstotkov glasov, njihova kampanja bo pozitivna, temeljila pa bo na neposrednih stikih z volilvci. SLS je najstarejša stranka v Sloveniji in po njegovih besedah ni nikoli spreminjala svojih stališč.

Bojan Šrot uvodno:

Glede besed premiera Janeza Janše, izrečenih na soočenju s predsednikom SD Borutom Pahorjem, da ima SLS težave s predsednikom, ki je premalo ljudski, je Šrot dejal, da je že 12 let član SLS in poudaril: “Te vrednote in program so mi blizu.” Kot je pojasnil, bo SLS nasprotovala razprodaji državnega premoženja. “V Sloveniji imamo dovolj sposobnih ljudi, ki lahko vodijo podjetja,” je dejal in dodal, da se zavzema za to, da uspešna podjetja ostanejo v slovenski lasti. Ob tem je omenil, da so zlasti proti prodaji zavarovalnic, finančnih institucij, energetike in infrastrukture.

Bojan Šrot o uspehih in neuspehih SLS v koaliciji in prodaji Mercatorja:

Šrot je dejal, da je bila SLS konstruktivni del te koalicije. Pri tem je omenil delo ministra za promet Radovana Žerjava in pohvalil uvedbo vinjet. Tudi ministrstvo za okolje in prostor, ki ga vodi Janez Podobnik, je po njegovo doseglo uspehe na področju varovanja okolja, zlasti pri izgradnji čistilnih naprav. Po mnenju Šrota je tudi minister za lokalno samoupravo Ivan Žagar, kljub temu, da pokrajinska zakonodaja še ni sprejeta, odigral veliko vlogo pri skladnejšem regionalnem razvoju. “Danes imajo lokalne skupnosti boljše fiskalne pogoje oziroma več denarja,” je zatrdil.

Bojan Šrot o vrednotah SLS, brezplačnikih, pivu in tajkunih:

Na vprašanje glede prodaje Mercatorja pa je dejal, da je bila ta prodaja “narejena brez naše vednosti in asistence”. Dodal pa je, da so bile delnice Mercatorja prodane po višji ceni, kot je bila borzna cena.

Bojan Šrot o tajkunizaciji Slovenije:

Bojan Šrot na ostala vprašanja:

Napovedal je tudi, da bo v Celju 14. septembra tabor SLS, na katerem pričakujejo 10.000 ljudi in morda bodo tam točili tudi pivo Tajkun.

Denis Sarkić

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 4 x komentirano
  1. janez pravi:

    Eden takšnih sposobnežev je vaš brat ?

  2. tipicni pravi:

    Go Pivo Tajkun! Tudi ce je zajebancija, se mi zdi super provokacija.

    ker je folk prevec obremenjen z besedo tajkun pri nas!

    99% pa jih sploh ne ve, da ima tajkun v osnovi zelo pozitiven pomen

    tudi pri nas so “tajkuni” naredili marsikaj dobrega!
    kaj bi bilo bolje: da 3/4 podjetij propade, ali da ima nekdo v lasti 3/4 podjetij, s tem ohrani delovna mesta, drzi industrijo,…?

  3. bazuka pravi:

    Bravo Tipični… ne bom ponavljala tega kar si napisal, je pa res vse od prve do zadnje besede… Po eni strani se ljudje kregajo zaradi visoke stopnje brezposelnosti, po drugi strani jih pa motijo tajkuni… In nekateri v politiki to spretno izkoriščajo sebi v prid z negativno kampanjo proti SLS, mi volivci pa bomo odločali sami pri sebi, ali se bomo pustili speljati na led ali ne. Jaz sem za SLS in verjamem da nas je veliko!

  4. vrana pravi:

    Kaj pa t.i. janševi “brezplačniki” ? Kaj se financirajo iz davkoplčaevalskega denarja, ali jih financira janšev tajkun? V vsakem primeru je to svinjarija, da ni večje. Zato dol za janšizmom - novodobno obliko fašizma!

Komentiraj